Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διάφορα :: Επιστολή αναγνώστου

( προς τον κ. πρωθυπουργό της χώρας ) 

Από την "Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας"

Άνετη νίκη Σαρόν

Ο Ναός του Δία στην Ολυμπία

Προς τον κ. πρωθυπουργό της χώρας

Το υψηλότερο ποσοστό αποχής όλων των εποχών στις εκλογές

Η ψηφιακή αναπαράσταση του ναού είναι τόσο ακριβής, ώστε να διακρίνονται πολλές από τις αρχιτεκτονικές του λεπτομέρειες.

ΑΘΗΝΑ

ΚΙΤΤΥ ΞΕΝΑΚΗ

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν το φημισμένο άγαλμα του Δία, δημιούργημα του γλύπτη Φειδία και ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, από το οποίο σήμερα δε σώζεται τίποτε, αλλά και τις μετόπες από τις περίφημες αναπαραστάσεις των άθλων του Ηρακλή.

Κύριε πρωθυπουργέ,

Η νίκη του είχε προαναγγελθεί, τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών απλώς την επιβεβαίωσαν. Ο Αριέλ Σαρόν θα παραμείνει πρωθυπουργός του Ισραήλ. Οι ψηφοφόροι της χώρας, ωστόσο, έστειλαν ένα ακόμη μήνυμα με το υψηλότερο ποσοστό αποχής όλων των εποχών.

Επίσης, κοντά στον οπισθόδομο έχει τοποθετηθεί μια αγριελιά, που αναπαριστά την "Καλλιστέφανο Ελαία", τα κλαδιά της οποίας χρησίμευαν για να φτιάχνονται τα στεφάνια των ολυμπιονικών.

Απευθυνθήκαμε και κατά το παρελθόν (30/1/98) στο γραφείο σας παραπονούμενοι κατά του υπουργείου Γεωργίας και ζητούσαμε τη δική σας παρέμβαση, προκειμένου ο 1221/97 κανονισμός της ΕΕ να λειτουργήσει σε όφελος της Μελισσοκομίας.

Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα, το Λικούντ, το κόμμα του απερχόμενου Ισραηλινού πρωθυπουργού εξασφαλίζει στην Κνεσέτ 37 έδρες, σε σύνολο 120, έναντι 19 εδρών για τους Εργατικούς και 15 για το κεντρώο Σινουί.

Το ψηφιακό μοντέλο του ναού του Δία πλαισιώνουν η τοποθεσία της αρχαίας Άλτης και το καταπράσινο τοπίο του Κρόνιου λόφου και της Ολυμπίας, επιτυγχάνοντας μια ελεύθερη εικονική απόδοση του χώρου που περιέβαλλε το ναό.

Δυστυχώς, και το γραφείο σας δε μας έλαβε σοβαρά υπόψη.

Με άλλα λόγια, το Λικούντ κερδίζει (με "όπλο" τη σκληρή στάση του Σαρόν έναντι των Παλαιστινίων) 18 επιπλέον έδρες, οι Εργατικοί υφίστανται (εξαιτίας της πιο συμφιλιωτικής προσέγγισης του Άμραμ Μίτζνα) τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία τους χάνοντας 6 έδρες και το Σινουί, το οποίο υποστηρίζει τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, γίνεται το τρίτο κόμμα στο ισραηλινό Κοινοβούλιο ­ μια κρίσιμη θέση που κατείχαν κατά παράδοση υπερ-ορθόδοξοι Εβραίοι πολιτικοί.

Γενική άποψη του ναού από νοτιοανατολικά

Δεν εξηγείτε διαφορετικά.

Επτά Παλαιστίνιοι νεκροί

Αξονική άποψη της ανατολικής όψης με θέα στο σηκό

Οι καταγγελίες, τις οποίες σας υποβάλλαμε τότε, να επιστρέφονται σε αυτούς που, έστω, κατά τη γνώμη μας διέπραξαν τα αδικήματα και να ορίζονται οι ίδιοι κριτές για όσα κατηγορούνται. Οι χθεσινές εκλογές διεξήχθησαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τους Παλαιστινίους περιορισμένους στις πόλεις και τα χωριά τους και επτά, νεκρούς ανάμεσά τους από ισραηλινά πυρά.

Αξονική άποψη του αγάλματος του Δία

Ποιοι κανόνες ηθικής και δικαίου, υπαγορεύουν οι κατηγορούμενοι να γίνονται κριτές και να κρίνουν τις πράξεις, για τις οποίες ενέχονται και συνάμα να εκδίδουν αθωωτικά βουλεύματα.

