Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Σύντομη είδηση

( κλιμακώνεται η κόντρα στα λιμάνια :: 19/2/2006 22:05:03) 

Ενταση στο Ηράκλειο ΤΙΜΟΘΙ ΓΚΑΡΝΤΟΝ ΑΣ

PARENT TRAP

Κλιμακώνεται η κόντρα στα λιμάνια

Το κόστος της σταυροφορίας

ΔΙΔΥΜΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ

Ενταση επικράτησε χθες στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τίμοθι Γκάρντον Ας

Σκηνοθεσία: Νάνσυ Μάιερς Παραγωγοί κηπευτικών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της απεργίας των ναυτικών, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και έκαψαν λάστιχα, επιχειρώντας μάλιστα να κόψουν τους κάβους των πλοίων. Ουδείς στην κυβέρνηση Μπους μιλάει για "σταυροφορία" κατά του Ιράκ. Ερμηνεία: Ντένις Κουέιντ, Νατάσα Ρίτσαρντσον, Έριν Μάκεϊ

Στο μεταξύ, δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας μέχρι τα ξημερώματα της προσεχούς Τετάρτης θα παραμείνουν τα πλοία ύστερα από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που αποφάσισε χθες η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Αφενός διότι ο Μπους "κάηκε" χρησιμοποιώντας αυτήν τη λέξη μετά την 11η Σεπτεμβρίου, αφετέρου διότι ο Σαντάμ δεν είναι κανένας σοβαρός μουσουλμάνος. Δύο δίδυμες αδερφές, που ανακάλυψαν η μία την ύπαρξη της άλλης σε μια κατασκήνωση, αποφασίζουν να επανασυνδέσουν τους γονείς τους που χώρισαν, αφού τις μοιράστηκαν, αμέσως μετά τη γέννησή τους.

Όπως υποστηρίζει η ΠΝΟ, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν ικανοποίησε τα αιτήματα των ναυτεργατών, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η ταλαιπωρία των επιβατών.

Όπως λέει ωστόσο στην "Guardian" ο Τίμοθι Γκάρντον Ας, η ρητορική της Ουάσιγκτον παραπέμπει σαφώς σε σταυροφορία - όχι για τον Χριστό αλλά για τη δημοκρατία. Γλυκανάλατη οικογενειακή κωμωδιούλα.

Υπενθυμίζεται πως στην επιστολή που απέστειλε την προηγούμενη Πέμπτη στην ΠΝΟ ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης ανέφερε πως προτίθεται να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη ναυτική εκπαίδευση, ενώ σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αιτήματα τονίζει ότι προγραμματίζει συνάντηση με στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Πολλοί μουσουλμάνοι θα δουν τον ιρακινό πόλεμο ως μία ακόμη ιεραποστολική ιμπεριαλιστική εισβολή της Δύσης. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τα είκοσι εκατομμύρια μουσουλμάνων που ζουν ήδη στην Ευρώπη και τα εκατομμύρια ακόμη, στην αντίπερα "όχθη" της Μεσογείου, που θα ήθελαν να ζήσουν σε αυτή. Μπορεί η σταυροφορία να είναι της Αμερικής, σημειώνει ο διάσημος Βρετανός ιστορικός, εκείνη όμως που κινδυνεύει περισσότερο από μία βίαιη μουσουλμανική αντίδραση είναι η Ευρώπη: "Η σύγχρονη "ευρωπαϊκότητα", είναι κοσμική αλλά δεν είναι μια περιεκτική, αστική ταυτότητα όπως είναι η "αμερικανικότητα". Ένας τραγουδιστής "χριστιανικού ροκ", από το Κάνσας, μου είπε πρόσφατα για τους ντόπιους μουσουλμάνους ότι "ζουν το αμερικανικό όνειρο". Μπορεί να φανταστεί κανείς κάποιον στη Μασσαλία ή το Αμβούργο ή το Όλνταμ να λέει για τους ντόπιους μουσουλμάνους ότι ζουν το "ευρωπαϊκό όνειρο"; Μέσα σε αυτή την ηρεμία που επικρατεί πριν από τη δεύτερη "Καταιγίδα της Ερήμου", καταλήγει ο Γκάρτον Ας, αξίζει να εξετάσουμε τη στάση μας έναντι του Ισλάμ ξεκινώντας από το γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς είναι τόσο αδαείς που δεν γνωρίζουν καν ότι τη Δευτέρα άρχισε το ισλαμικό Νέο Έτος".