Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Ενημέρωση

  • Παράταση εγγραφών στο Πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

    Παράταση εγγραφών μέχρι και 30/09/2024

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη νέα περίοδο του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης Γλώσσας» για διδάσκοντες/ουσες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (http://diadromes.greek-language.gr). Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 και διαρκούν 9 μήνες.

    Ηλεκτρονική διεύθυνση εγγραφών www.greek-language.gr/routes.

    Το πρόγραμμα αποτελείται από τις παρακάτω οκτώ ενότητες, οι οποίες καλύπτουν όλες τις θεματικές περιοχές που ενδιαφέρουν τον/τη διδάσκοντα/ουσα την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα:

    1. Σχεδιασμός και διαχείριση μαθήματος, διδασκαλία των τεσσάρων δεξιοτήτων

    2. Διδασκαλία της γραμματικής, του λεξιλογίου και της προφοράς

    3. Διδασκαλία ξένης γλώσσας μέσω Η/Υ (Computer Assisted Language Learning)

    4. Γλωσσική διδασκαλία σε παιδιά

    5. Όψεις της γλώσσας (Ποικιλομορφία της γλώσσας, κειμενικά είδη και λογοτεχνικός λόγος)

    6. Διγλωσσία: Η γλώσσα και η σκέψη στον δίγλωσσο ομιλητή

    7. Όταν οι πολιτισμοί συνομιλούν στο σχολείο: ζητήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

    8. Αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών

    Το πρόγραμμα, που από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του, το 2007, τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών, διαρκώς επικαιροποιείται και βελτιώνεται, ενώ προσφέρει ευελιξία στην παρακολούθησή του, καθώς υλοποιείται εξ ολοκλήρου από απόσταση με ασύγχρονη διδασκαλία. Οι επιμορφούμενοι/ες σε κάθε ενότητα έχουν πρόσβαση επί 24ώρου βάσεως στο υλικό και σε φόρα συζητήσεων για άμεση επικοινωνία με τους/τις διδάσκοντες/διδάσκουσες καθώς και τους/τις επιμορφούμενους/επιμορφούμενες, προκειμένου να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και εποικοδομητικός διάλογος.

    Πραγματοποιούνται 2 τηλεσεμινάρια σε κάθε ενότητα, σε πραγματικό χρόνο, για τη ζωντανή επικοινωνία με την ομάδα διδασκαλίας.

    Μοναδικά στοιχεία του προγράμματος:

    - Τρεις, τουλάχιστον, εξειδικευμένοι/ες διδάσκοντες/ουσες σε κάθε ενότητα, με πολύχρονη πείρα στον τομέα τους, διδάσκουν, επιβλέπουν και απαντούν άμεσα στις ερωτήσεις των επιμορφούμενων.

    - Η διδασκαλία αξιοποιεί αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

    - Οι επιμορφούμενοι/ες εκπονούν εργασία σε κάθε ενότητα με την καθοδήγηση και υποστήριξη των διδασκόντων/διδασκουσών.

    - Από το 2022–2023 λειτουργεί διαδικτυακή κοινότητα εκπαιδευτικών στην οποία εντάσσονται οι απόφοιτοι/ες. Η καινοτομία αυτή ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επιστημονικές αναζητήσεις, οι οποίες δεν θεωρούν την εκπαίδευση εκπαιδευτικών ως μια άπαξ ενέργεια που ολοκληρώνεται με τον κύκλο κάποιων μαθημάτων. Το περιβάλλον της διαδικτυακής κοινότητας ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή, παρέχοντας τη δυνατότητα για συνεχή συνεργασία και ενημέρωση στο μέλλον.

    Στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει κάθε εμπλεκόμενος/η στη ή/και ενδιαφερόμενος/η για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αρκεί να είναι απόφοιτος/η ελληνικής φιλολογίας, ξένων φιλολογιών, παιδαγωγικών τμημάτων, θεολογικών σχολών ή άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων ελληνικών ή ισότιμων ξένων πανεπιστημίων. Υπό όρους γίνονται δεκτοί/ές υποψήφιοι/ες που δεν έχουν ολοκληρώσει σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Το Πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας»

