Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Το Αλεξάνδρειο μπορεί να καυχιέται ότι έχει φιλοξενήσει στο… παρκέ του τον κορυφαίο όλων των εποχών στο μπάσκετ, έναν βασιλιά, έναν γεννημένο πρωταθλητή.

8.3.6 Έλεγχος

Τον Μάικλ Τζόρνταν.

Το σύστημα που υλοποιήθηκε στην προηγούμενη φάση πρέπει να ελεγχθεί κατά πόσο εμπεριέχει όσα χαρακτηριστικά προσδιορίζονται στο σχέδιο και την ανάλυση απαιτήσεων.

Τον Νοέμβριο του 1983 η εθνική μας ομάδα πήρε μέρος στο τουρνουά "Δημήτρια", στο οποίο είχε προσκληθεί και η ομάδα του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα.

Αυτός είναι και ο στόχος της φάσης ελέγχου, να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μια σειρά ελέγχων που θα επιτρέψουν τον εντοπισμό των αποκλίσεων του υλοποιημένου προϊόντος από τις προδιαγραφές του αναμενόμενου προϊόντος, οι οποίες είχαν τεθεί κατά τις φάσεις του σχεδιασμού και της ανάλυσης των απαιτήσεων.

Τότε βέβαια, η φίρμα της ομάδας δεν ήταν τόσο ο Τζόρνταν, όσο ο προπονητής της, ο θρυλικός Ντιν Σμιθ.

Πιο συγκεκριμένα, όταν πραγματοποιείται ο έλεγχος σε κάποιο Π.Σ. επιθυμούμε να εντοπίσουμε εάν το Π.Σ. που κατασκευάστηκε είναι το επιθυμητό και εάν λειτουργεί σωστά.

Ο "Air" πριν καν αποκτήσει αυτό το προσωνύμιο ήταν το αστέρι της ομάδας, αλλά ακόμα δεν είχε εκτινάξει την φήμη του παγκοσμίως.

Έτσι για παράδειγμα, εάν είχε κατασκευαστεί κάποιο Π.Σ. λογιστικής υποστήριξης, ο έλεγχος θα έδινε έμφαση σε διάφορες πράξεις υπολογισμών και στα αποτελέσματά τους.

Η εθνική έχασε από το Νορθ Καρολάινα με σκορ 100-83.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, τα άτομα τα οποία έχουν επωμισθεί τη συγκεκριμένη εργασία επιβάλλεται να ελέγξουν μια πληθώρα παραμέτρων. Ο Τζόρνταν, συνοδευόμενος από τους γονείς του (!), έδωσε και συνέντευξη στο περιοδικό "Νέα του μπάσκετ". Τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που εντοπίζονται σε αυτή τη φάση σχετίζονται με αλγοριθμικά σφάλματα, σφάλματα υπερφόρτωσης του συστήματος, σφάλματα απόδοσης (π.χ. η απόκριση του συστήματος δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας), σφάλματα ορίων, κτλ. Δήλωσε μεταξύ άλλων πως "ειλικρινά δεν περίμενα να βρω το μπάσκετ εδώ σε τέτοιο υψηλό επίπεδο.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου μπορούμε πλέον να εμπιστευόμαστε το σύστημά μας.

Υπάρχει πολύ όρεξη και αυτό είναι καλό σημάδι… "Air" Από το συγκρότημά (σ.σ. εθνική ομάδα) σας μπόρεσα να ξεχωρίσω το Νο7.

Η εμπιστοσύνη αυτή ενθαρρύνει τους χρήστες του συστήματος και τη διοίκηση του φορέα που θα χρησιμοποιήσει το Π.Σ. και αποτελεί στοιχείο ιδιαίτερης σημασίας για την επιτυχή πορεία του κύκλου ζωής.

Είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης κατά τη γνώμη μου". Ποιος φορούσε το Νο7; Μα, φυσικά ο Νίκος Γκάλης!

Όσοι είχαν την τύχη να παραβρεθούν σε αυτό έχουν ακόμη να το λένε: "Ήμουν και εγώ εκεί". Όσο για τον Τζόρνταν; Η φήμη του είχε αρχίσει ήδη να εξαπλώνεται και στο παιχνίδι με την εθνική Ελλάδας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μιλούσαν για έναν σούπερ ανερχόμενο καλαθοσφαιριστή. "Εγώ ήμουν από τους λίγους που είδα και τις σόλες παπουτσιών του Τζόρνταν, αφού σε μια φάση πέρασε από πάνω μου για να καρφώσει" θυμάται ο πλέι μέικερ της Εθνικής μας ομάδας, Σωτήρης Σακελαρίου.

Άξια μνείας και η δήλωση της μητέρας του Τζόρνταν: "Από μικρός ο Μάικλ είχε τρέλα με το μπάσκετ και η διάπλασή του έδειχνε ότι ήταν θέμα χρόνου να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Μας αρέσει να τον καμαρώνουμε από τις κερκίδες. Θα τελειώσει πρώτα τις σπουδές του και μετά θα συνεχίσει στο ΝΒΑ".