Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( ο πανελούδης, ο μαρκόπουλος και ο "εγκλωβισμός" :: 7/2/2006 21:14:10) 

Ο Πανελούδης, ο Μαρκόπουλος και ο "εγκλωβισμός"

7.6.3 Σχεδιασμός αλγόριθμου για την επίλυση του προβλήματος

ΤΟΥ ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Στη συνέχεια σχεδιάζουμε τον αλγόριθμο που θα επιλύσει το πρόβλημα.

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ο σημερινός ΠΑΟΚ, είναι σαφώς βελτιωμένος από τον ΠΑΟΚ επί Πρέλεβιτς.

Αρχίζουμε καταγράφοντας τα βασικά βήματα ή υποπροβλήματα του αλγόριθμου:

Το λέει η εικόνα της ομάδας, το λένε τα αποτελέσματα, το δηλώνουν οι ίδιοι οι παίκτες (Μαυροκεφαλίδης). 1. Διάβασε τις παραμέτρους της εξίσωσης Τι συνέβη τελικά και μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο ο Δικέφαλος και "…είναι πλέον ομάδα" (δήλωση Μαυροκεφαλίδη). 2. Έλεγξε την ορθότητα των παραμέτρων

Το πάλεψε ο Σούλης Μαρκόπουλος σε όλους τους τομείς και ειδικά στην άμυνα.

3. Υπολόγισε τις ρίζες της εξίσωσης.

Έκανε και δυο διορθωτικές κινήσεις (Σίμονς, Μακσάντεφ) και ο ΠΑΟΚ "νοικοκυρεύτηκε" σαν ομάδα. Ακολούθως εξετάζουμε αν κάποια από τα βήματα απαιτούν περαιτέρω ανάλυση σε υπο-υποπροβλήματα. Στην άμυνα οι αριθμοί είναι πλέον αψευδείς μάρτυρες. Παρατηρούμε ότι το βήμα 1 είναι απλό και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Στις εννέα πρώτες αγωνιστικές η ομάδα δεχόταν μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι 81,6 πόντους. Τα βήματα 2 και 3 όμως χρειάζονται. Τα τελευταία πέντε παιχνίδια (επί Μαρκόπουλου) ο ΠΑΟΚ βελτίωσε αισθητά την άμυνά του, μια και δέχεται σε κάθε παιχνίδι κατά μέσο όρο 71,8 πόντους. Έτσι ο αλγόριθμος διαμορφώνεται ως εξής:

Η αρχική εικόνα που παρουσίασε ο Σίμονς τρόμαξε τον Μαρκόπουλο και τους υπεύθυνους της ΚΑΕ. 1. Διάβασε τις παραμέτρους της εξίσωσης Τελικά όμως, όταν έχεις να κάνεις με παίκτες Αμερικανούς, που έρχονται στη μέση της χρονιάς θα πρέπει όλοι να είμαστε επιφυλακτικοί στις κρίσεις μας. 2. Έλεγξε την ορθότητα των παραμέτρων Ο Σίμονς τόσο στη Λάρισα όσο και στο Γαλάτσι ήταν μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και έδειξε ότι μπορεί να δέσει στη χημεία της ομάδας του. 2.1 Αν α=0 τότε Η συμβολή του στις δύο αυτές νίκες ήταν καθοριστική. - Δώσε σχετικό μήνυμα λάθους Το ίδιο ισχύει και για τον Μακσάντεφ που δείχνει να δίνει επιθετικές λύσεις στον ΠΑΟΚ και να εξελίσσεται σε μια υπολογίσιμη μονάδα για τον Δικέφαλο. - ΤΕΛΟΣ αλγόριθμου

Αν ο Μαρκόπουλος σταθεί τυχερός και επιλέξει και έναν ακόμα αξιόλογο περιφερειακό (οργανωτή και σκόρερ), τότε το ρόστερ του ΠΑΟΚ θα είναι με όλη τη σημασία της λέξης γεμάτο.

3. Υπολόγισε τις ρίζες της εξίσωσης

Η αλήθεια είναι μία και πρέπει να λέγεται.

3.1 Υπολόγισε τη διακρίνουσα Δ

Από την αρχή της χρονιάς ο Τάκης Πανελούδης "πυροβολήθηκε" και αμφισβητήθηκε όσο κανείς άλλος παράγοντας στην ιστορία του μπάσκετ.

3.2 Αν Δ>0 τότε - υπολόγισε τις δύο διαφορετικές ρίζες - τύπωσε τις ρίζες

Οποιοσδήποτε άλλος άμα ήταν στη θέση του θα το είχε "βάλει στα πόδια" ή θα προέβαινε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις "στιγματίζοντας" τον ίδιο του τον εαυτό.

3.3 Αν Δ=0 τότε - υπολόγισε τη διπλή ρίζα - τύπωσε τη ρίζα

Με το πάθος, το τσαγανό και την αγάπη του προς τον ΠΑΟΚ που τον διακρίνει, έδειξε καρτερικότητα και όταν ωρίμασαν οι διάφορες καταστάσεις και ξεμπλοκαρίσθηκε από διάφορες δεσμεύσεις, μπόρεσε να λειτουργήσει πιο ελεύθερα.

3.4 Αν Δ

Συνεργάστηκε άψογα με τον Μαρκόπουλο και έβγαλαν τον ΠΑΟΚ από το τέλμα.

4. ΤΕΛΟΣ αλγόριθμου

Με έξι νίκες πλέον στο ενεργητικό του ο Δικέφαλος, δείχνει ότι μπορεί να αποκτήσει πλέον τη χαμένη του αγωνιστική αξιοπιστία και να περάσει στην αντεπίθεση.

Στη συνέχεια εξετάζουμε αν υπάρχουν βήματα που χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο Πανελούδης ήταν "εγκλωβισμένος" ένεκα συνθηκών και ιδιαιτεροτήτων.

Στο πρόβλημά μας δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Προτίμησε επειδή "φοράει παντελόνια" και είναι λεβέντης, να δεχθεί ο ίδιος την περισσότερη "λάσπη" και αμφισβήτηση παρά να φορτώσει σε άλλους τις ευθύνες και να αποκαθηλώσει κόσμο.

Στη συνέχεια δίνεται ο ίδιος αλγόριθμος με τη μορφή ψευδοκώδικα και λογικού διαγράμματος.

Και τελικά πιστεύω ότι διάλεξε το σωστό δρόμο.