Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διαφημίσεις :: Σύντομη είδηση

( φάλαινα βρέθηκε στον... τάμεση! :: 20/1/2006 19:13:28) 

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Αυξήσεις "εφ' όλης της ύλης" στα ασφάλιστρα

7. Σχέσεις Βυζαντίου-Δύσης. Αγώνες για τη διατήρηση των ιταλικών κτήσεων

Φάλαινα βρέθηκε στον… Τάμεση!

Ανώτατα όρια στις αποζημιώσεις

α. Ο Ελληνισμός της Ιταλίας

Μια φάλαινα μήκους περίπου 8 μέτρων εθεάθη χθες να κολυμπά στον Τάμεση, στο κέντρο του Λονδίνου, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που ήθελε να δει αυτό το πάρα πολύ σπάνιο περιστατικό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ

Το ελληνικό στοιχείο, που κατά την αρχαιότητα κατοικούσε στη Σικελία και τη Ν. Ιταλία (Μεγάλη Ελλάς), ενισχύθηκε κατά τον 7ο και τον 8ο αι. με μετοικεσίες πληθυσμών από την Ελλάδα εξαιτίας των σλαβικών επιδρομών. Η φάλαινα πέρασε μπροστά από το κοινοβούλιο του Ουέστμινστερ και τον Μπιγκ Μπεν.

Με ανατιμήσεις στα τιμολόγια όλων των κλάδων ιδιωτικής ασφάλισης απαντούν οι ασφαλιστικές εταιρείες στην παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκη.

Στις αρχές του 10ου αι. οι Άραβες ολοκλήρωσαν την κατάκτηση της Σικελίας.

"Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται αυτό το είδος φάλαινας να κολυμπάει στον Τάμεση από τότε που άρχισε η παρατήρηση των ειδών του ποταμού το 1913", δήλωσε ο επιστήμονας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ρίτσαρντ Σάμπιν.

Οι αυξήσεις ασφαλίστρων θα αφορούν τους κλάδους πυρός, σεισμών, τρομοκρατικών ενεργειών

Στο Βυζάντιο απέμεινε η Ν. Ιταλία.

Σύμφωνα με ειδικούς, το θηλαστικό αυτό μπορεί να έφτασε σε τόσο μεγάλη απόσταση από τις εκβολές του ποταμού, είτε επειδή είναι άρρωστο και έχασε τον προσανατολισμό του είτε επειδή απλώς χάθηκε κυνηγώντας ψάρια. Δίνοντας συνέχεια στην κόντρα, (με όρους αγοράς, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει κορυφαίο στέλεχος του κλάδου), με τον υπουργό Οικονομίας, οι εταιρείες ετοιμάζονται για αναθεώρηση των συνθηκών λειτουργίας της αγοράς ασφαλίσεων περιουσίας κατά το 2003.

Σικελιώτες, που εγκατέλειψαν τις εστίες τους μπροστά στις αραβικές επιθέσεις, πύκνωσαν το ελληνικό στοιχείο της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια ο εντοπισμός φαλαινών στις εκβολές του ποταμού είναι αρκετά συχνός, γεγονός που φανερώνει ότι τα ψάρια στον Τάμεση έχουν πληθύνει, επομένως είναι τώρα πολύ καθαρότερος απ' ό,τι μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Οι αυξήσεις αφορούν μεταξύ άλλων ασφάλειες για τους κλάδους:

