Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( οι νέοι διωγμοί των χριστιανών ) 

Οι νέοι διωγμοί των χριστιανών Εξετάσεις… ντροπής

Δείτε κι αυτό

Οι εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες γίνονται κατά κανόνα αντικείμενο διακρίσεων και σε πολλές περιπτώσεις πραγματικών διωγμών από καθεστώτα και πλειοψηφούσες πληθυσμιακές ομάδες.

Στον δρόμο είδαν οι γιατροί τούς ασθενείς του ΙΚΑ Ηρακλείου

Σκιές στο Διάστημα

Οπαδοί όλων των θρησκειών έχουν υποφέρει κατά καιρούς από την έλλειψη ανοχής στο καινούργιο ή το διαφορετικό.

ΝΙΚΟΣ ΒΙΔΑΚΗΣ

Παρατηρώντας τη Σελήνη από το διάστημα

Οι χριστιανοί έχουν δοκιμάσει τις συνέπειες των διωγμών από πολύ παλιά.

Στον δρόμο, μέσα σε αυτοκίνητα ή ακόμη και στις καρότσες αγροτικών εξετάστηκαν χθες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ Ηρακλείου από τους γιατρούς της Υγειονομικής Επιτροπής που εγκρίνει άδειες, επιδόματα και παράταση αναπηρικών συντάξεων.

Η Σελήνη περιφέρεται γύρω από τη Γη και ο Ήλιος φωτίζει συνεχώς τη μισή επιφάνεια της.

Σήμερα, αντιμετωπίζουν προβλήματα, ως μειονότητα, σε αρκετές χώρες της Ασίας.

Γιατροί του ΙΚΑ Ηρακλείου εξετάζουν στον δρόμο τους ασθενείς, αφού δεν υπάρχουν όχι μόνο ασθενοφόρα να τους μεταφέρουν, αλλά ούτε καν αναπηρικά καροτσάκια

Για έναν επίγειο παρατηρητή, ωστόσο, η εικόνα της Σελήνης μεταβάλλεται ανάλογα με τη θέση της (φάσεις της Σελήνης).

Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις εναντίον χριστιανικών ναών και ιερέων στη Δυτική Ινδία, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, όπου δρουν ακραίοι ινδουιστές.

Η Υγειονομική Μονάδα όχι μόνο δεν διαθέτει δικό της ασθενοφόρο, αλλά ούτε καν ικανό αριθμό αναπηρικών αμαξιδίων ώστε να μεταφέρονται οι ασθενείς στο κτίριο και να εξετάζονται εκεί.

Όταν η Σελήνη βρίσκεται από τη μια μεριά της Γης και ο Ήλιος από την άλλη, από τη Γη βλέπουμε όλη τη φωτισμένη περιοχή της Σελήνης: τότε έχουμε πανσέληνο.

Στη χώρα του σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου, μόνο το 2-3% είναι χριστιανοί.

Το ΕΚΑΒ Κρήτης δεν μπορεί να διαθέσει όσα ασθενοφόρα χρειάζονται για τις ανάγκες των συγκεκριμένων ασφαλισμένων, αφού τότε θα έμεναν χωρίς κάλυψη τα νοσοκομεία.

Όταν η Σελήνη βρίσκεται μεταξύ της Γης και του Ήλιου δεν βλέπουμε καθόλου τη φωτισμένη περιοχή: τότε έχουμε νέα Σελήνη.

Στο παρελθόν, η συνύπαρξη με την ινδουιστική πλειοψηφία της χώρας ήταν, τηρουμένων των αναλογιών, αρμονική.

Η αναμονή

Οι φάσεις της Σελήνης επαναλαμβάνονται σε κάθε περιφορά της γύρω από τη Γη, η οποία διαρκεί 29,5 ημέρες (σεληνιακός κύκλος).

Σύμφωνα με μια οργάνωση για ανθρώπινα δικαιώματα, από το 1964 ως το 1996 είχαν καταγραφεί 38 περιπτώσεις βίας εναντίον χριστιανών.

Άνθρωποι παραπληγικοί, μέσα σε αυτοκίνητα, σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων ή ακόμη και σε ασθενοφόρα ιδιωτικών κλινικών που μίσθωσαν για τη μεταφορά ως την Υγειονομική Επιτροπή του ΙΚΑ οι συγγενείς τους, περίμεναν καρτερικά τη σειρά τους να εξεταστούν από τους γιατρούς.

Όταν κατά τη φάση της πανσέληνου η Σελήνη βρεθεί στην σκιά της Γης συμβαίνει έκλειψη Σελήνης.

Εν συνεχεία, όμως, τα πράγματα άλλαξαν.

Αφού κατάφεραν να φθάσουν στο ΙΚΑ, εκεί τους περίμενε νέα ταλαιπωρία, αφού τα δύο - όλα κι όλα - αναπηρικά καροτσάκια τα χρησιμοποίησαν οι δύο πρώτοι, κατά σειρά, ασθενείς.

