Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Κρι-Κρι με ταυτόχρονη αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας και ταυτόχρονη έκδοση ίσου αριθμών μετοχών θα αποτελέσει το βασικό θέμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εισηγμένης, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου.

Για θυμήσου… 17. Ο Ιησούς υπερασπίστηκε και εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στην καινούρια ανθρωπότητα

Συγκεκριμένα, η γενική συνέλευση θα κληθεί να αποφασίσει για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 3,456 εκατ. ευρώ, που θα πραγματοποιηθεί με:

Ο άξιος διάδοχος Πεντζαρόπουλου - Μανταλόζη

Η θέση των γυναικών και των παιδιών στην οικογένεια και την κοινωνία στα χρόνια του Χριστού ήταν πολύ υποτιμητική. α) κεφαλαιοποίηση της διαφοράς (αποθεματικού) που σχηματίσθηκε από την αναπροσαρμογή παγίων, δηλ. αναπροσαρμογή της αξίας της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας, ποσού 456.129,60 ευρώ και β) κεφαλαιοποίηση ισόποσου από το ειδικό αποθεματικό που σχηματίσθηκε λόγω διαφοράς τιμής από έκδοση μετοχών υπέρ του άρτιου, ποσού 3.000.000 ευρώ.

ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ

Με συγκεκριμένα λόγια και πράξεις του ο Ιησούς άνοιξε πρωτοποριακά τον δρόμο, για να αλλάξει η απαράδεκτη κατάσταση.

Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με άνοδο της ονομαστικής αξίας της καθεμιάς των μετοχών της Κρι-Κρι σε 2 ευρώ και στη συνέχεια μείωση της ονομαστικής αξίας αντίστοιχα της καθεμιάς των μετοχών της εταιρείας σε 1 ευρώ, με ταυτόχρονη έκδοση ίσου με τον υφιστάμενο αριθμό κοινών ονομαστικών μετοχών, δηλαδή αύξηση (διπλασιασμό) του συνολικού αριθμού τους από 4.488.480 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας της καθεμιάς 1,23 ευρώ, σε 8.976.960 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας της καθεμιάς 1,00 ευρώ συνολικά, ώστε να διανεμηθεί στη συνέχεια, στους μετόχους μία δωρεάν μετοχή για κάθε μία παλαιά (split).

Κώστας Βαλλιάνος. Από τους μεγαλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες. Διέπρεψε σε Πανιώνιο, Εθνικό, Ολυμπιακό και στις εθνικές ομάδες

Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν αρκετά για βελτίωση της θέσης τους.

Στη γενιά των πιο σπουδαίων τερματοφυλάκων της μεταπολεμικής περιόδου ανήκει ο διεθνής Κώστας Βαλλιάνος, με θητεία 20 χρόνων κάτω από τα δοκάρια του Πανιωνίου, του Εθνικού και του Ολυμπιακού.

Απομένει όμως να γίνουν ακόμη πάρα πολλά, για να λυθεί ικανοποιητικά - γιατί όχι οριστικά; - το πρόβλημα.

Γεννήθηκε στην Καλλιθέα την 1η Μαρτίου 1937 και άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από το Δημοτικό Σχολείο.

α΄

Γράφτηκε στα τσικό του Πανιωνίου και παράλληλα φοιτούσε στην Ευαγγελική Σχολή της Νέας Σμύρνης.

Ιω 8, 3: Τότε οι δάσκαλοι του Νόμου και οι Φαρισαίοι έφεραν μια γυναίκα που την είχαν συλλάβει για προσβολή της συζυγικής τιμής (μοιχεία)· την έβαλαν στη μέση και του είπαν:

Επίσημα ξεκίνησε από την Γ' ομάδα της Νέας Σμύρνης σ' ένα φιλικό παιχνίδι με την ομάδα της Ευαγγελικής Σχολής.

"Διδάσκαλε, αυτή τη γυναίκα την έπιασαν επ' αυτοφώρω να διαπράττει μοιχεία.

