Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Σύντομη είδηση

( δεκάδες λαθρομετανάστες εγκαταλείφθηκαν έξω από τη λάρισα ) 

Δεκάδες λαθρομετανάστες εγκαταλείφθηκαν έξω από τη Λάρισα Διαστάσεις

Απάντηση :

Άδοξο τέλος είχε χθες το πρωί ταξίδι λαθρομεταναστών, όταν η νταλίκα που τους μετέφερε εντοπίστηκε στο ύψος της Αιγάνης.

Μια ελεύθερη γυναίκα

Ο πυκνωτής χωρητικότητας C1, κατά τη σύνδεσή του με την πηγή απέκτησε φορτίο [pic] Ο οδηγός του φορτηγού εγκατέλειψε το ρυμουλκούμενο όχημα με τους λαθρομετανάστες, μόλις πέρασε την Κατερίνη, ενώ το φορτηγό είχε προορισμό σύμφωνα με πληροφορίες την Αθήνα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΣΟΣ

Μετά την αποσύνδεση της πηγής και τη σύνδεση των δύο πυκνωτών μεταξύ τους, ένα μέρος του φορτίου Q μετακινείται ώστε να φορτιστεί και ο πυκνωτής C2 .

Από το όχημα βγήκαν στους δρόμους και τα χωράφια δεκάδες Ιρακινοί λαθρομετανάστες, που προσπαθούσαν να κρυφτούν για να αποφύγουν τη σύλληψη.

"Τι δυστυχία!" αναφώνησε ο πατέρας, όταν είδε ότι το μωρό ήταν κορίτσι. Όμως, αργότερα θα μετάνιωσε για εκείνη του την αντίδραση, είναι σίγουρο.

Οι πυκνωτές C1 και C2 αποκτούν φορτία Q1 και Q2, αντίστοιχα και η ( κοινή) διαφορά δυναμικού στους οπλισμούς γίνεται V΄.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, από άνδρες της αστυνομίας είχαν συλληφθεί τουλάχιστον 91 λαθρομετανάστες, που οδηγήθηκαν και κρατούνται στο Α.Τ. Λάρισας.

Φρανσουάζ Ζιρού. Το 1948, διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού "Elle"

α) Σύμφωνα με την αρχή διατήρησης του φορτίου:

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λαθρομετανάστες, που ξεπερνούν τους εκατό, πέρασαν με βάρκα από την Τουρκία στη χώρα μας και πληρώνοντας 1.000 δολάρια ο καθένας ήλπιζαν να φτάσουν μέχρι την Αθήνα…

Η Φρανσουάζ Ζιρού υπήρξε πολλά πράγματα στη ζωή της.

[pic] (3.47)

Όμως το όνειρό τους "σταμάτησε" στο ύψος της Αιγάνης Λάρισας, καθώς ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος πιθανόν να κατάλαβε ότι εντοπίσθηκε από αστυνομικές δυνάμεις, εγκατέλειψε το ρυμουλκούμενο όχημα μαζί με το φορτίο του, τους λαθρομετανάστες. Αντιστασιακή: στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου συνελήφθη από την Γκεστάπο και φυλακίστηκε στη Φρεν.

Για κάθε ένα από τους πυκνωτές ισχύει:

Ανάμεσά τους είναι μόνο μία γυναίκα, ενώ κατά τη σύλληψή τους τραυματίστηκε ένας λαθρομετανάστης, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πολιτικός: ήταν η πρώτη υφυπουργός Γυναικείων Υποθέσεων από το 1974 ώς το 1976, για να γίνει στη συνέχεια υπουργός Πολιτισμού.

[pic] και [pic] (3.48)

Φεμινίστρια: "Αγόρι ή κορίτσι", έλεγε, "άνδρας ή γυναίκα, δεν υπάρχουν παρά άνθρωποι αξιόπιστοι και αναξιόπιστοι". Αντικαθιστώντας τις (3.48) στην (3.47) έχουμε: Συγγραφέας: έγραψε είκοσι επιτυχημένα βιβλία, και άφησε ατελείωτο άλλο ένα. [pic] ή [pic] επομένως [pic] Πάνω απ' όλα, όμως, η Φρανσουάζ Ζιρού ήταν Δημοσιογράφος, με Δ κεφαλαίο.

