Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Νέα Ελληνική

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

    Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Α.Π.Θ.: Δε σ' αγαπώ, σ' αγαπάω: η γλωσσική ποικιλία στην Εκπαίδευση (25/5/24)

    Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Α.Π.Θ. διοργανώνει το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 από τις 10.30 έως τις 13.30 διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο «Δε σ' αγαπώ, σ' αγαπάω: η γλωσσική ποικιλία στην Εκπαίδευση». Βασικός στόχος: Πώς με την κατάλληλη διδακτική διαδικασία μπορεί να οδηγηθεί το μαθητικό κοινό να "ανακαλύψει" και να κατανοήσει ζητήματα που αφορούν τη γλωσσική ποικιλία.

    Το Σεμινάριο διαρθρώνεται σε τέσσερις φάσεις ως εξής (συντονιστής: Θανάσης Μιχάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.):

    1η φάση: παρουσίαση: «Δε σ' αγαπώ, σ' αγαπάω: η γλωσσική ποικιλία στην Εκπαίδευση» (Άννα Ιορδανίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών),

    2η φάση: παρουσίαση: «Του διεθνούς ή του διεθνή: διδάσκοντας τη γλωσσική ποικιλία μέσα από διαφορετικά κειμενικά είδη» (Μαρία Καμηλάκη, διδάσκουσα Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου),

    3η φάση: παρουσίαση: «Θεωρούνταν/εθεωρείτο/θεωρούταν: γλωσσική ποικιλία και επίσημο/ανεπίσημο ύφος ή σωστό/λάθος;» (Κατερίνα Αλεξανδρή, Επίκουρη Καθηγήτρια Δ.Π.Θ.),

    4η φάση: τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και συζήτηση, με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Ινστιτούτου.

    25 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Διαδικτυακή διάλεξη της κ. Μ. Γιούνη με θέμα: ''Ἀραὶ καὶ νόμοι καὶ φυλακαί H χρήση της κατάρας στο δίκαιο και στην πολιτική'', Παν/μιο Ιωαννίνων (26/4/2024)

    Στο πλαίσιο του ΠΜΣ ''Κλασική Φιλολογία'' του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (σεμινάριο Λογοτεχνία και Τελετουργία, Α. Ζωγράφου), θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ομιλία της κ. Μαρίας Γιούνη (Kαθ. στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης), την Παρασκευή 26 Απριλίου2024 και ώρα 19.00, με θέμα: ''Ἀραὶ καὶ νόμοι καὶ φυλακαί. H χρήση της κατάρας στο δίκαιο και στην πολιτική''.

    Για περισσότερες πληροφορίες και τον σύνδεσμο παρακολούθησης βλ. : https://philology.uoi.gr/ekdiloseis-synedria/prosklisi-se-diadiktyaki-dialexi-tis-k-marias-gioyni-kathigitrias-toy-d-p-th-26-04-2024/

    24 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Έναρξη εγγραφών στο Πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη νέα περίοδο του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης Γλώσσας» για διδάσκοντες/ουσες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (http://diadromes.greek-language.gr). Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 και διαρκούν 9 μήνες. Αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές από 23/04/2024 μέχρι και 05/09/2024 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.greek-language.gr/routes.

    Το πρόγραμμα αποτελείται από τις παρακάτω οκτώ ενότητες, οι οποίες καλύπτουν όλες τις θεματικές περιοχές που ενδιαφέρουν τον/τη διδάσκοντα/ουσα την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα:

    1. Σχεδιασμός και διαχείριση μαθήματος, διδασκαλία των τεσσάρων δεξιοτήτων

    2. Διδασκαλία της γραμματικής, του λεξιλογίου και της προφοράς

    3. Διδασκαλία ξένης γλώσσας μέσω Η/Υ (Computer Assisted Language Learning)

    4. Γλωσσική διδασκαλία σε παιδιά

    5. Όψεις της γλώσσας (Ποικιλομορφία της γλώσσας, κειμενικά είδη και λογοτεχνικός λόγος)

    6. Διγλωσσία: Η γλώσσα και η σκέψη στον δίγλωσσο ομιλητή

    7. Όταν οι πολιτισμοί συνομιλούν στο σχολείο: ζητήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

    8. Αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών

    Το πρόγραμμα, που από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του, το 2007, τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών, διαρκώς επικαιροποιείται και βελτιώνεται, ενώ προσφέρει ευελιξία στην παρακολούθησή του, καθώς υλοποιείται εξ ολοκλήρου από απόσταση με ασύγχρονη διδασκαλία. Οι επιμορφούμενοι/ες σε κάθε ενότητα έχουν πρόσβαση επί 24ώρου βάσεως στο υλικό και σε φόρα συζητήσεων για άμεση επικοινωνία με τους/τις διδάσκοντες/διδάσκουσες καθώς και τους/τις επιμορφούμενους/επιμορφούμενες, προκειμένου να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και εποικοδομητικός διάλογος.

