Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( οι γιατροί νοσοκομείων και τα δίκαια αιτήματά τους ) 

Οι γιατροί νοσοκομείων και τα δίκαια αιτήματά τους "Η επίθεση είναι θέμα ημερών"

Αμοιβαία επαγωγή

Ο απλός Έλληνας πολίτης δεν γνωρίζει πλέον ούτε πού βρίσκεται, ούτε πού πηγαίνει.

Η Ρωσία θεωρεί ότι οι Αμερικανοί έχουν λάβει πλέον τις αποφάσεις τους

5.52 Ο συντελεστής αμοιβαίας επαγωγής δύο πηνίων είναι Μ=0,2Η. Ο πατέρας βλέπει το παιδί του να μένει χωρίς απασχόληση, ύστερα από πολυετείς σπουδές, αλλά ελπίζει πως κάποτε, και μάλιστα σύντομα, θα ανοίξει η αγορά εργασίας.

ΑΜΑΛΙΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ

Η ένταση του ρεύματος στο ένα πηνίο μεταβάλλεται με ρυθμό di/dt=50A/s. Η ένταξη στη Νομισματική και Οικονομική Ένωση προκαλεί ελπίδες, γιατί ο ελληνικός λαός δεν έχει ενημερωθεί λεπτομερώς τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Οι ΗΠΑ προχωρούν ολοταχώς για επίθεση εναντίον του Ιράκ, την ώρα που η υποστήριξη της αμερικανικής κοινής γνώμης προς αυτόν τον πόλεμο μειώνεται και διογκώνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς τού Μπους στην οικονομία. Οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν τις προσπάθειες αποτροπής του πολέμου, αλλά ακόμα και η Ρωσία διαμηνύει πως οι ΗΠΑ "έχουν λάβει τις αποφάσεις τους".

Ποια είναι η ηλεκτρεγερτική δύναμη που επάγεται στο άλλο πηνίο; Άλλος πατέρας βλέπει το παιδί του να αντιμετωπίζει ένα σύστημα εκπαίδευσης, που δεν οδηγεί πουθενά.

Την ανακοίνωση εκπροσώπου του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν περί κατάρριψης χθες από την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας μη επανδρωμένου κατασκοπευτικού αεροσκάφους Predator διέψευσε η κεντρική στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ στην Τάμπα της Φλόριντα.

[Απ: 10V] Διατηρεί, όμως, τις ελπίδες του.

Εν τω μεταξύ, εξαιτίας τεταμένων διαβουλεύσεων σε επίπεδο πρεσβευτών, το ΝΑΤΟ ανέβαλε την προγραμματισμένη για χθες λήψη απόφασης αναφορικά με την έναρξη ή μη προετοιμασιών για την παροχή υποστήριξης στο ενδεχόμενο αμερικανικής επιχείρησης για την ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.

5.53 Ένα μακρύ πηνίο Π1 έχει n=1000 σπείρες/m.

"Ό,τι θα γίνουν τα παιδιά όλου του κόσμου, θα γίνει και το δικό μου".

Η Ρωσία πάντως, φαίνεται να θεωρεί ότι, τουλάχιστον οι Αμερικανοί, έχουν λάβει τις αποφάσεις τους, και πως ο πόλεμος είναι θέμα ημερών.

Το εμβαδόν κάθε σπείρας είναι A=10-3m2.

Παρηγοριά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποφασίσει να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του Ιράκ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των δυνάμεών τους στον Κόλπο, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματικό του ρωσικού στρατού.

Ένα δεύτερο πηνίο Π2 με Ν=200 σπείρες περιβάλλει το κεντρικό μέρος του πρώτου.

Αλλά έχει τη λογική της.

"Η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράκ θα διεξαχθεί με όλο τον συνδυασμό των στρατιωτικών μέσων - από αέρα, ξηρά και θάλασσα.

Κάποια στιγμή, η ένταση του ρεύματος που διαρρέει το πηνίο Π1 αυξάνεται με ρυθμό 10Α/s. Εκεί που δεν χωρεί καμία δικαιολογία, είναι το γεγονός ότι πεθαίνει ο κόσμος στους δρόμους, γιατί δεν υπάρχουν νοσηλευτήρια, όπου θα προσφέρονταν οι πρώτες βοήθειες και θα γινόταν έγκαιρη διάγνωση.

Ο πόλεμος θα έχει μικρή διάρκεια και θα κρατήσει περίπου έναν μήνα", τόνισε ο Ρώσος στρατιωτικός και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν συγκεντρώσει 100.000 στρατιώτες στην περιοχή, αλλά περιμένουν να αναπτύξουν συνολικά 150.000 πριν αρχίσουν την επίθεση.

Να υπολογιστούν: α) η ηλεκτρεγερτική δύναμη που επάγεται στο πηνίο Π2, β) ο συντελεστής αμοιβαίας επαγωγής των δύο πηνίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο θάνατος από μηνιγγίτιδα της νεαρής μητέρας πέντε παιδιών, που συνέβη στη Λάρισα.

