Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

SMTWTFS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Go
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Ενημέρωση

 • Έναρξη εγγραφών στο Πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

  Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη νέα περίοδο του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης Γλώσσας» για διδάσκοντες/ουσες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (http://diadromes.greek-language.gr). Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 και διαρκούν 9 μήνες. Αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές από 23/04/2024 μέχρι και 05/09/2024 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.greek-language.gr/routes.

  Το πρόγραμμα αποτελείται από τις παρακάτω οκτώ ενότητες, οι οποίες καλύπτουν όλες τις θεματικές περιοχές που ενδιαφέρουν τον/τη διδάσκοντα/ουσα την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα:

  1. Σχεδιασμός και διαχείριση μαθήματος, διδασκαλία των τεσσάρων δεξιοτήτων

  2. Διδασκαλία της γραμματικής, του λεξιλογίου και της προφοράς

  3. Διδασκαλία ξένης γλώσσας μέσω Η/Υ (Computer Assisted Language Learning)

  4. Γλωσσική διδασκαλία σε παιδιά

  5. Όψεις της γλώσσας (Ποικιλομορφία της γλώσσας, κειμενικά είδη και λογοτεχνικός λόγος)

  6. Διγλωσσία: Η γλώσσα και η σκέψη στον δίγλωσσο ομιλητή

  7. Όταν οι πολιτισμοί συνομιλούν στο σχολείο: ζητήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

  8. Αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών

  Το πρόγραμμα, που από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του, το 2007, τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών, διαρκώς επικαιροποιείται και βελτιώνεται, ενώ προσφέρει ευελιξία στην παρακολούθησή του, καθώς υλοποιείται εξ ολοκλήρου από απόσταση με ασύγχρονη διδασκαλία. Οι επιμορφούμενοι/ες σε κάθε ενότητα έχουν πρόσβαση επί 24ώρου βάσεως στο υλικό και σε φόρα συζητήσεων για άμεση επικοινωνία με τους/τις διδάσκοντες/διδάσκουσες καθώς και τους/τις επιμορφούμενους/επιμορφούμενες, προκειμένου να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και εποικοδομητικός διάλογος.

  Πραγματοποιούνται 2 τηλεσεμινάρια σε κάθε ενότητα, σε πραγματικό χρόνο, για τη ζωντανή επικοινωνία με την ομάδα διδασκαλίας.

  Μοναδικά στοιχεία του προγράμματος:

  - Τρεις, τουλάχιστον, εξειδικευμένοι/ες διδάσκοντες/ουσες σε κάθε ενότητα, με πολύχρονη πείρα στον τομέα τους, διδάσκουν, επιβλέπουν και απαντούν άμεσα στις ερωτήσεις των επιμορφούμενων.

  - Η διδασκαλία αξιοποιεί αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

  - Οι επιμορφούμενοι/ες εκπονούν εργασία σε κάθε ενότητα με την καθοδήγηση και υποστήριξη των διδασκόντων/διδασκουσών.

  - Από το 2022–2023 λειτουργεί διαδικτυακή κοινότητα εκπαιδευτικών στην οποία εντάσσονται οι απόφοιτοι/ες. Η καινοτομία αυτή ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επιστημονικές αναζητήσεις, οι οποίες δεν θεωρούν την εκπαίδευση εκπαιδευτικών ως μια άπαξ ενέργεια που ολοκληρώνεται με τον κύκλο κάποιων μαθημάτων. Το περιβάλλον της διαδικτυακής κοινότητας ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή, παρέχοντας τη δυνατότητα για συνεχή συνεργασία και ενημέρωση στο μέλλον.

  Στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει κάθε εμπλεκόμενος/η στη ή/και ενδιαφερόμενος/η για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αρκεί να είναι απόφοιτος/η ελληνικής φιλολογίας, ξένων φιλολογιών, παιδαγωγικών τμημάτων, θεολογικών σχολών ή άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων ελληνικών ή ισότιμων ξένων πανεπιστημίων. Υπό όρους γίνονται δεκτοί/ές υποψήφιοι/ες που δεν έχουν ολοκληρώσει σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

  Το Πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας»

  α) αποτελεί αναγνωρισμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και οδηγεί στην απόκτηση αναγνωρισμένης από το ελληνικό κράτος διδακτικής επάρκειας για τη διδασκαλία της ελληνικής στην αλλοδαπή (Υ.Α. Φ.815.2/306/40937/Ζ1, ΦΕΚ τ. Β΄ 862/8.4.2014),

  β) παρέχει πιστοποιημένη εξειδίκευση στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και ανταποκρίνεται στα συνεκτιμώμενα προσόντα της πρόσφατης ρύθμισης για τη στελέχωση των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) από μόνιμους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 (δ) της Κ.Υ.Α. αριθμ. 152360/ΓΔ4/19.9.2016 (ΦΕΚ 3049/Β/23.9.2016),

  γ) μοριοδοτείται ως προσόν για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης (νόμος υπ’ αριθμ. 4823/2021. ΦΕΚ 136/Α/3-8-2021).

