Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( πορτογαλια: στο "+5" η πορτο :: 19/2/2006 23:02:15) 

Εκτός μάχης τίτλου τέθηκε η Μπενφίκα μετά τη νέα ήττα από την Γκιμαράες…

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

Γ' Γυμνασίου: μπροστά σε μια μετάβαση

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΣΤΟ "+5" Η ΠΟΡΤΟ

Κοπριά

Σε μια φάση μετάβασης βρίσκεσαι και εσύ που φοιτάς στη Γ' τάξη Γυμνασίου, γιατί πρόκειται να μεταβείς σε κάποια άλλη εκπαιδευτική βαθμίδα για τη συνέχιση των σπουδών σου ή στην αγορά εργασίας, εάν δεν συνεχίσεις τις σπουδές σου.

Στο ρελαντί οι "δράκοι"

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ

Η Γ' Γυμνασίου λοιπόν είναι μια τάξη-κλειδί για σένα, αφού, μέχρι να τελειώσεις, θα πρέπει να έχεις πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον σου και να προετοιμαστείς κατάλληλα για την υλοποίησή τους.

Έστω κι αν δεν εντυπωσίασε, η Πόρτο έκανε άλλο ένα βήμα για τον τρίτο της τίτλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Πορτογαλία: οι "δράκοι" επικράτησαν 1-0 επί της Μαρίτιμο και κράτησαν το "+5" στην κορυφή.

ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ πράγμα σήμερα είναι να εξαργυρώνει κανείς τις δημοκρατικές ενοχές του καπηλευόμενος την τρομοκρατία.

Φέτος, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σ.Ε.Π., θα έχεις την ευκαιρία να διερευνήσεις πολλά σημαντικά θέματα που αφορούν τη γνωριμία με τον εαυτό σου, τη γνωριμία με τον κόσμο της εργασίας, την πληροφόρηση, τη λήψη αποφάσεων κ.ά.

Στη 2η θέση εδραιώθηκε η Σπόρτινγκ, που ελάχιστα προβληματίστηκε από την Πάσος Φερέιρα (3-0).

Με κάθε σφαλιάρα στον Γιωτόπουλο κερδίζει ένσημα πεφωτισμένης δημοσιογραφίας.

Η διερεύνηση των θεμάτων αυτών θα σε βοηθήσει να μπεις σε μια πορεία προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης, ώστε να αντιμετωπίζεις με επιτυχία και ευελιξία τα διάφορα μεταβατικά στάδια της ζωής σου, να θέτεις στόχους και να παίρνεις ώριμες και υπεύθυνες αποφάσεις για τα θέματα που σε αφορούν.

Η πρωταθλήτρια Μπενφίκα, γνώρισε την τρίτη ήττα της μέσα στο 2006, από την Γκιμαράες με 2-0, και μάλλον αποχαιρέτησε οριστικά κάθε όνειρο για "ριπίτ".

Το πιο δύσκολο είναι να δρασκελίσει το κατώφλι των τεσσάρων εκατομμυρίων που τους τελευταίους μήνες ζουν κάτω από το εξής τριτοκοσμικό δίλημμα:

Παράλληλα, η ενεργός συμμετοχή σου στα διάφορα προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Σ.Ε.Π., όπως είναι τα Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας, Ημέρες Σταδιοδρομίας, καθώς και η συμμετοχή σου στις διάφορες εργασίες Σ.Ε.Π. που προτείνονται στο βιβλίο σου, θα σου δώσουν ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και βιωματική μάθηση και θα αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια για το μέλλον σου.

Η 23η αγωνιστική: Πόρτο - Μαρίτιμο 1-0 (21' Μεϊρέλες), Αμαντόρα - Μπελενένσες 1-2 (75' Μαουρίτσιο - 34' Σίλας, 35' Αμορίμ), Ζιλ Βισέντε - Ακαντέμικα 4-3 (22' Πέντρο, 24' Ματέους, 40' Γκρέγκορι, 89' Καρνέιρο - 7', 34', 73' Ζοεάνο), Πεναφιέλ - Νασιονάλ 1-2 (45' Ορόχοβατς - 11' Γκούλαρτ, 65' Τσίλικοφ), Μποαβίστα - Ρίο Άβε 2-1 (41' Ρικάρντο Σίλβα, 90' Μανουέλ Ζοζέ - 4' Μπρούνο Μέντες), Σπόρτινγκ - Πάσος Φερέιρα 3-0 (29' πέν. Σα Πίντο, 87' Ντέιβιντ, 90' Τέγιο), Γκιμαράες - Μπενφίκα 2-0 (21' Σβαρντ, 71' Νέκα).

Να αγοράσω βλήτα ή να επιστρέψω στην κατοχική μπομπότα;

Επίσης, τα Κέντρα Συμβουλευτικής-Προσανατολισμου (ΚΕ.ΣΥ.Π.) ή τα Γραφεία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑ.Σ.Ε.Π..) που λειτουργούν στην περιοχή σου, έχουν ιδρυθεί με σκοπό να παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Σήμερα: Ουνιάο Λεϊρία - Σετούμπαλ.

Υπερβολές;

Πέρα όμως από την προσπάθεια που γίνεται στο πλαίσιο εφαρμογής του θεσμού Σ.Ε.Π. στο Γυμνάσιο, καλό είναι και εσύ ο ίδιος /η ίδια να δραστηριοποιηθείς, προκειμένου να προετοιμαστείς για τη ζωή σου μετά το Γυμνάσιο και να σχεδιάσεις το μέλλον σου.

Η βαθμολογία: Πόρτο 51, Σπόρτινγκ 46, Μπενφίκα 43, Νασιονάλ 42, Μπράγκα (22 ματς) 41, Μποαβίστα 41.

Ορίστε λοιπόν.

Τι θα μπορούσες να κάνεις εσύ πέρα από το μάθημα;

Το λένε οι στατιστικές τους.

Παρακάτω σημειώνονται κάποιες ιδέες.

Την τελευταία πενταετία οι φόροι αυξήθηκαν κατά 52,5%, ενώ τα δηλωθέντα εισοδήματα κατά 38,1%. Αν σε αυτή τη διαφορά προστεθεί η εκτίναξη των τιμών, η ακρίβεια του ευρώ και η καθήλωση των μισθών, τότε η παροιμιώδης ψαλίδα της ανισότητας έχει κόψει κάθε φτερό ελπίδας. Γελάτε; Σας καταλαβαίνω. Η ιδεολογία καθενός εξ ημών και υμών διαμορφώνεται από τις διαστάσεις του πορτοφολιού μας. Αλλά να ξέρετε. Ο αυτισμός, ο φιλοτομαρισμός, η απληστία και ο στρουθοκαμηλισμός είναι η πιο εύφορη κοπριά για την εμφύτευση τού μέλλοντος Κουφοντίνα.