Το ποσοστό συμμετοχής των Ισραηλινών ψηφοφόρων, ωστόσο, δεν ξεπέρασε το 68,5%.

Το εξωτερικό τοπίο του ναού του Δία και η τοποθεσία της αρχαίας Άλτης

Κύριε πρωθυπουργέ,

Ήταν το χαμηλότερο στην ιστορία του Ισραήλ.

Ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, http://www.ime.gr

Δεν είναι στις προθέσεις μας να δυσκολεύουμε περισσότερο το έργο σας.

Και αυτό, παρ' ότι οι Άραβες Ισραηλινοί δεν επανέλαβαν το μποϊκοτάζ των προηγούμενων εκλογών.

Ερωτήσεις κατανόησης

Όμως, μέρα με τη μέρα το κακό γίνεται και περισσότερο.

Ούτε οι εκκλήσεις του Σαρόν βοήθησαν ("Πολίτες του Ισραήλ, πηγαίνετε να ψηφίσετε", δήλωσε από την Ιερουσαλήμ) ούτε οι ανάλογες προσπάθειες του Μίτζνα (που πέρασε τη χθεσινή ημέρα στο τηλέφωνο, καλώντας τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το κόμμα του), ούτε, βέβαια, η έκκληση προς τους Ισραηλινούς του Αραφάτ να "ψηφίσουν την ειρήνη των γενναίων" (τη συμφωνία του Όσλο με τους Εργατικούς του Ράμπιν, η οποία προσέφερε στους Παλαιστινίους περιορισμένη αυτονομία).

1. Τι μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης της ψηφιακής αναπαράστασης του ναού του Δία;

Κάποιοι άνθρωποι ξεχνάνε ότι είναι κρατικοί λειτουργοί και ότι η θέση που κρατάνε δεν είναι τσιφλίκι τους για να το διαθέτουν όπως θέλουν.

"Σαρόν, δολοφόνε". Παλαιστίνιος διαδηλώνει

2. Συγκρίνοντας το κείμενο με τις εικόνες, βλέπετε να ταυτίζονται ή οι εικόνες περιέχουν πιο πολλά στοιχεία;

Κάποιοι πολιτικοί έχουνε λησμονήσει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους προς τον ελληνικό λαό, που τους ψήφισε.

"Δεν ψηφίζω διότι, ούτως ή άλλως, σε δύο χρόνια θα έχουμε ξανά εκλογές", δήλωσε ένας νεαρός, ο Άριε Γκέιγκερ, στην ισραηλινή τηλεόραση.

Έτσι υποχρεωνόμαστε και πάλι να τους καταγγείλουμε.

Πράγματι, δεν είναι λίγοι οι Ισραηλινοί που πιστεύουν πως ο Σαρόν δεν θα κατορθώσει να σχηματίσει έναν βιώσιμο κυβερνητικό συνασπισμό.

Και καταγγέλλουμε ενώπιόν σας και ενώπιον του ελληνικού λαού:

Δεν είναι όμως λίγοι, καθώς φαίνεται, αυτοί που θέλησαν να ρίξουν, με την αποχή τους, μια ψήφο διαμαρτυρίας.

1) Την υπεύθυνη για θέματα μελισσοκομίας, πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο ηγέτης του Λικούντ εξασφάλισε χθες μία δεύτερη θητεία στην πρωθυπουργία.

2) Τη Διεύθυνση Ζωικής Παραγωγής, και

Πόσο εξυπηρετεί αυτό την επικράτηση της ειρήνης στην περιοχή;

3) Το Τμήμα Μελισσοκομίας, για τις αλόγιστες και τόσο βλαπτικές για τον τόπο μας πράξεις τους.

Όπως έγραφε χθες στους "Times" o Στίβεν Φάρελ, "αφού πάει να ψηφίσει ο Σαρόν στην Ιερουσαλήμ, ελάχιστες προοπτικές υπάρχουν να ακολουθήσει σύντομα τον οδικό χάρτη προς την ειρήνη".

Σας επισυνάπτουμε πίνακα εποπτών του υπουργείου Γεωργίας, στον πίνακα αυτό σημειώνονται τα 13 γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, το μελισσοκομικό δυναμικό του κάθε διαμερίσματος και ο αριθμός των εποπτών που προβλέπεται για το κάθε διαμέρισμα.

