Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( αλλος αγώνας, άλλη ενδεκάδα :: 27/3/2006 21:41:19) 

Σικαμπάλα και Βαγγελής άφησαν ικανοποιημένο τον Ντουμιτρέσκου και θέτουν υποψηφιότητα για την αρχική ενδεκάδα στα Άνω Λιόσια.

Ας εφαρμόσουμε τα παραπάνω

Αλλος αγώνας, άλλη ενδεκάδα

Ένα σώμα βρίσκεται πάνω στο κεκλιμένο επίπεδο, όπως φαίνεται στην εικόνα 2.29.

Ο Ντουμιτρέσκου ανακατεύει ξανά την τράπουλα.

Το βάρος του σώματος είναι 100Ν.

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου σκοπεύει να συνεχίσει την παράδοση, που θέλει τον ΠΑΟΚ να μην έχει ξεκινήσει ποτέ φέτος σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια με την ίδια ενδεκάδα!

Αναλύουμε το βάρος σε δυο συνιστώσες, ώστε η μία να είναι κάθετη στο κεκλιμένο επίπεδο και η άλλη να έχει τη διεύθυνση του κεκλιμένου επιπέδου.

Ο Ρουμάνος έπλεξε χθες το εγκώμιο των παικτών, που χρησιμοποίησε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Καλλιθέα, θεωρώντας πως Σικαμπάλα, Βαγγελής και Γιασεμάκης, ήταν αυτοί που βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να ανεβάσει την απόδοσή του και να γυρίσει το παιχνίδι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θέτουν και οι τρεις σοβαρή υποψηφιότητα για να ξεκινήσουν την Κυριακή στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ακράτητο.

Επιλέγουμε τον άξονα xx' παράλληλο με το κεκλιμένο επίπεδο και τον yy' κάθετο στο κεκλιμένο επίπεδο.

Κι αν για τον Σικαμπάλα, αυτό ήταν αναμενόμενο, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Βαγγελή που είναι "μέσα- έξω" και για τον Γιασεμάκη, που έχει ξεκινήσει μόλις δύο φορές στην ενδεκάδα φέτος, σε παιχνίδι πρωταθλήματος.

Σχηματίζουμε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με διαγώνιο το βάρος Β του σώματος και πλευρές τις Βx και Βy, που είναι οι προβολές του Β στους άξονες xx' και yy'.

Κατά τ' άλλα, ο Ντουμιτρέσκου έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις για το γκολ, που δέχτηκε η ομάδα του και την ανάγκασε να κυνηγά το σκορ.

Εικόνα 2.29 Ισορροπία σώματος σε κεκλιμένο επίπεδο

Ο 37χρονος προπονητής του ΠΑΟΚ, δεν στάθηκε μόνο στο ολέθριο λάθος του Χασιώτη και του Φερνάντεζ, αλλά και στην γενικότερη συμπεριφορά της αμυντικής γραμμής. Οι πλευρές Βx και Βy είναι οι συνιστώσες του βάρους Β, και τα μέτρα τους βρίσκονται από τις σχέσεις: Βx = Β ημθ ή Βχ =Β ημ30° ή Βχ= 100 * 1/2 ή Βx=50Ν By = Β συνθ ή By = Βσυν30° ή [pic] ή By = 86,6N.

Το βάρος, λοιπόν, του σώματος αναλύθηκε σε δυο συνιστώσες, από τις οποίες η μία, Βx=50Ν, είναι παράλληλη στο κεκλιμένο επίπεδο και η άλλη, Βy =86,6 Ν, κάθετη σ' αυτό.