Παίζοντας αντίπαλος του σχολείου του, ο Κώστας Βαλλιάνος έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις και οι συμμαθητές του δεν μπορούσαν να παραβιάσουν την εστία του.

Ο Μωυσής στον Νόμο μας έχει δώσει εντολή να λιθοβολούμε τέτοιου είδους γυναίκες· εσύ τι γνώμη έχεις;"

Ο Πανιώνιος νίκησε και ο καθηγητής γυμναστικής της Ευαγγελικής Σχολής πρότεινε την τιμωρία του.

Αυτό το έλεγαν για να του στήσουν παγίδα, ώστε να βρουν κάποια κατηγορία εναντίον του.

Όμως ο μικρός Βαλλιάνος έκανε ένα μεγάλο άλμα για την κατάκτηση της θέσης του τερματοφύλακα.

Ο Ιησούς τότε έσκυψε κάτω και με το δάχτυλο έγραφε στο χώμα.

Το 1952, με προπονητή τον Κώστα Νεγρεπόντη, μονιμοποιήθηκε ως αναπληρωματικός τερματοφύλακας του κορυφαίου Νίκου Πεντζαρόπουλου, από τον οποίο ο Βαλλιάνος - όπως έχει παραδεχθεί επανειλημμένως - πήρε σωστά μαθήματα και πολλά μυστικά τα οποία τον βοήθησαν στην πολύχρονη λαμπρή καριέρα του, κάτω από τα δοκάρια του Πανιωνίου, του Εθνικού, του Ολυμπιακού και κυρίως των εθνικών μας ομάδων Ανδρών, Ενόπλων και Νέων.

Καθώς όμως επέμεναν να τον ρωτούν, σηκώθηκε πάνω και τους είπε:

Κατά τον Κώστα Βαλλιάνο, «ο Νίκος Πεντζαρόπουλος ήταν φίλος, συμπαραστάτης, μου αποκάλυψε πολλά μυστικά της επιτυχίας για έναν τερματοφύλακα, με ανέδειξε.

"Όποιος ανάμεσα σας είναι αναμάρτητος ας ρίξει πρώτος πέτρα πάνω της".

Του χρωστώ πάρα πολλά και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ».

Κι έσκυψε πάλι κάτω κι έγραφε στο χώμα.

Μετά την αποχώρηση του Πεντζαρόπουλου από την ενεργό δράση, το 1955-56, ο νεαρός - τότε - Βαλλιάνος κατέκτησε μόνιμα τη θέση του τερματοφύλακα στον Πανιώνιο, που την κράτησε μέχρι τα τέλη του 1959 (σε κάποιους αγώνες εναλλάξ με τον Στέλιο Σώχο) όταν μεταγράφηκε στον πανίσχυρο Εθνικό.

Αυτοί όμως, όταν άκουσαν την απάντηση, άρχισαν - με πρώτους τους γεροντότερους - να φεύγουν ένας ένας, μέχρι και τον τελευταίο, και έμεινε μόνος ο Ιησούς και η γυναίκα στη μέση.

Δύσκολο και πάλι το έργο του, αφού και αυτήν τη φορά εκλήθη να αντικαταστήσει έναν από τους μεγαλύτερους μεταπολεμικούς γκολκίπερ, τον διεθνή Στάθη Μανταλόζη.

Τότε σηκώθηκε όρθιος ο Ιησούς και τη ρώτησε:

Όταν αγωνιζόταν στην ομάδα του Πειραιά, εκλήθη στην Εθνική Ομάδα και πραγματοποίησε δύο εκπληκτικές εμφανίσεις την άνοιξη του 1961, με αντίπαλο την Ιρλανδία:

"Γυναίκα, πού είναι οι κατήγοροι σου;

Στο Μπέλφαστ όπου η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 2-1 και στην Αθήνα στον μεγάλο νικηφόρο αγώνα, με το ίδιο σκορ, κατά της Ιρλανδίας.

Κανένας δεν σε καταδίκασε;"

Από το 1967 αγωνίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στον Ολυμπιακό, όπου έκλεισε την ποδοσφαιρική του πορεία το 1971.