Τρία σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης

Και όπως βλέπετε στον πίνακα αυτό, για το κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα προβλέπεται η τοποθέτηση ενός επόπτη.

Ο νικητής των βουλευτικών εκλογών, Αριέλ Σαρόν, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσκαλέσει όλα τα σιωνιστικά κόμματα να συμμετάσχουν σε "μια όσο το δυνατόν ευρύτερη κυβέρνηση εθνικής ενότητας", η οποία θα εξαντλήσει την τετραετία και θα θέσει τέρμα στην πολιτική αστάθεια.

Σήμερα, όμως, διαπιστώνουμε ότι το υπουργείο Γεωργίας προβαίνει σε ενέργειες που προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος, Αμράμ Μίτζνα, παρόλο που υπέστη εντυπωσιακή ήττα, απέκλεισε τη συνεργασία με τον Αριέλ Σαρόν και δήλωσε ότι οι Εργατικοί θα είναι μια "μαχόμενη αντιπολίτευση και εναλλακτική λύση στη δεξιά κυβέρνηση".

Μειώνει τους επόπτες και τα αντίστοιχα Μελισσοκομικά Κέντρα, αλλά σε βάρος των πλέον ευαίσθητων εθνικά περιοχών της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Θράκης, της Ηπείρου και των νησιών του Αιγαίου.

Οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο, διαγράφονται επίπονες και μακροχρόνιες και τα πιθανά σενάρια είναι τρία:

Αντίθετα, ιδρύει τρία (3) Μελισσοκομικά Κέντρα στην καρδιά της Αθήνας.

1. Λικούντ/Εργατικοί/Σινουί

Στο υπουργείο, στην ΠΑΣΕΓΕΣ και στη "Μελισσοκομική".

Ένας τέτοιος κεντροδεξιός συνασπισμός θα έδινε στον Σαρόν περίπου 68 έδρες στην Κνεσέτ, μία άνετη πλειοψηφία.

Ενέργεια απαράδεκτη και εξωφρενική.

Θα χαρακτηριζόταν κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ο Σαρόν θα μπορούσε, θεωρητικά, να κάνει βήματα προς την εφαρμογή του "οδικού χάρτη" του Κουαρτέτου, ο οποίος προβλέπει ένα προσωρινό παλαιστινιακό κράτος έως το 2003.

Και τίθεται το ερώτημα:

Πόσες ακριβώς "επώδυνες παραχωρήσεις" διατίθεται να κάνει απομένει να φανεί ­ δεν μπορεί, ωστόσο, να επιλέξει την απόλυτη αδιαλλαξία.

Είναι δυνατόν να τοποθετούνται Μελισσοκομικά Κέντρα και για ποιον λόγο, στο υπουργείο Γεωργίας, στην ΠΑΣΕΓΕΣ και στη "Μελισσοκομική", τη στιγμή κατά την οποία στο λεκανοπέδιο της Αττικής με μελισσοκομικό δυναμικό 60.000 μελισσοσμήνη, λειτουργούν: α) Εργαστήριο Μελισσοκομίας του πανεπιστημίου Αθηνών, β) Κέντρο Κτηνιατρικού Ινστιτούτου, γ) Γενικό Χημείο του Κράτους και δ) Ιδιωτικά εργαστήρια ικανά όλα να καλύψουν απόλυτα όλες τις μελισσοκομικές ανάγκες της περιοχής;

Οι Εργατικοί υποστηρίζουν το διάλογο με τους Παλαιστινίους, ενώ το Σινουί επιθυμεί την κατάργηση των εβραϊκών οικισμών.

Και είναι δυνατόν, η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία, με διπλάσιο μελισσοκομικό δυναμικό (100.000 μελισσοσμήνη, κατά τις ίδιες τις εκτιμήσεις του υπουργείου Γεωργίας), να μένουν, μελισσοκομικά ορφανές περιοχές;

2. Λικούντ/Εργατικοί

Και είναι δυνατόν, να γίνονται όλα αυτά τη στιγμή που καραδοκούν οι εχθροί μας, πώς να την αποδυναμώσουν αυτή την ιερή γη και πώς να την κάνουν πρόσφορη και κατάλληλη για τις ορέξεις τους, να την αρπάξουν και να την κάνουν κτήμα τους κι εμείς, το επίσημο κράτος, αντί με κάθε θυσία να τη χαλυβδώνουμε να συνηγορούμε εις βάρος της, με τις πράξεις μας και την αδιαφορία μας;

Παρά την κατηγορηματική άρνηση του ηγέτη των Εργατικών δεν αποκλείεται να αντικατασταθεί με κάποιον άλλο, λιγότερο "απόλυτο" ηγέτη.

