Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Τύπος

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Τύπος

    10ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου (24-27/7/2024)

    Δέκα χρόνια κλείνει φέτος το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου (ΔΛΦΤ), το οποίο διοργανώνεται όπως κάθε καλοκαίρι με την παρουσία εγνωσμένης αξίας συγγραφέων από
    την Ελλάδα και το εξωτερικό, και θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως 27 Ιουλίου 2024.

    Το μυθιστόρημα, το διήγημα, η ποίηση βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων για τέσσερις ημέρες στην ''καρδιά'' της Τήνου: φέτος η Χώρα, ο Αρνάδος και το Βωλάξ υποδέχονται 15 λογοτέχνες από 6 χώρες, μ’ ένα πρόγραμμα γεμάτο λέξεις, εικόνες, ιδέες και νοήματα.

    Το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου είναι ετήσια λογοτεχνική γιορτή που διοργανώνεται από το σωματείο Κοινωνία των (δε)κάτων. Ξεκίνησε το 2010 με στόχο να καταστεί η Τήνος
    ένα σημείο αναφοράς και τόπος συνάντησης της σύγχρονης λογοτεχνίας στην Ελλάδα και
    στον κόσμο.

    H διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Τήνου, το Ιερό Ίδρυμα της Παναγίας Ευαγγελίστριας και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

    24 Ιούλ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Τύπος

    ''Τα βιβλία αλλάζουν χέρια και χαιρόμαστε!'', Εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων (22/7/2024)

    Εκατοντάδες βιβλία θα χαρίσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τίτλο: ''Τα βιβλία αλλάζουν χέρια και χαιρόμαστε!'', τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 και ώρα 3μ.μ. έως 9μ.μ. στο χώρο του αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης. (Υψηλαντών 30)

    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων δέχεται καθημερινά δωρεές βιβλίων ποικίλου περιεχομένου από συμπολίτες μας. Τα πολλαπλά αντίτυπα δωρίζονται σε άλλες βιβλιοθήκες του Νομού μας, σε Σχολικές Βιβλιοθήκες και στις Ανταλλακτικές Βιβλιοθήκες.

    Φέτος, διοργανώνεται δεύτερη φορά, η προσφορά στο αναγνωστικό κοινό, εκατοντάδων τίτλων βιβλίων από τα πολλαπλά αντίτυπα δωρεών!

    Σας περιμένουμε να διαλέξετε αυτά που επιθυμείτε!

    19 Ιούλ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Τύπος

    Έκθεση βιβλίου στο Ναύπλιο (26/7-18/8/2024)

    Από την Παρασκευή 26 Ιουλίου έως και την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024, θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο η καθιερωμένη έκθεση Βιβλίου, στην πλατεία Ωνάση, καθημερινά, 19.00 - 24.00.

    Μια έκθεση θεσμός και μια πρόκληση για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του βιβλίου,
    να ενημερωθούν για την ελληνική και παγκόσμια βιβλιογραφία στη σκιά του Παλαμιδιού.

    Στην έκθεση παίρνουν μέρος πάνω από 80 εκδότες με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις τους και διαχρονικούς τίτλους, ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία Ν. Αργολίδας, η Μητρόπολη Αργολίδας και η Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας.

    Στο περίπτερο της ΠΟΕΒ φιλοξενούνται βιβλία των μελών της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας, και κάθε συγγραφέα που ζει ή γεννήθηκε στην Αργολίδα όπως επίσης και βιβλία που αναφέρονται στο Ναύπλιο

    19 Ιούλ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Τύπος

    4η Έκθεση Βιβλίου ''Στράτης Μυριβήλης'' στη Μυτιλήνη (14-21/7/2024)

    Για τέταρτη χρονιά πραγματοποιείται στην πόλη της Μυτιλήνης η έκθεση βιβλίου ''Στράτης Μυριβήλης'' από τις 15 -21 Ιουλίου και ώρες 19:00 με 23:00, στον υπαίθριο χώρο δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

    Στην έκθεση συμμετέχουν όλα τα βιβλιοπωλεία του νησιού, στηρίζεται από τον Δήμο Μυτιλήνης, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, και είναι ενταγμένη στο Λεσβιακό Καλοκαίρι. Κάθε απόγευμα οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μια διαφορετική δράση, συναυλίες, γνωριμία με συγγραφείς, αφιερώματα, εκπαιδευτικές δράσεις, με ελεύθερη είσοδο.

    16 Ιούλ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Τύπος

    Διήμερη συνάντηση με θέμα: ''Λογοτεχνία και Ιστορία'', στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο (13,14/7/2024)

    Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει διήμερη συνάντηση με θέμα: ''Λογοτεχνία και Ιστορία'' το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 στο συνεδριακό κέντρο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο.

    Η διήμερη συνάντηση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης είναι αφιερωμένη στη λογοτεχνία και τη σχέση της με την ιστορία.

    Για πολλά θέματα θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν διακεκριμένοι σύγχρονοι λογοτέχνες, κριτικοί και θεωρητικοί, καθώς και ιστορικοί. Ο Νίκος Δαββέτας, ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο Βασίλης Γκουρογιάννης, ο Βαγγέλης Καραμανωλάκης και ο Στρατής Μπουρνάζος θα συζητήσουν με την Ελισάβετ Κοτζιά στο Α΄ Στρογγυλό Τραπέζι το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024.

    Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 ο Μανόλης Πιμπλής θα έχει την ευκαιρία στο Β΄ Στρογγυλό Τραπέζι να ανταλλάξει απόψεις για το ιστορικό μυθιστόρημα με τη Ρέα Γαλανάκη, τον Χρήστο Α. Χωμενίδη, τον Βασίλη Τσιαμπούση, τον Ισίδωρο Ζουργό και τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου.

