Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τέλος ο φίλιπς, πήρε τον λι :: 8/2/2006 22:04:21) 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ

β. Ισχύς αναγωγικής ουσίας

Τέλος ο Φίλιπς, πήρε τον Λι

(α) Θετική τιμή του Εo οξειδ σημαίνει ότι η «αναγωγική μορφή» είναι ισχυρότερο αναγωγικό από το Η2(g).

Παρελθόν αποτελεί για τον Μακεδονικό ο Ρασάντ Φίλιπς και αντικαταστάθηκε από τον Πάτρικ Λι (31, 1,88μ.), όπως ανακοινώθηκε χθες από την ΚΑΕ.

(β) Όσο μεγαλύτερη τιμή Εo οξειδ. έχει μια ουσία, τόσο ισχυρότερο αναγωγικό χαρακτήρα έχει.

Η αδιαφορία του Ρασάντ Φίλιπς έφτασε στα όριά του τον Γιώργο Καλαφατάκη, ο οποίος εισηγήθηκε την απομάκρυνση του Αμερικανού και λίγες μέρες μετά αυτό έγινε.

Το Ba είναι ισχυρότερο αναγωγικό από το Mg γιατί έχουμε: Ba(s) [pic] Ba2+(aq)+ 2 e- Ε° = + 2,9 V Mg(s) [pic] Mg2+(aq) + 2e- Ε° = + 2,37 V < 2,9 V

Ο Λι θα βρίσκεται σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, αύριο θα πάει στην Αθήνα για να περάσει ντραγκ τεστ και ντόπινγκ κοντρόλ και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Κοζάνη για να ενσωματωθεί με τη νέα του ομάδα.

Ο Sn2+ είναι ισχυρότερο αναγωγικό από το Fe2+ γιατί έχουμε: [pic] Ε° = - 0,15 V [pic] Ε° = - 0,771 V < - 0,15 V

Πέρσι είχε έρθει στην Ελλάδα και είχε παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ για το ULEB Cup με τη φανέλα της Ντέμπρετσεν, με την οποία είχε στην διοργάνωση 14,4 πόντους μέσο όρο.

Τέλος, με βάση τους πίνακες των πρότυπων δυναμικών αναγωγής και οξείδωσης, προκύπτει η σειρά οξειδωτικής ισχύος των αμετάλλων και η αντίστοιχη σειρά αναγωγικής ισχύος των μετάλλων.

Φέτος ξεκίνησε στη Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν, αλλά έφυγε στα μέσα της χρονιάς. Σειρά οξειδωτικής ισχύος αμετάλλων: F2, Cl2, Br2, I2, S.

ULEB CUP: Η Χάποελ Ιερουσαλήμ κέρδισε την Μπρι με σκορ 81-75 και στο δεύτερο παιχνίδι και πέρασε στους "8" της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Σειρά αναγωγικής ισχύος μετάλλων: K, Ba, Ca, Na, Mg, Al, Zn, Fe, H2, Cu, Hg, Ag., Pt, Au.

α. Σιδερένιο καρφί σε διάλυμα CuSO4 καλύπτεται με καστανοκόκκινο στρώμα Cu, λόγω της αντίδρασης: Fe(s) + Cu 2+(aq) [pic] Fe2+ (aq) + Cu(s) β. Σύρμα Cu σε διάλυμα AgNO3 καλύπτεται με στρώμα Ag, ενώ το διάλυμα χρωματίζεται μπλε, λόγω της διάλυσης του Cu: Cu(s) + 2Ag + (aq) [pic] Cu2+(aq) +2Ag(s) γ. Φύλλο Zn σε διάλυμα PbNO3 καλύπτεται με στρώμα Pb, λόγω της αντίδρασης: Zn (s) + Pb 2+(aq) [pic] Zn 2+(aq) + Pb (aq).

Παράδειγμα 4.3 Ποιο είναι ισχυρότερο οξειδωτικό, ο Αu3+ ή το [pic] σε όξινο περιβάλλον; ΑΠΑΝΤΗΣΗ Αν δε διευκρινίζεται κάτω από ποιες συνθήκες βρίσκονται τα οξειδωτικά/ αναγωγικά σώματα, τότε θεωρούμε ότι έχουμε πρότυπη κατάσταση, δηλαδή, συγκέντρωση ιόντων 1 Μ και θερμοκρασία 25oC. Κατόπιν τούτου, μπορούμε να συγκρίνουμε τα πρότυπα δυναμικά αναγωγής των οξειδωτικών που δόθηκαν στην άσκηση, από τον πίνακα 4.1. [pic] Ε1o αναγ. = + 1,50 V [pic] Ε2o αναγ. = + 1,33 V και επειδή Ε1o > Ε2o, ο Au3+ είναι ισχυρότερο οξειδωτικό από το Cr2O72-

Παράδειγμα 4.4 Ποιο είναι ισχυρότερο αναγωγικό, το Ca(s) ή ο Zn(s) ΑΠΑΝΤΗΣΗ Συγκρίνουμε τα πρότυπα δυναμικά οξείδωσης των αναγωγικών που δόθηκαν στην άσκηση από τον πίνακα 4.1 Ca(s) [pic] Ca2+(aq) + 2e-, [pic] = 2,87 V Zn(s) [pic] Zn2+(aq) + 2e-, [pic] = 0,76 V Και επειδή [pic] το Ca είναι ισχυρότερο αναγωγικό από τον Zn.