Εκείνη απάντησε:

Ο Κώστας Βαλλιάνος θα μείνει στην ιστορία ως πρότυπο τερματοφύλακα με πολλά προσόντα: ψυχραιμία, εκπληκτικό άλμα, λαβή, σταθερότητα στις εξόδους και οξυδέρκεια.

"Κανένας, Κύριε". "Ούτε εγώ σε καταδικάζω", είπε ο Ιησούς· "πήγαινε, κι από δω και πέρα μην αμαρτάνεις πια".

β' Μκ 10,13: Έφεραν στον Ιησού παιδιά, για να τα ευλογήσει· οι μαθητές όμως μάλωσαν αυτούς που τα έφεραν. Όταν το είδε ο Ιησούς αγανάκτησε και τους είπε: "Αφήστε τα παιδιά να έρχονται σ' εμένα. Μη τα εμποδίζετε. Γιατί η Βασιλεία του Θεού ανήκει σε ανθρώπους που είναι σαν κι αυτά. Σας διαβεβαιώνω πως όποιος δεν δεχτεί τη Βασιλεία του Θεού σαν παιδί δεν θα μπει σε αυτήν". Τότε πήρε τα παιδιά στην αγκαλιά του και τα γέμιζε με ευλογίες βάζοντας τα χέρια του πάνω τους.

"Άφετε τα παιδία… ", Αγήνωρ Αστεριάδης

Ερμηνευτικά 1. Γυναίκες και παιδιά στην τότε ισραηλιτική κοινωνία. α) Γυναίκες: Η θέση τους ήταν υποβαθμισμένη. Ήταν περιορισμένες στο σπίτι και υποταγμένες στον άντρα τους. Η μαρτυρία τους στα δικαστήρια δεν λαμβανόταν υπόψη. Στον Ναό είχαν δικαίωμα να μπαίνουν μόνον στην ειδική γι' αυτές αυλή· πουθενά αλλού. Οι άντρες απέφευγαν να τις μιλούν στον δρόμο. "Σ' ευχαριστώ, Θεέ μου, που δεν με έκανες γυναίκα", προσεύχονταν κάποιοι! Κατά κανόνα αποκλείονταν από την κληρονομιά του πατέρα και του άντρα τους. β) Παιδιά: Θεωρούνταν ως δωρεά και ευλογία Θεού· (οι άτεκνοι γονείς υπέφεραν πολύ). Τα θρησκευτικά και κοινωνικά τους δικαιώματα αναγνωρίζονταν μετά τα 12 χρόνια τους· (βλ. μάθ. 8, Ερμ. 5). Η θέση τους στην κοινωνία ήταν τελευταία, μετά τις γυναίκες και τους δούλους. 2. Εκείνες τις μέρες είχαν τη γιορτή της Σκηνοπηγίας. Την προηγούμενη μέρα, έβδομη και τελευταία της γιορτής, ο Ιησούς είχε διδάξει εντυπωσιακά στον Ναό. Μάλιστα οι αρχιερείς με τους Φαρισαίους είχαν στείλει φρουρούς να τον συλλάβουν. Αυτοί όμως - όπως είδαμε στο μάθ. 13 - επέστρεψαν άπρακτοι. Νωρίς το πρωί ήταν πάλι στον Ναό, για να συνεχίσει τη διδασκαλία του. Τότε συνέβη το περιστατικό με τη γυναίκα μπροστά στο πλήθος που τον άκουγε. 3. Για τον λιθοβολισμό βλ. μάθ. 5, Ερμ. 3. 4. Οι μητέρες συνήθιζαν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στους θρησκευτικούς δασκάλους (ραβίνους), για να δώσουν σε αυτά την ευλογία τους. Αυτοί την έδιναν ακουμπώντας τα χέρια πάνω στα κεφάλια τους. Με παρόμοιο τρόπο έδινε ευλογία και ο πατέρας τους πριν το βραδινό φαγητό το Σάββατο, καθώς και τις μεγάλες γιορτές. Την ευλογία συνόδευε σύντομη προσευχή, για να είναι τα παιδιά πάντοτε κάτω από την προστασία του Θεού.