Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Νέα Ελληνική

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νέα Ελληνική :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

    Νέα έκδοση από το Μ.Ι.Ε.Τ.: Κ. Π. Καβάφης, Περικλής Αναστασιάδης, Αλληλογραφία (1894/5-1905 & 1925), επιμ. Diana Haas

    Διαβάζουμε στην Εισαγωγή του βιβλίου:

    Η αλληλογραφία Κωνσταντίνου Καβάφη (1863–1933) και Περικλή Αναστασιάδη (1870–1950) που δημοσιεύεται στον παρόντα τόμο περιλαμβάνει τριάντα δύο επιστολές. Δεκαεπτά είναι οι επιστολές του Καβάφη, από τις οποίες οι δύο σώζονται καθαρογραμμένες στα κατάλοιπα του παραλήπτη τους, ενώ οι υπόλοιπες δεκαπέντε σώζονται, ως συντομογραφημένα σχέδια επιστολών (και, σε μία περίπτωση, ως καθαρογραμμένο απόσπασμα), στα κατάλοιπα του συντάκτη τους. Μία επιστολή του Καβάφη σώζεται και ως σχέδιο και στην τελική της μορφή. Δεκαπέντε είναι οι επιστολές του Αναστασιάδη, οι οποίες σώζονται όλες στα κατάλοιπα του παραλήπτη τους· σε αυτές προστίθενται εννέα memoranda (ή σημειώματα τύπου memorandum), ένα από τα οποία αποτελεί απαντητικό σημείωμα του Καβάφη γραμμένο πάνω στο ίδιο χαρτί. Ενώ όλες σχεδόν οι επιστολές (και μερικά από τα memoranda) του Αναστασιάδη είναι χρονολογημένες, καμία από τις επιστολές και κανένα από τα σχέδια επιστολών του Καβάφη δεν φέρει χρονολογική ένδειξη. Με βάση την όσο το δυνατόν ακριβέστερη χρονολόγηση των καβαφικών κειμένων, στη συντριπτική τους πλειονότητα οι επιστολές κατατάσσονται με ασφάλεια στο χρονικό διάστημα Αύγουστος 1894 – 2 Σεπτεμβρίου 1905· μόνη εξαίρεση αποτελεί ύστερη επιστολή του Αναστασιάδη με χρονολογία 17 Ιουλίου 1925. Παράλληλα, όλες σχεδόν οι επιστολές έχουν γραφτεί με αφορμή την απουσία σε ταξίδι εκτός Αιγύπτου είτε του ενός επιστολογράφου, είτε και των δύο συγχρόνως, με διαφορετικό προορισμό ο καθένας· εξαίρεση εδώ αποτελούν (εκτός από τα memoranda) οι δύο πρώτες επιστολές του Καβάφη, που είναι και οι πρώτες του σώματος της αλληλογραφίας.

    17 Ιούλ 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    «Greek to Me – Ελληνικά για Μένα»: Πρόγραμμα εξ αποστάσεως διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας

    Μετά από μια πετυχημένη πιλοτική εφαρμογή το περασμένο έτος, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας διευρύνει την εξ αποστάσεως διδασκαλία της ελληνικής μέσω του προγράμματος «Greek to Me – Ελληνικά για Μένα»!

    Για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 θα προσφέρονται μαθήματα επιπέδων Α1-Β1 σε ενήλικες και εφήβους (13-17 ετών) εντός και εκτός Ελλάδας. Επίσης, θα λειτουργήσουν τμήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας, καθώς και ομάδες προφορικής επικοινωνίας.

    Οι εγγραφές για το φθινοπωρινό τετράμηνο έχουν ανοίξει!

    Για εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας.

    17 Ιούλ 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Νέα περίοδος του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη νέα περίοδο του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης Γλώσσας» για διδάσκοντες/ουσες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (http://diadromes.greek-language.gr). Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2025 και διαρκούν 9 μήνες. Αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές από 07/05/2025 μέχρι και 04/09/2025 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.greek-language.gr/routes.

