Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( πάλι εκπυρσοκρότηση ήταν... ντροπή σας κύριοι ) 

Πάλι εκπυρσοκρότηση ήταν… Ντροπή σας κύριοι Το τέλος του πάρτι

Η Ηλιαία

Δεκαεπτά χρονών έφηβος, δεκαεπτά χρονών μόλις, στη μέση της οδού Εγνατίας, εκτελεσμένος από το περίστροφο του ανθυπαστυνόμου, Κυριάκου Μπαντούρη.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΑΝΑΚΗΣ

Εκεί όμως που σημειώνονται οι ριζοσπαστικότεροι νεωτερισμοί είναι στην απονομή της δικαιοσύνης. @@@ Δεν είχε ακόμα χωρέσει ο νους την προχθεσινή δολοφονία της εικοσάχρονης Βασούλας…. από τους ληστές στην Τριανδρία.

Το καλοκαίρι του '99, ξεκίνησε στην Ελλάδα ένα πάρτι.

Ο Εφιάλτης αφαίρεσε από τον Άρειο Πάγο την αποκλειστικότητα της απονομής της δικαιοσύνης, αφήνοντας του μόνο τις περιπτώσεις φόνου εκ προμελέτης και εμπρησμού. @@@ Μεταξύ Βενιζέλου και Εγνατίας μαυρισμένο το τοπίο, με τον ασφαλίτη να παριστάνει τον σκληρό μπάτσο από τις αμερικάνικες ταινίες, με τον άντρακλα να βγάζει την χολή του στον πιτσιρίκο…. με μια σφαίρα τρύπησε τα εσώψυχα του παιδιού, όπως χάθηκε με μια σφαίρα στα εσώψυχα της και η Βασούλα…. από τους αδίστακτους ληστές

Επεράσαμ' όμορφα με τον εκσυγχρονισμό, με το χρηματιστήριο, με το ευρώ.

Όλες οι άλλες περιπτώσεις μεταφέρονται στη δικαιοδοσία ενός πολυμελούς λαϊκού δικαστηρίου, της Ηλιαίας, με 6.000 δικαστές, οι οποίοι εκλέγονταν, με θητεία ενός έτους, από την Εκκλησία. @@@ Χωρίς καμιά σκέψη, χωρίς να υπάρχει έστω και λίγος σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, με την νοοτροπία ό,τι θέλω κάνω…. και μετά "εκπυρσοκρότησε" το περίστροφο, όπως έχει γίνει με δεκάδες λαθρομετανάστες.

Μέσα στη ζάλη της γιορτής, ονειρευτήκαμε και δανειστήκαμε για να χρηματοδοτήσουμε τα όνειρά μας - σπίτια, αυτοκίνητα, ρούχα, διακοπές.

Η Ηλιαία χωριζόταν σε 10 τμήματα. @@@ Ναι, εξ επαφής έφυγε η αδέσποτη σφαίρα και πέτυχε τον "αδέσποτο" νεαρό, δηλαδή θα μπορούσε να πετύχει οποιονδήποτε ανύποπτο πολίτη (από τους εκατοντάδες) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μόνο που ήλθε η ώρα του λογαριασμού.

Το κάθε τμήμα είχε αρμοδιότητα σε διαφορετικό δικαστικό τομέα και αντιπροσώπευε μία από τις δέκα φυλές της Αθήνας. @@@ Πέρσι το ίδιο σκηνικό είχε γίνει έξω από τον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης, πάλι "εκπυρσοκρότηση" ήταν κύριε Δαλαμαγκίδη!

Το πάρτι τελείωσε…

Το αθηναϊκό πολίτευμα έδινε την ευκαιρία σ' όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη διακυβέρνηση της πόλης.

@@@ Περήφανα άδειαζαν τα περίστροφά τους στο γλέντι της Θέρμης, ενώ δεν έχουν σφαίρες για να εξασκηθούν στην σκοποβολή…

Η αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων της Πίστεως είναι βεβαίως μία απλή υποσημείωση της Ιστορίας.