Και ενόσω ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά πλέον αντίστροφα για το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας "Washington Post" και του τηλεοπτικού δικτύου ABC παρουσιάζει επτά στους δέκα Αμερικανούς να επιθυμούν να δοθεί περισσότερος χρόνος στους επιθεωρητές όπλων του ΟΗΕ ώστε να ολοκληρώσουν το έργο τους στο Ιράκ.

Δίνεται: [pic] Για κακή της τύχη, όταν διαπιστώθηκε η πάθηση και κατέστη επιβεβλημένη η διακομιδή της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, υπέστη βλάβη το ασθενοφόρο.

Η δημοσκόπηση επίσης εμφανίζει την υποστήριξη προς τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ να ελαττώνεται (μειώθηκε στο 57% από το 62%).

[Απ: [pic]] Πρόσθετο πρόβλημα και αυτό. Τα περισσότερα ασθενοφόρα του ΕΣΥ βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Υπάρχουν επίσημες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, αφού το μόνο έργο που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια είναι ο ελαιοχρωματισμός των εξωτερικών τοίχων των νοσοκομείων "Άγιος Δημήτριος" και "Γεώργιος Γεννηματάς". Παράλληλα, οι ελλείψεις είναι τεράστιες. Σε νοσοκομείο της Αθήνας, τα γάντια των χειρουργών τρυπούν, γιατί είναι τα πιο φθηνά της αγοράς, ενώ σε κάποιο χειρουργείο ένα από τα ψαλίδια αντί να κόβει "μασάει" τη σάρκα. Οι λαβές, στις οποίες τοποθετούνται οι λεπίδες, είναι τόσο παλιές, ώστε δεν είναι δυνατό να μείνουν οι λεπίδες σταθερές. Ένας χειρουργός νοσοκομείου, "για να κοιμάται ήσυχος", όπως δήλωσε, αγόρασε με δικά του χρήματα χειρουργικά εργαλεία και διάφορα υλικά, συνολικής αξίας 900. 000 δραχμών.

Θα θυμούνται όλοι με τι τυμπανοκρουσίες εξαγγέλθηκε η σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της τότε κυβέρνησης, η χώρα μας θα αποκτούσε σύστημα υγείας εφάμιλλο των ανεπτυγμένων χωρών. Δεν θα παρίστατο πλέον ανάγκη, να μεταβαίνουν οι ασθενείς για θεραπεία στο εξωτερικό. Φαίνεται, όμως, πως οι φωστήρες που προέβησαν στην καθιέρωση του συστήματος αυτού, λησμόνησαν ότι υγεία σημαίνει πρωτίστως γιατρός και νοσηλευτήριο. Αυτούς τους δύο παράγοντες, για έναν περίεργο λόγο, δεν τους έλαβαν καθόλου υπόψη τους. Άφησαν το γιατρό να αμείβεται με ψιχία και να παλεύει ολομόναχος σε απαράδεκτους χώρους, που θεωρούνται ιατρεία, για να σώσει ζωές, ενώ τα νοσηλευτήρια καταρρέουν. Τα ράντσα στους διαδρόμους παραμένουν και οι οικείοι των ασθενών περιφέρονται με την απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Μένει κανείς με την εντύπωση ότι οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, όχι μόνο αδιαφορούν για την τύχη των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά κάνουν ό,τι μπορούν για να εντείνουν την απογοήτευσή τους. Και είναι γνωστό ότι πρόκειται για επιστήμονες, που αφιέρωσαν τα καλύτερα χρόνια τους στη μελέτη, για τη διάσωση των συνανθρώπων τους. Διέθεσαν επίσης σημαντικά χρηματικά ποσά, για να μετεκπαιδευθούν και να επιμορφωθούν και απεριόριστο χρόνο για να αποκτήσουν όσο γίνεται περισσότερη γνώση. Είναι εκείνοι προς τους οποίους ο άνθρωπος στρέφει το βλέμμα του γεμάτος ελπίδα. Είναι εκείνοι που πολλές φορές δεν έχουν ωράριο εργασίας και αγκαλιάζουν τον ασθενή με το ενδιαφέρον τους. Δεν μπορεί, όμως, να είναι και φιλάνθρωποι. Ζουν σε μια κοινωνία άγρια και ανταγωνιστική, που επιβάλλει στους ίδιους και τις οικογένειές τους να κάνουν μια ζωή τουλάχιστον ανθρώπινη, σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος, για τον οποίο πρέπει να αμείβονται ικανοποιητικά.

Υπάρχει και μια ουσιώδης λεπτομέρεια. Όσα προαναφέρθηκαν είναι γνωστά στον περισσότερο κόσμο και πολύ γνωστά στα διοικητικά συμβούλια όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Οι πρόεδροι και τα μέλη των συμβουλίων αυτών, αφού γνωρίζουν την πραγματικότητα, τι κάνουν; Γιατί δεν αποφασίζουν όλοι μαζί, σε ολόκληρη τη χώρα, να χτυπήσουν τη γροθιά τους στα γραφεία των αρμοδίων και να προτείνουν άμεσες λύσεις; Τι έχουν να χάσουν; Καιρός είναι να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν να επιτελέσουν ένα σοβαρό έργο, που συνδέεται άμεσα με την υγεία του πολίτη.