Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( β' εθνικη :: 16/1/2006 21:24:08) 

Β' ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑ III: Το άτομο και η Ευρωπαϊκή Ένωση 13. Ευρωπαϊκή Ένωση

Λευκή ισοπαλία στο Παγκρήτιο

Φώτα και συμπάθεια

13.1 Ίδρυση και εξέλιξη

Σε κακή μέρα βρέθηκε ο Εργοτέλης, που σκόνταψε στην οργανωμένη άμυνα της Καλαμάτας (0-0).

ΆΝΝΑ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ

13.2 Βασικοί θεσμοί

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί στο α' μέρος, όμως έφθαναν με δυσκολία στην εστία της Καλαμάτας, που έπαιξε σφιχτά στην άμυνα, μην επιτρέποντας τους παίκτες του Εργοτέλη να γίνουν απειλητικοί. Πυρετωδώς σε πολλές γειτονιές βάφονται τα σπίτια.

13.3 Βασικές πολιτικές

Στις καλύτερες στιγμές της συνάντησης ο Καλομοίρης απέκρουσε στο 26' το σουτ του Ογκουνσότο και στην επιστροφή της μπάλας ο Γενιτσαρίδης έσωσε στη γραμμή το πλασέ του Χάγκεν, ενώ στο 56' το σουτ του Κατσόγλου αποκρούστηκε στη γραμμή από τον Μαρκόφ. Επισκευάζονται οι προσόψεις των διατηρητέων, το νιώθεις πως η πόλη ετοιμάζεται.

13.4 Ευρωπαίος πολίτης

Διαιτήτευσε ο Λουκάς (Αθηνών). Το ξενοδοχείο "Ακροπόλ", απέναντι από το Μουσείο, και το Ιταλικό Ινστιτούτο, απέναντι από το Πολυτεχνείο, ασφυκτιούν μέσα στις σκαλωσιές τους, τη νύχτα πετάνε από πάνω τους τις λινάτσες, απαιτώντας κι αυτά επισκευή. Οι έννοιες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, και των δικαιωμάτων που μελέτησες στα κεφάλαια 8 και 12, αποτελούν βασικές έννοιες για να κατανοήσεις τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Ξημεράκης, Κορδονούρης, Μαρκόφ, Αργυράκης, Σταυρακάκης, Κένεντι (75' Γκιάτας), Μίχος (70' Κοιλιάρας), Σουτζής (80' Κεφαλούκος), Νατσέφσκι, Ογκουνσότο, Χάγκεν.

Το κτίριο του Μινιόν παρομοίως.

Μπορείς να διαβάσεις το βραβευμένο κόμικ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Το λαβωμένο νερό», για να γνωρίσεις τις δυνατότητες παρέμβασης που σου παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Καλομοίρης, Γενιτσαρίδης, Σεντεμέντες, Μπριλάκης, Καλαγκάνης, Κατσαρός (89' Βατσής), Κατσόγλου, Τάσιτς, Μιχελής, Μιλόσκοβιτς (93" Τζανετάκος), Μισεντρόφσκι.

Θέλει δουλειά πολλή ακόμα η πρωτεύουσα για να ανθρωπέψει, αλλά δείχνει ήδη όψεις μιας καλύτερης εκδοχής εδώ κι εκεί, γεμίζοντάς μας προσδοκίες.

Η ευρωπαϊκή κουλτούρα είναι σημαντική κληρονομιά του ευρωπαίου και παγκόσμιου πολίτη.

