Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Χρονογράφημα

( πού είναι το καθημερινό όχι; ) 

Πού είναι το καθημερινό όχι; "Όχι αίμα για το πετρέλαιο"

Αποστασία Λέσβου

Κάθε φορά και διαφορετικός παρουσιάζεται στις σελίδες ο ανθυπαστυνόμος Βαντούλης.

Με πρωτοφανή παλμό χιλιάδες Αθηναίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για την ειρήνη

Για να αντιμετωπίσει τις σπαρτιατικές επιδρομές, η Αθήνα πιέζει οικονομικά τους Συμμάχους. Γιατί μας παραξενεύει το γεγονός ότι κάποιοι αστυνομικοί προσπαθούν να καλύψουν έναν δικό τους;

ΛΙΑ ΝΕΣΦΥΓΕ

Οι αυθαιρεσίες προκαλούν εξεγέρσεις. Γιατί δηλαδή μας φαίνεται παράξενο ορισμένοι από αυτούς που υποτίθεται ότι διώκουν τη διαφθορά να αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

Η Λέσβος πρωτοστατεί (428 π.Χ.) και η αποστασία καταπνίγεται με αγριότητα από τους Αθηναίους. @@@ Φεύγει από τις σελίδες για τους αστυνομικούς και βλέπει τον παππού, Τζον Γκλεν να επιμένει παρά τα 77 του χρόνια να ξαναπετάξει στο διάστημα.

ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ

@@@ Ακούει για τους νεοναζιστές που έκαναν συγκέντρωση για να συζητήσουν τις "προοπτικές της άριας ιδεολογίας τους".

Η συναυλία άρχισε με το τραγούδι του Τζoν Λένον "Give piece a chance" (Δώστε μια ευκαιρία στην ειρήνη). Η φωνή της Μαρίας Φαραντούρη γέμισε την Πλατεία Συντάγματος, τη Σταδίου - μέχρι την Ομόνοια - στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έχει δει η Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα εκατοντάδες περιστέρια πέταξαν στον καθαρό αττικό ουρανό.

Τα απολιθώματα του παρελθόντος μήπως προσπαθούν να ξαναζωντανέψουν και στην Ελλάδα με την παρουσία των ομοϊδεατών τους απ' όλο τον κόσμο…

"Όχι στον πόλεμο". Πάνω από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας

Αναρωτιέται κάποια στιγμή, ενώ φεύγει για πιο πέρα…. καθώς νιώθει την γλυκιά ζεστασιά του Οκτωβρίου με τον πανέμορφο και σχεδόν χειμωνιάτικο ήλιο

Ο μικρότερος διαδηλωτής στο συλλαλητήριο της Αθήνας ήταν ένα μωρό στο… καρότσι.

@@@ Το συνειδητό "Όχι" απέναντι στην καθημερινή αλλοτρίωση μονολογεί, είναι σήμερα συχνά εξ ίσου σημαντικό με το βροντερό "Όχι" των Ελλήνων προς τους Ιταλούς

Οικογένειες με παιδιά, νέοι, εργαζόμενοι, ηλικιωμένοι, πολιτικοί και συνδικαλιστές συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

@@@ Πώς έχουν γίνει τα πράγματα σήμερα, αναρωτιέται, ενώ του έρχεται η εικόνα με τα ποιήματα και τη γιορτή στο γυμνάσιο…. σκεπτόμενος τους συμμαθητές του νιώθεί μια παιδική ζεστασιά στα εσώψυχά του.

Πολίτες της Αθήνας, πολίτες του κόσμου, ένωσαν τις φωνές τους για την ειρήνη.

@@@ Για τα πάχη και τα κάλλη της Μόνικα Λουίνσκι αδιαφορεί πλήρως, καθώς μαθαίνει ότι κάθε χρόνο αυτοκτονούν πέντε χιλιάδες Αμερικανοί φοιτητές 15-24 ετών.

Από τις 11 το πρωί όλοι οι δρόμοι της Αθήνας κατέληγαν στο Σύνταγμα.

