Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Συνέντευξη-πληροφορία

( η σπείρα της ζωής :: 8/1/2006 21:12:15) 

Η σπείρα της ζωής

WWW

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: Η εποχή των Πατριαρχών - Από τον πολυθεϊσμό στην πίστη στον ένα Θεό

Του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, μαιευτήρα-γυναικολόγου

Οι εξελίξεις του πολέμου στο Διαδίκτυο

Οι βιβλικές διηγήσεις για τους Πατριάρχες

http: //www.gbc.gr

Τις διηγήσεις για τους Πατριάρχες τις βρίσκουμε στο πρώτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, τη Γένεση, στα κεφάλαια 12-50. Τις προϋποθέσεις χρήσης της συσκευής αντισύλληψης (σπιράλ) περιγράφει ο γυναικολόγος Νίκος Παπουτσόπουλος αναφέροντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της μεθόδου. Το ελληνικό Διαδικτυακό κανάλι μεταδίδει ζωντανά όλες τις εξελίξεις του πολέμου, προσφέροντας ενημέρωση και πρόσβαση στα σημεία δράσης και λήψης αποφάσεων. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτών των διηγήσεων είναι ο Αβραάμ και οι απόγονοί του Ισαάκ, Ιακώβ και Ιωσήφ.

Τι είναι το ενδομήτριο σπείραμα (σπιράλ)

Με συνεχή ροή προγράμματος και συνδέσεις με τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα μεταφέρει τους χρήστες στην Ουάσιγκτον, το Πεντάγωνο, το Λονδίνο, τις αντιδράσεις στους δρόμους των πόλεων Αμερικής και Ευρώπης, τη Βαγδάτη, την έδρα της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ, το αρχηγείο του ΟΗΕ.

Είναι μια μικρή συσκευή που τοποθετείται μέσα στη μήτρα για την επίτευξη αντισύλληψης.

Ταυτόχρονα, το κανάλι μεταδίδει διεθνείς αναλύσεις για τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης σε κεφαλαιοαγορές, αγορές συναλλάγματος, πετρελαίου και χρυσού.

Με ποιο μηχανισμό δρα το σπιράλ;

Το σπιράλ που χρησιμοποιείται σήμερα για αντισύλληψη περιέχει σπείρες χαλκού. Ο χαλκός που απελευθερώνεται αναστέλλει τη γονιμοποίηση του ωαρίου, με άγνωστο μηχανισμό. Ακόμη, αλλοιώνει το έδαφος στο εσωτερικό της μήτρας, ώστε να μην εμφυτευτεί το γονιμοποιημένο ωάριο.

Πόσο αποτελεσματικό είναι το σπιράλ ως αντισυλληπτικό;

Η αποτελεσματικότητά του αγγίζει το 99,2%. Δηλαδή σε ποσοστό λιγότερο από 1% κάθε χρόνο οι γυναίκες που χρησιμοποιούν σπιράλ θα μείνουν έγκυες.

Για πόσο χρονικό διάστημα κρατά η αντισύλληψη με το σπιράλ;

Ανάλογα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, το σπιράλ πρέπει να αλλάζει κάθε πέντε ή επτά χρόνια. Η τοποθέτηση για πρώτη φορά, όπως και η αλλαγή πρέπει να γίνονται από γυναικολόγο.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του σπιράλ;

Η μεγάλη αποτελεσματικότητα, η μεγάλη διάρκεια αντισυλληπτικής προστασίας χωρίς άλλη καθημερινή ενασχόληση. Τελευταία χρησιμοποιούνται και σπιράλ που περιέχουν προγεστερόνη, η οποία ελαττώνει την ποσότητα της περιόδου σε γυναίκες που είναι υπερβολικά αυξημένη.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Το σπιράλ δεν προστατεύει από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Η τοποθέτησή του πρέπει να γίνει από τον γυναικολόγο στο ιατρείο και τις περισσότερες φορές γι' αυτό δεν απαιτείται αναισθησία. Σε μερικές περιπτώσεις δεν γίνεται ανεκτό από τη γυναίκα, προκαλώντας φλεγμονές ή αιμορραγίες, οπότε πρέπει να αφαιρείται.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε γυναίκα;

Αντενδείκνυται στις γυναίκες που στο παρελθόν είχαν επεισόδια φλεγμονών στα έσω γεννητικά όργανα (από γονόκοκκο ή χλαμύδια συνήθως) ή εξωμήτρια εγκυμοσύνη, που έχουν περίοδο με αυξημένη ποσότητα αίματος, που έχουν αυξημένο κίνδυνο για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (μη μόνιμες σχέσεις κτλ.)

Πότε πρέπει να τοποθετείται;

Οποιαδήποτε μέρα του κύκλου, αρκεί να είναι εξασφαλισμένο πως δεν υπάρχει εγκυμοσύνη. Εάν η γυναίκα έχει γεννήσει πρόσφατα, πρέπει να τοποθετείται μετά τις έξι εβδομάδες της λοχείας.