Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( πελε αρνείται το όνομά του! :: 1/1/2006 20:01:18) 

ΠΕΛΕ Αρνείται το όνομά του! ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ

Κοντά στον μύθο

Ο Πελέ αποκηρύσσει το… Πελέ!

Έγιναν αλλού αυτά;

Στην κληρονομιά του πατέρα του, τη Μακεδονία και το «Κοινόν των Ελλήνων» ο Αλέξανδρος προσθέτει μια ολόκληρη αχανή αυτοκρατορία. Ο κορυφαίος, ίσως, ποδοσφαιριστής στα χρονικά αποκάλυψε, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα "Bild", ότι όχι μόνο ποτέ του δεν επιδίωξε να καθιερωθεί με το συγκεκριμένο παρατσούκλι (το πραγματικό όνομά του, ως γνωστό, είναι Έντσον Αράντες Ντο Νασιμένο), αλλά και ότι το απεχθάνεται!

ΆΝΝΑ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ

Η ελληνική παρουσία κυριαρχεί σ' έναν ολόκληρο κόσμο.

"Το όνομα Πελέ ακούγεται σα λέξη… μωρού στα πορτογαλικά. Περπατούσαμε στην ηλιόλουστη Βασιλίσσης Σοφίας με το υπέροχο αίσθημα ότι διαδηλώναμε ταυτόχρονα σε εκατοντάδες πόλεις στον κόσμο.

Ο Αλέξανδρος πέρα από ιστορία, σύνορα και λαούς, μυθοποιείται.

Ήταν το όνομα που μου έδωσε ένας συμμαθητής μου στο σχολείο όταν ήθελε να με εκνευρίσει κι εγώ μάλιστα τον χτύπησα", αποκάλυψε ο 65χρονος Βραζιλιάνος. Δίπλα μας νεαρές Ολλανδέζες γελούσαν, μια κοπέλα χόρευε σε ξυλοπόδαρα, παιδάκια χοροπηδούσαν, γιαγιάδες χαίρονταν τη μεγάλη συντροφιά, παππούδες φλέρταραν και το πλήθος ανακάλυπτε το καλύτερό του πρόσωπο.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Απερίσκεπτος, λοιπόν, και βιαστικός ο Αλέξανδρος, καθώς κινήθηκε προς τόσο σπουδαίο εγχείρημα έχοντας μηδαμινούς πόρους; Όχι βέβαια. Ποιος, άλλωστε, ξεκίνησε ποτέ με μεγαλύτερα και ωραιότερα εφόδια μεγαλοψυχίας, σύνεσης, σωφροσύνης και ανδρείας, με τα οποία τον είχε οπλίσει η φιλοσοφία για την εκστρατεία του; Προχωρούσε, λοιπόν, προς τους Πέρσες έχοντας πάρει περισσότερα εφόδια από τον δάσκαλο του Αριστοτέλη παρά από τον πατέρα του Φίλιππο. Πλούταρχος, Ηθικά, 327 Ε (Μετ. Φιλολογική ομάδα εκδόσεων «Κάκτος»)

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ μεταγραφή, για την ενίσχυσή της στα μετόπισθεν ετοιμάζει η Λίβερπουλ.

Δεν είναι μικρό πράγμα να νιώθεις πολιτικά ότι ανήκεις σε μια κίνηση που αγκαλιάζει όλον τον πλανήτη.

Ερωτήσεις-Δραστηριότητες Μετά τον Ολλανδό διεθνή Γιαν Κρόμκαμπ, που αποκτήθηκε από τη Βιγιαρεάλ, και ο Δανός Ντάνιελ Άγκερ της Μπρόντμπι ετοιμάζεται για το "Άνφιλντ"…

Μέσα σ' αυτή την ευφορία, ήρθε εντελώς απρόσμενο ένα βίαιο σπρώξιμο προς τα πεζοδρόμια, φωνές τρομαγμένες και πέτρες που εκσφενδονίζονταν πάνω από τα κεφάλια μας στο αστυνομικό άγημα που βρισκόταν στη γωνία του Μεγάρου Μουσικής.