  Για κάθε σχετική πληροφορία, όπως την εγγραφή στο πρόγραμμα και το κόστος, σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα των εγγραφών: www.greek-language.gr/routes.

  Στοιχεία επικοινωνίας:

  Συντονίστριες του προγράμματος «Διαδρομές» : Αθανασία Μαργώνη, Ευδοξία Μητρούση

  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : diadromes@greeklanguage.gr

  Skype : Διαδρομές - Routes

  Τηλ. : (0030) 2310 805 507 & 488 560

  (ώρες πληροφόρησης: 9.00-15.00 καθημερινά-εργάσιμες ημέρες)

  Δείτε στα συνημμένα το Δελτίο Τύπου στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ρωσικά

 • Διαδικτυακή Διάλεξη για την Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας: Χ. Καρβούνης, Το γλωσσικό ζήτημα: εμμονή, αναγκαιότητα ή νεωτερικότητα. Η περίπτωση των ελληνικών και τα ευρωπαϊκά παράλληλα (24/6/24)

  Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή διάλεξη του κ. Χρήστου Καρβούνη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μάιντς, Γερμανία, με θέμα: «Το γλωσσικό ζήτημα: εμμονή, αναγκαιότητα ή νεωτερικότητα. Η περίπτωση των ελληνικών και τα ευρωπαϊκά παράλληλα».

  Η διάλεξη θα μεταδοθεί στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/live

  ενώ το βίντεο της διάλεξης θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΚΕΓ: https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/playlists.

  Η διάλεξη είναι μέρος του νέου κύκλου των 10 ετήσιων διαδικτυακών διαλέξεων, μέσω των οποίων το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας υλοποιεί πενταετές μνημόνιο συνεργασίας για την ελληνομάθεια μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι διαλέξεις αυτές εντάσσονται στη γενικότερη θεματική της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας και εξειδικεύονται στις επιμέρους υποθεματικές περιοχές: (α) Ιστορία της γλώσσας, (β) Λεξικογραφία και (γ) Κοινωνιογλωσσικές πτυχές της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας (π.χ. διάλεκτοι, επαφές με άλλες γλώσσες, η ελληνική γλώσσα της διασποράς κτλ.).

  Για το πρόγραμμα των διαλέξεων, βλ. συνημμένο

 • 5η Διαδικτυακή Συνάντηση στη σειρά διαλέξεων της Δ.ΕΛ.ΕΞΩ. "Χαρτογραφήσεις": Η διδασκαλία της ελληνικής στη Βαρκελώνη και η ελληνόγλωσση εκπαίδευση της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη (31/5/24)

  Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και ώρα Ελλάδας 14:00 με 15:30 θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη συνάντηση στη σειρά διαδικτυακών διαλέξεων «Χαρτογραφήσεις», κατά τις οποίες αποτυπώνεται η διδασκαλία της Ελληνικής σε διαφορετικά συγκείμενα στο εξωτερικό.

  Στην συνάντηση θα γίνουν τοποθετήσεις από τις Μαρία Ανδριά, Σπυριδούλα Βαρλοκώστα και Μαρία Ιακώβου σχετικά με την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στη Βαρκελώνη και από την Μαρία Ρομποπούλου σχετικά με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

  Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom στον σύνδεσμο
  https://authgr.zoom.us/j/96146492928?pwd=Sm94ODIxRk5USVJNMzVFOG1aa25WUT09

  Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. https://delexo.greeklanguage.gr/index.php/el/drastiriotita/xartografiseis/41-i-didaskalia-tis-ellinikis-sti-varkeloni-kai-i-ellinoglossi-ekpaidefsi-tis-ellinorthodoxis-meionotitas-stin-konstantinoupoli

  Η διεθνής ομάδα ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος Δ.ΕΛ.ΕΞΩ. ιδρύθηκε το 2022 και εντάσσεται στις δράσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.
  Εστιάζει στη διδασκαλία της ελληνικής εκτός Ελλάδας και παρέχει το οργανωτικό πλαίσιο για την ανάπτυξη συζήτησης, κριτικής και έρευνας με αντικείμενο τη διδασκαλία της ελληνικής ανά τον κόσμο, υπό το πρίσμα ποικίλων θεωρητικών και μεθοδολογικών παραδόσεων.

9,466 items total [1 - 10]
Go
<< First < Previous Next > Last >>
ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
 • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

  Διεθνές Θερινό Σεμινάριο με θέμα: ''Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διδασκαλία και Μάθηση'', Παν/μιο Ιωαννίνων (10,11/7/2024)

  Το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών & Εκπαίδευσης από Απόσταση της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Kaleidoscope Learning, The Learning Ideas Conference, συνδιοργανώνουν στις 10 και 11 Ιουλίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο Κάρολος Παπούλιας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το θερινό σεμινάριο με τίτλο:
  ''Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διδασκαλία και Μάθηση''.