    Πραγματοποιούνται 2 τηλεσεμινάρια σε κάθε ενότητα, σε πραγματικό χρόνο, για τη ζωντανή επικοινωνία με την ομάδα διδασκαλίας.

    Μοναδικά στοιχεία του προγράμματος:

    - Τρεις, τουλάχιστον, εξειδικευμένοι/ες διδάσκοντες/ουσες σε κάθε ενότητα, με πολύχρονη πείρα στον τομέα τους, διδάσκουν, επιβλέπουν και απαντούν άμεσα στις ερωτήσεις των επιμορφούμενων.

    - Η διδασκαλία αξιοποιεί αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

    - Οι επιμορφούμενοι/ες εκπονούν εργασία σε κάθε ενότητα με την καθοδήγηση και υποστήριξη των διδασκόντων/διδασκουσών.

    - Από το 2022–2023 λειτουργεί διαδικτυακή κοινότητα εκπαιδευτικών στην οποία εντάσσονται οι απόφοιτοι/ες. Η καινοτομία αυτή ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επιστημονικές αναζητήσεις, οι οποίες δεν θεωρούν την εκπαίδευση εκπαιδευτικών ως μια άπαξ ενέργεια που ολοκληρώνεται με τον κύκλο κάποιων μαθημάτων. Το περιβάλλον της διαδικτυακής κοινότητας ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή, παρέχοντας τη δυνατότητα για συνεχή συνεργασία και ενημέρωση στο μέλλον.

    Στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει κάθε εμπλεκόμενος/η στη ή/και ενδιαφερόμενος/η για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αρκεί να είναι απόφοιτος/η ελληνικής φιλολογίας, ξένων φιλολογιών, παιδαγωγικών τμημάτων, θεολογικών σχολών ή άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων ελληνικών ή ισότιμων ξένων πανεπιστημίων. Υπό όρους γίνονται δεκτοί/ές υποψήφιοι/ες που δεν έχουν ολοκληρώσει σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Το Πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας»

    α) αποτελεί αναγνωρισμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και οδηγεί στην απόκτηση αναγνωρισμένης από το ελληνικό κράτος διδακτικής επάρκειας για τη διδασκαλία της ελληνικής στην αλλοδαπή (Υ.Α. Φ.815.2/306/40937/Ζ1, ΦΕΚ τ. Β΄ 862/8.4.2014),

    β) παρέχει πιστοποιημένη εξειδίκευση στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και ανταποκρίνεται στα συνεκτιμώμενα προσόντα της πρόσφατης ρύθμισης για τη στελέχωση των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) από μόνιμους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 (δ) της Κ.Υ.Α. αριθμ. 152360/ΓΔ4/19.9.2016 (ΦΕΚ 3049/Β/23.9.2016),

    γ) μοριοδοτείται ως προσόν για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης (νόμος υπ’ αριθμ. 4823/2021. ΦΕΚ 136/Α/3-8-2021).

    Για κάθε σχετική πληροφορία, όπως την εγγραφή στο πρόγραμμα και το κόστος, σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα των εγγραφών: www.greek-language.gr/routes.

    Στοιχεία επικοινωνίας:

    Συντονίστριες του προγράμματος «Διαδρομές» : Αθανασία Μαργώνη, Ευδοξία Μητρούση

    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : diadromes@greeklanguage.gr

    Skype : Διαδρομές - Routes

    Τηλ. : (0030) 2310 805 507 & 488 560

    (ώρες πληροφόρησης: 9.00-15.00 καθημερινά-εργάσιμες ημέρες)

    Δείτε στα συνημμένα το Δελτίο Τύπου στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ρωσικά

    24 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Διαδικτυακή Διάλεξη του κ. Simon Bronner με τίτλο: ''What and How Do Youth Learn with Tradition? The Folklore and Ethnology of Education'', Παν/μιο Ιωαννίνων (26/4/2024)