    Το διήμερο, αποτελεί μια ευκαιρία, για το κοινό που θα το παρακολουθήσει, να γνωρίσει Έλληνες λογοτέχνες, να ακούσει τους προβληματισμούς τους και να συζητήσει μαζί τους.
    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.

    05 Ιούλ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Τύπος

    43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης (5-21/7/2024)

    Από τις 5 έως τις 21 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί το 43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην παραλία του Λευκού Πύργου, και είναι αφιερωμένο στα Κυπριακά Γράμματα και την Κυπριακή Ποίηση. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 21:00 στην εξέδρα – άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου.

    Το Πανελλήνιο φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης αποτελεί μια ετήσια γιορτή που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, εκδότες και συγγραφείς από όλη την Ελλάδα, προσφέροντας μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών και την προώθηση του πολιτιστικού διαλόγου.

    05 Ιούλ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Τύπος

    1η Έκθεση βιβλίου Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης (28/6-14/7/2024)

    Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών,
    συνδιοργανώνουν την 1η Έκθεση Βιβλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή 28 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 στην πλατεία Σουρμένων στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, καθημερινά 6.30-11 μ.μ.

    Οι επισκέπτες της έκθεσης θα βρουν ποικιλία τίτλων, θα συνομιλήσουν με εκδότες, συγγραφείς, ποιητές, μεταφραστές, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα παραστάσεις καραγκιόζη και συναυλίες, ενώ καθημερινά θα γίνονται και κληρώσεις βιβλίων.

    18 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Τύπος

    Βραβεία Αναγνώστη 2024

    Απονεμήθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη τα φετινά Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη για τα βιβλία που εκδόθηκαν το 2023.
    Το Μεγάλο Τιμητικό Βραβείο για το 2024 απονεμήθηκε για το σύνολο του έργου της στην ομότιμη καθηγήτρια, δοκιμιογράφο και μεταφράστρια Λίζυ Τσιριμώκου.
    Το βραβείο Νίκου Θέμελη απονεμήθηκε στην Πέρσα Κουμούτση και τον σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη για το βιβλίο τους ''Η γέφυρα των λεμονιών'', από τις εκδόσεις Ποταμός.

    14 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Τύπος

    39oς Διεθνής Ποιητικός Διαγωνισμός Nosside

    Το Διεθνές Βραβείο Ποίησης Nosside –το όνομα του οποίου ανάγεται στη Νοσσίδα, ποιήτρια του 3ου αι. π.Χ., από την αρχαία ελληνική αποικία των Επιζεφύριων Λοκρών – θεσμοθετήθηκε το 1983, σε συνεργασία με το Centro Studi Bosio στο Ρήγιο της Καλαβρίας, και είναι εταίρος του δικτύου Unesco World Poetry Directory.

    Ο Διεθνής Ποιητικός Διαγωνισμός Nosside είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτισμικής στρατηγικής,
    η οποία επικεντρώνεται σε δύο πυλώνες. Αφενός στην πολυγλωσσία, δεδομένου ότι οι επίσημες γλώσσες του διαγωνισμού είναι πέντε (ιταλικά, αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και πορτογαλικά), αφετέρου στην αποδοχή και ισοτιμία όλων των γλωσσών του κόσμου, είτε αυτές είναι εθνικές, ιδιώματα, διάλεκτοι ή γηγενείς γλώσσες.

    Ιδρυτής και πρόεδρος του διαγωνισμού είναι ο Pasquale Amato, αφυπηρετήσας καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Μεσσήνης. Το Βραβείο Nosside είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας πολλών συντελεστών, όλων εκείνων που ενστερνίστηκαν και ενστερνίζονται το όραμα του καθηγητή Amato, άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν τον Ποιητικό Διαγωνισμό Nosside ως ένα τεράστιο πολιτισμικό και γλωσσικό εργαστήρι.

    Η ψυχή αυτού του εργαστηρίου είναι το Κέντρο Μελέτης Bosio στο Ρήγιο της Καλαβρίας (εταίρος του δικτύου Unesco World Poetry Directory για την Πολιτιστική Ποικιλομορφία), κέντρο το οποίο πλαισιώνεται από ένα δίκτυο διαπιστευμένων εκπροσώπων (για την Ελλάδα: Τζίνα Καρβουνάκη), συνεργατών και εθελοντών σε διάφορα μέρη του κόσμου.

    12 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Τύπος

    3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: ''Συνδέουμε λέξεις, ενώνουμε αφηγήσεις'' στο Ενετικό Λιμάνι, (26-30/6/2024)

    O Δήμος Χανίων, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης, το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: ''Συνδέουμε λέξεις, ενώνουμε αφηγήσεις'' στο Ενετικό Λιμάνι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί
    26-30 Ιουνίου 2024 και με κεντρικό θέμα: ''Ευρώπη, παρελθόν και μέλλον. Ματιές στη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την πολιτική''.

    Στο φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων συμμετέχουν περισσότεροι από 100 ομιλητές από 17 χώρες –συγγραφείς, ακαδημαϊκοί, μεταφραστές, διανοούμενοι και καλλιτέχνες, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Μ. Βρετανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ολλανδία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Αργεντινή, το Μεξικό, την Κολομβία, τη Νικαράγουα, το Περού και την Κόστα Ρίκα-, που λαμβάνουν μέρος σε περισσότερες από 60 θεματικές συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, περφόρμανς, συναυλίες, γύρω από βιβλία σύγχρονης ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, ποίησης, δοκιμίου, από 35 εκδότες.

    07 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1] 2 3 4 5 ...73   Επόμενο >