Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

SMTWTFS
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Go
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Ανακοινώσεις

6,356 items total [1 - 10]
Go
<< First < Previous Next > Last >>
ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
 • Νέα Ελληνική :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

  Έναρξη εγγραφών για το χειμερινό εξάμηνο 2020-21 στο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Μ.Α.) Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

  Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021 στο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Μ.Α.) Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο συνδιοργανώνεται με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

  Η διαδικασία των εγγραφών θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021.

  Σκοπός του προγράμματος είναι η εξειδίκευση των φοιτητών σε θεωρητικά και πρακτικά θέματα διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και η καλλιέργεια και ανάπτυξη των σχετικών επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.

  Ακολουθεί ο κατάλογος μαθημάτων του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών:
  1. Θεωρίες Κατάκτησης της Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας
  2. Σχεδιασμός Μαθήματος και Διαχείριση Τάξης
  3. Μεθοδολογία της Έρευνας
  4. Η Διδασκαλία της Γραμματικής
  5. Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης σε Παιδιά
  6. Η Αξιολόγηση στην Ελληνική ως Δεύτερη/Ξένη Γλώσσα
  7. Τεχνολογία και Εκπαίδευση
  8. Διδασκαλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
  9. Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
  10. Θέματα Ειδικής Αγωγής στην Εκμάθηση της Γλώσσας
  11. Η Διδασκαλία του Λεξιλογίου και η Χρήση Λεξικών
  12. Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία
  Το ανωτέρω πρόγραμμα ανά εξάμηνο είναι ενδεικτικό. Μερικά από τα μαθήματα είναι επιλογής και μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα.

  Για περισσότερες πληροφορίες:
  https://www.unic.ac.cy/el/teaching-greek-to-speakers-of-other-languages-ma-3-semesters-distance-learning/

  Αιτήσεις εγγραφής για το χειμερινό εξάμηνο 2021 γίνονται δεκτές μέχρι 06/09/2021.

  Για πληροφορίες επικοινωνείτε με το:
  Τμήμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης
  Τηλέφωνo Επικοινωνίας: +357 22367300/ 8011002345/ +30 2106748293
  ή
  μέσω του Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου:

  22 Jul 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Νέα Ελληνική :: Μεσαιωνική Ελληνική :: Αρχαία Ελληνική :: Λεξικά και Λεξικογραφία :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

  Παράταση εγγραφών στο Πρόγραμμα «Διαδρομές στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης γλώσσας» για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Πρόγραμμα «Διαδρομές στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης γλώσσας» για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

  Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη νέα περίοδο του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος «Διαδρομές στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας» για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (http://diadromes.greek-language.gr). Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 και διαρκούν 10 μήνες. Αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές από 12/04/2021 μέχρι και 02/09/2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.greek-language.gr/routes/.

  Το Πρόγραμμα αποτελείται από τις παρακάτω οκτώ ενότητες, οι οποίες καλύπτουν όλες τις θεματικές περιοχές που ενδιαφέρουν τον διδάσκοντα την Ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα:

  1. Σχεδιασμός και διαχείριση μαθήματος, διδασκαλία των τεσσάρων δεξιοτήτων

  2. Διδασκαλία της γραμματικής, του λεξιλογίου και της προφοράς

  3. Γλωσσική διδασκαλία σε παιδιά

  4. Αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών

  5. Διδασκαλία ξένης γλώσσας μέσω Η/Υ (Computer Assisted Language Learning)

  6. Όψεις της γλώσσας (Ποικιλομορφία της γλώσσας, κειμενικά είδη και λογοτεχνικός λόγος)

  7. Διγλωσσία: Η γλώσσα και η σκέψη στον δίγλωσσο ομιλητή

  8. Όταν οι πολιτισμοί συνομιλούν στο σχολείο: ζητήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

  Το πρόγραμμα, που από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του, το 2007, τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών, διαρκώς επικαιροποιείται και βελτιώνεται, ενώ προσφέρει ευελιξία στην παρακολούθησή του, καθώς υλοποιείται εξ ολοκλήρου από απόσταση με ασύγχρονη διδασκαλία. Οι επιμορφούμενοι/ες σε κάθε ενότητα έχουν πρόσβαση επί 24ώρου βάσεως στο υλικό και σε φόρα συζητήσεων για άμεση επικοινωνία με τους/τις διδάσκοντες/διδάσκουσες καθώς και τους/τις επιμορφούμενους/επιμορφούμενες, προκειμένου να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και εποικοδομητικός διάλογος.

  Πραγματοποιούνται 1-2 τηλεσεμινάρια σε κάθε ενότητα, σε πραγματικό χρόνο, για τη ζωντανή επικοινωνία με την ομάδα διδασκαλίας.

  Καινοτόμα στοιχεία του προγράμματος:

  - Τρεις, τουλάχιστον, εξειδικευμένοι διδάσκοντες σε κάθε ενότητα, με πολύχρονη πείρα στον τομέα τους, διδάσκουν, επιβλέπουν και απαντούν άμεσα στις ερωτήσεις των επιμορφούμενων.

  - Η διδασκαλία αξιοποιεί αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

  - Οι επιμορφούμενοι/ες συντάσσουν εργασία σε κάθε ενότητα με την καθοδήγηση και υποστήριξη των διδασκόντων/ διδασκουσών.

  - Από το 2021-2022 λειτουργεί διαδικτυακή κοινότητα εκπαιδευτικών στην οποία εντάσσονται οι απόφοιτοι/ες, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα για συνεχή συνεργασία και ενημέρωση στο μέλλον.

  Στο Πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει κάθε εμπλεκόμενος/η στη ή/και ενδιαφερόμενος/η για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αρκεί να είναι απόφοιτος/η ελληνικής φιλολογίας, ξένων φιλολογιών, παιδαγωγικών τμημάτων, θεολογικών σχολών ή άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων ελληνικών ή ισότιμων ξένων πανεπιστημίων. Υπό όρους γίνονται δεκτοί υποψήφιοι που δεν έχουν ολοκληρώσει σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

  Το Πρόγραμμα «Διαδρομές στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης γλώσσας» αναγνωρίζεται ως εξ αποστάσεως πρόγραμμα επιμόρφωσης (Υ.Α. Φ.815.2/306/40937/Ζ1, ΦΕΚ τ. Β΄ 862/8.4.2014) και παρέχει πιστοποιημένη εξειδίκευση 450 ωρών στη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, η οποία αναγνωρίζεται και μοριοδοτείται από τον ΑΣΕΠ, κάθε φορά που κάτι τέτοιο προβλέπεται από τις προδιαγραφές της προκήρυξης.

  Όσοι/ες ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα δύνανται να απασχοληθούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο (ενδεικτικά εστίες διδασκαλίας, σχολεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα) που εξειδικεύονται στη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

  Για κάθε σχετική πληροφορία, όπως την εγγραφή στο πρόγραμμα και το κόστος, σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα των εγγραφών: www.greek-language.gr/routes/

  Στοιχεία επικοινωνίας:

  Συντονίστριες του Προγράμματος Διαδρομές: Αθανασία Μαργώνη, Ευδοξία Μητρούση

  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: programma.diadromes@gmail.com

  Skype: Diadromes Routes

  Τηλ.: (0030) 2310 805 507 & 488 560

  (ώρες πληροφόρησης: 9.00-15.00 καθημερινά-εργάσιμες ημέρες)

  Δείτε το Δελτίο Τύπου (στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ρωσικά) στο συνημμένο

  22 Jul 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

  Ανακοίνωση Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2020

  Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2020 που αφορούν στις εκδόσεις 2019.

  21 Jul 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Ανακοινώσεις

  Ψήφισμα του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ για τον θάνατο του Προέδρου του ΚΕΓ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «Φιλόλογος» εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για την αδόκητη απώλεια του Ιωάννη Ν. Καζάζη, Ομότιμου Καθηγητή του Α.Π.Θ., Προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

  Ο Ιωάννης Ν. Καζάζης υπήρξε εξέχον μέλος του Συλλόγου «Φιλόλογος». Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 συμμετείχε ενεργά, με διαλέξεις και με πολυάριθμες συνεργασίες στο περιοδικό Φιλόλογος. Κατά το διάστημα κατά το οποίο διετέλεσε Αντιπρόεδρος του «Φιλολόγου» (1993-1996) αλλά και ως μέλος του Δ.Σ. (1996-1999) υπηρέτησε με συνέπεια και
  δημοκρατικότητα τις αρχές του Συλλόγου και προσέφερε με πολύ γόνιμο τρόπο καταθέτοντας ιδέες και προτάσεις που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τον εκσυγχρονισμό του ρόλου και της αποστολής του Συλλόγου, την προώθηση της κλασικής γραμματείας, την ανάγκη της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, τον εμπλουτισμό της ύλης του περιοδικού Φιλόλογος και την αναβάθμιση της ποιότητας των συνεργασιών που δημοσιεύονταν. Με ευαρέσκεια τα μέλη του Δ.Σ. εκείνης της περιόδου ενημερώνονταν από τον ίδιο για την πρωτοβουλία και τις ενέργειες να ιδρυθεί στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας· μια ιδέα που υλοποιήθηκε το 1994 και έμελλε να δώσει πολλούς καρπούς στην επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα.