    Το πρόγραμμα αποτελείται από τις παρακάτω οκτώ ενότητες, οι οποίες καλύπτουν όλες τις θεματικές περιοχές που ενδιαφέρουν τον/τη διδάσκοντα/ουσα την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα:

    1. Σχεδιασμός και διαχείριση μαθήματος, διδασκαλία των τεσσάρων δεξιοτήτων

    2. Διδασκαλία της γραμματικής, του λεξιλογίου και της προφοράς

    3. Διδασκαλία ξένης γλώσσας μέσω Η/Υ (Computer Assisted Language Learning)

    4. Γλωσσική διδασκαλία σε παιδιά

    5. Όψεις της γλώσσας (Ποικιλομορφία της γλώσσας, κειμενικά είδη και λογοτεχνικός λόγος)

    6. Διγλωσσία: Η γλώσσα και η σκέψη στον δίγλωσσο ομιλητή

    7. Όταν οι πολιτισμοί συνομιλούν στο σχολείο: ζητήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

    8. Αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών

    Το πρόγραμμα, που από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του, το 2007, τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών, διαρκώς επικαιροποιείται και βελτιώνεται, ενώ προσφέρει ευελιξία στην παρακολούθησή του, καθώς υλοποιείται εξ ολοκλήρου από απόσταση με ασύγχρονη διδασκαλία. Οι επιμορφούμενοι/ες σε κάθε ενότητα έχουν πρόσβαση επί 24ώρου βάσεως στο υλικό και σε φόρα συζητήσεων για άμεση επικοινωνία με τους/τις διδάσκοντες/διδάσκουσες καθώς και τους/τις επιμορφούμενους/επιμορφούμενες, προκειμένου να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και εποικοδομητικός διάλογος.

    Πραγματοποιούνται τηλεσεμινάρια σε κάθε ενότητα, σε πραγματικό χρόνο, για τη ζωντανή επικοινωνία με την ομάδα διδασκαλίας.

    Μοναδικά στοιχεία του προγράμματος:

    - Τρεις, τουλάχιστον, εξειδικευμένοι/ες διδάσκοντες/ουσες σε κάθε ενότητα, με πολύχρονη πείρα στον τομέα τους, διδάσκουν, επιβλέπουν και απαντούν άμεσα στις ερωτήσεις των επιμορφούμενων.

    - Η διδασκαλία αξιοποιεί αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

    - Οι επιμορφούμενοι/ες εκπονούν εργασία σε κάθε ενότητα με την καθοδήγηση και υποστήριξη των διδασκόντων/διδασκουσών.

    - Από το 2022–2023 λειτουργεί διαδικτυακή κοινότητα εκπαιδευτικών στην οποία εντάσσονται οι απόφοιτοι/ες. Η καινοτομία αυτή ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επιστημονικές αναζητήσεις, οι οποίες δεν θεωρούν την εκπαίδευση εκπαιδευτικών ως μια άπαξ ενέργεια που ολοκληρώνεται με τον κύκλο κάποιων μαθημάτων. Το περιβάλλον της διαδικτυακής κοινότητας ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή, παρέχοντας τη δυνατότητα για συνεχή συνεργασία και ενημέρωση στο μέλλον.

    Στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει κάθε εμπλεκόμενος/η στη ή/και ενδιαφερόμενος/η για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αρκεί να είναι απόφοιτος/η ελληνικής φιλολογίας, ξένων φιλολογιών, παιδαγωγικών τμημάτων, θεολογικών σχολών ή άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων ελληνικών ή ισότιμων ξένων πανεπιστημίων. Υπό όρους γίνονται δεκτοί/ές υποψήφιοι/ες που δεν έχουν ολοκληρώσει σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Το Πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας»

    α) αποτελεί αναγνωρισμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και οδηγεί στην απόκτηση αναγνωρισμένης από το ελληνικό κράτος διδακτικής επάρκειας για τη διδασκαλία της ελληνικής στην αλλοδαπή (Υ.Α. Φ.815.2/306/40937/Ζ1, ΦΕΚ τ. Β΄ 862/8.4.2014),

    β) παρέχει πιστοποιημένη εξειδίκευση στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και ανταποκρίνεται στα συνεκτιμώμενα προσόντα της πρόσφατης ρύθμισης για τη στελέχωση των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) από μόνιμους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 (δ) της Κ.Υ.Α. αριθμ. 152360/ΓΔ4/19.9.2016 (ΦΕΚ 3049/Β/23.9.2016),

    γ) μοριοδοτείται ως προσόν για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης (νόμος υπ’ αριθμ. 4823/2021. ΦΕΚ 136/Α/3-8-2021).

