Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( απεργια των οδηγων και ιδιοκτητων ταξι στην αθηνα τη δευτερα ) 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Δισεκατομμυριούχος με… 25 ευρώ

Η περίοδος του Μεσαίωνα.

Ανοικτό το ενδεχόμενο πανελλαδικών κινητοποιήσεων στα ταξί

Αγρότης από τη Μυτιλήνη ο υπερτυχερός του Κρατικού Λαχείου

Βυζαντινοί λόγιοι συνετέλεσαν στη διάσωση των κειμένων των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων.

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής την προσεχή Δευτέρα, ενώ ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο, στη συνέχεια, ο κλάδος να προχωρήσει σε νέα απεργιακή κινητοποίηση, πανελλαδική αυτή τη φορά.

Πλουσιότερος κατά δέκα εκατομμύρια ευρώ (3,4 δισεκατομμύρια δραχμές περίπου) είναι από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένας 67χρονος αγρότης από τη Σκαμιά Μυτιλήνης. Πρόκειται για τον κ. Νίκο Τσεσμετζή, πατέρα τριών κοριτσιών και παππού έξι παιδιών, που κατείχε τη χρυσή πεντάδα του πρωτοχρονιάτικου Κρατικού Λαχείου.

Όμως αυτά τα κείμενα έγιναν γνωστά στην Ευρώπη από αραβικές μεταφράσεις τον 12ο αιώνα.

Η απεργία των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί της Αθήνας θα γίνει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το μητρώο των ταξί στην Αττική.

Ν. Τσεσμετζής. Έπαιζε χρόνια λαχεία και πίστευε πως κάποτε θα κερδίσει…

Τα έργα του Αριστοτέλη για πολλούς αιώνες ήταν οδηγός κάθε έρευνας.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν σε γραπτή τους ανακοίνωση, "το μητρώο με τη μορφή που έχει σήμερα είναι αναξιόπιστο, παραπλανητικό, και δεν εμφανίζει τον πραγματικό αριθμό των νόμιμων ταξί που κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα και τις εκάστοτε μεταβολές στην ιδιοκτησία τους, με αποτέλεσμα να αποθρασύνονται οι αετονύχηδες και να διευκολύνονται τα παράνομα κυκλώματα να δρουν ανεξέλεγκτα".

Πέντε εκατομμύρια ευρώ τού έδωσε το λαχείο με αριθμό 55284 στην 68η σειρά και από 1.250.000 ευρώ οι αριθμοί 55281, 55282, 55283 και 55285, όλοι στην ίδια σειρά.

Με τη διάδοση των κειμένων των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων στη Δύση πολλές ελληνικές λέξεις πέρασαν στην επιστημονική ορολογία των λατινικών και κατόπιν όλων των γλωσσών των Δυτικών χωρών.

Επίσης, με την απεργία αυτή θέλουν να συμπαρασταθούν στους συνταξιούχους του κλάδου, οι οποίοι, όπως επισημαίνουν, "δικαιολογημένα αντιδρούν στην πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να τους επιβάλει χαράτσι, ως φόρο υπεραξίας για μεταβιβάσεις που έγιναν μέχρι και δώδεκα χρόνια πριν".

Φέτος η χρυσή πεντάδα του πρωτοχρονιάτικου λαχείου έδωσε στον κάτοχό της ένα εκατομμύριο ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρσι, που το σύνολο των κερδών ήταν εννέα εκατομμύρια ευρώ.

Για παράδειγμα στην αγγλική γλώσσα, η Φυσική ονομάζεται Physics, η ενέργεια energy, το άτομο atom κ.τ.λ.

Ωστόσο, ανάλογο πρόβλημα με το μητρώο των ταξί δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπερτυχερός έπαιζε χρόνια λαχεία, τα οποία, όμως, χρησιμοποιούσε μετά τις κληρώσεις η σύζυγός του για να… ανάβει τη σόμπα στο σπίτι τους, αφού δεν κέρδιζε.

Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης "Ο Ερμής", Πάρις Κισσάς, "υπάρχει πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στο συνδικάτο μας και στην υπηρεσία της διεύθυνσης Συγκοινωνιών, και δεν υπάρχουν προβλήματα, καθώς τα πάντα λειτουργούν υποδειγματικά".