Πώς είναι δυνατόν το υπουργείο Γεωργίας να θέλει να στεγάσει Μελισσοκομικό Κέντρο στα γραφεία του, στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ και στα γραφεία της "Μελισσοκομικής", όταν τα νησιά του Αιγαίου με 100.000 (διπλάσια) μελισσοσμήνη και χωρίς καμία μελισσοκομική υποδομή μένουν απέξω, ξεχνιούνται;

Σε κάθε περίπτωση, ο Σαρόν θα καλέσει πιθανότατα τον Μίτζνα να βάλει στην άκρη τους ενδοιασμούς του και να συνεργαστεί μαζί του για την εύρεση μιας λύσης ειρήνης.

Και ενώ υποφέρουν κυριολεκτικά απ' όλες τις πλευρές και έχουμε γι' αυτά υποχρέωση να ψάχνουμε την κάθε ευκαιρία για να τα ανακουφίζουμε, αυτά τα ολίγα που τους ανήκουν και που έχουν δικαίωμα να τα αποκτήσουν, τους τα στερούμε.

3. Λικούντ και δεξιά κόμματα

Έτσι, θα κρατήσουμε τις Θερμοπύλες;

Ένα εφιαλτικό σενάριο για την ειρήνη.

Κύριε πρωθυπουργέ,

Η παρουσία κομμάτων όπως το Σας και η Εθνική Ένωση θα ενίσχυαν απλώς την πτέρυγα των σκληροπυρηνικών εντός του Λικούντ.

Τα Μελισσοκομικά Κέντρα που, ελέω Θεού, δωρίζονται στα γραφεία των Αθηνών ανήκουν στη Θράκη, την Ήπειρο και στα νησιά του Αιγαίου.

Ο Σαρόν το γνωρίζει και έχει δεσμευτεί να μην αφήσει τον ισραηλινό λαό στο έλεος των δεξιών κομμάτων.

Η Κομοτηνή, η Ξάνθη, η Αλεξανδρούπολη, η Μυτιλήνη τα περιμένουν.

Τόσο η Ουάσιγκτον όσο και η Ευρώπη, η Ρωσία και ο ΟΗΕ θα δυσαρεστούνταν με έναν τέτοιο συνασπισμό.

Κι έπρεπε πρόθυμα το υπουργείο να σπεύσει και να τα δώσει.

Τα δεξιά κόμματα υποστηρίζουν την εκδίωξη των Αράβων από την εβραϊκή γη και μιλούν ακόμη και για δολοφονία του Αραφάτ.

Για να τους δείξει και το ενδιαφέρον της πολιτείας και τη στοργή της. Δεν το έκανε. Αντίθετα, τους γύρισε την πλάτη. Γιατί;

Έπρεπε να δείξει στον ελληνικό λαό ότι πάνω απ' όλα, ακόμα και από τα εθνικά συμφέροντα, κυριαρχεί το ρουσφέτι;

Με τέτοιες ενέργειες, ούτε η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία, αλλά ούτε και η διεύθυνση Ζωικής Παραγωγής, ούτε και οι εισηγητές του τμήματος Μελισσοκομίας μπορούν να παραμένουν στις θέσεις τους.

Δεν υπηρετούν τη Μελισσοκομία. Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να πούμε ότι οι πράξεις τους δεν υπηρετούν ούτε τον τόπο και λυπούμαστε ακόμη, που για δεύτερη φορά καταγγέλλουμε τα ίδια πρόσωπα και όμως συνεχίζουν να παραμένουν στις θέσεις τους.

Κύριε πρωθυπουργέ,

Η δική σας παρέμβαση είναι απαραίτητη. Ακόμη δεν είναι αργά. Μπορούν όλα να διορθωθούν. Διορθώνονται μόνο με αρετή και τόλμη. Την αρετή την έχετε. Αποδείξετε ότι διαθέτετε και την τόλμη.

Κοινοποιείται: 1) Υπουργείο Γεωργίας (γραφείο υπουργού)

2) Αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης

3. Αρχηγούς κομμάτων Βουλής

4. Βουλευτές Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου και νησιών Αιγαίου.

Με τη θερμή παράκληση να ασκήσουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που τους επιβάλλει το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Μετά τιμής

Ο πρόεδρος

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΡΑΓΙΑΣ

Ο γενικός γραμματέας

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΑΛΗΣ