Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

SMTWTFS
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Go
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

14 May. 2025

6 items total [1 - 6]
Go
<< First < Previous Next > Last >>
ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Ανακοινώσεις

    Διαδικτυακή ομιλία - συζήτηση στο Παν/μιο Λευκωσίας: Χ. Βρασίδας, AI in Education: The Promise and the Reality (14/5/25)

    Στο πλαίσιο του Colloquium του Τμήματος Εκπαίδευσης 2024-2025 του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ομιλία / συζήτηση με θέμα "AI in Education: The Promise and the Reality". Η ομιλία θα γίνει την Τετάρτη 14 Μαΐου 2025 και ώρα 18.00.

    Ομιλητής:
    Χαράλαμπος Βρασίδας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού CARDET.

    13 May 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Γλωσσολογία :: Ανακοινώσεις

    Διαδικτυακά σεμινάρια Τομέα Γλωσσολογίας ΕΚΠΑ (14/5/2025)

    Ο Τομέας Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ διοργανώνει διαδικτυακά και δια ζώσης σεμινάρια.
    Την Τετάρτη 14 Μαΐου 2025, στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα:
    ''Το λόγιο επίπεδο στην κοινή νέα ελληνική: αναστοχασμός και κριτική προσέγγιση''.
    Τη διάλεξη θα παρουσιάσει o προσκεκλημένoς ομιλητής Ασημάκης Φλιάτουρας (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης).

    13 May 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: ''Η Μετασχηματιστική Δύναμη της Ηγεσίας σε Σχολεία, Οργανισμούς και την Κοινωνία'', Παν/μιο Frederic (14/5/2025)k

    Στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής και κοινωνικής παρουσίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης και Ηγεσίας Σχολικών Μονάδων, του Πανεπιστημίου Frederick, η ερευνητική ομάδα RILL (Research and Innovation in Learning and Leadership) πραγματοποιεί την ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στον ρόλο της ηγεσίας ως καταλύτη αλλαγής
    σε εκπαιδευτικά, οργανωσιακά και κοινωνικά περιβάλλοντα.

    Η εκδήλωση έχει τίτλο: ''Η Μετασχηματιστική Δύναμη της Ηγεσίας σε Σχολεία, Οργανισμούς και την Κοινωνία'', και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Μαΐου η ώρα 19:00-21:00.

    Ομιλητές της εκδήλωσης είναι η Ντόρα Οικονόμου, Διευθύντρια Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, ΣΕΒ, η Σταύρη Παλαιολόγου, Επικεφαλής Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης της Κοινωνίας των Πολιτών, Ίδρυμα Μποδοσάκη και ο Διονύσιος Μεσσάρης, Γενικός Διευθυντής Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου, Υπεύθυνος Ποιότητας του Οργανισμού La Salle Ελλάδας.

    Χαιρετισμό θα απευθύνει η Καθηγήτρια Ρίτα Παναούρα, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick.

    Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Δρ Μάνος Παυλάκης, Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης και Ηγεσίας Σχολικών Μονάδων, και Επιστημονικός Υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας RILL στο Πανεπιστήμιο Frederick.

    12 May 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Συνέδρια & Ημερίδες

    RIAM Symposium, Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Ρόδος (13-14/5/2025)

    Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του RE: ERUA, θα πραγματοποιηθεί το RIAM Symposium, στις 14 και 15 Μαΐου 2025, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο.

    Το συμπόσιο είναι μια σημαντική επιστημονική εκδήλωση που σκοπό έχει την προώθηση της διεπιστημονικής συνεργασίας και της ανταλλαγής ερευνητικών πρακτικών, συγκεντρώνοντας διεθνείς ερευνητές και εργαστήρια από πανεπιστήμια-εταίρους.

    Στοχεύει επίσης στην ανάδειξη του κοινωνικού αποτυπώματος των καλλιτεχνικών πρακτικών, εξετάζοντας πώς η μουσική, το θέατρο, η εικαστική έκφραση, τα εικονικά πολιτισμικά & ψηφιακά περιβάλλοντα και άλλες μορφές τέχνης μπορούν να συμβάλουν στην κοινωνική ένταξη, την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση, την κοινωνική εργασία προς ευάλωτους πληθυσμούς και την εκπαιδευτική καινοτομία.

    Το συμπόσιο θα διεξαχθεί με υβριδική μορφή, προσφέροντας τόσο διά ζώσης όσο και διαδικτυακή συμμετοχή.

    08 May 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Γλωσσολογία :: Ανακοινώσεις

    Παρουσίαση του βιβλίου της κ. Ζ. Γαβριηλίδου με τίτλο: ''Διδάσκοντας και μαθαίνοντας γλώσσα με το ChatGPT'', Παν/μιο Θεσσαλίας (14/5/2025)

    Οι Εκδόσεις Κριτική, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μαγνησίας και το Τμήμα Γλωσσικών & Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ζωής Γαβριηλίδου (Καθ. Γλωσσολογίας ΔΠΘ) με τίτλο: ''Διδάσκοντας και μαθαίνοντας γλώσσα με το ChatGPT'' που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα ''Μανώλης Γλέζος'' (Παραλιακό Συγκρότημα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βόλος) την Τετάρτη 14 Μαΐου 2025 στις 19.00.

    08 May 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Τύπος

    Εκδήλωση με θέμα: ''Παλαιστίνη και Λογοτεχνία'', στην Παλαιστιανιακή Παροικία Ελλάδας (14/5/2025)

    Την Τετάρτη 14 Μαΐου, στις 7 μ.μ., η Παλαιστιανιακή Παροικία Ελλάδας οργανώνει στον χώρο της στον Άγιο Δημήτριο (Λεκανίδη 12, στάση Metro Mall) μία εκδήλωση με θέμα: ''Παλαιστίνη και Λογοτεχνία".

    Επίκεντρο της συζήτησης που θα διεξαχθεί είναι οι τρεις πυλώνες της παλαιστινιακής λογοτεχνίας, ο Έντουαρντ Σαΐντ, ο Γκασάν Καναφανί και ο Μαχμούντ Νταρουίς.

    Στη συζήτηση, η οποία συνδιοργανώνεται με τις εκδόσεις Σάλτο (σειρά Κάλλιστος), θα λάβουν μέρος οι:

    - Νασίμ Αλάτρας, συγγραφέας-μεταφραστής
    - Πέρσα Κουμούτση, συγγραφέας-μεταφράστρια
    - Φώτης Τερζάκης, συγγραφέας-μεταφραστής

    Συντονίζει η δημοσιογράφος Λαμπρινή Θωμά.

    05 May 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Previous   [1]   Next >