Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( το παρθενικο χατ τρικ του ζινταν εσωσε τη ρεαλ :: 16/1/2006 18:31:05) 

Ο Ζιντάν γλίτωσε τη Ρεάλ από νέο στραβοπάτημα.

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ

Να παρατηρήσετε ότι:

Επιμέλεια ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΔΗΣ

Ο "αυτόματος" πωλητής γραμματοσήμων!

1. Μετατρέψαμε τα mm σε m.

ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΖΙΝΤΑΝ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΡΕΑΛ

ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΛΙΑΝΗ

Έτσι r = 4,6 mm = 4,6x 10-3 m.

"Ζιζού", ο εκτελεστής

Ένα μικρό κίτρινο κουτί έξω από το ταχυδρομείο του Συντάγματος μοιάζει σαν όαση μέσα στην "έρημο" όσων περιμένουν στην ουρά εντός του καταστήματος.

Να μην αμελείτε κάθε φορά που κάνετε αντικατάσταση μεγεθών σε έναν τύπο, να εκφράζετε τις μονάδες τους στο ίδιο σύστημα.

Το πρώτο χατ τρικ στην καριέρα του Ζινεντίν Ζιντάν άργησε, ωστόσο ήταν πραγματικά ξεχωριστό.

Χαμογελώντας με κρυφή ικανοποίηση για την τύχη μου, αφού έχω μόνο να ταχυδρομήσω τρεις επιστολές στην Αθήνα, πλησιάζω προς το κουτί που "πουλάει" γραμματόσημα.

Αν δεν το προσέξετε, το αποτέλεσμα θα είναι λανθασμένο.

Παρότι δεν ήρθε σ' έναν αγώνα χωρίς αύριο, ούτε χάρισε κάποιον τίτλο στη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν αρκετό για να επιστρέψει στη "βασίλισσα" τη χαμένη της αυτοεκτίμηση, έπειτα από τρεις αλλεπάλληλες αποτυχίες στην πριμέρα ντιβισιόν…

Από κοντά φαίνεται όμως λιγάκι περίεργο: πού είναι οι τιμές των γραμματοσήμων (εσωτερικού, εξωτερικού, εντός κι εκτός Ε.Ε.);

Στον ηλεκτρισμό χρησιμοποιούμε πάντοτε το σύστημα SI.

Η νίκη 4-2 επί της Σεβίλλης επέτρεψε στους Μαδριλένους να κερδίσουν ξανά μια θέση στην πρώτη τετράδα, καθώς και το χειροκρότημα των οπαδών τους, αφού ο "Ζιζού" έδωσε μία από τις σπουδαιότερες παραστάσεις του στο "Μπερναμπέου".

Ξανακοιτάω μέσα στο ταχυδρομείο.

2. Ο τύπος που χρησιμοποιήσαμε μας δίνει το μέτρο της δύναμης.

Ο 34χρονος Γάλλος σταρ είχε συμμετοχή σε όλα τα γκολ, τρεις φορές ως σκόρερ και άλλη μία δίνοντας ασίστ στον Γκούτι, αλλά επιπλέον ανέλαβε την ευθύνη να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε η Ρεάλ στο 1-1, παρότι είχε αστοχήσει δύο φορές φέτος από την άσπρη βούλα.

Έχει μια μέτρια ουρά, σήμερα, Παρασκευή μεσημέρι, κι εγώ αρνούμαι να στηθώ και να περιμένω έστω κι είκοσι - τριάντα λεπτά για να πάρω τρία απλά γραμματόσημα εσωτερικού!

Από τη θεωρία γνωρίζουμε ότι οι δυνάμεις που ασκούνται ανάμεσα στα σωματίδια είναι ελκτικές, γιατί τα φορτία τους είναι ετερόσημα.

"ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη ζωή μου, ποτέ άλλοτε δεν είχα πετύχει τρία γκολ σ' ένα παιχνίδι, αφού άλλωστε ποτέ δεν το επιδίωξα.

Γι' αυτό άλλωστε δεν υπάρχει ο αυτόματος πωλητής γραμματοσήμων;

Η έκφραση για το ζητούμενο λόγο θα είναι: [pic]

Περίμενα πάντως πολύ καιρό ώσπου να το ζήσω, αφού κοντεύω να κλείσω τα 34!", αστειεύτηκε ο "Ζιζού" μετά την επικράτηση, που όμως ήρθε με άγχος.

Για να μάθω όμως πόσο κάνει το απλό γραμματόσημο χρειάζεται να διακόψω μια εργαζόμενη στο ταχυδρομείο, η οποία ευγενικά μού λέει 45 λεπτά.

"Κάθε παιχνίδι είναι ανοιχτό μέχρι το φινάλε, αλλά δείξαμε ότι είμαστε μαχητές.

Πίσω στο κουτί.

Αυτό που συνέβαινε ως τώρα και δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε, ήταν κάτι το αφύσικο", υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως τα οκτώ γκολ που πέτυχε η "βασίλισσα" μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών (είχε προηγηθεί το 4-0 επί της Μπιλμπάο για το Κύπελλο Ισπανίας) τονώνουν την αυτοπεποίθηση των παικτών.

Ρίχνω με θάρρος 1 ευρώ και σαράντα λεπτά.

"Η Ρεάλ θα ξαναγίνει αυτή που πρέπει να είναι.

Πληκτρολογώ το ποσό και περιμένω στον πίνακα να βγει επιλογή πόσα και τι είδους γραμματόσημα θέλω.

Εγώ νιώθω ικανός να παίζω κάθε φορά εξίσου καλά, αφού η φυσική μου κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ.

Όμως τίποτα από αυτά δεν γίνεται.

Μην περιμένετε όμως χατ τρικ κάθε φορά…".

Ψάχνω για "ακύρωση", όμως τέτοιο κουμπί απλούστατα δεν υπάρχει. Σε ένα λεπτό ανάβει ένα φωτάκι και βγαίνει… ένα γραμματόσημο του 1 ευρώ και 40 λεπτών!

Μέσα στο ταχυδρομείο αναζητώ ευθύνες και τα τρία μου γραμματόσημα. Ευγενέστατος υπάλληλος μου χαμογελάει με συμπάθεια: "Ξέρετε, είναι μια εταιρεία που έχει αυτά τα κουτιά, τα ΕΛΤΑ δεν έχουν σχέση. Ναι, ναι, το ξέρουμε πως έχει πρόβλημα γιατί δεν δίνει ούτε ρέστα. Μην ανησυχείτε, τι θέλετε; Τρία γραμματόσημα των 0,45 ευρώ; Μάλιστα αμέσως". Του δίνω το ένα, μου φέρνει τα σωστά, μου δίνει και πέντε λεπτά ρέστα.

Έφυγα ευχαριστημένη που ο "αυτόματος" πωλητής (ο υπάλληλος με την κατανόηση αντέδρασε κρυφά απ' την ουρά!) μ' εξυπηρέτησε αμέσως.