Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

"Μνημειώδεις" δικονομικές παραβάσεις εκ μέρους του αμερικανικού κράτους κατήγγειλε η ομοσπονδιακή δικαστής Λεόνι Μπρινκέμα, που δικάζει στην πόλη Αλεξάντρια των ΗΠΑ τον μαροκινής καταγωγής Γάλλο υπήκοο Ζακαρίας Μουσάουι, ο οποίος φέρεται ότι είχε άμεση σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

4.2 Μέθοδοι σχεδίασης αλγορίθμων

Η δικαστής αποφάνθηκε ότι η αμερικανική κυβέρνηση στην ουσία εκμαίευσε τις καταθέσεις ουσιωδών μαρτύρων, όπως οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) και της Διοίκησης Ασφαλείας Μεταφορών (TSA), αποκαλύπτοντάς τους στοιχεία της δικογραφίας. Οι μέθοδοι λύσης ενός προβλήματος που προκύπτουν από την ανάλυσή του, οδηγούν στη σχεδίαση ενός αλγορίθμου που συνιστά την ακολουθία βημάτων, που πρέπει να ακολουθηθούν για να επιλυθεί το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, η αμερικανική κυβέρνηση ήθελε να αποδείξει ότι αν ο Ζακαρίας Μουσάουι δεν είχε προβεί σε ψευδείς καταθέσεις στο FBI όταν είχε συλληφθεί, τρεις εβδομάδες προ της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι αρμόδιες αρχές θα είχαν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και θα είχαν αποτρέψει τις επιθέσεις. Όπως αναφέρθηκε, υπάρχει περίπτωση να παρουσιασθούν περισσότερες από μία τεχνικές για τη λύση ενός προβλήματος.

Η δικαστής αποφάσισε να αποσύρει από το κατηγορητήριο όλο το τμήμα του που βασίζεται σε μαρτυρίες στελεχών της FAA και της TSA.

Επομένως, για να προταθεί η καλύτερη λύση χρειάζεται να γίνουν κάποιες επιλογές και παραδοχές κατά τη διαδικασία σύνθεσης και σχεδίασης του αλγορίθμου.

Ωστόσο, η δίκη θα συνεχιστεί κανονικά, με τον Μουσάουι να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κατηγορίες αρκούντως σοβαρές, για να κινδυνεύει να καταδικαστεί ακόμη και στην εσχάτη των ποινών. Υπάρχουν μερικές τεχνικές που συχνά χρησιμοποιούνται σε πληθώρα προβλημάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος Ζακαρίας Μουσαουί έχει παραδεχθεί πως ήταν μέλος του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα και έχει δηλώσει ένοχος για την κατηγορία της συνωμοσίας σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον. Έτσι, οι τεχνικές αυτές έχουν τυποποιηθεί λόγω των κοινών χαρακτηριστικών τους κατά την επίλυση ενός προβλήματος. Η τυποποίηση αυτή σε κάποιο βαθμό διευκολύνει στην ένταξη κάποιου προβλήματος στην αντίστοιχη κατηγορία επίλυσής του (όπου αυτό είναι δυνατό). Γενικότερα, κάθε τεχνική χρειάζεται να υποστηρίζει τα εξής: - να αντιμετωπίζει με τα δικό της τρόπο τα δεδομένα, - να έχει τη δική της ακολουθία εντολών και - να διαθέτει τη δική της αποδοτικότητα.

Επομένως κάθε τεχνική έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τις δικές της ιδιαιτερότητες.

Κατά την επίλυση ενός προβλήματος, επιχειρείται σύγκριση των χαρακτηριστικών και των ιδιοτήτων των τεχνικών που μπορούν να αποτελέσουν πρόταση λύσης του προβλήματος. Το αποτέλεσμα της σύγκρισης των διαφορετικών τεχνικών είναι η επιλογή της καταλληλότερης τεχνικής για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος. Στη βιβλιογραφία αναφέρονται αρκετές τυποποιημένες κατηγορίες τεχνικών, όμως στα πλαίσια του βιβλίου αυτού θα εξετάσουμε μερικές μόνο από αυτές: - Μέθοδος διαίρει και βασίλευε - Μέθοδος δυναμικού προγραμματισμού - Άπληστη μέθοδος

Κάθε ένα από αυτά τα είδη προσεγγίσεων θα εξετασθεί ιδιαιτέρως στη συνέχεια. Δεν υπάρχει αλγόριθμος για τη σχεδίαση αλγορίθμων. Παρ' ότι στη βιβλιογραφία αναφέρονται αρκετές , αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί εφαρμόζοντας μία από αυτές τις γνωστές τεχνικές. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που για την επίλυσή τους απαιτούν την εφαρμογή μίας νέας αντίληψης. Συχνά, οι μέθοδοι που εφαρμόζονται στα προβλήματα αυτά ονομάζονται ευριστικές τεχνικές.