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και αποφασίζει να κοινοποιήσει ευρύτερα το ψήφισμα.

  Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2021

  17 Jul 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Ανακοινώσεις

  Ψήφισμα της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών - Ιδρύματος Καψωμένου για την απώλεια του Προέδρου του ΚΕΓ, Ι.Ν. Καζάζη

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών- Ιδρύματος Γεωργίου και Αρτεμισίας Καψωμένου, για το τραγικό γεγονός της απώλειας του Προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ομότιμου καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Καζάζη, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:
  Σήμερο, Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021, το Δ.Σ. της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών, σε έκτακτη διά περιφοράς Συνεδρία, ενέκρινε το ακόλουθο Ψήφισμα:

  Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών – Ιδρύματος Γεωργίου και Αρτεμισίας Καψωμένου εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για την τραγική απώλεια του Ομότιμου καθηγητή Γιάννη Καζάζη, μιας πνευματικής προσωπικότητας που προσέφερε πολλά στην επιστήμη της Κλασικής Φιλολογίας, στην πανεπιστημιακή Εκπαίδευση και στη μελέτη και διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας ως μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας επί δύο και πλέον δεκαετίες. Τέτοιοι άξιοι, δραστήριοι και αποτελεσματικοί εργάτες του πνεύματος αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο στους κρίσιμους καιρούς μας και η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους του τομείς που καλλιέργησε με αφοσίωση και υποδειγματική συνέπεια.

  Εκφράζομε την ολόψυχη συμμετοχή μας στο πένθος της οικογένειας και των εκλεκτών συνεργατών του στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και τους διαβεβαιώνομε ότι στη συνείδηση των συναδέλφων του και της πνευματικής Ελλάδας ο Γιάννης Καζάζης εξεπλήρωσε την αποστολή του και αποδήμησε πλήρως δικαιωμένος.

  Χανιά, 14 Ιουλίου 2021
  Εκ μέρους του Δ.Σ.
  Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών
  Ομότ. καθηγητής Ερατοσθένης Γ. Καψωμένος

  16 Jul 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Ανακοινώσεις

  Ανακοίνωση του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τον θάνατο του Προέδρου του ΚΕΓ, Ι.Ν. Καζάζη

  Το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ι. Καζάζη, Προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

  15 Jul 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Ανακοινώσεις

  Ψήφισμα του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη) του ΑΠΘ για τον θάνατο του Προέδρου του ΚΕΓ, Ι.Ν. Καζάζη

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη τον θάνατο του Iωάννη N. Καζάζη, Ομότιμου Καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και Προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

  Αγαπημένος μαθητής του Δ. Ν. Μαρωνίτη και του Δ. Ι. Γεωργακά, κατά ένα χρόνο μικρότερος συμφοιτητής του μακαρίτη Α.-Φ. Χριστίδη και συμφοιτητής του μακαρίτη Δ. Ι. Ιακώβ και του Γ. Κεχαγιόγλου, συνάδελφος πολλών από εμάς επί σειρά ετών στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., ο εκλιπών ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας με βαθιά γνώση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και γλώσσας. Στην τελευταία εικοσιπενταετία της ζωής του συνέδεσε την επιστημονική και εκπαιδευτική δραστηριότητά του με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, του οποίου διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος. Από τις θέσεις αυτές εργάστηκε ακούραστα ώς την τελευταία στιγμή για την υλοποίηση και διεύρυνση των στόχων του Κέντρου, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, αλλά και στην ενίσχυση πολλών νεαρών ικανών φιλολόγων που έβρισκε πάντα τρόπους να τους κρατά στη φιλόξενη κυψέλη του Κέντρου.

  Τιμώντας τον εκλεκτό και χαλκέντερο επιστήμονα και συνάδελφο, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει:

  (α) να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και στους πολλούς συνεργάτες του στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας,

  (β) να εκπροσωπηθεί στην κηδεία του και να καταθέσει στεφάνι στη σορό του,

  (γ) να κοινοποιήσει ευρύτερα το ψήφισμα αυτό.

  Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2021

  Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

  Γ. Μ. Παράσογλου, Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ.

  15 Jul 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Νέα Ελληνική :: Μεσαιωνική Ελληνική :: Αρχαία Ελληνική :: Λεξικά και Λεξικογραφία :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Ανακοινώσεις

  Έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος του ΚΕΓ, Ι.Ν. Καζάζης

  Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε σήμερα το θάνατο του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ι.Ν. Καζάζη. Ο Ι.Ν. Καζάζης, μετά από λαμπρές σπουδές στις ΗΠΑ, υπήρξε καθηγητής κλασικής φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής του δραστηριότητας το αφιέρωσε στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, στο οποίο υπήρξε μέλος του Δ.Σ. από την ίδρυσή του (1994) και στη συνέχεια Πρόεδρός του μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, υπήρξε διευθυντής του Τμήματος Λεξικογραφίας από το 1994 μέχρι τώρα.
  Η συνεισφορά του Ι.Ν. Καζάζη υπήρξε καθοριστική στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Προώθησε με θέρμη την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων στη χρήση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, με αποτέλεσμα σήμερα τα ψηφιακά περιβάλλοντα του ΚΕΓ να αποτελούν αξιόπιστους πόρους αναφοράς για κάθε χρήστη της ελληνικής εντός και εκτός Ελλάδος. Υποστήριξε τη διάδοση της ελληνικής εκτός Ελλάδος και εργάστηκε ακατάπαυστα για την καθιέρωση της πιστοποίησης της ελληνομάθειας, στις διαδικασίες της οποίας συμμετέχουν χιλιάδες νέοι και ενήλικες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Υποστήριξε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετείχε προσωπικά σε όλα τα σχετικά έργα που καθιέρωσαν το ΚΕΓ ως θεσμό με σημαντικό έργο στη γλωσσική εκπαίδευση. Συνέχισε και επέβλεψε το λεξικό της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας 1100-1669 του αείμνηστου καθηγητή Ε. Κριαρά, η ολοκλήρωση του οποίου βρίσκεται στην τελική του φάση. Αγαπούσε πάρα πολύ την Κύπρο και είχε πάντα αγαστή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου.
  Πέρα από την επιστημονική του σφραγίδα, ο Ι.Ν. Καζάζης κατάφερε να δημιουργήσει ένα υγιές οικονομικά Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, σε μια περίοδο που οι θεσμοί που ασχολούνται με τις ανθρωπιστικές επιστήμες σπάνια επιβιώνουν.
  Η διοίκηση του ΚΕΓ και οι εργαζόμενοι είναι συντετριμμένοι από τον πρόωρο χαμό του και εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

  15 Jul 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Ανακοινώσεις

  Ψήφισμα του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας, ΑΠΘ για τον θάνατο του Προέδρου του ΚΕΓ, Ι.Ν. Καζάζη

  Για τον Ι. Ν. Καζάζη

  Το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας (ΣΝΕΓ) εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη του για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, Προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ι.Ν. Καζάζη.

  Η πολύχρονη και πολυσχιδής συμβολή του στη στήριξη και την προβολή της ελληνικής γλώσσας περιλαμβάνει και τη θητεία του στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας του ΣΝΕΓ από 01/09/2000 έως 31/08/2003.

  Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

  15 Jul 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Ανακοινώσεις

  Ψήφισμα του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ για την απώλεια του Προέδρου του ΚΕΓ, Ι.Ν. Καζάζη

  Το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πληροφορήθηκε με μεγάλη οδύνη τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού και αγαπητού συναδέλφου, Ιωάννη Ν. Καζάζη, Ομότιμου Καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας.

  Ο Ι. Ν. Καζάζης υπήρξε πανεπιστημιακός δάσκαλος με εξαίρετο ήθος και σημαντική επιστημονική συμβολή στον τομέα της επιστήμης που θεράπευε.

  Ο εκλιπών τίμησε για πολλά χρόνια το Τμήμα με το επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο του και είχε καθοριστικό ρόλο στη μελέτη και προβολή της ελληνικής γλώσσας ευρύτερα ως Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

  Τιμώντας τη μνήμη του το Τμήμα Φιλολογίας αποφάσισε:

  1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του

  2. Να δημοσιεύσει το σχετικό ψήφισμα στον ημερήσιο τύπο και να το αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

  Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας

  Χρήστος Κ. Τσαγγάλης
  Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας

  15 Jul 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Previous   [1] 2 3 4 5 ...636   Next >