Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αγωνα με το χρονο κανει ο ουιλκινσον :: 20/2/2006 20:43:41) 

Ετοιμοι για "ομηρικές" μάχες οι παίκτες και των δύο ομάδων.

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

3. Αντιδράσεις

ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΥΙΛΚΙΝΣΟΝ

Φοβούνται αντίποινα

Η πολιτική του Καποδίστρια προκαλούσε αυξανόμενη αντίδραση.

Το παλεύει

Τα σύννεφα του πολέμου επηρεάζουν σοβαρά και τον αθλητισμό. Τα ανακουφιστικά μέτρα του Κυβερνήτη για τους απόρους, τους ακτήμονες και τους μικροκαλλιεργητές της γης δεν αντιμετώπιζαν ριζικά το προσφυγικό ζήτημα.

Ο Μάικ Ουίλκινσον θα δώσει μάχη μέχρι τέλους, για να μπορέσει να είναι τόσο έτοιμος, ώστε να αγωνιστεί στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, ο Κόρεϊ Μπρούερ δεν συγκεντρώνει πιθανότητες παρουσίας στον αγώνα, όχι μόνο γιατί είναι τραυματίας, αλλά και γιατί υπάρχει γραφειοκρατική διαδικασία με το νέο συμβόλαιό του.

Η γαλλική κυβέρνηση, φοβούμενη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος Γάλλων αθλητών, συγκρότησε, έπειτα από εντολή του υπουργού Αθλητισμού Ζαν Φρανσουά Λαμούρ, ειδική επιτροπή που θα είναι επιφορτισμένη με θέματα ασφάλειας. Κατ' αρχήν τα υπέσκαπτε η γενική δυσπραγία και η οικονομική αδυναμία του κράτους.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Κύριο μέλημα της επιτροπής θα είναι η ασφάλεια των Γάλλων αθλητών που αγωνίζονται μακριά από την πατρίδα τους. Επιπλέον οι πρόκριτοι ερέθιζαν τους κατά τόπους αυτόχθονες με την ιδέα ότι η εθνική γη θα δινόταν σε ξένους, υπονομεύοντας έτσι την πολιτική του Κυβερνήτη για τα «εθνικά κτήματα».

Οι ρυθμοί στη Θεσσαλονίκη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν όσο πλησιάζει το ντέρμπι.

Επίσης, θα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια όλων των αθλητικών γεγονότων, τα οποία θα φιλοξενηθούν στη γαλλική επικράτεια, με στόχο να προστατευθούν και οι ξένοι αθλητές που θα συμμετάσχουν. Άλλωστε, οι πρόσφυγες δεν ένιωσαν αλλαγή στην αντιμετώπιση των καθημερινών πιεστικών αναγκών τους.

Κατ' επέκταση και η ομάδα του Άρη κινείται σε εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμη για το κρίσιμο αγωνιστικά και ψυχολογικά παιχνίδι.

Ο προπονητής των «μπλε» Ζακ Σαντινί σε δηλώσεις του υποστήριξε πως θα ήταν προτιμότερο να αναβαλλόταν ο προγραμματισμένος για τις 2 Απριλίου αγώνας με το Ισραήλ.

Αρκετοί γύριζαν ξανά στις πατρίδες τους.

Η ομάδα του Αντρέα Ματζόν προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί, μετά το στραπάτσο από την ΑΕΚ, όμως δεν την αφήνουν τα προβλήματά της.

Το παιχνίδι είναι στα πλαίσια των προκριματικών για το Ευρω-2004 και θα φιλοξενηθεί στο ουδέτερο Παλέρμο, ωστόσο, ο Σαντινί επιμένει πως το παιχνίδι δεν πρέπει να γίνει.

Άλλοι ζητούσαν την απελευθέρωση και ένωση των υπόδουλων επαρχιών τους, την ώρα που ο Κυβερνήτης έδειχνε σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες.

Αν και χθες ο Κόρεϊ Μπρούερ έβγαλε τον γύψο και ο Μάικ Ουίλκινσον δεν φοράει πλέον την ειδική "μπότα - νάρθηκα" στο πόδι του, εντούτοις η συμμετοχή τους παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη για τον αυριανό αγώνα.

Η UEFA βρίσκεται σε εγρήγορση και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αναβάλει μερικά από τα παιχνίδια των προκριματικών του Ευρω-2004, που θα διεξαχθούν 29 Μαρτίου και 2 Απριλίου.

Ήταν λοιπόν φυσικό οι πρόσφυγες να ταχθούν με το μέρος της αντιπολίτευσης.