    Για κάθε σχετική πληροφορία, όπως την εγγραφή στο πρόγραμμα και το κόστος, σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα των εγγραφών: www.greek-language.gr/routes.

    Στοιχεία επικοινωνίας:

    Συντονίστριες του προγράμματος «Διαδρομές»: Αθανασία Μαργώνη, Ευδοξία Μητρούση

    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: diadromes@greeklanguage.gr

    Τηλ.: (0030) 2310 805 507 & 488 560

    (ώρες πληροφόρησης: 9.00-14.30 καθημερινά–εργάσιμες ημέρες)

    Δείτε στα συνημμένα τα Δελτία Τύπου στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ρωσικά

    16 Ιούλ 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Ανακοινώσεις

    Πρόγραμμα Residencies για μεταφραστές λογοτεχνικών έργων από το Archipelagos

    Το πρόγραμμα Αρχιπέλαγος, που διοργανώνει residencies σε όλη την Ευρώπη, ανακοίνωσε ανοιχτή πρόσκληση που απευθύνεται και σε μεταφραστές που μεταφράζουν από και προς τα ελληνικά:

    • Βουλγαρικά → όλες τις γλώσσες: https://tinyurl.com/54bym7z6

    • Γαλλικά ⇄ όλες τις γλώσσες: https://tinyurl.com/mvkvz2cj

    • Πολωνικά ⇄ όλες τις γλώσσες: https://tinyurl.com/4djykfrp

    • Τσέχικα → όλες τις γλώσσες: https://tinyurl.com/4pscsav

    • Ουκρανικά ⇄ όλες τις γλώσσες: https://tinyurl.com/55tjj7mu

    Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 5 Οκτωβρίου, 2025

    Residencies μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και & 31ης Οκτωβρίου 2026

    Για διευκρινήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στην Gabrielle Young, European project manager for ATLAS: gabrielle.young@atlas-citl.org

    ___________________________________________
    Το Αρχιπέλαγος είναι ένα τριετές πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2024. Προέκυψε από την ανάγκη να προστατευτεί και να αναπτυχθεί η γλωσσική και πολιτισμική πολυποικιλότητα στο πλαίσιο της μεταφρασμένης λογοτεχνίας στην Ευρώπη. Λίγα είναι τα έργα που μεταφράζονται σε άλλες γλώσσες πέραν της αγγλικής και ο ρόλος των μεταφραστών είναι συχνά παραγνωρισμένος.

    09 Ιούλ 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Συνεργασία του ελληνικού τμήματος της IBBY και του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

    Με αφορμή τη συνεργασία του ελληνικού τμήματος της IBBY με τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, ξεκινά ένα νέο και ελπιδοφόρο κεφάλαιο για τη Βιβλιοθήκη του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

    Για τα επόμενα 20 χρόνια, η Βιβλιοθήκη του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου θα φιλοξενείται στους χώρους της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, αποκτώντας ένα νέο, φιλόξενο και λειτουργικό σπίτι.

    Τα βιβλία της συλλογής θα καταλογογραφηθούν και θα είναι διαθέσιμα για δανεισμό σε κάθε ενδιαφερόμενο και προσβάσιμα σε κοινό και ερευνητές.
    Η μεταφορά δεν είναι μόνο φυσική. Είναι και συμβολική. Είναι μια κίνηση που ενισχύει την παρουσία του παιδικού βιβλίου στον πολιτιστικό χώρο και διασφαλίζει τη διατήρηση και αξιοποίησή του στο μέλλον.

