Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( περιμενει απαντηση ο παοκ :: 17/1/2006 22:04:36) 

Στο τέλος του πρώτου γύρου θα αντικατασταθεί ο Σίμονς.

ΓΝΩΜΗ

Δραστηριότητα 3

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΠΑΟΚ

Καπνισμένο πρωτάθλημα

Θα προσπαθήσουμε από ένα δοσμένο σύρμα από ομογενές υλικό να κατασκευάσουμε έναν αντιστάτη με δοσμένη αντίσταση.

Κρίσιμη μέρα για μεταγραφή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΠΗΣ

Προηγουμένως, θα ερευνήσουμε πώς εξαρτάται η αντίσταση του σύρματος από το μήκος του.

Ανοιχτό είναι πια το ενδεχόμενο για τον ΠΑΟΚ να παραμείνει για άλλη μια αγωνιστική με το υπάρχον υλικό, καθώς άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες του Σούλη Μαρκόπουλου για την εξεύρεση παικτών που θα πλαισιώσουν τους ήδη υπάρχοντες.

Πολλά δεν είναι πέντε κρούσματα ινδικής κάνναβης στο εφετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1; Στο κύκλωμα φαίνεται ένας κανόνας με μήκος περίπου 1 m, πάνω στον οποίο έχουμε τεντώσει το σύρμα που θα χρησιμοποιήσουμε.

Ο 56χρονος τεχνικός ανέμενε μέχρι χθες το βράδυ την απάντηση κοινοτικού φόργουορντ με τελευταία διορία τη σημερινή μέρα.

Μία περίπτωση για… κάθε θέση της πεντάδας! Έχουμε φροντίσει το αριστερό άκρο του α σύρματος να συμπίπτει με το μηδέν της κλίμακας.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, καθώς για να ενισχύσει κάποιος παίκτης την ομάδα στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό θα πρέπει να επιδοθεί και σε έναν μικρό αγώνα δρόμου προκειμένου να περάσει από τα απαραίτητα τεστ πριν να εκδοθεί το δελτίο του.

Σε ένα πρωτάθλημα που ταλαιπωρείται με τόσα προβλήματα, τα κρούσματα αυτά προσθέτουν ένα ακόμα γκρίζο, τη στιγμή που - έστω κι από μακριά - στον ορίζοντα άρχισε να φαίνεται και λίγο γαλάζιο. Πάνω στο σύρμα μπορεί να ολισθαίνει ένας δρομέας.

Η αναζήτηση συνεχίζεται και στην αμερικανική αγορά αν και η απόκτηση του αντικαταστάτη του Σίμονς προσδιορίζεται μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Και οι ευθύνες;

Η θέση του δρομέα καθορίζει το μήκος του σύρματος που διαρρέεται από ρεύμα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης επανέλαβε χθες με δηλώσεις του, ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα κινδυνέψει με υποβιβασμό και ότι η αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας είναι θέμα χρόνου:

Αν αποδοθούν μόνο στους παίκτες, σίγουρα η διάθεση κρίνεται τουλάχιστον υποκριτική.

Οι ενδείξεις του αμπερόμετρου και του βολτόμετρου θα μας επιτρέπουν να υπολογίζουμε την αντίσταση του σύρματος για κάθε μήκος του.

"Εγώ δεν φοβάμαι τίποτα ούτε πρόκειται να κινδυνέψουμε.

Ας μη γελιόμαστε.

Σας συμβουλεύουμε να αρχίσετε από μικρό μήκος, π.χ 0,2m, το οποίο να αυξάνεται κατά ίσα ποσά σε κάθε νέα μέτρηση.

Έχουμε όμως χρέος και καθήκον απέναντι στον κόσμο να αναστρέψουμε την κατάσταση.

Ευθύνες υπάρχουν σε όλους. 1. Να πάρετε μετρήσεις και να συμπληρώσετε τον αντίστοιχο πίνακα.

Είναι δύσκολο να σηκώσεις κεφάλι όταν σε έχει πάρει η κάτω βόλτα.

Κυρίως, στις ομάδες, οι οποίες σπάνια εξετάζουν το παρελθόν ενός παίκτη. 2. Από τη μελέτη του πίνακα να συμπεράνετε τον τρόπο εξάρτησης της αντίστασης του σύρματος από το μήκος του.

Χρειάζεται ένα κλικ, μια νίκη.

Ίσως να μην το σκέφτονται καν. 3. Με βάση το προηγούμενο συμπέρασμα να κατασκευάσετε αντίσταση.

Εξάλλου, στο δεύτερο γύρο έχουμε αρκετά εύκολο πρόγραμμα".

Ο Μπιούφορντ είχε "παρελθόν" στο ΝΒΑ.

"Δεν μπορούμε να ξεφτιλιζόμαστε άλλο.

Κι όμως, μπήκε στο αεροπλάνο από το Μέμφις…

Πρέπει να έχουμε σεβασμό στον εαυτό μας και την ομάδα. Το μόνο που φροντίζουν οι ομάδες μας είναι να βάζουν κάποιον όρο στο συμβόλαιο, ώστε σε περίπτωση που συμβεί κάτι, να διώξουν τον παραβάτη γλιτώνοντας τα χρήματα της αποζημίωσης. Δεν παίζει ούτε ο κόσμος, ούτε η διοίκηση αλλά εμείς. Είναι όμως αρκετό αυτό; Η ομάδα θα "ματώσει" στο γήπεδο. Όχι βέβαια. Έχουν δίκιο να μας κράζουν, αλλά αυτό δεν ωφελεί πουθενά αυτήν τη στιγμή. Όμως στο ελληνικό μπάσκετ όλοι έχουν ξεχάσει την βασική αρχή στη ζωή, σύμφωνα με την οποία "προσέχουμε για να έχουμε…". Ας το κάνουν στο τέλος της χρονιάς" κατέληξε ο 28χρονος γκαρντ.

Και ακόμα, αναρωτηθείτε πώς λειτουργεί το σύστημα!

Θ.ΧΑΣΤΑΣ

Έλεγχος ντόπινγκ ουσιαστικά στην… τύχη, αφού η "επιλογή" του αγώνα και των παικτών γίνεται με κλήρωση και ό,τι προκύψει. Οι έλεγχοι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη συχνότητα. Αναμφίβολα και σε αυτό οι αρμόδιοι μπορούν να επικαλεστούν πολλά, όπως, οικονομικό κόστος, στενά χρονικά περιθώρια. Ίσως θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί εις βάθος και οι προσπάθειες εστιάζονται στην ενημέρωση των παικτών, αλλά κι αυτή από μόνη της δεν είναι αρκετή.