Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( φάσεις υλοποίησης ) 

Φάσεις υλοποίησης ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ

Η σωματιδιακή φύση του φωτός.

Η πρώτη φάση, που χαρακτηρίζεται σαν "φάση επικοινωνίας", στοχεύει στη δημιουργία αξιόπιστων διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και της δημόσιας διοίκησης.

Υπομονή ως το 2004…

Θεωρία των κβάντα

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν:

ΜΑΤΙΝΑ ΗΡΕΙΩΤΟΥ

Παρ΄ όλο που η κλασική θεωρία (αυτή που αναπτύχθηκε πριν από το 1922) του ηλεκτρομαγνητισμού ερμήνευσε ορισμένα φαινόμενα του φωτός, όπως η συμβολή, η περίθλαση, η πόλωση κ.ά., δεν κατόρθωσε να ερμηνεύσει κάποια άλλα φαινόμενα που σχετίζονται με την αλληλεπίδραση της φωτεινής ακτινοβολίας με την ύλη. * Κέντρα πληροφόρησης πολιτών. Μία ώρα το πρωί στη Λιοσίων. Πολλά πειραματικά δεδομένα δεν μπορούσαν να ερμηνευτούν με την παραδοχή ότι το φως είναι μόνο κύμα.

* Υπηρεσίες μιας στάσης.

Μία ώρα το μεσημέρι Σεπόλια - Εθνική - Αγία Παρασκευή. Το πιο σημαντικό από τα πειράματα αυτά ήταν εκείνο της μελέτης του φωτοηλεκτρικού φαινομένου.

* Χάρτες δικαιωμάτων πολιτών.

Τρία τέταρτα το απόγευμα μέχρι το Σύνταγμα και μισή ώρα το βράδυ πίσω στο σπίτι. Για την ερμηνεία της εκπομπής και της απορρόφησης του φωτός δεν αρκούσαν μόνο κάποιες επεκτάσεις της κλασικής θεωρίας.

* Συστηματοποίηση αρμοδιοτήτων.

Χαμένος χρόνος; Στην πραγματικότητα χρειάστηκε κάτι πιο ριζικό από μια απλή επέκταση.

* Ανασχεδιασμός.

Πάνω από τρεις ώρες. Το 1900 ο Planck, για να ερμηνεύσει την ακτινοβολία που παράγει ένα θερμαινόμενο σώμα, εισήγαγε τη θεωρία των κβάντα φωτός, την οποία εφάρμοσε αργότερα ο Einstein, για να ερμηνεύσει το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο.

Η δεύτερη επιδιώκει τον οργανωτικό και λειτουργικό ανασχεδιασμό των υπηρεσιών και περιλαμβάνει τη σύσταση:

Θα μπορούσα κάλλιστα να τις περνούσα με τα παιδιά μου, που με βλέπουν λιγότερο. Σύμφωνα με την κβαντική θεωρία του Planck, το φως (και γενικότερα κάθε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) εκπέμπεται και απορροφάται από τα άτομα της ύλης όχι κατά συνεχή τρόπο αλλά ασυνεχώς.

* Μικρών, ευέλικτων, αντιγραφειοκρατικών οργανισμών.

'Η πάλι, θα μπορούσα στον ίδιο χρόνο να είμαι στην Καλαμάτα και να έχω πάρει και θέση στα παραλιακά καφέ της. Δηλαδή κάθε άτομο εκπέμπει ή απορροφά στοιχειώδη ποσά ενέργειας, που ονομάζονται κβάντα φωτός ή φωτόνια.

* Ανάπτυξη σύγχρονων συστημάτων υποκίνησης του ανθρώπινου δυναμικού.

Το πήρα απόφαση όμως.

Από το άτομο λοιπόν δεν εκπέμπονται συνεχώς κύματα αλλά φωτόνια, καθένα από τα οποία χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένη συχνότητα και έχει συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας Ε.

* Κατάργηση περιττών γραφειοκρατικών διατυπώσεων.

Θα κάνω υπομονή και θα εφευρίσκω τρόπους να νικάω τον εκνευρισμό που μοιράζομαι μαζί με όλους τους άλλους στους δρόμους της μεγάλης μας πόλης: μέχρι το 2004.

Όταν το φως προσπίπτει πάνω στην ύλη, τα άτομα της ύλης απορροφούν την ακτινοβολία ασυνεχώς, που σημαίνει ότι κάθε άτομο απορροφά μεμονωμένα φωτόνια.

* Δημιουργία αξιόπιστου μηχανισμού ελέγχου της ποιότητας των κανονιστικών ρυθμίσεων.

Τότε, που στη Δουκίσσης Πλακεντίας δεν θα βρίσκεται μια τρύπα εξ ατυχήματος, αλλά ένας σταθμός του Μετρό.

Κάθε φωτόνιο μιας ακτινοβολίας έχει ενέργεια που δίνεται από τη σχέση Ε=hf.

