Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αποφασισμενος να συνεχισει το σερι ο αρης κοντρα στο μαρουσι :: 20/1/2006 19:55:03) 

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα τιμηθεί από τον Άρη, ως προπονητής της Εθνικής ομάδας.

ΜΑΤΙΕΣ

8. Τραγωδίες στη θάλασσα

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΣΕΡΙ Ο ΑΡΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Πάλι κάγκελα

Στην απέναντι εικόνα φαίνεται ένα πετρελαιοφόρο στον κόλπο του Τόκιο ύστερα από έκρηξη, που συνέβη το 1989.

Δίψα για τη νίκη

ΛΕΥΤΕΡΗΣ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πιθανόν, η έκρηξη προήλθε από σπινθήρα.

Χωρίς άλλες απώλειες μέσα στο Αλεξάνδρειο ο Άρης θέλει να συνεχίσει την πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ειδικότερα σήμερα (17.00) που θα έχει απέναντί του το Μαρούσι, μια ομάδα με τους ίδιους στόχους. Οι "κίτρινοι" θα γεμίσουν το Παλέ, θα τιμήσουν τον Παναγιώτη Γιαννάκη, θα υποδεχθούν τον Αλέξη Κυρίτση, αλλά μέχρι εκεί… Θέλουν τη νίκη όσο τίποτα άλλο.

"Μαντρώνουν" οι "αρμόδιοι" με κάγκελα τον λόφο του Φιλοπάππου.

Ενδεχομένως το ίδιο συνέβη και στο πετρελαιοφόρο Berge Istra, που βυθίστηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1975, χωρίς να αφήσει ίχνη μετά από έκρηξη.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Οι περίοικοι διαμαρτύρονται.

Από τα 32 μέλη του πληρώματος σώθηκαν μόνο δύο.

Ο Άρης είχε μόνο μια απώλεια με τις ομάδες που παλεύουν για να μπουν στην πρώτη τετράδα, την ήττα από τον Πανελλήνιο.

Και επειδή, από τις διαμαρτυρίες τους, κανένα αυτί δεν ιδρώνει, μαζεύονται ένα βράδυ και πάρ' τα κάτω τα κάγκελα!

Κέρδισε και την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και θέλει να κάνει το ίδιο και με το Μαρούσι για να συνεχίσει το σερί του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι "αρμόδιοι", όμως, δεν πτοούνται.

Ο Αντρέα Ματζόν αντιλαμβανόμενος την σημασία του σημερινού αγώνα ελάχιστα ασχολήθηκε με την κλήρωση του ULEB Cup, όπως και οι παίκτες που ολοκλήρωσαν χθες την προετοιμασία τους.

Ήδη, στην οδό Γαριβάλδη, τοποθετήθηκαν καινούργια κάγκελα.

Αγωνιστικά προβλήματα οι παίκτες αντιμετωπίζουν όχι όμως τέτοια που να τους υποχρεώσουν σε απουσία.

Θα επακολουθήσουν διαμαρτυρίες και "ντου".

Ο Γιώργος Σιγάλας συμμετείχε κανονικά και στην χθεσινή προπόνηση και θα αγωνιστεί στο κρίσιμο παιχνίδι.

Και οι "αρμόδιοι" θα επανέλθουν.

Ο Κόρεϊ Μπρούερ νιώθει ενοχλήσεις στο δάκτυλο που είχε χτυπήσει και στην αρχή της χρονιάς.

Γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι "φωνή λαού, οργή Θεού"…

Υπάρχει φόβος για υποτροπή του τραυματισμού, όμως ο Αμερικανός γκαρντ θα αγωνιστεί κανονικά, γιατί και ο ίδιος το θέλει.

Στο μεταξύ:

"Θα παίξω, θα παίξω", έλεγε χθες ο Μπρούερ, αν και τελευταία δεν είναι ο Μπρούερ άλλων αγώνων, ίσως επηρεασμένος από αυτόν τον τραυματισμό.

Από το ύψος της υποτιθέμενης "φυλακής του Σωκράτη" ως τον πεζόδρομο του Πικιώνη έχει γίνει ένα τεράστιο "αυλάκι", πλάτους ενός μέτρου, για να τοποθετηθούν σωλήνες.