    α) αποτελεί αναγνωρισμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και οδηγεί στην απόκτηση αναγνωρισμένης από το ελληνικό κράτος διδακτικής επάρκειας για τη διδασκαλία της ελληνικής στην αλλοδαπή (Υ.Α. Φ.815.2/306/40937/Ζ1, ΦΕΚ τ. Β΄ 862/8.4.2014),

    β) παρέχει πιστοποιημένη εξειδίκευση στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και ανταποκρίνεται στα συνεκτιμώμενα προσόντα της πρόσφατης ρύθμισης για τη στελέχωση των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) από μόνιμους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 (δ) της Κ.Υ.Α. αριθμ. 152360/ΓΔ4/19.9.2016 (ΦΕΚ 3049/Β/23.9.2016),

    γ) μοριοδοτείται ως προσόν για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης (νόμος υπ’ αριθμ. 4823/2021. ΦΕΚ 136/Α/3-8-2021).

    Για κάθε σχετική πληροφορία, όπως την εγγραφή στο πρόγραμμα και το κόστος, σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα των εγγραφών: www.greek-language.gr/routes.

    Στοιχεία επικοινωνίας:

    Συντονίστριες του προγράμματος «Διαδρομές» : Αθανασία Μαργώνη, Ευδοξία Μητρούση

    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : diadromes@greeklanguage.gr

    Skype : Διαδρομές - Routes

    Τηλ. : (0030) 2310 805 507 & 488 560

    (ώρες πληροφόρησης: 9.00-15.00 καθημερινά-εργάσιμες ημέρες)

    Δείτε στα συνημμένα το Δελτίο Τύπου στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ρωσικά

  • Διαδικτυακή Διάλεξη για την Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας: Ν. Λιόσης, Η Τσακωνική διάλεκτος (16/9/24)

    Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή διάλεξη του κ. Νίκου Λιόση, καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η Τσακωνική διάλεκτος».

    Η διάλεξη θα μεταδοθεί στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/live

    ενώ το βίντεο της διάλεξης θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΚΕΓ: https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/playlists.

    Η διάλεξη είναι μέρος του νέου κύκλου των 10 ετήσιων διαδικτυακών διαλέξεων, μέσω των οποίων το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας υλοποιεί πενταετές μνημόνιο συνεργασίας για την ελληνομάθεια μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι διαλέξεις αυτές εντάσσονται στη γενικότερη θεματική της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας και εξειδικεύονται στις επιμέρους υποθεματικές περιοχές: (α) Ιστορία της γλώσσας, (β) Λεξικογραφία και (γ) Κοινωνιογλωσσικές πτυχές της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας (π.χ. διάλεκτοι, επαφές με άλλες γλώσσες, η ελληνική γλώσσα της διασποράς κτλ.).

    Για το πρόγραμμα των διαλέξεων, βλ. συνημμένο

  • Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας Μαΐου 2024: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

    Από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Τμήμα Στήριξης και Προβολής της Ελληνικής Γλώσσας) ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων για τις εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας Μαΐου 2024.

    Κάθε υποψήφιος/-ια που συμμετείχε στις εξετάσεις μπορεί να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της εξέτασής του/της μπαίνοντας στην ιστοσελίδα http://www.greek-language.gr/certification/results/index.html και χρησιμοποιώντας τα εξής στοιχεία: α) κωδικό αριθμό εξεταστικού κέντρου, β) κωδικό αριθμό υποψήφιου και γ) επίθετο υποψήφιου.

    Η αποστολή των έντυπων Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας στα εξεταστικά κέντρα θα πραγματοποιηθεί κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου 2024.

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Συνέδρια & Ημερίδες

    8ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: ''Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία'', Παν/μιο Θεσσαλίας (27-29/9/2024)

    Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής ΠΘ, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης ΠΘ, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΘ, το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΠΘ, και η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ), συνδιοργανώνουν το 8ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: ''Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία''. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως 29 Σεπτεμβρίου στο Παν/μιο Θεσσαλίας.

    Σκοπός του Συνεδρίου είναι η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία ανάμεσα σε μέλη της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και πανεπιστημιακής κοινότητας σχετικά με τις σύγχρονες τεχνολογικές και παιδαγωγικές τάσεις και προοπτικές των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και ειδικότερα σε μεθοδολογίες και καλές πρακτικές ενσωμάτωσής τους στη διδασκαλία και τη μάθηση.

    Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που αξιοποιούν τις ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία, σε στελέχη της εκπαίδευσης που αξιοποιούν τις ΤΠΕ στον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής, σε επιμορφωτές προγραμμάτων των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, στην ερευνητική κοινότητα που ασχολείται με την παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδασκαλία και τη μάθηση, στους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ψηφιακού υλικού και εφαρμογών για τη διδασκαλία και τη μάθηση, και τέλος σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που στο πλαίσιο των σπουδών τους ασχολούνται με τις ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία.

    18 Σεπ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Αρχαία Ελληνική :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Συνέδριο με τίτλο: ''New Ways of Analyzing Ancient Greek 2 (NWWAG2)'', ΕΚΠΑ (26-27/9/2024)

    Ο Τομέας Γλωσσολογίας διοργανώνει σε συνεργασία με το Sprachwissenschaftliches Seminar του Georg-August-Universität Göttingen το συνέδριο με τίτλο: ''New Ways of Analyzing Ancient Greek 2 (NWWAG2)'' στις 26-27 Σεπτεμβρίου 2024 στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής.

    18 Σεπ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας με τίτλο: ''Όταν μας άφησε η θάλασσα...'', Κύπρος (28/9/2024)

    Tο Πανεπιστήμιο Frederick διοργανώνει Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας με τίτλο: ''Όταν μας άφησε η θάλασσα'', Μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα από την Κύπρο του 1974.
    Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 28 Σεπτεμβρίου 2024. και ώρες 08:30 π.μ. – 12:45 μ.μ.

    18 Σεπ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Τύπος

    ''10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών: ''ΓΕΦΥΡΕΣ – Ποίηση, τώρα περισσότερο από ποτέ'', Αθήνα (23-26/9/2024)

    Φέτος είναι η δέκατη χρονιά του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών του Κύκλου Ποιητών με τίτλο: ''ΓΕΦΥΡΕΣ – Ποίηση, τώρα περισσότερο από ποτέ''.

    Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2024 και θα φιλοξενήσει πενήντα έναν ποιητές από δώδεκα χώρες: Αλβανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κούβα, Κύπρος, Νιγηρία, Ολλανδία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Πολωνία, Πορτογαλία.

    Η έναρξη θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 8 το βράδυ τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και η λήξη στην Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή στις 6:30 το απόγευμα, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου. Ενδιάμεσα σταθμοί σε επτά διαφορετικούς χώρους: Σπίτι της Κύπρου, βιβλιοπωλείο Επί λέξει, Blue Bear Café, Μουσείο Μπενάκη, βιβλιοπωλείο Κομπραί, βιβλιοπωλείο Ζάτοπεκ, Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς και Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή, που θα στεγάσουν ισάριθμες εκδηλώσεις γεμάτες ποιήματα, μουσική, κρουστά, βίντεο και εικόνες.

    18 Σεπ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Ανακοινώσεις

    Διαδικτυακά μαθήματα της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΑΠΘ – Επίπεδο Γ2.2 (5ος κύκλος) (Οκτ.-Δεκ. 2024)

    Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στον πέμπτο κύκλο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Διαδικτυακά μαθήματα της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας – Επίπεδο Γ2.1», διάρκειας 90 διδακτικών ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί κατά τους μήνες Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2024 και θα υλοποιηθεί με μεικτή εξ αποστάσεως διδασκαλία: ασύγχρονη μέσω της πλατφόρμας elearning.auth.gr και σύγχρονη μέσω της πλατφόρμας Zoom.

    Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση του επιπέδου γλωσσομάθειας στην ελληνική ως ξένη/δεύτερη γλώσσα, ώστε οι μη φυσικές/οί ομιλήτριες/τές της ελληνικής που διαμένουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό να προσεγγίσουν το επίπεδο των φυσικών ομιλητριών/ών ανώτερης μόρφωσης (επίπεδο Γ2 – Άριστη Γνώση σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς).

    Στους επιμέρους στόχους του προγράμματος συγκαταλέγονται η εξάσκηση και ενίσχυση των τεσσάρων γλωσσικών δεξιοτήτων (κατανόηση και παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου). Επιπλέον, επιδιώκεται ο ακαδημαϊκός γραμματισμός των εκπαιδευομένων, με κειμενοκεντρικές προσεγγίσεις, σε θεματικές που άπτονται της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στη διαχρονία και τη συγχρονία τους.

    Θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος του προγράμματος (Γ2.2) κατά το εαρινό εξάμηνο για όσες/ους θέλουν να ολοκληρώσουν το επίπεδο Γ2 και να πάρουν μέρος στις Εξετάσεις για την Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

    18 Σεπ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    1ο Φεστιβάλ Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών ''WE ARE UoA'' (19-21/10/2024)

    Το Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και ενημέρωσης της φοιτητικής κοινότητας, το 1ο Φεστιβάλ ''WE ARE UoA'' που θα διεξαχθεί
    19-21 Οκτωβρίου (12μ – 8μμ) στους χώρους του ιστορικού κεντρικού κτηρίου, στα Προπύλαια (Πανεπιστημίου 30).

    Ο Πρύτανης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, οι Αντιπρυτάνεις και τα μέλη της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ καλωσορίζουν όλη την κοινότητα του ΕΚΠΑ και ιδιαίτερα τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας σε ένα τριήμερο ανοικτών εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

    - Υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών
    - Βραβεύσεις αριστευσάντων φοιτητών και διακριθέντων αθλητών φοιτητών
    - Ημέρες καριέρας
    - Ανοικτές ημέρες γνωριμίας (open days) με (ακαδημαϊκούς) εκπροσώπους των σαράντα δύο (42) Τμημάτων του ΕΚΠΑ
    - Ομιλίες από ερευνητές διαφόρων ερευνητικών – επιστημονικών πεδίων
    - Ανοικτές μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες με την υποστήριξη των μουσικών σχημάτων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

    17 Σεπ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

    Eξ αποστάσεως Πρόγραμμα Επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ Παν/μίου Ιωαννίνων με τίτλο: ''Κλασικά γράμματα για παιδιά και εφήβους με την αξιοποίηση εναλλακτικών διδακτικών εφαρμογών από εκπαιδευτικούς και γονείς''

    Ξεκινά τον Οκτώβριο στο Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο νέος κύκλος του Προγράμματος Επιμόρφωσης με τίτλο: ''Κλασικά γράμματα για παιδιά και εφήβους με την αξιοποίηση εναλλακτικών διδακτικών εφαρμογών από εκπαιδευτικούς και γονείς''.

    Το πρόγραμμα υλοποιείται με βιντεοδιαλέξεις σε μία καινοτόμα πλατφόρμα μάθησης με διαδραστικό περιεχόμενο (βιντεοδιαλέξεις, quiz, δραστηριότητες, λειτουργία forum, σημειώσεις κ.ά.).

    Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση διδασκόντων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και όσων γονέων θέλουν να διευρύνουν τον τρόπο σκέψης των παιδιών τους, αλλά και κάθε άλλου/ης ενδιαφερόμενου/ης επί των Κλασικών γραμμάτων και τη διδασκαλία τους σε παιδιά και εφήβους.

    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε φοιτητές σχολών συναφών με τα παραπάνω, σε γονείς, αλλά και σε κάθε άλλον/η ενδιαφερόμενο/η επί των Κλασικών γραμμάτων και τη διδασκαλία τους.

    17 Σεπ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης της Βουλής στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

    Η Βιβλιοθήκη της Βουλής οργανώνει και λειτουργεί από το 2019 Λέσχη Ανάγνωσης, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει δωρεάν κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται για το διάβασμα και τα βιβλία.

    Τον Οκτώβριο αρχίζουν ξανά οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται: διαδικτυακά, κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα, ώρες 19:00-21:00, μέσω της πλατφόρμας Webex και διά ζώσης, κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα στο κτήριο του Πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου (Λένορμαν 218, Κολωνός), ώρες 18:00-20:00.

    Η πρώτη φετινή συνάντηση της διά ζώσης Λέσχης Ανάγνωσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024, ώρες 18:00-20:00, και της διαδικτυακής Λέσχης Ανάγνωσης την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, ώρες 19:00-21:00.