    Το Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών και Εκπαίδευσης και το Εργαστήριο Γλώσσας, Γλωσσικής Διδασκαλίας & Πολιτισμού του Παιδαγωγικού Τμ. Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν/μίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του κύκλου ακαδημαϊκών δράσεων ''ΣταυροΔρόμια: Λαϊκός Πολιτισμός, Χορός και Εκπαίδευση'', διοργανώνει διαδικτυακή διάλεξη του κ. Simon Bronner (PhD, Καθηγητή Λαογραφίας του University of Wisconsin-Milwaukee) με τίτλο:
    ''What and How Do Youth Learn with Tradition? The Folklore and Ethnology of Education''.
    Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, ώρα: 18:00.

    Σχολιασμός: Μ. Καπλάνογλου, Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α & Γ. Κατσαδώρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
    Συντονισμός: Χ. Παπακώστας, αναπληρωτής καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε., Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

    22 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Ομαδική έκθεση βιβλίου τοπικών συγγραφέων & ποιητών στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου (21/4/2024)

    Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Σχολικής Στέγης, Προσχολικής Αγωγής, Δραστηριοτήτων και συνεργασία με τις δύο Δημοτικές Βιβλιοθήκες Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ανάδειξης και προβολής των τοπικών συγγραφέων και ποιητών, οργανώνοντας για πρώτη φορά μια ομαδική έκθεση βιβλίου προς τιμή τους.

    Η ομαδική Έκθεση οργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου& Πνευματικών Δικαιωμάτων, η οποία έχει καθιερωθεί διεθνώς από τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών– UNESCO.

    18 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Μεσαιωνική Ελληνική :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Προκήρυξη θέσεων για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις νεοελληνικές σπουδές του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου

    Στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Freie Universität Berlin) λειτουργεί ένα διετές Πρόγραμμα Σπουδών, που οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Νεοελληνικές Σπουδές. Η εγγραφή προϋποθέτει προπτυχιακές σπουδές (πτυχίο Βachelor Νεοελληνικών Σπουδών ή ισότιμα διπλώματα), που διασφαλίζουν τις βασικές γνώσεις σε ζητήματα νεοελληνικής γλώσσας, λογοτεχνίας, ιστορίας και πολιτισμού.

    Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των ερευνητικών δεξιοτήτων και στην εξειδίκευση στον χώρο των Νεοελληνικών Σπουδών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα
    νεοελληνικής ιστορίας, της κριτικής της λογοτεχνίας καθώς και της διανοητικής και πολιτισμικής
    ιστορίας του Νέου Ελληνισμού, ενώ το ερευνητικό ενδιαφέρον κινείται συστηματικά προς την
    κατεύθυνση της συγκριτικής ανάλυσης, της μελέτης της πολιτισμικής κινητικότητας, της αναζήτησης ευρύτερων, υπερεθνικών πλαισίων αναφοράς και ερμηνευτικών σχημάτων. Προτεραιότητα έχουν η εξοικείωση με την ερευνητική μεθοδολογία και η μελέτη των διαπολιτισμικών (μεταφραστικών) σχέσεων.

    Η ιστοσελίδα της Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για τη διάρθρωση του Προγράμματος Σπουδών καθώς και για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων:
    - https://www.geisteswissenschaften.fu-
    berlin.de/we02/studium/ma/ma_neograezistik/ma_neograezistik_el/
    - https://www.uni-assist.de/en/faqs/

    Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέσω uni-assist.de/en μέχρι τις 15 Αυγούστου 2024. Η επιλογή των
    επιτυχόντων ανακοινώνεται με προσωπικό μήνυμα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου αρχίζουν στις 14 Οκτωβρίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες για τις
    νεοελληνικές σπουδές στο Freie Universität Berlin: https://doi.org/10.26220/aca.2918

    17 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Διάλεξη της κ. Α. Ευθυμίου με θέμα: ''Οι σημασίες των παραγωγικών προσφυμάτων της νέας ελληνικής'', Παν/μιο Πατρών (18/4/2024)

    Στο πλαίσιο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων της Ειδίκευσης Γλωσσολογίας,
    Τμ. Φιλολογίας Παν/μίου Πατρών, θα δοθεί διάλεξη από την κα Αγγελική Ευθυμίου (Αν. Καθ. Δ.Π.Θ.) με θέμα: "Οι σημασίες των παραγωγικών προσφυμάτων της νέας ελληνικής'', στο πλαίσιο του μαθήματος ''Συγκριτική Μορφολογία'', την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 14.00-17.00 (αίθουσα Κ9).

