Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( αντικομουνιστικό μανιφέστο :: 20/1/2006 18:04:21) 

Αντικομουνιστικό μανιφέστο σύντομα

β) Η συμπεριφορά προς τους ξένους και τους αδύναμους

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

Δεν πρέπει να καταπιέζετε ξένο, ούτε να τον εκμεταλλεύεστε, γιατί κι εσείς ήσασταν κάποτε ξένοι στην Αίγυπτο.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ολοταχώς προς την Μπολόνια βαδίζει ο Γιώργος Καραγκούνης, σύμφωνα με ιταλικές εφημερίδες. Όταν θερίζετε τα χωράφια σας, μην κόβετε τα στάχυα ως την τελευταία γωνιά του χωραφιού σας.

Και αφού η μετακίνησή του στην Ίντερ βρίσκεται στην τελική ευθεία, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Tuttosport», ο πρόεδρος των «νερατζούρι», Μάσιμο Μοράτι, μίλησε στον προπονητή τής ομάδας, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, και αποφασίστηκε να παραχωρηθεί ο παίκτης στην Μπολόνια δανεικός για έναν χρόνο. Και μη γυρίζετε πίσω, μετά το θερισμό, για να μαζέψετε τα στάχυα που παράπεσαν. Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο ισχυρότερος υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

«ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ»

Ούτε να γυρνάτε πίσω στο αμπέλι σας για να μαζέψετε τα τσαμπιά που έμειναν ή τις ρώγες που έχουν πέσει.

Μέλη του είναι πλέον όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά κράτη, ακόμη κι αυτά που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντιπολεμικό χαρακτήρα είχε η χθεσινή αναμέτρηση.

Να τ' αφήνετε για το φτωχό και για τον ξένο.

Από το Συμβούλιο της Ευρώπης προήλθε το 1950 η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η οποία συμπυκνώνει τις αδιαπραγμάτευτες αξίες του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού.

Για πρώτη φορά φέτος σε ευρωπαϊκό παιχνίδι πολλοί οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν μαζί τους ελληνικές σημαίες, ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα κατά του πολέμου, όπως και διάφορα πανό που εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους.

Όταν δανείζεις χρήματα σε ένα φτωχό συμπολίτη σου, μην του φέρεσαι όπως οι άλλοι δανειστές. Το κείμενό της και οι συμπληρώσεις του αποτελούν εσωτερικό δίκαιο όλων των ευρωπαϊκών κρατών και αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ως θεμέλιο του κοινοτικού δικαίου.

Μάλιστα, εξαιτίας του γεγονότος ότι η πορτογαλική κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ των θέσεων της Αμερικής, οι οπαδοί του «τριφυλλιού» αποδοκίμασαν εντονότατα την αποστολή της Πόρτο.

Μην του ζητάς τόκο. Το γνωστότερο όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ

Μην εκμεταλλεύεσαι ποτέ το μισθωτό, το δυστυχισμένο και το φτωχό συμπατριώτη σου ή τον ξένο που ζει σε μια από τις πόλεις της χώρας σου.

Σ' αυτό έχει δικαίωμα να προσφύγει κάθε Ευρωπαίος πολίτης, όταν θεωρεί ότι τα εθνικά δικαστήρια δεν προστάτευσαν επαρκώς τα θεμελιώδη δικαιώματά του.

Τη τιμητική του είχε χθες ο σκόρερ του πρώτου αγώνα, Εμάνουελ Ολιζαντέμπε, όταν η αποστολή του Παναθηναϊκού έφθασε στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Να του δίνεις κάθε μέρα το ημερομίσθιό του πριν απ' τη δύση του ήλιου.

Το κύρος της νομολογίας του είναι τεράστιο, αφού, χωρίς υπερβολή, υπάρχουν αποφάσεις που διαμόρφωσαν νέους συσχετισμούς στις διεθνείς σχέσεις.

Εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟ περικύκλωσαν και επιδοκίμασαν τον «Μανώλη», ζητώντας του να σκοράρει και πάλι κατά των Πορτογάλων.

Γιατί είναι φτωχός και το έχει ανάγκη.

Αρκεί, για παράδειγμα, να θυμηθούμε τη δικαίωση των Ελληνοκύπριων σε βάρος της Τουρκίας στην υπόθεση των περιουσιών που βρίσκονται στα κατεχόμενα.

Το όνομα του Ολιζαντέμπε ακούστηκε αμέτρητες φορές χθες στο γήπεδο, κάτι που δείχνει ότι η «πράσινη» εξέδρα στη θέση του Κωνσταντίνου βρήκε καινούργιο έρωτα…

Εξίσου πρέπει να επαινούμε και τη δικαίωση Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμα ενός ιδιαίτερου εθνοτικού αυτοπροσδιορισμού. Στο πολιτικό πεδίο η Ελλάδα οφείλει να θυμάται ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης ήταν ο μόνος διεθνής οργανισμός που καταδίκασε έμπρακτα το χουντικό καθεστώς, αποβάλλοντας τη χώρα από τους κόλπους του.

Τις τελευταίες ημέρες με πρωτοβουλία του ΚΚΕ το Συμβούλιο της Ευρώπης βρίσκεται στο στόχαστρο μιας αρνητικής κριτικής, επειδή στην Κοινοβουλευτική του Συνέλευση προτείνεται η υιοθέτηση απόφασης με τίτλο "Ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων". Διάβασα το σχέδιο με αμηχανία. Όσο κι αν συμφωνώ με την καταδίκη της θηριωδίας του Τσαουσέσκου, της οικοδόμησης του τείχους του Βερολίνου ή της σοβιετικής επέμβασης στην Τσεχοσλοβακία, όσο κι αν με θλίβει ότι η πρωτοβουλία του ΚΚΕ δεν συνοδεύεται ούτε από την ελάχιστη αυτοκριτική, άλλο τόσο με ενοχλεί ο σφετερισμός του έργου του ιστορικού από την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις. Το Συμβούλιο της Ευρώπης νομιμοποιήθηκε στη συνείδηση των Ευρωπαίων πολιτών, επειδή αντιμετωπίζει με αμερόληπτο τρόπο παρούσες προσβολές των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Έτσι, αν κάποιο κράτος του υπαρκτού σοσιαλισμού ήταν μέλος του, δικαίως θα αντιμετωπιζόταν όπως η ελληνική χούντα. Αντίθετα, η μονομερής αναδρομική καταδίκη κρατών, για το διάστημα που δεν υπήρξαν μέλη του, μάλλον προσθέτει αφορμές διαίρεσης και αντιπαράθεσης, αφού ανεπίτρεπτη περιστολή των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων παρουσιάστηκε και από μέλη του στο όνομα της αντιμετώπισης του ολοκληρωτισμού. Μπορεί, άραγε, η αναδρομική καταδίκη να έχει ως κριτήριο το μέγεθος ή το υποκείμενο της καταπάτησης; Νομίζω πώς όχι, ακριβώς επειδή και η σύγχρονη προάσπιση των ελευθεριών είναι αποτελεσματική, όταν αντιμετωπίζει με αμερόληπτο τρόπο τη μικρή και τη μεγάλη παραβίαση, το μικρό και το μεγάλο προσβολέα και, κυρίως, το νικητή και τον ηττημένο της ιστορίας.