Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Καλλιτεχνική είδηση

( 38 τραγούδια στην αθήνα :: 18/1/2006 20:13:35) 

38 τραγούδια στην Αθήνα

ΣΤΙΒΟΣ: ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Ευφυή άτομα

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι ετοιμασίες της ΕΡΤ για τη μεγάλη γιορτή της Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 18 και 20 Μαΐου στο Κλειστό Γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Για μετάλλια … ολοταχώς

Υπάρχει και μια κατηγορία ατόμων που έχουν ανώτερες νοητικές ικανότητες και αποκαλούνται «ευφυή άτομα». Στο μουσικό διαγωνισμό, που διοργανώνει φέτος η χώρα μας και συγκεκριμένα η Αθήνα, θα λάβουν μέρος 38 χώρες, αντί των 39 που συμμετείχαν πέρυσι στη Eurovision του Κιέβου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΑΚΗΣ

Επίσης, ο όρος αυτός αναφέρεται και στα άτομα που διακρίνονται για «ταλέντο υψηλής ποιότητας σε ειδικούς τομείς», όπως είναι οι επιστήμες, οι τέχνες κτλ. Συγκεκριμένα, η Αυστρία και η Ουγγαρία αποφάσισαν να μη δηλώσουν συμμετοχή, ενώ αντίθετα για πρώτη φορά θα εκπροσωπηθεί στο διαγωνισμό η Αρμενία.

Άλμα στον τελικό του μήκους για τη Νίκη Ξάνθου, όπως και για την Όλγα Πιλάτου, που γλίτωσαν τα προκριματικά

Οι ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ έχουν σχέση με την προσωπικότητά μας, με τον τρόπο που λειτουργούμε και αντιμετωπίζουμε διάφορα θέματα στην προσωπική, στην επαγγελματική και στην κοινωνική μας ζωή. Στο μεγάλο τελικό της 20ής Μαΐου θα αγωνιστούν με αλφαβητική σειρά: η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Ελβετία, η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Λετονία, η Μάλτα, η Μολδαβία, η Νορβηγία, η Ρουμανία και η Σερβία - Μαυροβούνιο.

Με «δώρο» προς την ελληνική αποστολή την απευθείας συμμετοχή της Νίκης Ξάνθου και της Στέλλας Πιλάτου στον τελικό του μήκους αρχίζει σήμερα στο Μπέρμιγχαμ το 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή 16 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, με τον όρο δεξιότητα εννοούμε το βαθμό ευκολίας, ακρίβειας και ταχύτητας με τον οποίο εκτελούμε μια σειρά από ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση, να δράσουμε, να λύσουμε ένα πρόβλημα, στην προσωπική, επαγγελματική και στην κοινωνική μας ζωή. Δύο ημέρες πριν μία θέση στον τελικό θα διεκδικήσουν η Αλβανία, η Ανδόρα, η Αρμενία, το Βέλγιο, η Βοσνία - Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Εσθονία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Κροατία, η Κύπρος, η Λευκορωσία, η Λιθουανία, το Μονακό, η Ολλανδία, η Ουκρανία, η ΠΓΔΜ, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρωσία, η Σλοβενία, η Σουηδία, η Τουρκία και η Φινλανδία.

Η απευθείας πρόκριση οφείλεται φυσικά στο γεγονός ότι δεν ξεπέρασαν τις δώδεκα οι συμμετοχές στο μήκος και οι δύο πρωταθλήτριές μας με την καλύτερη (Πιλάτου 6.80) και την έβδομη καλύτερη (Ξάνθου 6.72) επίδοση φέτος στον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν για τον τελικό της Κυριακής χωρίς το άγχος του προκριματικού.

Η σειρά εμφάνισης στις δύο βραδιές θα προκύψει έπειτα από κλήρωση.

Εκτός από τις δύο άλτριες του μήκους, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει στο έκτο της (τουλάχιστον) μετάλλιο στη διοργάνωση και στο τριπλούν με τις Πηγή Δεβετζή (14.84, 2η επίδοση στον κόσμο), Όλγα Βασδέκη (14.41, 10η επίδοση στον κόσμο), ενώ όσον αφορά τις υπόλοιπες συμμετοχές, διατηρούν αρκετές ελπίδες διάκρισης στα 60 μ. οι Άρης Γκαβέλας (6.60), Γιώργος Θεοδωρίδης (6.61) και η Φλώρα Ρεντούμη στα 60 μ. μετ' εμποδίων (8.06), ενώ θα προσπαθήσουν για τελικό και οι Γωγώ Κοκλώνη (60 μ., 7.29), Νάντια Εφεντάκη (1.500 μ., 4.12.91) και Μαρία Τσίρμπα (3.000 μ., 9.01.47). Η Ελλάδα έχει κατακτήσει μέχρι τώρα στον θεσμό που άρχισε το 1987 από την Ινδιανάπολη των ΗΠΑ 5 μετάλλια: Τρία χρυσά με Χάρη Παπαδιά (60 μ.) και Κατερίνα Κόφφα (200 μ.) το 1997 στο Παρίσι και την Κατερίνα Θάνου (60 μ.) το 1999 στο Μαεμπάσι Ιαπωνίας και 2 ασημένια με τον Λάμπρο Παπακώστα στο ύψος (1995, που ήταν το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στον θεσμό, και 1997).

Όσον αφορά το πρόγραμμα της πρεμιέρας, από ελληνικής πλευράς μετέχουν Δεβετζή, Βασδέκη στον προκριματικό του τριπλούν, Θεοδωρίδης, Γκαβέλας στις σειρές των 60 μ.