Καταγραφή 

Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 

Μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και ελληνικά ΑΕΙ 

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Τμήματος Θεατρικών Σπουδών [ΦΕΚ 1088/19-7-04]

Απονέμει:

1. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο.

2. Διδακτορικό Δίπλωμα (Δ.Δ.), όπως παραπάνω.

Στόχος: Η προώθηση της επιστημονικής γνώσης και έρευνας στο πεδίο των θεατρικών σπουδών και πιο συγκεκριμένα του αρχαίου ελληνικού θεάτρου σε όλο του το εύρος (προώθηση της µελέτης και έρευνας του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, του αρχαίου ελληνικού δράµατος, της σχέσης του αρχαίου δράµατος µε άλλα, αρχαία και νεότερα, γραµµατειακά είδη, της επίδρασης και της πρόσληψης γενικά του αρχαίου ελληνικού δράµατος στους ρωµαϊκούς, βυζαντινούς και νεότερους χρόνους και, τέλος, των σκηνικών προσεγγίσεων του αρχαίου ελληνικού δράµατος στους νεότερους χρόνους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό).

Εισαγωγή:

Α΄ κύκλος: Η εισαγωγή γίνεται με γραπτές και προφορικές εξετάσεις για κάθε μία ειδίκευση σε ύλη που ορίζεται εγκαίρως στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους. Οι εξετάσεις διενεργούνται κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Απαραίτητη η γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας.

Β΄ κύκλος: Με αίτηση του υποψηφίου και υποβολή ερευνητικής πρότασης. Απαραίτητη η κατοχή Μ.Δ.Ε. και η γνώση και δεύτερης ξένης γλώσσας. Αιτήσεις υποβάλλονται στα διαστήματα 1-15 Σεπτεμβρίου και 1-15 Φεβρουαρίου.

Δεν καταβάλλονται δίδακτρα.

Φοίτηση:

Α΄ κύκλος: Η διάρκεια φοίτησης ορίζεται στα τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα, κατά τα οποία απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση έξι (6) σεμιναριακών μαθημάτων και η συγγραφή μίας διπλωματικής εργασίας.

Β΄ κύκλος: Ο ελάχιστος χρόνος για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής είναι τα έξι (6) ακαδημαϊκά εξάμηνα από την ημερομηνία καθορισμού του θέματος.

Πρόγραμμα Σπουδών: Προβλέπεται η διδασκαλία των ακόλουθων θεμάτων: Αρχαίο ελληνικό δράμα (τραγωδία, κωμωδία, σατυρικό δράμα, μίμος), Αριστοτέλους Περί ποιητικής, Αρχαιολογία του θεάτρου, Πρόσληψη του αρχαίου ελληνικού δράματος στη νεότερη λογοτεχνία και στο νεότερο δράμα, Σκηνικές προσεγγίσεις του αρχαίου ελληνικού δράματος.

Πληροφορίες

Site : http://www.theaterst.upatras.gr/el/Metaptyxiaka.html

Γραμματεία: τηλ. 2610 969359

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκ 2013, 12:11