Β' ΕΘΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε 15 αγώνες ΟΜΑΔΑ Β. ΓΚΟΛ 1. Κέρκυρα 32 21-9 2. Θρασύβουλος 30 18-12 3. Εργοτέλης 28 17-10 4. Άρης 24 13-9 5. Εθν. Αστέρας 23 21-14 6. Πανσερραϊκός 22 15-15 7. Χαϊδάρι 21 15-11 8. Προοδευτική 21 16-14 9. Νίκη Βόλου 20 18-17 10. Βέροια 20 12-9 11. Καστοριά 19 15-16 12. Καλαμάτα 16 8-12 13. Παναχαϊκή 15 10-17 14. Ηλυσιακός 15 17-19 15. ΑΣΚ/Ολυμπιακός 14 14-22 16. Πανηλειακός 2 7-31

Και τα καταστήματα θα μένουν ανοιχτά δώδεκα ώρες τις ημέρες των Αγώνων, αποφασίστηκε, συμβάλλοντας στο εορταστικό κλίμα.

Μπορείς να διαβάσεις κομμάτια της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, που αποτελεί βασικό κομμάτι της ευρωπαϊκής κουλτούρας.

Είναι εξωραϊστικό το μέτρο, κατά βάθος, γιατί πόσο πια να τη συμμορφώσουν την Αθήνα;

Από τα Νεοελληνικά σου Αναγνώσματα θα βρεις αντιπροσωπευτικά αποσπάσματα σημαντικών ευρωπαίων λογοτεχνών (Σαίξπηρ-Αγγλία, Λόρκα-Ισπανία, Τζόυς-Ιρλανδία, Μπωντλαίρ-Γαλλία κ.ά.).

Θα έπρεπε να τη χτίσουν από την αρχή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), είναι ένας οργανισμός σε εξέλιξη, για αυτό και βρίσκεται σε μια διαδικασία αλλαγής και προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Ενώ χαζεύοντας τις βιτρίνες δεν προσέχεις τόσο τις ασχήμιες, ξεχνάς να κοιτάξεις ψηλότερα, να προσέξεις τις αρχιτεκτονικές αδυναμίες του κτιρίου.

Η περίοδος 2004-2014 είναι μια περίοδος σημαντικών αλλαγών στη μορφή, τη λειτουργία και τους σκοπούς της.

Τα ανοιχτά καταστήματα φτιάχνουν ατμόσφαιρα γιορταστική.

Η είσοδος νέων κρατών-μελών, η ψήφιση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, η δημιουργία κοινής άμυνας και στρατού, είναι μερικά από τα θέματα που σηματοδοτούν σημαντικές αλλαγές.

Αλλά υπό προϋποθέσεις.

Για να ενημερωθείς για τις τελευταίες εξελίξεις και αλλαγές, ώστε να συμπληρώσεις τις γνώσεις που σου παρέχει το βιβλίο, χρησιμοποίησε τις ιστοσελίδες της Ε.Ε και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (www.europa.eu.int/hellas ή www.ee.gr, www.europarl.gr).

Όταν δεν ανησυχεί η ΓΣΕΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Μπορείς επίσης να κάνεις χρήση και της απευθείας και δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής πληροφόρησης για θέματα της ΕΕ (00800.6.7.8.9.10.11) και να λύσεις τυχόν απορίες σου.

Όταν είναι κι αυτοί χαρούμενοι και συναινούν στο μέτρο. Με κέρδη, με νέες προσλήψεις, με βάρδιες, με οτιδήποτε θα τους κάνει να συμμετέχουν ευγενικοί και κεφάτοι, έμποροι και πωλητές. Σίγουρα θα είναι περίπλοκο, αλλά δεν έχει νόημα αλλιώς. Τι να το κάνεις το ανοιχτό μαγαζί, όταν μπαίνεις μέσα και βλέπεις μουτρωμένους ανθρώπους, πωλήτριες εξαντλημένες από κούραση που σε κοιτάνε με μισό μάτι, ιδιοκτήτες που σε σνομπάρουν; Κι έτσι ποιος δεν θα έβγαινε κερδισμένος, ποιος δεν θα ήθελε και παραπάνω από δώδεκα ώρες την ημέρα; Τα βράδια του καλοκαιριού, ακόμα και χωρίς Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολλά τα καταστήματα που μένουν ως τις δέκα ανοιχτά.