Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Φωτογραφίες, σχέδια, χάρτες αλλά και την ιστορία τεσσάρων ή πέντε γενεών ανθρώπων περιλαμβάνει το βιβλίο "Το Χρονικό του Τατοΐου" του Κώστα Σταματόπουλου, το οποίο παρουσιάζεται απόψε, στις 7, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού από τις εκδόσεις Καπόν.

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Γ. Ερμηνεία κειμένου Παραγωγή λόγου

Το βιβλίο, που ασχολείται με τη χρονική περίοδο από το 1871 έως το 1973, θα παρουσιαστεί από τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ Αντώνιο-Αιμίλιο Ταχιάο, το δημοσιογράφο Κώστα Ιορδανίδη και την αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΕΜΠ Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη.

24ωρος έλεγχος των ραδιοσυχνοτήτων

1. Στο κείμενο δεν έχουν όλα τα πρόσωπα την ίδια στάση απέναντι στον κατακτητή. Ο τόμος περιλαμβάνει με κάθε λεπτομέρεια την ιστορία του κτήματος, που λόγω της ιδιότητας των ιδιοκτητών του είχε μία απόλυτη μοναδικότητα. Ειδικό σύστημα, το οποίο θα ελέγχει σε 24ωρη βάση όλες τις ραδιοσυχνότητες της χώρας, αποκτά σύντομα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Γιατί, κατά τη γνώμη σου, οι Έλληνες παρουσιάζονται διχασμένοι και συγκρούονται μεταξύ τους; Για τη δημιουργία του έγινε χρήση ποικίλλων ιστορικών πηγών, από επίσημα κρατικά έγγραφα έως προσωπικά ημερολόγια και αλληλογραφία.

Η διοίκηση της ΕΕΤΤ προχώρησε χθες στην υπογραφή σύμβασης με τη γερμανική εταιρεία Rohde & Schwarz, η οποία θα αναλάβει τη δημιουργία του Εθνικού

(Να το αιτιολογήσεις με βάση όσα παρουσιάζονται στο απόσπασμα αυτό). Μάλιστα η προετοιμασία και η συγγραφή του διήρκεσαν περίπου επτά χρόνια, ενώ ο ιστορικός Κώστας Σταματόπουλος χρειάστηκε να ταξιδέψει γι' αυτό σε όλη την Ευρώπη.

Συστήματος Διαχείρισης και Εποπτείας Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων (ΕΣΔΕΦ).

2. «Κλέφτης; του λέει… Ούτε Μπέλσεν». "Είχα δύο δυσκολίες.

Σε πρώτη φάση το σύστημα ελέγχου των ραδιοσυχνοτήτων - αναμένεται να λειτουργεί στις αρχές του 2004 - θα καλύψει τις περιοχές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ενώ το τελικό κόστος του θα ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ελληνίδα εκφράζεται με οργή και με περιφρόνηση όχι μόνο για τους εκπροσώπους των κατακτητών αλλά για ολόκληρο το λαό τους. Αυτή που συναντά κάποιος που κάνει πρώτος μία δουλειά και το ότι λόγω του θέματος είχα να αντιμετωπίσω προβλήματα πρόσβασης στα κρατικά αρχεία αλλά και ένα είδος φόβου από πολλούς ανθρώπους να μιλήσουν", επισημαίνει ο ίδιος.

Ειδικότερα, το σύστημα αυτό σύμφωνα με την ΕΕΤΤ:

Να εξηγήσεις έναν από τους λόγους (όπως φαίνεται εδώ) που συντελούν στη δημιουργία απορριπτικών τάσεων απέναντι σε ολόκληρους λαούς.

Για την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης χρειάστηκε να αντλήσει στοιχεία από αρχεία της Μόσχας και της Κοπεγχάγης, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι μπόρεσε να εντοπίσει ιδιωτικά έγγραφα.

* Θα επιτηρεί τη λειτουργία των σταθμών εκπομπών των νόμιμων χρηστών (ραδιοφώνου, τηλεοράσεως κ.λπ.) και μέσω των μετρήσεων, που θα γίνονται, θα ελέγχεται ο βαθμός συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές και τους όρους της άδειας κάθε χρήστη.

3. Εάν είσαι ο Φανούλης, πώς θα διηγηθείς το περιστατικό που έζησες ύστερα από τόσα χρόνια, στα δικά σου παιδιά;

"Βρήκα επιστολές ή ημερολόγια σε πριγκιπικά αρχεία.

Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίζονται συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των νόμιμων χρηστών και παράλληλα, θα αποτρέπεται η έκθεση του πληθυσμού σε επικίνδυνα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

(300 λέξεις).

Επίσης είχα την πρόσβαση στο φωτογραφικό αρχείο της βασίλισσας της Αγγλίας, κάτι εξαιρετικά δύσκολο, από όπου προέρχεται ένα μέρος του φωτογραφικού υλικού, το οποίο είναι εντελώς ανέκδοτο".

* Θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των ασύρματων τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών ή ακόμη και με την άμυνα της χώρας, όπως ο εντοπισμός των πηγών παρεμβολών στις συχνότητες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των υπηρεσιών έκτακτων περιστατικών.

Όσο για την κατάσταση των πηγών αυτών;

* Θα παρέχει τη δυνατότητα άμεσου εντοπισμού των σταθμών εκπομπών παράνομων χρηστών του φάσματος συχνοτήτων.

"Στο εξωτερικό όλες οι συνθήκες είναι άψογες, ενώ ό,τι έχω δει στο εσωτερικό εκτός από τις ιδιωτικές συλλογές είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το δε αρχείο του κτήματος, από το οποίο αντλώ όλες τις πληροφορίες για την καθημερινότητα των εργατών και των αγροτών του Τατοΐου, δεν ξέρουμε καν πού βρίσκεται, διότι μετά τη μελέτη μου το 1999 ακολούθησε ο σεισμός. Στη συνέχεια ο χώρος άλλαξε χέρια και επομένως τα πράγματα είναι πλέον ασταθή".