* Ανάπτυξη σύγχρονων συστημάτων ελέγχου και παρακολούθησης του διοικητικού έργου σε όλες τις φάσεις παραγωγής του.

Τότε, που για να βγω στην Ελευσίνα θα χρειάζομαι λιγότερο από μισή ώρα. E= h Χ f Ενέργεια φωτονίου (1.2)

Τέλος, η τρίτη φάση περιλαμβάνει την εγκατάσταση και εδραίωση περιβάλλοντος άμιλλας μεταξύ των υπηρεσιών, με σκοπό την ανάδειξη και επιβράβευση εκείνων που παρέχουν τις ποιοτικά καλύτερες υπηρεσίες.

Μέχρι τότε, μάλιστα, ίσως να έχω γίνει εξπέρ στο μακιγιάζ που πειραματίζομαι τώρα φανάρι το φανάρι, προκαλώντας πολλές φορές ειρωνικά σχόλια από τη φίλη μου που… καμαρώνει το αποτέλεσμα.

Το h είναι μια σταθερά, που ονομάζεται σταθερά του Planck, και έχει τιμή h = 6,63 x 10 και f η συχνότητα.

Στη "φάση άμιλλας" εντάσσονται:

Μέχρι τότε, ίσως χάσω τα κιλά που κερδίζω από τα γεύματα - κυρίως από σοκολάτες - που καταναλώνω με την ησυχία μου, ενώ οδηγώ.

Ο όρος κβάντα προέρχεται από τη λατινική λέξη quantum=ποσό

* Καθιέρωση σύγχρονων συστημάτων αξιολόγησης της απόδοσης υπηρεσιών, οργανωτικών μονάδων και φυσικών προσώπων.

Τότε, θα μειωθεί και ο λογαριασμός του κινητού μου τηλεφώνου αφού στις ατέλειωτες ώρες των διαδρομών, πρώτη - δευτέρα, τα λέω μια χαρά με τους φίλους μου και τακτοποιώ τις δουλειές μου.

Όταν μια ποσότητα είναι κβαντωμένη, σημαίνει ότι παίρνει μόνο διακριτές (ορισμένες) τιμές, δηλαδή το σύνολο τιμών δεν είναι συνεχές. Ας θυμηθούμε το ηλεκτρικό φορτίο. Αυτό είναι κβαντωμένο, διότι δεν παίρνει οποιεσδήποτε τιμές, αλλά μόνο ακέραια πολλαπλάσια της τιμής του φορτίου ηλεκτρονίου: 1,6x1019C.

* Δημιουργία δίαυλων συνεργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους.

Μόνο χθες ανατράπηκαν όλα αυτά και πέρασα με τη μια στο 2004: βρέθηκα στη Μεσογείων την ώρα μετακίνησης του κ. Ρογκ από το αεροδρόμιο.

Με τον όρο φωτοηλεκτρικό φαινόμενο περιγράφουμε την εκπομπή ηλεκτρονίων από την επιφάνεια των μετάλλων, όταν προσπίπτει πάνω τους κατάλληλη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ορατή ή υπεριώδης, κτλ.

* Δημιουργία συστημάτων μάθησης από την εμπειρία των άλλων.

Τρελαμένοι οι αποκλεισμένοι στους κάθετους δρόμους, ευτυχείς εμείς που τον ακολουθούσαμε.

Max Planck (1858-1947). Μία δέσμη φωτός αποτελείται από μικρά πακέτα ενέργειας, που ονομάζονται κβάντα φωτός ή φωτόνια.

Τέλος, την ενεργό στήριξή τους για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος έχουν δηλώσει και οι διοικήσεις των υπουργείων, που αποφάσισαν την ανάληψη συντονιστικού και ελεγκτικού ρόλου με απλούστευση διαδικασιών, κωδικοποίηση της νομοθεσίας του τομέα ευθύνης τους και με τακτική πληροφόρηση και ενημέρωση.

Από εκείνη τη στιγμή μια νέα προσδοκία απέκτησα, να μαθαίνω πότε κάποιο "επίσημο πρόσωπο" κινείται προς ή από το αεροδρόμιο για να ρυθμίζω κι εγώ ανάλογα τις μετακινήσεις μου και να μετρώ λιγότερο χαμένο χρόνο.

Όταν προσπίπτει φως πάνω στα μέταλλα, τότε μεταφέρεται ενέργεια από ένα φωτόνιο σε ένα από τα ηλεκτρόνια του ατόμου του μετάλλου. Δηλαδή το ηλεκτρόνιο αλληλεπιδρά με ένα από τα φωτόνια του φωτός σαν να είναι το φωτόνιο σωματίδιο. Η θεωρία των κβάντα δεν αναιρεί την κυματική φύση του φωτός. Το φωτόνιο έχει και κυματικές ιδιότητες, για παράδειγμα η ενέργειά του εξαρτάται από τη συχνότητά του, που είναι κατ΄ εξοχήν κυματική ιδιότητα.