Ο ΑΡΗΣ θα τιμήσει τον Παναγιώτη Γιαννάκη για την επιτυχία του Ευρωμπάσκετ και θα υποδεχτεί τον Αλέξη Κυρίτση, που επιστρέφει πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Παλέ, όμως πέραν τούτου, η ομάδα ετοιμάζεται για έναν… πόλεμο.

Το "έργο" τελείωσε πριν από έναν μήνα.

"Ξέρουμε ότι το Μαρούσι, όπως και εμείς, παλεύει να μπει στην τετράδα και αυτός είναι ο στόχος του.

Αλλά οι σωλήνες δεν τοποθετήθηκαν.

Αν θέλουμε να παραμείνουμε και εμείς κοντά σε αυτόν τον στόχο, πρέπει να κερδίσουμε τις ομάδες αυτές, όπως κάναμε με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, μέσα στην έδρα μας", τόνισε ο Αντώνης Ασημακόπουλος, που με τον Ματζόν έχει αρχίσει να παίζει και να δίνει πολύτιμες λύσεις.

Βρίσκονται πεταμένοι γύρω από το "αυλάκι", χωρίς κανείς να νοιάζεται για την τύχη τους! Και όλος αυτός ο χώρος, με τα βουνά από χώμα, μοιάζει σαν βομβαρδισμένος! Και οι φορολογούμενοι, βεβαίως, πληρώνουν. Όπως πλήρωσαν και για τα χτισίματα και τα γκρεμίσματα, λίγα μέτρα πιο πέρα, όταν τοποθετήθηκαν και γκρεμίστηκαν τα κάγκελα και όλη η περιοχή έγινε μαντάρα…

Από την άλλη μαθαίνω ότι για την ιστορία με τα κάγκελα όλοι, ανεξαιρέτως, διαφωνούν! Και ο Βενιζέλος και η Μενδώνη και το ΥΠΕΧΩΔΕ και ο Γιάννης Καλαντίδης! Οι μόνοι που επιμένουν για την ανάγκη προστασίας του λόφου είναι οι αρχαιολόγοι, οι οποίοι σημειώνουν ότι δεν είναι δυνατόν να ανεβαίνει ο καθένας στο μνημείο του Φιλοπάππου και να ζωγραφίζει ή να γράφει συνθήματα. Κι αυτό είναι σωστό. Αλλά από 'κεί και πέρα, για την προστασία ποιου μνημείου του λόφου χρειάζονται κάγκελα;

Δεν υπάρχει κανένα άλλο μνημείο στου Φιλοπάππου. Ένας δρόμος υπάρχει, με χαραγμένες από τις άμαξες "ροδιές", ο οποίος οδηγούσε στην Ακρόπολη. Γι' αυτόν τον δρόμο πρέπει να σηκωθούν κάγκελα; Φοβάμαι ότι οι αρχαιολόγοι, το τόσο το έκαναν τόοοοσο και δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση, που δύσκολα θα έχει τέλος, τώρα που ξεσηκώθηκαν οι γείτονες και δεν αφήνουν τίποτα όρθιο.

Από την άλλη: Ακούω ότι θα χτιστεί ένα τεράστιο περίπτερο στην αρχή της οδού Γαριβάλδη, απέναντι από την ταβέρνα της Μίνας ("Αττικός"), και απ' αυτό το περίπτερο θα προμηθεύονται οι ξένοι σουβενίρ και άλλα αντικείμενα, που έχουν σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πιστεύω, όμως, ότι το περίπτερο αυτό θα κλείσει, πριν ανοίξει. Γιατί ακριβώς απέναντι και πιο κάτω υπάρχουν έμπειροι επαγγελματίες, με πολυετή πείρα, που δεν θα μπορέσουν, ασφαλώς, να τους συναγωνισθούν οι ερασιτέχνες πωλητές των περιπτέρων. Οπότε, τζάμπα οι κόποι και τα λεφτά…

ΥΓ: "Ο νομικός μας πολιτισμός"! Ένα κλισέ, που άρχισε να "φοριέται" λόγω Δίκης, ακόμη και από την… "κουτσή Μαρία"! Ελλάς, Ελλήνων παπαγάλων…