Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( καμπ προετοιμασίας για τους πυγμάχους του ηρακλή. ) 

Καμπ προετοιμασίας για τους πυγμάχους του Ηρακλή. ΑΙΧΜΕΣ

Διαβάζω και γράφω

Ιδιαίτερα καυτός αναμένεται ο Αύγουστος για τους πυγμάχους του Ηρακλή, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του προπονητή του συλλόγου Τάκη Θωμαΐδη (εδώ διακρίνεται με τους πρωταθλητές του συλλόγου, Ογκανιάδη, Βαλταδόρο, Μπουγαΐδη, Τουσίδη και τον πρόεδρο της ΕΟΠ Β. Ελλάδος κ. Αντωνόπουλο) θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους εν όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έχουν τους επόμενους μήνες.

Ελλάδα και Ιράκ: από το επιθυμητό στο εφικτό

1. Με βάση τα ουσιαστικά της άσκησης 1 στην αρχή της ενότητας Γ1 (Ακούω και μιλώ) και τα κείμενα 7 και 8, συμπληρώστε τον πίνακα με τις κυριότερες κατηγορίες στις οποίες διακρίνονται τα ουσιαστικά ως προς την κλίση τους (γράφοντας ένα παράδειγμα ουσιαστικού στην ονομαστική). Το ευχάριστο για τους κυανόλευκους είναι ότι η προετοιμασία τους θα γίνει σε χώρο που ενδείκνυται για την συγκεκριμένη εποχή.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

ΤΡΙΚΑΤΑΛΗΚΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ (ΙΣΟΣΥΛΛΑΒΑ) Αρσενικά - Θηλυκά ο άνθρωπος - η νήσος

Ο παλαιός αθλητής του "γηραιού" Γιώργος Τσόγκανος (τον οποίο ευχαριστούν τόσο ο κ. Θωμαΐδης όσο και οι πυγμάχοι), παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του κάμπιγκ Καλογριάς και έτσι οι κυανόλευκοι θα μπορέσουν να προπονηθούν υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Παρά τις εκκλήσεις για ειρηνική διευθέτηση της κρίσης με το Ιράκ, τα τύμπανα του πολέμου κτυπούν όλο και πιο δυνατά.

ΔΙΚΑΤΑΛΗΚΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΙΣΟΣΥΛΛΑΒΑ - ΑΝΙΣΟΣΥΛΛΑΒΑ Αρσενικά - Θηλυκά - Ουδέτερα - Αρσενικά - Θηλυκά - Ουδέτερα ο μαθητής - η θάλασσα - το ψωμί - ο κουραμπιές - η γεύση - το απόγευμα

Η ανάπτυξη αμερικανοβρετανικών δυνάμεων και οι προετοιμασίες άλλων χωρών, μεταξύ αυτών και της Τουρκίας, οι οποίες, παρά την περί του αντιθέτου ρητορική, θα συνεργασθούν στις πολεμικές επιχειρήσεις, διαμορφώνουν ένα πολύπλοκο σκηνικό για την Αθήνα.

2. Σχηματίστε τη γενική πληθυντικού των παραπάνω ουσιαστικών.

Η παροχή διευκολύνσεων, όπως η χρήση του εναέριου χώρου και της βάσης της Σούδας, απορρέει από τις συμμαχικές υποχρεώσεις της Ελλάδας.

- Μπορούν να σχηματίσουν όλα αυτά τα ουσιαστικά γενική πληθυντικού;

Με στόχο την ενίσχυση του στρατηγικού της ρόλου, η Αθήνα εξετάζει την προσφορά δυνάμεων οι οποίες δεν θα σταλούν στο πεδίο των επιχειρήσεων.

- Λάβετε υπόψη τις οδηγίες και τα παραδείγματα της σχολικής γραμματικής για τον τονισμό των ουσιαστικών στη γενική πτώση.

Σε ανάλογο πνεύμα κινήθηκε και η "τολμηρή" πρόταση υψηλόβαθμου στελέχους των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για προστασία της Τουρκίας από ελληνικούς "Πάτριοτ" σε περίπτωση πολέμου.

3. Υποθέστε ότι γράφετε μία πρόσκληση προς το γυμνασιάρχη και τους καθηγητές του σχολείου για μια εκδήλωση των μαθητών.

Οι σκέψεις αυτές στοχεύουν στη μερική εξισορρόπηση της διαγραφόμενης αναβάθμισης της Τουρκίας και την ενίσχυση της Ελλάδας στον συσχετισμό δυνάμεων της "επόμενης ημέρας".

Χρησιμοποιήστε την κλητική πτώση στην αρχή της πρόσκλησης. Η κυβέρνηση υποστηρίζει την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης. 4. Τόσο στα εισαγωγικά κείμενα (1, 2, 3) όσο και στα κείμενα 5 και 7, υπάρχουν ουσιαστικά τα οποία είτε είναι άκλιτα (κυρίως ξένες λέξεις) είτε διπλοκατάληκτα, δηλαδή τα συναντάμε με δύο τύπους σε ενικό και πληθυντικό αριθμό (π.χ. μάνες-μανάδες). Προς τούτο θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με Ευρωπαίους εταίρους, ΗΠΑ, Ρωσία και άλλους. Προσπαθήστε με τη βοήθεια του καθηγητή σας και της σχολικής γραμματικής να εντοπίσετε τέτοια ουσιαστικά. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επικείμενη επίσκεψη του κ. Παπανδρέου σε χώρες της περιοχής. Όμως, η διεθνής πολιτική δεν εξαντλείται στην υποστήριξη του επιθυμητού, αλλά απαιτεί ρεαλιστικό χειρισμό του υπαρκτού και την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του εφικτού. Στη γεωπολιτική σκακιέρα συχνά επιβάλλονται ψυχρές, ρεαλιστικές κινήσεις που έχουν ως γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα. Για παράδειγμα, στη φραστική αντιπαράθεση Γαλλογερμανών και Αμερικανοβρετανών η ενστικτώδης ελληνική αντίδραση είναι υπέρ των πρώτων, αλλά το ζήτημα περιπλέκεται όταν υπολογισθεί η επιρροή που διαθέτει καθεμία από αυτές τις χώρες στα θέματα μείζονος σημασίας για τη χώρα μας, όπως είναι το Κυπριακό και οι σχέσεις με την Τουρκία.

Η προτίμησή μας υπέρ της ειρήνης και κατά του πολέμου είναι σαφής. Όμως δεν θα είναι εύκολο για τον κ. Σημίτη να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον. Γι' αυτό οφείλει όχι μόνο να προβάλει στον ελληνικό λαό το τι επιθυμεί η Ελλάδα, το οποίο και σωστό είναι και γνωστό, αλλά να τον "προετοιμάσει" και για τις λεπτές ισορροπίες τις οποίες πιθανότατα θα αναγκασθεί να τηρήσει.