@@@ Ακούει για τα 75 χρόνια της δημοκρατίας στην γείτονα Τουρκία και υπομειδιά…. σκέφτεται τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους…. , καθώς και τον Ακίν Μπιρντάλ (πρόεδρο της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τουρκίας) που θα οδηγηθεί στη φυλακή γιατί ζήτησε ειρηνική λύση του Κουρδικού.

Στα Προπύλαια, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, μπροστά από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη υπήρχε πολύς συγκεντρωμένος κόσμος στη μεγάλη ημέρα της Αθήνας.

@@@ Για ανεπιθύμητες πόλεις, ακούει από τον Νίκο Τσαγκρή (Στο Έγραψαν) και νιώθει ένα ρίγος για τη Θεσσαλονίκη.

"Πολεμήστε τον πόλεμο", "Όχι άλλο αίμα για τα πετρέλαια", "Σώστε τον πλανήτη από τον πλανητάρχη", ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πανό.

@@@ Καθώς βαίνει στις σελίδες βλέπει τον τίτλο "Αστυφύλακας βρήκε και παρέδωσε 30. 000 δολάρια", επιτέλους μία καλή είδηση σκέφτεται και παραδέχεται ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.

Σε πολλά μάλιστα, υπήρχαν συνθήματα με χιούμορ, όπως εκείνο που παρουσίαζε τον Μπους σαν βρικόλακα να λέει "Δείξε μου εμπιστοσύνη".

@@@ Με μια χαρά κλείνει την ανασκόπηση για να σκεφθεί τη νυχτερινή "επιδρομή" στους ψυχρούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Οι εκτιμήσεις από την Αστυνομία ανεβάζουν τον κόσμο τουλάχιστον σε 100.000.

Οικογένειες

Μία ολόκληρη οικογένεια, η οικογένεια Γκουρομίχου είχε κατέβει σύσσωμη. Γονείς, η κόρη τους με τον σύζυγό της και τα δύο εγγόνια τους. "Είναι ένα κάλεσμα, στο οποίο πρέπει να μετέχουμε όλοι".

Ανήκοντας στη γενιά των σαραντάρηδων, ο Βίκτορας και η παρέα του θυμούνται άλλες εποχές. "Το σημερινό συλλαλητήριο, μας θυμίζει τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου".

Στην κεντρική εξέδρα παρακολουθούσαν τις εκδηλώσεις πολιτικοί από όλα τα κόμματα και συνδικαλιστές. Ανάμεσα στους ομιλητές ο Μίκης Θεοδωράκης επεσήμανε ότι μετά τη Γιουγκοσλαβία, την Παλαιστίνη, και το Αφγανιστάν είναι η τέταρτη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, που στην Πλατεία Συντάγματος συγκεντρώνεται κόσμος σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο. "Μέχρι τώρα διαδηλώναμε μόνοι μας την οργή μας. Σήμερα μαζί μας στο στρατόπεδο της ειρήνης είμαστε εκατομμύρια".

Με συνθήματα όπως "Είμαστε όλοι Ιρακινοί", "Κάτω τα χέρια από το Ιράκ", "Όχι στον πόλεμο", "Με όπλο μας το φόρουμ το κοινωνικό. Ενάντια στον πόλεμο και στον ρατσισμό" και "Ο Μπους, ο Μπλερ, ο Μπερλουσκόνι. Αυτοί είναι οι τρομοκράτες και οι δολοφόνοι" οι χιλιάδες διαδηλωτές ξεκίνησαν την μεγάλη πορεία για την αμερικανική πρεσβεία.

Συλλήψεις

Τα επεισόδια που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι και τα δακρυγόνα που έπνιξαν την Βασιλίσσης Σοφίας δεν έκοψαν την πορεία. Ο κόσμος ήταν αποφασισμένος να διαδηλώσει και να φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία. Στο ύψος της βρετανικής πρεσβείας επιτέθηκαν με μολότοφ σε κλούβα της Αστυνομίας και συνέχισαν τις καταστροφές μέχρι το Πάρκο Ελευθερίας. Αστυνομικοί των διμοιριών απάντησαν με πολλά δακρυγόνα και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν δεκατρείς νεαροί, που χθες το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας απήγγειλε χθες εις βάρος των δεκατριών κατηγορίες για 2 κακουργήματα και 6 πλημμελήματα.