Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( εθελοντές υιοθέτησαν οικογένεια μεταναστών :: 8/1/2006 20:53:53) 

ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

8. Ο λαός ζει σκλαβωμένος στην Αίγυπτο Ο Θεός αποκαλύπτεται στο Μωυσή

Εθελοντές υιοθέτησαν οικογένεια μεταναστών

Αυξημένες οι δαπάνες για φάρμακα

α) Οι Ισραηλίτες καταπιέζονται σκληρά στην Αίγυπτο

Μια οικογένεια μεταναστών που ζούσε σε ετοιμόρροπη αποθήκη της Κομοτηνής υιοθέτησε ο εθελοντικός σύλλογος «Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών και Δεσποινίδων Κομοτηνής».

Αύξηση των δαπανών για φάρμακα παρατηρήθηκε πέρυσι στα αυτοδιαχειριζόμενα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Ο Ιωσήφ και τ' αδέρφια του, καθώς και ολόκληρη εκείνη η γενιά πέθανε.

Πρόκειται για μια εξαμελή οικογένεια προσφύγων από την πρώην Σοβιετική Ένωση, η οποία βίωσε σχεδόν από την πρώτη στιγμή έλευσης της στη χώρα μας την εξαθλίωση και το δράμα.

Η δαπάνη έφθασε το 2002 το 26,1%, ενώ το 2000 ήταν 23,71% (ως ποσοστό του συνόλου των δαπανών για την περίθαλψη).

Εν τω μεταξύ οι Ισραηλίτες πολλαπλασιάζονταν και πλήθαιναν και γίνονταν πολύ ισχυροί, έτσι που όλη η χώρα γέμισε απ' αυτούς.

Ο θάνατος της μητέρας των τριών ανήλικων παιδιών ήταν το πρώτο χτύπημα της μοίρας.

Τα παραπάνω ανέφεραν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Οργανισμού Περίθαλψης των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) κ. Κ. Γκοτσίνας και ο πρόεδρος του Ταμείου της Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) κ. Δ. Βαρέλης.

Τότε στο θρόνο της Αιγύπτου ανέβηκε ένας νέος βασιλιάς, που δε γνώριζε τον Ιωσήφ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η είσοδος του πατέρα στους καταλόγους των ανέργων μετέτρεψε σε δράμα τη διαβίωση των τριών παιδιών.

Είπε, λοιπόν, στο λαό του:

Το ενδιαφέρον των πολιτών της περιοχής και των αρχών της πόλης οδήγησαν την Κοινωνική Υπηρεσία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να παραχωρήσει στην οικογένεια σπίτι και έτσι εγκατέλειψαν την ετοιμόρροπη αποθήκη, στην οποία μέχρι πρότινος κατοικούσαν.

«Βλέπετε ότι αυτοί οι Ισραηλίτες είναι λαός πολυάριθμος …

Τα δύο νεαρότερα μέλη της οικογένειας, ο εξάχρονος Θανάσης και ο επτάχρονος Ιορδάνης, βαφτίστηκαν, με αναδόχους τα μέλη της Φιλοπτώχου.

Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να μην πολλαπλασιάζονται συνεχώς.

Είναι η δεύτερη φορά που ένας εθελοντικός σύλλογος της περιοχής αναλαμβάνει τη βάπτιση άπορων παιδιών.

Γιατί αν γίνει κανένας πόλεμος, τότε αυτοί θα ενωθούν με τους εχθρούς μας, θα μας πολεμήσουν και θα φύγουν από τη χώρα…».

Είχε προηγηθεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανδρόσου.

Όρισαν, λοιπόν, οι Αιγύπτιοι εργοδηγούς* για να εξουθενώνουν* τους Ισραηλίτες, επιβάλλοντάς τους βαριά έργα.

Λίγους μήνες νωρίτερα το ίδιο είχε συμβεί με τη μεγαλύτερη αδερφή των δύο μικρών παιδιών, την ενδεκάχρονη Σοφία.

Με τον τρόπο αυτό έχτισαν για το φαραώ τις πόλεις Πιθώμ και Ραμεσσή, που χρησίμευαν για την αποθήκευση εφοδίων…

«Ήταν χρέος μας να σταθούμε κοντά σε αυτήν την οικογένεια που χτυπήθηκε σκληρά από τη μοίρα», δηλώνει στη «Θ» η πρόεδρος του συλλόγου Ελπινίκη Μουστάκα και εξηγεί ότι από την πρώτη στιγμή που κοινοποιήθηκε το δράμα της οικογένειας έσπευσαν στο πλευρό τους δεκάδες πολίτες που ήθελαν να συνδράμουν χωρίς να επιθυμούν να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους.

Τους έκαναν τη ζωή αβάστακτη με τη σκληρή δουλειά.

Μπροστάρης στην προσπάθεια ήταν ο εθελοντικός σύλλογος της Κομοτηνής έχοντας την επιστημονική στήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας της περιφέρειας, ο οποίος βρήκε σπίτι για την οικογένεια, εξασφάλισε τον απαραίτητο οικιακό εξοπλισμό και προσέλαβε υπάλληλο για την φροντίδα του σπιτιού.

Τους φόρτωναν όλες τις αγροτικές δουλειές και κάθε λογής αγγαρεία*.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου, τα οικονομικά του συλλόγου δεν επαρκούν για την ισόβια στήριξη της οικογένειας, με αποτέλεσμα τα δύο μικρά αγοράκια να μεταφερθούν σε παιδούπολη της Καβάλας, όπου θα παραμείνουν ωσότου μπορέσει ο πατέρας να αναλάβει τα έξοδα συντήρησης της οικογένειας.

Όσο όμως τους καταπίεζαν τόσο οι Ισραηλίτες πλήθαιναν… Έβγαλε τότε διαταγή ο φαραώ για όλο το λαό και είπε: «Κάθε αγόρι που γεννιέται από τους Εβραίους να το ρίχνετε στο Νείλο…».

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στις πόλεις Πιθώμ και Ραμεσσή επιβεβαίωσαν ότι ιδρυτής τους ήταν ο Ραμσής Β΄. Απέδειξαν ακόμη ότι η καταναγκαστική εργασία στην αρχαία Αίγυπτο ήταν πράγματι σκληρή.