Η κ. Αμαλία Τσεσμετζή συνήθιζε μάλιστα να του λέει "αφού ποτέ δεν κερδίζεις, τι συνεχίζεις και αγοράζεις λαχεία;"…

Κατά την περίοδο του Μεσαίωνα αναπτύχθηκε η αλχημεία.

Το νομικό πλαίσιο

Η ίδια, πάντως, είχε φυλάξει την τυχερή πεντάδα πίσω από ένα εικόνισμα της Παναγίας, κειμήλιο από τον Μικρασιάτη πατέρα της.

Οι αλχημιστές προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τη "φιλοσοφική λίθο" με την οποία θα μπορούσαν να μετατρέψουν σε χρυσό διάφορα μη ευγενή μέταλλα π.χ. το σίδηρο και το χαλκό.

Εξάλλου, την ανησυχία του σχετικά με το ότι το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει δώσει ακόμα το υπό διαμόρφωση νομικό πλαίσιο στη δημοσιότητα, εξέφρασε στη "Μ" ο κ. Κισσάς.

Ο νέος πολυεκατομμυριούχος άκουσε ότι η τυχερή σειρά του Κρατικού είχε πωληθεί στη Μυτιλήνη.

Προσπαθούσαν επίσης να ανακαλύψουν το "ελιξίριο της ζωής" το οποίο θα τους εξασφάλιζε μακροζωία και διαρκή νεότητα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κισσάς δήλωσε:

Τότε, ήλεγξε τα λαχεία που είχε αγοράσει με 25 ευρώ.

Σε τούτη την προσπάθεια τους, οι αλχημιστές ανέπτυξαν και τελειοποίησαν τεχνικές διαχωρισμού των φυσικών ουσιών.

"Δυστυχώς πέρασε η πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, την οποία το υπουργείο Μεταφορών είχε θέσει ως χρονικό όριο για να δώσει το νέο νομικό πλαίσιο του κλάδου στη δημοσιότητα.

Και διαπίστωσε ότι αυτό που πάντα πίστευε, ότι κάποτε θα κέρδιζε, είχε συμβεί και μάλιστα η πίστη του είχε ανταμειφθεί και με το παραπάνω.

Ανακάλυψαν πολλές νέες ουσίες όπως το οινόπνευμα τον αιθέρα, το θειικό οξύ κ.α.

Εμείς έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε και να αγωνιούμε και πιστεύουμε ότι με την απεργία των συναδέλφων στην Αθήνα θα αναγκαστεί το υπουργείο να ξεκαθαρίσει τη θέση του".

Όπως είπε, θα διαθέσει τα χρήματά του για να βοηθήσει τα παιδιά του, "που μέχρι τώρα ζούσαν στριμωγμένα και τα έφερναν δύσκολα βόλτα", και τα εγγόνια του για να ζήσουν καλύτερα.

Μάλιστα, μετά την απεργία των Αθηνών, θα συνεδριάσει το αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο που αντιπροσωπεύει τον κλάδο για να παρθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Η πρώτη μέρα του 67χρονου βιοπαλαιστή ως… εκατομμυριούχου άρχισε όπως και οι προηγούμενες, με βόλτα στο καφενείο του χωριού του.

Οι ληστείες

Ακολούθησε ένα μεγάλο γλέντι στο σπίτι, όπου δέχτηκε τις ευχές φίλων και συγγενών.

Αναφορικά με τα κρούσματα ληστειών στους οδηγούς ταξί, ο κ. Κισσάς υπογράμμισε ότι "πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα προστασίας.

Και σήμερα, όπως κάθε μέρα, θα πάει στα χωράφια καθώς αυτή την περίοδο μαζεύουν τις ελιές.

Εμείς περιμένουμε το νομικό πλαίσιο, για να δούμε αν υπάρχει διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα στους συναδέλφους να χρησιμοποιήσουν κάποιο μέσο προστασίας.

Ο ίδιος, εξάλλου, λέει πως τα χρήματα δεν μπορούν να αλλάξουν τον ίδιο, αλλά θα βελτιώσουν τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του.

Είτε διαχωριστικό τζάμι είτε κάποιο άλλο ηλεκτρονικό μέσο".

Παράλληλα, ο κ. Κισσάς σημείωσε ότι "γενικότερα η πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα έτσι ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας μεταξύ των πολιτών".

ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