Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ανακαταταξεις στο βελγιο :: 22/1/2006 20:08:15) 

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Νέα πυρηνική απειλή

Η γένεση της πόλης-κράτους.

Ολοι για την Μπριζ

Οι Αμερικανοί κατασκευάζουν μυστικό οπλοστάσιο

Οι ιστορικοί χρησιμοποίησαν τον όρο πόλη-κράτος για να δηλώσουν την έννοια του χώρου και συγχρόνως της οργανωμένης κοινότητας ανθρώπων κάτω από μια εξουσία.

Η πρωταθλήτρια Μπριζ ήταν η μεγάλη κερδισμένη της εβδομάδας στο Βέλγιο.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν νέο πυρηνικό οπλοστάσιο και οι μυστικές διαπραγματεύσεις που διεξάγουν γύρω απ' αυτό το θέμα μπορεί να οδηγήσουν σε μονομερή αποχώρησή τους από πολλές συνθήκες κατά της διασποράς πυρηνικών όπλων.

Η οργάνωση προϋποθέτει την κυριαρχία σε συγκεκριμένο χώρο, που αντιστοιχεί σε όρια μιας πόλης ή μιας ευρύτερης περιοχής μαζί με την πόλη, και τη συγκρότηση εξουσίας για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων.

Η απρόσμενη ήττα της πρωτοπόρου Σταντάρ από τη Βάρεγκεμ στη Λιέγη (1-2), αλλά και η απώλεια της Άντερλεχτ με τη Σερκλ Μπριζ στις Βρυξέλλες (2-2), έδωσε στην ομάδα του Γιαν Κέλεμανς την ευκαιρία να "πιάσει" τη Σταντάρ στην κορυφή.

Η προετοιμασία. Ρουμάνοι στρατιώτες που ενδέχεται να πολεμήσουν στο Ιράκ προετοιμάζονται για πυρηνικό και χημικό πόλεμο

5. Η προέλευση της πόλης-κράτους και οι λόγοι ύπαρξης της Είναι φανερό λοιπόν ότι η πόλη δεν είναι η εγκατάσταση των ανθρώπων σε μια περιοχή και το ότι δεν αδικούνται μεταξύ τους και ότι έχουν σχέσεις συναλλαγής. Αυτά είναι αναγκαία για να υπάρξει μια πόλη, αλλά και εάν όλα αυτά θα συμβούν, δεν υπάρχει μία πόλη, αλλά μόνο όταν θα υπάρξει σωστή επικοινωνία και των οικογενειών και των γενών χάριν τέλειας και αυτάρκους ζωής. Τούτο όμως δε θα συμβεί παρά μόνο με την εγκατάσταση σε μια περιοχή και με τις επιγαμίες των κατοίκων, γι' αυτό και δημιουργήθηκαν ανά τις πόλεις δεσμοί από επιγαμίες και θρησκευτικές τελετές και θυσίες και τρόποι κοινής συμβίωσης. Όλα αυτά είναι έργο φιλικής διάθεσης, γιατί και η επιθυμία για συμβίωση είναι φιλική διάθεση. Σκοπός, λοιπόν, της πόλης είναι το ζειν καλώς και όλα αυτά υπάρχουν για την επιτυχία του τελικού στόχου. Πόλη, λοιπόν, είναι η ένωση συγγενικών ομάδων και κοινοτήτων με σκοπό την επιτυχία μιας τέλειας και αυτάρκους ζωής. Τούτο είναι, όπως είπαμε, η ευτυχισμένη και ενάρετη ζωή. Επομένως, πρέπει να θέσουμε ότι η πολιτική κοινωνία είναι προς χάριν των καλών πράξεων των πολιτών και όχι μόνο για τη συμβίωση τους. Αριστοτέλης, Πολιτικά 1280b 32-45· 1281a 1-4.

Η 19η αγωνιστική: Μπριζ - Βρυξέλλες 3-0 (25', 87' Πορτίγιο, 70' Ρούντλαντ), Σταντάρ Λιέγης -Βάρεγκεμ 1-2 (74' Νικουλάε - 50' Χάμερς, 75' Σέρχεντ), Άντερλεχτ - Σερκλ Μπριζ 2-2 (69' Βαν Ντεν Μπόρε, 87' Φρούτος - 56' Μέισεν, 77' Ντεκέλβερ), Βέστερλο - Γκέρμιναλ 1-2 (78' Γιάνσενς - 69' Ντε Ροκ, 72' Ντοσούνμο), Γάνδη - Λα Λουβιέρ 3-0 (5' Ζοκό, 13' Μπουσούφα, 23' Λόμπερτς), Λόκερεν - Μουσκρόν 1-1 (81' Μπανς- 18' Νταβόλιο), Μπέβερεν - Ροζελάρε 1-1 (9' Γκερβίνιο - 3' Ελουά), Σεντ Τρούιντεν - Λιρς 1-1 (24' Μ' Μποναμπούκια - 86' Νούνιες). Ήδη οι επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης προσπαθούν να βρουν τον καταλληλότερο τρόπο για να πείσουν τον αμερικανικό λαό ότι τα νέα όπλα είναι απολύτως αναγκαία. Έτσι η πόλη-κράτος παρουσιάζει τα ακόλουθα συστατικά στοιχεία:

Η βαθμολογία: Σταντάρ Λιέγης 38, Μπριζ 38, Άντερλεχτ 37, Βάρεγκεμ 33.

Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο του Πενταγώνου που αποκαλύφθηκε από διαρροή στον Τύπο, η αμερικανική κυβέρνηση προετοιμάζει στις 4 Αυγούστου μυστική συνάντηση ειδικών, για να συζητήσει την κατασκευή μιας νέας γενιάς πυρηνικών όπλων. - Από άποψη γεωγραφική, διαμορφωνόταν συνήθως σε ένα χώρο, κέντρο άσκησης της εξουσίας, τειχισμένο τις περισσότερες φορές, που ονομαζόταν πόλις ή άστυ, και σε μια ευρύτερη περιοχή γύρω απ' αυτόν, καλλιεργήσιμη με διάσπαρτους μικρότερους οικισμούς, τις κώμες, που ήταν η ύπαιθρος χώρα.

Σε αυτήν τη "νέα γενιά" πυρηνικών όπλων, συμπεριλαμβάνονται "μικρά πυρηνικά όπλα", που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν δύσκολους στόχους, όπως υπόγεια οχυρά και οπλοστάσια, καθώς και βόμβες νετρονίου.

- Από άποψη οργανωτική, οι κάτοικοι της πόλης-κράτους, δηλαδή οι πολίτες, συμμετείχαν στη διαχείριση των κοινών και έπαιρναν μικρότερο ή μεγαλύτερο μέρος στη λήψη των αποφάσεων.

Αυτά τα νέα πυρηνικά όπλα είναι σχεδιασμένα να διαπερνούν την επιφάνεια της γης και μετά να εκρήγνυνται.

Έτσι, ο τρόπος άσκησης της εξουσίας και η συμμετοχή ή μη των πολιτών σ' αυτήν όριζε το άλλο συστατικό της στοιχείο, το πολίτευμα.

Γι' αυτόν τον λόγο, τέτοιου είδους όπλα θεωρούνται ιδανικά για να καταστρέψουν κρυμμένα οπλοστάσια χημικών ή βιολογικών όπλων.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος, γίνεται κατανοητό ότι οι πολίτες είχαν τρεις βασικές επιδιώξεις που παράλληλα αποτελούσαν και προϋποθέσεις ύπαρξης της πόλης-κράτους: την ελευθερία, την αυτονομία και την αυτάρκεια.

Η συνάντηση

Οι πολίτες δηλαδή αγωνίζονταν για την ανεξαρτησία τους υπερασπίζοντας την ελευθερία της πόλης, συνέβαλλαν στη διακυβέρνηση με νόμους που οι ίδιοι είχαν θεσπίσει για να επιτύχουν την αυτονομία της και συμμετείχαν στην παραγωγή για να καλύψουν τις ανάγκες τους και να ενισχύσουν την αυτάρκεια της πόλης τους.

Ο Γκρεγκ Μέλο, επικεφαλής της Ομάδας Μελέτης του Λος Άλαμος, μιας οργάνωσης για τον έλεγχο των πυρηνικών, τόνισε ότι σε αυτήν τη συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν οι επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης καθώς και οι επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας, θα προετοιμαστεί το έδαφος για μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από παγκόσμιες συνθήκες κατά της διασποράς πυρηνικών όπλων, καθώς και εγκατάλειψη του μορατόριουμ που υπάρχει στη διεξαγωγή πυρηνικών δοκιμών.

6. Κυρίαρχο στοιχείο της πόλης-κράτους είναι το πολίτευμα Εάν λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα, φανερό είναι ότι πρέπει κυρίως να αποκαλούμε την πόλη αμετάβλητη, όταν το πολίτευμα της μένει το ίδιο. Είναι δυνατό να ονομαστεί (η πόλη) με άλλο όνομα ακόμη και όταν παραμένουν οι ίδιοι κάτοικοι ή και να έχει το ίδιο το όνομα, όταν κατοικηθεί από άλλους ανθρώπους. Άλλο όμως είναι το θέμα, εάν είναι σωστό η πόλη να τηρεί ή να μην τηρεί τις υποχρεώσεις της, όταν μεταβάλει το πολίτευμα της. Πολίτευμα της πόλης είναι η οργάνωση όλων εν γένει των αρχών και προ παντός της κυρίαρχης εξουσίας. Γιατί παντού κυριαρχεί το πολίτευμα της πόλης και πολίτευμα είναι η πολιτική οργάνωση. Αριστοτέλης, Πολιτικά 1276b 10-16· 1278b 9-12.

Τα πρακτικά

Η Ομάδα Μελέτης του Λος Άλαμος δημοσίευσε χθες στην ηλεκτρονική της σελίδα τα πρακτικά μιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου στο Πεντάγωνο. Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν "να συζητήσει τι νέα πυρηνικά όπλα θα πρέπει να κατασκευαστούν, πώς μπορούν αυτά τα όπλα να δοκιμαστούν… και πώς το Κογκρέσο και το αμερικανικό κοινό μπορούν να πειστούν ότι αυτά τα νέα πυρηνικά όπλα είναι αναγκαία". "Για μένα, αυτά τα στοιχεία φανερώνουν ότι υπάρχουν σχέδια ανάπτυξης, δοκιμής και παραγωγής νέων πυρηνικών όπλων, τα οποία ήδη υλοποιούνται", είπε ο Στίβεν Σουάρτς, εκδότης του περιοδικού της Ένωσης Επιστημόνων Ατομικής Ενέργειας. Και τόνισε ότι αυτή η αποκάλυψη παρουσιάζει τις ΗΠΑ ως υποκρίτριες, επειδή την ώρα που απαιτούν τον αφοπλισμό του Ιράκ και της Βόρειας Κορέας, οι ίδιες αναπτύσσουν νέο πυρηνικό οπλοστάσιο.