Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΚΙΝΑ

Η ματιά ενός πολίτη

16. Σολομών, ο σοφός βασιλιάς του Ισραήλ

Συμφωνία για πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η αναλογία της σιωπής

α) Ο Σολομών χρίεται βασιλιάς

Το Πακιστάν διαπραγματεύεται με το Πεκίνο την αγορά οκτώ κινεζικών πυρηνικών αντιδραστήρων συνολικού κόστους 7 έως 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως αποκάλυψε χθες η βρετανική οικονομική εφημερίδα "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς".

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δαβίδ όρισε διάδοχό του όσο ακόμα ζούσε. Η κατασκευή των πυρηνικών εργοστασίων ενδέχεται να ξεκινήσει το 2015 και να ολοκληρωθεί δέκα χρόνια αργότερα, ενώ οι νέοι σταθμοί θα είναι σε θέση να παράγουν ενέργεια 3.600-4.800 μεγαβάτ. Λίγα λόγια σήμερα, για μια δίκη που διακόπηκε - και καλώς διακόπηκε - λόγω της μεγάλης περιπέτειας στην οποία εισήλθε η ανθρωπότητα. Ήταν ο Σολομών, ο γιος που είχε αποκτήσει με τη Βηρσαβεέ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο το Πακιστάν, που διαθέτει και πυρηνικά όπλα, είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ να το βοηθήσουν να αναπτύξει πυρηνική τεχνολογία για ειρηνικούς σκοπούς, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες της χώρας. Οι δικαστές και οι δικηγόροι είναι λειτουργοί της Δικαιοσύνης και δεν θα μπορούσαν να μείνουν, έστω συμβολικά, ασυγκίνητοι απέναντι σε έναν πόλεμο, πόσο μάλλον όταν είναι παράνομος. Η χρίση του νέου βασιλιά έγινε με λαμπρότητα. Ωστόσο οι πακιστανικές δραστηριότητες έχουν προκαλέσει διεθνή ανησυχία, επειδή ο κορυφαίος πυρηνικός επιστήμονας της χώρας, ο Αμπντούλ Καντίρ Χαν, παραδέχτηκε το 2004 ότι πούλησε πυρηνική τεχνολογία στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Λιβύη. Όμως, το γεγονός ότι την παρανομία διαπράττουν δυνάμεις στο όνομα της καταπολέμησης των οποίων θεωρητικά διαπράχτηκαν οι πράξεις που δικάζονται ενώπιον του δικαστηρίου, καθόλου δεν σημαίνει ότι οι ίδιες οι τρομοκρατικές ενέργειες αναδρομικά δικαιώνονται ή αναβαθμίζονται. Ο ιερέας Σαδώκ πήρε το κέρας του λαδιού από τη σκηνή και έχρισε το Σολομώντα.

ΝΤΑΓΚΕΣΤΑΝ

Ακριβώς επειδή η ελληνική κοινωνία έχει σήμερα το σθένος να βροντοφωνάξει την αντίθεσή της στην καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, γι' αυτό δικαιούται, ακόμα περισσότερο, να απαιτήσει εξηγήσεις από εκείνους που αυτόκλητοι πήραν το εθνικό δίκαιο - την αξιοπρέπεια της δημοκρατίας μας - στα ματωμένα χέρια τους. Μετά σάλπισαν με τη σάλπιγγα κι όλος ο λαός φώναξε:

Συγκρούσεις με Τσετσένους αντάρτες

Η σημερινή μέρα είναι σιωπή σεβασμού στα θύματα που έρχονται. «Ζήτω ο βασιλιάς Σολομών»…

Μετωπική μάχη μεταξύ ομάδας Τσετσένων ανταρτών και των ρωσικών δυνάμεων προκάλεσε χθες το θάνατο επτά ατόμων, εκ των οποίων οι δύο αστυνομικοί, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της ρωσικής αυτής δημοκρατίας του Καυκάσου.

Σιωπή στη δίκη θα σήμαινε, από αύριο, έλλειψη σεβασμού στις ζωές και τις αξίες που ήδη χάθηκαν.

Όταν ο Δαβίδ αισθάνθηκε πως πλησίαζε ο καιρός να πεθάνει, έδωσε στο γιο του πολλές οδηγίες και συμβουλές.

Νωρίτερα οι τοπικές δυνάμεις της τάξης είχαν ξεκινήσει επίθεση με οβίδες και πυραύλους εναντίον Τσετσένων αυτονομιστών στην ορεινή περιοχή Ουντσουκούλ.

Η κυριότερη απ' όλες ήταν να ζει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Σημειώνεται ότι το Νταγκεστάν, που γειτονεύει με την Τσετσενία, γίνεται συχνά θέατρο βίαιων επιθέσεων ανταρτών και από τις δύο δημοκρατίες εναντίον των κρατικών δομών.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΧΑΡΙΡΙ

Σε ανάκριση κλήθηκε ο Άσαντ

Η Συρία έλαβε την Κυριακή αίτημα ακρόασης προσωπικοτήτων της χώρας από την επιτροπή του ΟΗΕ που ερευνά την υπόθεση δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι, δήλωσε χθες στη Δαμασκό ανώτερος Σύρος αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Μεταξύ άλλων οι ανακριτές του ΟΗΕ ζήτησαν να συναντηθούν με τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ Αλ Άσαντ, τον υπουργό Εξωτερικών Φαρούκ Αλ Σάρα και τον πρώην αντιπρόεδρο Αμπντέλ Χαλίμ Χαντάμ. Τον Άσαντ μάλιστα ενέπλεξε στην υπόθεση ο Χαντάμ, ο οποίος προ δύο ημερών είχε δηλώσει πως οι συριακές υπηρεσίες πληροφοριών δεν θα μπορούσαν να δολοφονήσουν τον Χαρίρι χωρίς προηγούμενη έγκριση του προέδρου.