    16 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    6οι Παγκρήτιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, Ρέθυμνο (19-21/4/2024)

    Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου, το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και η Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη της Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και του Δήμου Ρεθύμνης, συνδιοργανώνουν
    τους 6ους Παγκρήτιους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο 1ο Λύκειο Ρεθύμνου και στα διδακτήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, το τριήμερο 19-21 Απριλίου 2024.

    15 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Τύπος

    Η πολυβραβευμένη συγγραφέας Victoria Hislop στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (10/4/2024)

    Τη βραβευμένη συγγραφέα Victoria Hislop υποδέχεται την Τετάρτη 10 Απριλίου το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, σε μία διάλεξη με θέμα: ''Excavating the recent past'', στο πλαίσιο της ετήσιας σειράς διαλέξεων Kimon Friar που διοργανώνει κάθε χρόνο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αττική Παράδοση. Η φετινή διάλεξη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, στις 7 μ.μ..

    Η σειρά διαλέξεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ελληνοαμερικανού ποιητή και μεταφραστή Kimon Friar, ο οποίος –με το έργο του– συνέβαλε σημαντικά στην αναγνώριση της ελληνικής λογοτεχνίας διεθνώς. Ο Kimon Friar κληροδότησε ένα μεγάλο μέρος του αρχείου του στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, υλικό το οποίο φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου στην Αγία Παρασκευή.

    Στο πλαίσιο της διάλεξης, η πολυγραφότατη συγγραφέας θα μοιραστεί τις σκέψεις της για το πώς η Ελλάδα του 20ού αιώνα έχει εμπνεύσει τη μυθοπλαστική γραφή της, καθώς και η χώρα μας την έχει καθορίσει τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

    Η Victoria Hislop σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στη συνέχεια εργάστηκε στον χώρο των εκδόσεων, των δημοσίων σχέσεων και της δημοσιογραφίας. Χάρη στην ενασχόλησή της με το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ, ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο. Αντλώντας έμπνευση από μία επίσκεψή της στη Σπιναλόγκα, την εγκαταλειμμένη αποικία των λεπρών στα ανοιχτά της Κρήτης, το 2005 εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα, ''Το Νησί'', το οποίο έγινε διεθνές μπεστ σέλερ. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει λάβει το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στα British Book Awards, ενώ το μυθιστόρημα έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες, με 6 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν πουληθεί παγκοσμίως.

    Το 2019, η Victoria Hislop αναγορεύτηκε Επίτιμη Διδάκτορας των Γραμμάτων από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και το 2020 της απονεμήθηκε τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα, από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

    Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό

    10 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Διαδικτυακή Διάλεξη για την Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας: Α. Αλβανούδη, Τα ελληνικά της διασποράς: Η περίπτωση της Αυστραλίας (15/4/24)

    Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή διάλεξη της κ. Αγγελικής Αλβανούδη, καθηγήτριας του ΑΠΘ, με θέμα: «Τα ελληνικά της διασποράς: Η περίπτωση της Αυστραλίας».

    Η διάλεξη θα μεταδοθεί στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/live

    ενώ το βίντεο της διάλεξης θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΚΕΓ: https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/playlists.

    Η διάλεξη είναι μέρος του νέου κύκλου των 10 ετήσιων διαδικτυακών διαλέξεων, μέσω των οποίων το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας υλοποιεί πενταετές μνημόνιο συνεργασίας για την ελληνομάθεια μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι διαλέξεις αυτές εντάσσονται στη γενικότερη θεματική της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας και εξειδικεύονται στις επιμέρους υποθεματικές περιοχές: (α) Ιστορία της γλώσσας, (β) Λεξικογραφία και (γ) Κοινωνιογλωσσικές πτυχές της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας (π.χ. διάλεκτοι, επαφές με άλλες γλώσσες, η ελληνική γλώσσα της διασποράς κτλ.).

    Για το πρόγραμμα των διαλέξεων, βλ. συνημμένο

    09 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1] 2 3 4 5 ...89   Επόμενο >