    Με τη μεταφορά της βιβλιοθήκης, μας δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψουμε τα έργα των πρωτοπόρων, οι οποίοι άνοιξαν το δρόμο για όλους μας. Στον νέο σπίτι της βιβλιοθήκης του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, θα ανακαλύψετε σπουδαία βιβλία εκτός εμπορίου, ξεχασμένους συγγραφείς, εκδοτικούς οίκους που δεν υπάρχουν πλέον.

    09 Ιούλ 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Μεσαιωνική Ελληνική :: Αρχαία Ελληνική :: Λεξικά και Λεξικογραφία :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Λεξιλογείον: μιλώντας για λέξεις...

    Διαβάστε τη δημοσίευση του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στη στήλη "Λεξιλογείον" της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής

    Αναδημοσίευση από το φύλλο της 6ης Ιουλίου 2025

    πυρηνικά (για vegan και τρελούς)

    Οι πυρήνες μπορεί να είναι σκληροί ή μαλακοί αλλά πιο ενδιαφέροντες είναι οι αόρατοι δια γυμνού οφθαλμού. Ας πούμε, λοιπόν, δυο λόγια χάριν πυρηνικής ενάργειας.

    πυρηνικά (για vegan και τρελούς)

    Όταν ο Όμηρος λέει «σίτος» φαίνεται να έχει κατά νου είτε το σιτάρι δεύτερης διαλογής είτε το κριθάρι ενώ το καλό σιτάρι το λέει «πυρός» από μια παλιά ινδοευρωπαϊκή ρίζα που έδωσε λέξεις για τα δημητριακά σε διάφορα μέλη αυτής της γλωσσικής οικογένειας – «πυρόν», πάντως, επιδαψιλεύεται στα άλογα του Έκτορα η Ανδρομάχη. Αργότερα, όμως, γενικεύεται η χρήση του όρου «σίτος», ο «πυρός» σπανίζει και όταν απαντά στον Αριστοτέλη σημαίνει τον κόκκο του σιταριού. Η τελευταία αυτή σημασία παραπέμπει στο «πυρήν» (=κουκούτσι, σπόρος, κόκκος) που είναι ομόρριζο με το «πυρός».

    Με άλλα λόγια, η ρίζα που σκαλίζουμε κάποτε έδινε μόνο γλυκό ψωμάκι, ευλογημένους κόκκους της Δήμητρας και αθώα κουκούτσια. Και τέτοια παρέμεινε η σοδειά της αφού τα άτομα του Δημόκριτου και του Λεύκιππου κράτησαν στεγανό το μυστικό τους και παρέμειναν α-πύρηνα για πολλούς αιώνες.

    Άδολοι οι πυρήνες της περιώνυμης ελληνορωμαϊκής αρχαιότητας. Το λατινικό nucleus (=πυρήν) έχει τις ίδιες ταπεινές φυτικές φιλοδοξίες και μάλιστα, στην πιο «σοφτ» εκδοχή του, διατίθεται ως «ψίχα καρυδιού». Να ετυμολογήσουμε λίγο ακόμη: η ινδοευρωπαϊκή ρίζα του nucleus τρέφει και τα γερμανικά (Nuss) και τα εγγλέζικα καρύδια (nut). Το γιατί τα τελευταία στον πληθυντικό (nuts) έγιναν συνώνυμο του «τρελού» είναι άλλη ιστορία.

    Όμως τελικά το άτομο εκπορθήθηκε, η θρυαλλίδα στον πυρήνα του εντοπίστηκε, και ο λατινικός όρος κάνει διεθνή καριέρα για να περιγράψει τα άλλα πυρηνικά που σηκώνουν αγέρωχα τις «κεφαλές» τους και κυκλοφορούν με το χαριτωμένο χαϊδευτικό «nukes». Αλλά όπως θα έλεγε ο Ντόναλντ Τραμπ για τους Ιρανούς, if you want nukes, you are nuts.

    ______________________________________________

    Σε συνεργασία με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας δημοσιεύει δύο λέξεις την εβδομάδα στην στήλη «Λεξιλογείον», στο ένθετο των Νέων Εποχών του «Βήματος» (και στην ηλεκτρονική έκδοση). Οι σχετικές καταχωρίσεις θα αναδημοσιεύονται στα διαδικτυακά μέσα του ΚΕΓ και σε ειδική ενότητα της ιστοσελίδας του ΚΕΓ.