Σχ. 3.39

Διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού Elle από το 1945 ώς το 1953 - σε μια εποχή που οι γυναίκες δημοσιογράφοι ήταν ελάχιστες - ίδρυσε στη συνέχεια το περιοδικό Λ'Εξπρές, παραμένοντας διευθύντρια επί είκοσι χρόνια.

β) Αντικαθιστώντας την τιμή του V΄ στις σχέσεις (3.48) υπολογίζουμε τα φορτία που απέκτησαν οι πυκνωτές: [pic] και [pic]

Το 1983 εντάχθηκε στην ομάδα του Νουβέλ Ομπζερβατέρ και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος, επιμένοντας να παραδίδει τη στήλη της κάθε εβδομάδα, γιατί θεωρούσε πως μόνο έτσι έδινε ρυθμό στη ζωή της.

Παρατηρούμε ότι ο πυκνωτής με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα "κρατάει" και το περισσότερο φορτίο.

Η δημοσιογραφία είναι "εκεί που κτυπά η καρδιά του κόσμου", έλεγε.

γ) Η ενέργεια του συστήματος μεταβλήθηκε κατά [pic]

Είχε πάθος με τη δουλειά της, ένα πάθος αδηφάγο, σαρωτικό, καταστροφικό, όπως γράφει ο πρώην υφιστάμενος και στη συνέχεια προϊστάμενός της Ζαν Ντανιέλ.

Το αρνητικό πρόσημο σημαίνει ότι η ενέργεια του συστήματος ελαττώθηκε.

Σε μια εποχή που η δημοσιογραφία συζητείται και αμφισβητείται τόσο πολύ, εκείνη θεωρούσε πως ήταν προνόμιό της να την ασκεί.

Η ηλεκτρική ενέργεια που χάθηκε από το σύστημα έγινε θερμότητα στους αγωγούς κατά τη μετακίνηση φορτίου από τον ένα πυκνωτή στον άλλο.

Στη δικαιοσύνη δεν πίστευε: "Δεν πιστεύω πως θα επικρατήσει ποτέ η δικαιοσύνη, γιατί η αδικία δεν βρίσκεται στους νόμους, αλλά στον καθέναν από εμάς", έγραφε στο βιβλίο της Αυτό που πιστεύω. Είχε όμως τεράστιες απαιτήσεις τόσο από την ίδια όσο και από εκείνους που την περιέβαλλαν. Κι όταν άκουγε νέους δημοσιογράφους να παραπονιούνται και να γκρινιάζουν, τους απαντούσε πως έπρεπε να δέχονται τη δουλειά τους ως θεία χάρη, καθώς ήταν επιφορτισμένοι να "παντρευτούν την Ιστορία".

Σας θυμάμαι εύθραυστη και εξασθενημένη, Φρανσουάζ, στις συγκεντρώσεις για τη Βοσνία, γράφει ένας άλλος πρώην συνεργάτης της στον Νουβέλ Ομπζερβατέρ, ο Ζακ Ζιγιάρ. Ήσασταν ογδόντα ετών, αλλά βρισκόσασταν εκεί γιατί έπρεπε. Δεν καταλαβαίνατε τις υπεκφυγές τόσων διανοουμένων μπροστά στο έγκλημα, στην εθνοκάθαρση, στη βαρβαρότητα. Την επομένη της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα, αποφασίσατε να πάτε εκεί, για να δείτε με τα μάτια σας τι είχε συμβεί. Θυμάμαι την αφήγησή σας, χωρίς ούτε ένα επίθετο, ξερή όπως τα κείμενά σας, ωμή όπως η αλήθεια. Αντίθετα με τους Σπουδαίους, δεν παίρνατε στα σοβαρά τις τιμές, τα πόστα, την εξουσία. Με τα σημαντικά μόνο σοβαρευόσασταν: τη ζωή, τον θάνατο, τον έρωτα. Και το επαγγελματικό καθήκον.

"Η νεότητα είναι βραχεία. Μακρά είναι η ζωή", έγραφε η Φρανσουάζ Ζιρού στο Ημερολόγιο μιας Παριζιάνας. Προχθές το πρωί, η ζωή της έλαβε τέλος. Όσοι την γνώρισαν μιλούν για μια ελεύθερη γυναίκα.