    13 Σεπ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Τύπος

    5η Διοργάνωση Athens Art Book Fair, Αθήνα (4-6/10/2024)

    Φέτος το Athens Art Book Fair μεταφέρεται στη Στοά Τρίστρατο στο κέντρο της Αθήνας (μετρό Πανεπιστήμιο, είσοδοι Σταδίου 29, Αριστείδου 6 και Δραγατσανίου 6), και θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως 6 Οκτωβρίου 2024, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
    Ώρες λειτουργίας : Παρασκευή: 17:00 – 21:00 και Σαββατοκύριακο: 13:00 – 21:00
    Δημόσιο Πρόγραμμα: Σαββατοκύριακο: 14:00 – 20:00

    Εντάσσοντας για πρώτη φορά το φεστιβάλ στο δημόσιο χώρο, η 5η διοργάνωση του AABF καλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν πάνω από 150 καλλιτέχνες και εκδότες από την Ελλάδα και 35 χώρες του εξωτερικού.

    Οι επισκέπτριες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το ευρύ και πολυφωνικό φάσμα των ανεξάρτητων εκδοτικών πρατικών: Φανζίν, εικαστικά έντυπα, φωτογραφικά βιβλία, ανεξάρτητα περιοδικά, καλλιτεχνικές μονογραφίες, ποίηση, έρευνα και κριτικός λόγος καθώς και άλλους, μη κατηγοριοποιήσιμους εκδοτικούς πειραματισμούς.

    Το παράλληλο Δημόσιο Πρόγραμμα με εκθέσεις και δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση και τη διαδραστικότητα, παρουσιάζουν με φρέσκια ματιά, το νέο κύμα καλλιτεχνών εκδόσεων καθώς και μέσων που δρουν συμπληρωματικά με αυτές όπως ο ήχος, η περφόρμανς, η ποίηση, η πειραματική μουσική και οι ραδιοφωνικές τέχνες.

    13 Σεπ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει στη ''Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή (MEDNIGHT) 2024'', (27/9/2024)

    Η 5η έκδοση της "Μεσογειακής Βραδιάς Ερευνητή" (MEDNIGHT) είναι μια πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Marie Curie Actions), και διεξάγεται ταυτόχρονα σε εννέα (9) χώρες γύρω από τη Μεσόγειο: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Τουρκία, Κύπρο, Τυνησία, και Βέλγιο. Όλα αυτά τα χρόνια, ο στόχος παραμένει ο ίδιος: να γίνει γνωστή, ορατή και ''φιλική'' η επιστήμη που παράγεται στις Μεσογειακές χώρες στους ενήλικες, και βέβαια περισσότερο στις νέες ηλικίες.

    Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με την υποστήριξη της Επιτροπής Ερευνών, μετά τον επιτυχημένο εορτασμό της Μεσογειακής Βραδιάς Ερευνητή (MEDNIGHT) που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη χρονιά στη Μυτιλήνη, ανανεώνει φέτος τη συμμετοχή του στη διοργάνωση, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη (27 Σεπτεμβρίου) με μια σειρά από εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση της έρευνας και της επιστήμης, σε όλα τα νησιά-έδρες του Πανεπιστημίου, στη Λέσβο, στη Χίο, στη Ρόδο, στη Σάμο, στη Λήμνο, στη Σύρο.

    Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία και με τις τοπικές κοινωνίες, θα δημιουργήσει μια σειρά μοναδικών εκδηλώσεων, επιδείξεων, εκθέσεων, εργαστηρίων, ομιλιών και συζητήσεων που αφορούν την έρευνα. Έχουν ειδικά προβλεφθεί παρουσιάσεις για τα σχολεία, που φέρνουν τους μικρούς μαθητές σε επαφή πολλά, διαφορετικά επιστημονικά και τεχνολογικά αντικείμενα (από τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τη Φυσική μέχρι το Περιβάλλον, τη Ρομποτική και τα Κινούμενα Σχέδια).

    Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και να ενισχύσετε αυτές τις εκδηλώσεις, που έχουν στόχο να εμπνεύσουν και να αναδείξουν τη συμβολή της επιστήμης και της τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή και ειδικά στις νησιωτικές οικονομίες και κοινωνίες

    Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανά νησί: https://drive.google.com/file/d/1ettGsSpJv4ndRFKqGLJyXJRBEuZh5qEw/view

    13 Σεπ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1] 2 3 4 5 ...951   Επόμενο >