    Σχολιάζονται λέξεις που είτε παρουσιάζουν ενδιαφέρον από ιστορική άποψη (ετυμολογία, ταξίδι της λέξης μέσα στον χρόνο) είτε «πριμοδοτούνται» από τη σύγχρονη γλωσσική (και όχι μόνο) επικαιρότητα, μεταξύ άλλων. Ο σχολιασμός ̶ σύντομος, μακριά από κάθε διάθεση γλωσσικής διδασκαλίας ̶ θα κινητοποιεί, πιστεύουμε ευχάριστα, την ανάδυση ρητών και υπόρρητων σημασιών, διασυνδέοντας ακόμη και γνωστές σημασίες με σύγχρονα νοήματα.

    Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις

    07 Ιούλ 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    6ο Διεθνές Συνέδριο στην Κύπρο: Γραμματισμοί και Σύγχρονη Κοινωνία: Από τις Δεξιότητες στις Πρακτικές (24-25/2/26)

    Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανακοινώνει τη διοργάνωση του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου: Γραμματισμοί και Σύγχρονη Κοινωνία: Από τις Δεξιότητες στις Πρακτικές.

    To Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Φεβρουαρίου 2026 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία και έχει ενταχθεί στις δράσεις της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιανουάριος-Ιούνιος 2026).

    07 Ιούλ 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

    Νέα έκδοση από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Α.Π.Θ.: Α. Ράλλη (επιμ.), Η νεοελληνική γλώσσα τον 19ο αιώνα: όψεις και απόψεις

    Η μορφή της γλώσσας, ομιλούμενης και γραπτής, είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησαν τους Έλληνες διανοούμενους του 18ου και του 19ου αιώνα. Οι διάφορες θέσεις τους οδήγησαν πολλές φορές σε συγκρούσεις μεταξύ τους, αλλά και μεταξύ των απλών ανθρώπων. Για τις διάφορες απόψεις γύρω από το γλωσσικό ζήτημα της περιόδου του 18ου και του 19ου αιώνα, όπως και για τη σύνδεση της γλώσσας με τη γνωσιολογία, τις ιδέες του Διαφωτισμού και γενικότερα με το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της εποχής έχει δημοσιευτεί μεγάλος αριθμός εργασιών.

    27 Ιούν 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

    Προκήρυξη θέσης καθηγητή Νεοελληνικών Σπουδών στο Παν/μιο της Βιέννης

    Το Τμήμα Ιστορικών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης προκηρύσσει θέση τακτικού καθηγητή στο πεδίο των Νέων Ελληνικών Σπουδών.

    27 Ιούν 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Συνέδρια & Ημερίδες

    11ο Σχολείο Υποψηφίων διδακτόρων/ισσών του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Παν/μίου Θεσσαλίας, Bόλος (27-28/6/2025)

    Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής έχει την τιμή να ανακοινώσει τη διεξαγωγή του 11ου Σχολείου Υποψηφίων Διδακτόρων/ισσών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 και
    το Σάββατο 28 Ιουνίου 2025, στο Αμφιθέατρο Σαράτση του Παραλιακού Συγκροτήματος Παπαστράτος.

    Το Σχολείο Υποψηφίων Διδακτόρων/ισσών αποτελεί μια καθιερωμένη πλέον πρωτοβουλία του Τμήματος, με στόχο την υποστήριξη και ενίσχυση της ερευνητικής πορείας των υποψηφίων διδακτόρων/ισσών.

    Στο πλαίσιο αυτής της διήμερης συνάντησης, παρέχεται η δυνατότητα σε νέους/ες ερευνητές/τριες να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με τον επιστημονικό διάλογο, να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και να ανταλλάξουν ιδέες, προβληματισμούς και μεθοδολογικές προσεγγίσεις.

    17 Ιούν 2025 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1] 2 3 4 5 ...106   Επόμενο >