Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( εντος του μηνα η τοποθετηση αθλητικου δικαστη :: 5/1/2006 21:14:38) 

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Α. Ανάγνωση κατανόηση του κειμένου

Εκατό έργα σε εξέλιξη

Κατώτεροι των περιστάσεων…

1. Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ο ποιητής, για να είναι αρεστός στην «καθεστηκυία τάξη»;

H τοποθέτηση αθλητικού δικαστή στη Θεσσαλονίκη δεν είναι ζήτημα τωρινό.

ΤΑΚΗΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ

2. Τι είδους κρατική εξουσία υπαινίσσεται ότι βιώνει ο ποιητής;

Θα πάψει ωστόσο να απασχολεί τους εμπλεκόμενους μετά τη θέση που πήρε ο Γιώργος Ορφανός σε ερώτηση που τέθηκε από τη ''Μ Sprorts'': Η πρώτη βδομάδα της μεγάλης δίκης κλείνει σήμερα με την αίσθηση ότι οι περισσότεροι από τους "19" δεν αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων μόνο κατά τη σύλληψή τους. ''Από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο υπάρχει η σχετική έγκριση'', είπε και πρόσθεσε:

Και ως κατηγορούμενοι δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν καλύτερα.

''Στην τελευταία συνάντηση που είχα με στελέχη της ΕΠΑΕ μου είπαν ότι μέσα στον Ιανουάριο θα ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη διάταξη, οπότε το θέμα αναμένεται σύντομα να τελειώσει''.

Οι ανά τακτά χρονικά διαστήματα μίνι φιλιππικοί κατά του συστήματος και των Αμερικανοβρετανών, η αμετροέπεια απέναντι σε ανθρώπους που πόνεσαν και οι αρχοντοχωριάτικες εξυπνάδες προς έναν πρόεδρο που τους αρνείται τον ρόλο "θύμα του συστήματος" δεν τους βοηθούν ούτε καν στην αυτοδικαίωσή τους.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ απάντησε και σε άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα όπως η βία στα γήπεδα:

Πιο χαρακτηριστική βεβαίως η στάση του Δ. Κουφοντίνα.

''Η υπουργική απόφαση για τα ονομαστικά εισιτήρια πάει για δημοσίευση, ενώ έχει συσταθεί και η επιτροπή που θα βγάλει τις προδιαγραφές για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Ο άνθρωπος που μετά το κάμπινγκ στο Αγκίστρι προσπάθησε να δείξει ότι έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν φαίνεται ότι βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση.

Γίνεται μία μελέτη για τα γήπεδα που δεν έχουν ηλεκτρονική δυνατότητα για να ελέγχονται τηλεοπτικά οι φίλαθλοι.

Όσοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο έχουν συνήθως τρεις επιλογές:

Θέλουμε να τελειώνουμε με το θέμα της βίας και θέλουμε τη συνεργασία όλων αυτών που έχουν ευθύνες.

Να μετατρέψουν με την ύστατη στάση τους την αδυναμία τους σε ηρωική έξοδο, να γκρεμίσουν τον τοίχο ή να προσποιηθούν ότι δεν τρέχει τίποτα…

Ας διώξουμε δέκα να έρθουν χίλιοι.

Ο Δ. Κουφοντίνας δείχνει ότι έχει διαλέξει τον τρίτο - και πιο εύκολο - δρόμο.

Αυτό είναι το μήνυμα''.

Προσποιείται ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει από την εποχή που αντίστοιχου ύφους προκηρύξεις της 17Ν στέλνονταν προς δημοσίευση, προσποιείται ότι βρίσκεται σε συνθήκες Γκουαντάναμο και πάνω απ' όλα ότι δεν μπορεί να δει τον τοίχο, τον οποίο έχτισαν η δράση του ίδιου και συγκατηγορουμένων του…

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ στη Θεσσαλονίκη:

Ο "Λουκάς" την πρώτη βδομάδα της δίκης προτίμησε την ψευδαίσθηση που δίνει η υποχώρηση προς τα εμπρός.

''Υπάρχουν πάνω από εκατό έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Θα έπρεπε ίσως να προτιμήσει τη σιωπή μπροστά στα θύματά του…

Βασικός μας στόχος είναι οι αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας να αρχίσουν να πλησιάζουν τις υποδομές της Αθήνας''. Ξεχωριστά αναφέρθηκε στο ποδηλατοδρόμιο που θα κατασκευαστεί στον Εύοσμο, οι εργασίες στο οποίο θα ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για το παγοδρόμιο που θα συνοδεύεται από χώρους αναψυχής επισήμανε πως τα κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί και απομένει να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για τη δημιουργία του.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ της Θέρμης εξακολουθεί να βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε δηλώσει ότι ειδική επιτροπή μελετά τρόπους, ώστε το τεράστιο έργο να μην είναι ζημιογόνο αναφορικά με το κόστος συντήρησης και λειτουργίας. Έτσι, η λύση που προωθείται αφορά στη δυνατότητα φιλοξενίας συνεδρίων και εκδηλώσεων, ώστε να υπάρχουν τα σχετικά έσοδα.