Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Η κορυφαία μηχανή αναζήτησης στο Ίντερνετ, Google Inc., ανακοίνωσε χθες ότι θα δημιουργήσει μία νέα αυτολογοκριμένη υπηρεσία για την Κίνα, με στόχο να αποτραπεί μια ενδεχόμενη αντιπαράθεση με την κινεζική κυβέρνηση.

Διδακτικοί στόχοι

Στη νέα υπηρεσία θα υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες στις οποίες συνεισφέρουν οι χρήστες, όπως e-mail, chat rooms και blogs.

Στόχοι του κεφαλαίου αυτού είναι οι μαθητές : - να περιγράφουν τις τεχνικές ανάλυσης των αλγορίθμων, - να μετρούν τη επίδοση των αλγορίθμων, - να αντιπαραβάλλουν αλγόριθμους με βάση τυποποιημένους κανόνες επιλογής, - να μπορούν να ελέγχουν την ορθότητα των αλγορίθμων, - να διατυπώνουν την έννοια της πολυπλοκότητας των αλγορίθμων, - να συνοψίζουν τα κυριότερα είδη αλγορίθμων. Η νέα υπηρεσία για την Κίνα, που θα βρίσκεται στο διαδικτυακό τόπο http://www.google.cn θα προσφέρει μία αυτολογοκρινόμενη εκδοχή του δημοφιλούς συστήματος αναζήτησης του Google, περιορίζοντας την πρόσβαση σε χιλιάδες εκφράσεις και ιστοσελίδες, που θα αναφέρονται σε ζητήματα "άβολα" για το κινεζικό καθεστώς, όπως η ανεξαρτησία του Θιβέτ και της Ταϊβάν, η ομάδα Φαλούν Γκογκ και άλλα.

Προερωτήσεις Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, "τα λοιπά προϊόντα, όπως τα Gmail και Blogger, θα εισαχθούν μόνο όταν νιώσουμε την άνεση ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο με έναν τρόπο που πετυχαίνει μια σωστή ισορροπία μεταξύ της υποχρέωσής μας να ικανοποιήσουμε τα συμφέροντα των χρηστών μας, να επεκτείνουμε την πρόσβαση στην πληροφορία και να ανταποκριθούμε στις τοπικές καταστάσεις". - Έχεις αναρωτηθεί πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει η αναζήτηση ενός στοιχείου ή η ταξινόμηση κάποιων αριθμών;

Το Google είναι μόλις η πιο πρόσφατη διεθνής επιχείρηση που υποκύπτει στη λογοκρισία της Κίνας.

- Ξέρεις αν υπάρχουν προβλήματα άλυτα;

Το MSN spaces της Microsoft έχει λογοκρίνει φράσεις, όπως "ανθρώπινα δικαιώματα" και "ανεξαρτησία της Ταϊβάν" από τις θεματικές σειρές των ελεύθερων διαδικτυακών ημερολογίων της, ενώ η Yahoo κατηγορήθηκε ότι παρέδωσε στην κινεζική κυβέρνηση στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν ως αποδείξεις στη δεκαετή φυλάκιση Κινέζων δημοσιογράφων. Προς υπεράσπισή της η Yahoo υποστήριξε πως είναι υποχρεωμένη να υπακούσει στους νόμους της κάθε χώρας.