1. Μελέτησε τον χάρτη και προσδιόρισε τις χώρες που κατέκτησε ο Αλέξανδρος. Ο Άγκερ είναι 21 ετών, διεθνής από πέρσι και θα στοιχίσει περί τα 6 εκατ. ευρώ.

Το ωραίο πλήθος έγινε τρομαγμένο κοπάδι, που χτυπούσε στα κάγκελα του πεζοδρομίου και σκόρπιζε στα στενά, μέσα σε πανικό, πονόλαιμο, βήχα και κλάμα.

2. Ποιες μάχες έκριναν την εκστρατεία του Αλέξανδρου;

ΑΛΛΟ ΜΠΑΛΑ, άλλο πολιτική…

Έγιναν αυτά πουθενά αλλού στον κόσμο;

Ύφασμα από την Αίγυπτο με παράσταση του Αλέξανδρου. Φέρει την επιγραφή: Μακετόν Αλεξάντερος (Ουάσιγκτον, Μουσείο Υφασμάτων)

Με αυτό το σκεπτικό, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, τάχθηκε εναντίον ενδεχόμενου αποκλεισμού της εθνικής του Ιράν από το Μουντιάλ 2006, που θα φιλοξενηθεί το καλοκαίρι στα γερμανικά γήπεδα, παρά τις ακραίες πολιτικές θέσεις του προέδρου της χώρας.

Τα παιδιά έκλαιγαν, μας κοιτούσαν κατηγορώντας μας βουβά ότι τα ξεγελάσαμε, βάζοντάς τα να συμμετέχουν σε κάτι επικίνδυνο.

Η Μέρκελ διευκρίνισε ότι παρότι ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, προκάλεσε με τη δημόσια τοποθέτησή του πως "τα περί Ολοκαυτώματος εις βάρος των Εβραίων είναι μύθος και το Ισραήλ θα πρέπει να μεταφερθεί στις ΗΠΑ ή σε ευρωπαϊκό έδαφος", η εθνική του Ιράν δεν πρέπει να έχει συνέπειες, θέση την οποία έχει άλλωστε και η ΦΙΦΑ.

Γυρίσαμε σπίτι πικραμένοι.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ "ΑΝΤΙΟ"!

Το βράδυ, φορτωμένοι ήδη ενοχές, βάλαμε να δούμε ειδήσεις στα δύο μεγάλα κανάλια, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι είχε γίνει, και βλέπαμε επί μισή ώρα τον τέως στην Αθήνα.

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ενεργό δράση -κι όχι μόνο από την εθνική Γαλλίας, όπως είχε σκοπό- μετά το Μουντιάλ 2006 άφησε ανοικτό ο Ζινεντίν Ζιντάν!

Ύστερα παίχτηκε το ρεπορτάζ με κουκουλοφόρους που έβαλαν φωτιά στη Χρήστου Λαδά κι έπαιξαν ξύλο κοντά στην πρεσβεία με αστυνομικούς.

Ο Γάλλος αστέρας "πάτησε" τα 34 του χρόνια και αν και το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει ισχύ ως το 2007, ίσως εγκαταλείψει νωρίτερα τα γήπεδα…

Αυτή ήταν η συμμετοχή της Αθήνας στην παγκόσμια διαδήλωση; Χρειάστηκε να περιμένουμε τις ειδήσεις της ΝΕΤ για να πειστούμε ότι είχαμε πάρει μέρος σε ένα παγκόσμιο ειρηνικό συλλαλητήριο, ότι συμμετείχαμε σε κάτι σπουδαίο, ότι δεν ήμασταν απλώς το κοινό σε μια διαμάχη ΜΑΤ με χούλιγκαν. Αλλά γιατί; Γιατί πρέπει σε όλα τα πράγματα να υπάρχει μια τέτοιου είδους "ελληνική εξαίρεση";