Έκλειψη Ηλίου συμβαίνει όταν κατά τη φάση της νέας Σελήνης μια περιοχή της Γης βρεθεί μέσα στη σκιά της Σελήνης.

Μέσα στο 1998 μόνο, κατεγράφησαν 108 ανάλογα περιστατικά.

Έτσι, αναγκάσθηκαν να περιμένουν στον δρόμο, όπου κατέβηκαν οι γιατροί της Υγειονομικής Επιτροπής, επιδεικνύοντας ανθρωπιά, και τους εξέτασαν εκεί.

Όμως επειδή η Γη και η Σελήνη δεν περιφέρονται στο ίδιο επίπεδο δεν δημιουργούνται εκλείψεις σε κάθε σεληνιακό κύκλο.

Και από τα Χριστούγεννα η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται.

Μεταξύ των ασθενών που περίμεναν, έξω από το ΙΚΑ της οδού Γερωνυμάκη στο Ηράκλειο, ήταν και ο κ. Μιχάλης Αγαπάκης, καταδρομέας στην Κύπρο στα θλιβερά γεγονότα του 1974, τα οποία τον σημάδεψαν για πάντα.

Παρατηρώντας τη Σελήνη από τη Γη

Στελέχη του κυβερνώντος ινδουιστικού κόμματος, Μπαρατίγια Τζανάτα, κατηγορούν τους ιεραποστόλους για βίαιο προσηλυτισμό.

Η σύζυγός του Μαίρη Αγαπάκη μίσθωσε ιδιωτικό ασθενοφόρο, καταβάλλοντας 100 ευρώ.

Εκείνοι από την πλευρά τους απορρίπτουν τις αιτιάσεις υποστηρίζοντας ότι εκπορεύονται από όσους επιχειρούν να εμποδίσουν τα μέλη των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, τους ακτήμονες και τους εργαζόμενους σε συνθήκες δουλείας, να ξεφύγουν από αυτόν τον τρόπο ζωής.

Αγανάκτηση

Σε κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά αίτια αποδίδονται οι νέοι διωγμοί των χριστιανών στην Ασία.

"Γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ένα χρόνιο πρόβλημα.

Στην Ινδονησία, όπου αποτελούν το 9% των 200 εκατομμυρίων κατοίκων και είναι κυρίως κινεζικής καταγωγής, δέχθηκαν την μήνιν της μουσουλμανικής πλειοψηφίας κατά τη διάρκεια των ταραχών που οδήγησαν στην παραίτηση του δικτάτορα Σουχάρτο, τον περασμένο Μάιο, αλλά και αργότερα.

Μπορούσαν να του χορηγήσουν μια επ' αόριστον γνωμάτευση και όχι να τον υποβάλλουν σ' αυτή τη δοκιμασία κάθε λίγο", δήλωσε οργισμένη στα "ΝΕΑ".

Οι μουσουλμάνοι -οι περισσότεροι φτωχοί και άνεργοι- θεωρούν ότι η χριστιανική μειονότητα ελέγχει μεγάλο τμήμα της οικονομίας και διατηρεί δεσμούς με το διεφθαρμένο περιβάλλον του Σουχάρτο.

Αγανακτισμένος για την αντιμετώπιση που έχουν οι ασθενείς από το ΙΚΑ, ο κ. Μάνθος Μουλιανάκης τόνισε: "Έχω φέρει τον αδελφό μου τέσσερις φορές για εξετάσεις.

Στο Πακιστάν -επίσης μουσουλμανική χώρα- το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην ισλαμική νομοθεσία.

Ζητάω ασθενοφόρο και δεν υπάρχει.

Οι χριστιανοί υποστηρίζουν ότι οι μουσουλμάνοι χρησιμοποιούν το νόμο περί βλασφημίας για την απόσπαση γης και χρημάτων από τους οπαδούς των άλλων θρησκειών, ενώ ο εκλογικός νόμος τους απαγορεύει τη συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα.

Τον έφερα με το αυτοκίνητό μου, αλλά δεν υπάρχει αναπηρικό καρότσι για να τον μεταφέρω.

Ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνται στη γειτονική Κίνα, τη Βόρεια Κορέα, το Λάος και το Βιετνάμ, χώρες στις οποίες κυριαρχούν οι κομμουνιστές.

Δεν ξέρω τι να πω, ντρέπομαι".

Σύμφωνα με την οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Χιούμαν Ράιτς Γουότς, οι κυβερνήσεις των κρατών αυτών θεωρούν τους καθολικούς και τους προτεστάντες απειλή προς το κυβερνών κόμμα, φορείς των δυτικών αξιών που απειλούν με τη σειρά τους την κοινωνία. Η αντίδρασή τους ίσως να μη φθάνει τόσο συχνά στα άκρα, όπως στην Ινδονησία, το Πακιστάν ή την Ινδία, αλλά η δυσπιστία είναι διάχυτη.