Σικελιώτες στην Καλαβρία (μέσα 10 αι.) Οι Ισμαηλίτες κυρίευσαν όλη τη χώρα και λεηλάτησαν όλους τους τόπους της. Φοβερή πείνα έπεσε σ' όλους τους κατοίκους - όχι μόνο σ' όσους κατοικούσαν στις πόλεις, αλλά ακόμη και εκείνους που ζούσαν πάνω στα βουνά. Τι τρομερή τραγωδία μπορούσε να δει κανείς, τι δυστυχία φανερώθηκε! Πολλοί Χριστιανοί έφαγαν τότε τις σάρκες των αγαπημένων τους παιδιών […]. Παιδιά έφαγαν τις σάρκες άτυχων γονιών, και αδέλφια τις σάρκες αδελφών τους. […] Η πείνα ήταν τόσο ανυπόφορη, που η φύση χτυπούσε και καταβρόχθιζε τον εαυτό της. Τόσο μεγάλη ασέβεια έβλεπε ο ήλιος σ' αυτή την περιοχή […]. Τότε ο άγιος Σάββας εξασφάλισε τη σωτηρία όχι μόνο στους οικείους του [που ζούσαν στην πόλη Collesano] αλλά και άλλους πολλούς ανθρώπους: τους οδήγησε μέσα από ερημικά βουνά και τους εγκατέστησε σε πολύ οχυρά κάστρα (στην περιοχή της Rametta, ανατολικά της Σικελίας). Έπειτα εγκατέλειψε στο μέρος αυτό (το πλήθος του λαού) και ο ίδιος με τους γονείς του έφτασε στην Καλαβρία, περνώντας τη θάλασσα. Ιστορία και έπαινος των αγίων Σάβα και Μακαρίου των Νέων εκ Σικελίας υπό Ορέστου, πατριάρχου Ιεροσολύμων (αρχές 11ου αι.), έκδ. Ιο. Cozza-Luzi (Ρώμη 1893) 13-14.

ΙΝΔΙΚΟ ΚΑΣΜΙΡ

Πυρός, Σεισμών, Τρομοκρατικών ενεργειών κ.λπ.

Η βυζαντινή Ν. Ιταλία περιλάμβανε τα θέματα Λογγοβαρδίας, Καλαβρίας και Λουκανίας και συνόρευε στο βορρά με κρατίδια που προσπαθούσαν να κρατήσουν την αυτονομία τους έναντι του Βυζαντίου και του Γερμανικού Κράτους.

Δεκάδες νεκροί σε τροχαίο

Παράλληλα με την αύξηση ασφαλίστρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μείωση των αποτελεσμάτων του 2002, επιδιώκεται:

Όροι-κλειδιά της ενότητας

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν στο ινδικό Κασμίρ όταν υπερφορτωμένο λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα βάθους 121 μέτρων.

* Επιβολή ορίων αποζημίωσης ανά γεγονός (π.χ. σεισμός, τρομοκρατικές ενέργειες κ.λπ.).

Κατάκτηση Σικελίας, μετοικεσίες στην Καλαβρία, θέματα Λογγοβαρδίας, Καλαβρίας, Λουκανίας, Όθων Α’, βασιλεύς Ρωμαίων, κατεπάνω/κατεπανάτο Ιταλίας, Θεοφανώ, Όθων Β’, ενίσχυση βυζαντινής επιρροής στη Γερμανία, βοήθεια Βενετών, εμφάνιση Νορμανδών.

Ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε ορεινή περιοχή, κοντά στην πόλη Ρατζούρι, 160 χιλιόμετρα βορείως του Τζαμού, χειμερινής πρωτεύουσας του κρατιδίου.

* Επιβολή αυξημένων ποσών και ποσοστών απαλλαγών (των εταιρειών) για ζημίες από καιρικά φαινόμενα.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς οι περισσότεροι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

* Περιορισμός στην κάλυψη απώλειας κερδών. * Δυσμενέστεροι οικονομικοί όροι αναλογικών και μη αναλογικών αντασφαλιστικών συμβάσεων.

Οι κατευθύνσεις, στις οποίες συμφωνούν ήδη οι εταιρείες μεταξύ τους, την επομένη από την εξαγγελία του κ. Χριστοδουλάκη για κατάργηση της εποπτείας τους από το υπουργείο Ανάπτυξης είναι: * Αύξηση των συντελεστών ασφαλίστρων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος συμβολαίου. * Επανεξέταση του βαθμού και του τρόπου της αντασφαλιστικής προστασίας. * Μείωση του κόστους πρόσκτησης ως ποσοστού των ασφαλίστρων. * Μείωση του λειτουργικού κόστους τόσο σε απόλυτο μέγεθος όσο και ως ποσοστό των ασφαλίστρων. Παράλληλα νέος δρόμος στην ιδιωτική ασφάλιση φαίνεται πως δημιουργείται, σύμφωνα με προχθεσινή εξαγγελία του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρ. Σπυρόπουλου, ότι "οι ασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν μεγάλο πεδίο δράσης πλέον με τον νέο ασφαλιστικό νόμο, στον χώρο των ασφαλιστικών ταμείων…".