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ της ομάδας, Μίλτος Θεοδώρου εξέτασε εκ νέου χθες τους δυο Αμερικανούς και έκρινε ότι (και πάλι) η συμμετοχή τους στο ντέρμπι είναι πολύ αμφίβολη.

Στο κενό, πάντως, έπεσε η προσπάθεια της Λάτσιο να αλλάξει η έδρα του επαναληπτικού προημιτελικού του Κυπέλλου UEFA με την Μπεσίκτας, στην Κωνσταντινούπολη.

Επιπλέον ο Καποδίστριας ενδιαφερόταν να προωθήσει μια κοινωνική και οικονομική πολιτική συνολικά, παραβλέποντας τα επί μέρους πιεστικά αιτήματα των προσφυγικών ομάδων.

Επιπροσθέτως, για τον Μπρούερ μεσολαβεί και κάποια γραφειοκρατική διαδικασία, γιατί θα πρέπει να δηλωθεί στον ΕΣΑΚΕ ως νέος ξένος της ομάδας, στη θέση του Κένι Τέιλορ, οπότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απουσία του Αμερικανού πλέι μέικερ.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, ωστόσο, ζητά από τους διοργανωτές όλων των αγώνων στα Κύπελλα Ευρώπης να λάβουν αυξημένα μέτρα προστασίας τόσο για τους αθλητές όσο και για τους φιλάθλους.

Το κυριότερο όμως είναι ότι η κυβέρνηση δεν προώθησε τα προσφυγικά αιτήματα που διατυπώθηκαν στην Δ' Εθνοσυνέλευση, παρά τις προτροπές της Επιτροπής επί των Αναφορών.

Αντιθέτως, ο Ουίλκινσον θα δοκιμάσει μέχρι και την τελευταία στιγμή αν μπορεί να παίξει και θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι θα ντυθεί και θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Ποδοσφαίρου ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που έπεσε «θύμα» της κρίσης στη Μέση Ανατολή αφού, ως γνωστόν, αναβλήθηκε από τη FIFA την περασμένη εβδομάδα.

Ούτε δίστασε ο Κυβερνήτης να έρθει σε ρήξη με ομάδες προσφύγων.

ΣΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ κινούνται και οι φίλαθλοι της ομάδας για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν η αντίθεση του στο αίτημα των Σουλιωτών για προσφυγικό συνοικισμό, επειδή υπήρχε ο φόβος αναταραχών από τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ενόπλων σ' ένα μέρος.

Παρότι το παιχνίδι δεν γίνεται σε καλή ώρα (αύριο, 17.00) η κίνηση των εισιτηρίων είναι η γνωστή πριν από τέτοια παιχνίδι.

Έτσι, στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει πόρους για το κράτος και να διασφαλίσει τη συνοχή του, δεν βρήκε σύμμαχους τους πρόσφυγες.

Πανικός γίνεται για ένα εισιτήριο και αναμένεται να γίνει νέο σολντ άουτ σε εντός έδρας παιχνίδι του Άρη, το τέταρτο φετινό.

Στην Ε' Εθνική Συνέλευση του Ναυπλίου που συνήλθε το 1832, μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια, οι διάφορες προσφυγικές ομάδες έσπευσαν να θέσουν ξανά τα αιτήματα τους.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ χθες και η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του ντέρμπι στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης χωρίς να προκύψει κάτι ιδιαίτερο, αφού άλλωστε στις κερκίδες θα βρίσκονται μόνο φίλαθλοι του Άρη.

Μέσα στη γενική αναρχία, για όλους τώρα προείχε το θέμα του τόπου εγκατάστασης.

Συζητήθηκε και αποφασίστηκε ο τρόπος άφιξης και αποχώρησης της αποστολής του ΠΑΟΚ καθώς και σε ποιο σημείο του γηπέδου θα καθίσουν οι άνθρωποι του Δικέφαλου.

Ειδικότερα οι Σουλιώτες, οι Ψαριανοί και οι Θεσσαλοί ζήτησαν συγκεκριμένες περιοχές. Τόπο ζήτησαν και οι Χίοι, καθώς οι εξελίξεις τους είχαν κάνει να ξεχάσουν τα παλιά τους διλήμματα. Σουλιώτες, Κρήτες, Μακεδόνες συνέχισαν να πιέζουν και να κινούνται απειλητικά. Η δολοφονία του Καποδίστρια δεν τους είχε λύσει κανένα πρόβλημα, είχε δημιουργήσει όμως πολλά για το νεοσύστατο κράτος.

Άποψη τον λιμανιού τον Πειραιά το 1837