@@@ Περήφανα "γούστα βγάζουν" στα αστυνομικά τμήματα με τις νεαρές αλλοδαπές, χρησιμοποιώντας την εξουσία τους.

Δεν έχει το λούσο του ευρώ.

@@@ "Δεν γίνεται κάτι τέτοιο", όταν η Διεθνή Αμνηστία μιλούσε για βασανιστήρια στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης.

Δεν κουβαλάει τη μυθολογία κανενός εκσυγχρονισμού.

@@@ Τον "Ανδρόνικο" της Χρυσής Αυγής δεν τον βρίσκουν, ενώ σε τόσα άλλα κουνούπι δεν τους ξεφεύγει.

Δεν προδιαθέτει για συγκινήσεις ανάλογες με εκείνες μιας ημέρας ανόδου της παλιάς, καλής Σοφοκλέους.

@@@ Και οι προκλητικές δηλώσεις από τους επικεφαλείς της ΕΛ. ΑΣ με τα περί εκπυρσοκρότησης;

Είναι αγνός καπιταλισμός - τα όνειρα κοστίζουν ακριβά.

@@@ Προκλητικά για τους εκατοντάδες αυτόπτες μάρτυρες, προκλητικά για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, προκλητικά για την κοινωνία και για τον κάθε συνειδητό πολίτη της χώρας

Κι όσο ονειρεύεσαι το εξοχικό σου, μπορεί να χάσεις το σπίτι σου…

@@@ Ο δεκαεπτάχρονος δεν πρόκειται να γυρίσει ποτέ πίσω.

… προσχήματα

Η εικοσάχρονη Βασούλα, ούτε και αυτή.

Η αντίδραση της κυβέρνησης - ο κ. Γ. Φλωρίδης πήρε το πιο αθώο ύφος του για να δηλώσει ότι η αύξηση των επιτοκίων είναι «αδικαιολόγητη, αφού η Οικονομία πάει καλά» - δεν σώζει τα όνειρα, ούτε καν τα προσχήματα.

@@@ Μπροστά στο ξεπεσμό της κοινωνίας, που δεν υπάρχει κανένα σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, είναι μια πραγματικότητα η διαφθορά στην ΕΛΑΣ, που μέρα με την μέρα αυξάνεται, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ζούμε το τέλος μιας εποχής - και η Τράπεζα ήλθε απλώς να αλλάξει τις τιμές στη βιτρίνα με τα όνειρα.

@@@ Δεν πλάθει κανείς ιστορίες από το μυαλό του, τα γεγονότα μιλάνε.

Η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το καταναλωτικό πρότυπο που υιοθέτησε τις ημέρες του πάρτι - αλλά τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν.

Και στέλνουν πιτσιρικάδες στο χώμα…. οι προστάτες μας(;).

Τι κι αν πέφτουν στην Ευρώπη τα επιτόκια; Τι κι αν στην Ιαπωνία είναι γύρω στο μηδέν; Τι κι αν στην Αμερική είναι πολύ χαμηλά; Εδώ είναι Ελλάδα - μήπως τους ρωτήσαμε όλους αυτούς όταν αρχίσαμε να δανειζόμαστε;

… ονειροδάνεια

Εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, μετοχοδάνεια - οι Τράπεζες έβαζαν τη διαφήμιση κι εμείς μία υπογραφή και τα λεφτά στην τσέπη. Και τώρα; Τι κάνουμε τώρα; Μην ανησυχείτε - θα περιμένουμε να βγάλουν και δάνεια για να πληρώνουμε τα παλιά. Ονειροδάνεια…

Κι αν γίνει κάνα πάρτι στη γειτονιά, βάλτε να παίξουν «Τώρα κλαις, γιατί κλαις, συ δεν ήσουν που γέλαγες χθες;».