  09 Jul 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

  7ο Θερινό Βιβλιοστάσιο 2024

  Από την Παρασκευή 19 Ιουλίου έως και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024,στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα πραγματοποιηθεί το 7ο Θερινό Βιβλιοστάσιο.

  Μια μεγάλη γιορτή βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία
  να αγοράσει βιβλία από ανεξάρτητους, μικρούς εκδοτικούς οίκους, και να παρακολουθήσει συζητήσεις για βιβλία και λογοτεχνία.

  Ώρες λειτουργίας:
  Παρασκευή 19/7, 15:00 – 23:00 || Σάββατο 20 & Κυριακή 21/7, 11:00 – 23:00

  Είσοδος ελεύθερη

  08 Jul 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

  Το διεθνές Βραβείο Lord Byron 2024 απενεμήθη στον Earl of Lytton

  Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών, απονέμουν κάθε χρόνο το διεθνές Βραβείο Lord Byron σε διακεκριμένες προσωπικότητες των οποίων οι σταδιοδρομίες στηρίζονται στις αξίες του φιλελληνισμού.

  Tην Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024,πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του διεθνούς Βραβείου Lord Byron 2024. Ο βραβευόμενος, Earl of Lytton, είναι ο μοναδικός απευθείας απόγονος του Λόρδου Βύρωνα, από την κόρη του Ada Byron Lovelace, και μέλος της Βουλής των Λόρδων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Με το πέρας της τελετής απονομής, ο Λόρδος Lytton και ο 13ος Λόρδος Byron εγκαινίασαν την έκθεση Ο Λόρδος Βύρων και η φιλελληνική αύρα.

  Η έκθεση αναπτύσσεται στην ανατολική αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών και περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα του Λόρδου Βύρωνος και των συντρόφων του εθελοντών στην Ελλάδα, ιστορικά τεκμήρια και εκδόσεις, καθώς και σπάνια έργα τέχνης με Βυρωνικούς ήρωες από τις συλλογές του Μουσείου Φιλελληνισμού.

  Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου 2024 και είναι επισκέψιμη καθημερινά 10.00-14.00 (Πανεπιστημίου 28) με ελεύθερη είσοδο.

  08 Jul 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Τύπος

  Διήμερη συνάντηση με θέμα: ''Λογοτεχνία και Ιστορία'', στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο (13,14/7/2024)

  Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει διήμερη συνάντηση με θέμα: ''Λογοτεχνία και Ιστορία'' το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 στο συνεδριακό κέντρο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο.

  Η διήμερη συνάντηση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης είναι αφιερωμένη στη λογοτεχνία και τη σχέση της με την ιστορία.

  Για πολλά θέματα θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν διακεκριμένοι σύγχρονοι λογοτέχνες, κριτικοί και θεωρητικοί, καθώς και ιστορικοί. Ο Νίκος Δαββέτας, ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο Βασίλης Γκουρογιάννης, ο Βαγγέλης Καραμανωλάκης και ο Στρατής Μπουρνάζος θα συζητήσουν με την Ελισάβετ Κοτζιά στο Α΄ Στρογγυλό Τραπέζι το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024.

  Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 ο Μανόλης Πιμπλής θα έχει την ευκαιρία στο Β΄ Στρογγυλό Τραπέζι να ανταλλάξει απόψεις για το ιστορικό μυθιστόρημα με τη Ρέα Γαλανάκη, τον Χρήστο Α. Χωμενίδη, τον Βασίλη Τσιαμπούση, τον Ισίδωρο Ζουργό και τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου.

  Το διήμερο, αποτελεί μια ευκαιρία, για το κοινό που θα το παρακολουθήσει, να γνωρίσει Έλληνες λογοτέχνες, να ακούσει τους προβληματισμούς τους και να συζητήσει μαζί τους.
  Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης.

  05 Jul 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Γλωσσολογία :: Ανακοινώσεις

  Διαδικτυακή διάλεξη του κ. Γ. Μικρού: ''Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα και Υφολογική Μίμηση. Υφομετρική ανάλυση της προσέγγισης ύφους γνωστών συγγραφεών'' (7/7/2024)

  Στο πλαίσιο του Κύκλου διαλέξεων, με θέμα: ''Ο αντίκτυπος της Τεχνητής Νοημοσύνης σήμερα
  και αύριο'', που διοργανώνει το Εργαστήριο Γλωσσολογίας LingLab του Τμήματος Φιλολογίας
  της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή διάλεξη με ομιλητή τον
  κ. Γ. Μικρό (Καθηγητής, College of Humanities &Social Sciences Hamad Bin Khalifa University).

  Η διάλεξη θα γίνει την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 κι έχει θέμα: ''Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα και Υφολογική Μίμηση. Υφομετρική ανάλυση της προσέγγισης ύφους γνωστών συγγραφέων'' .

  05 Jul 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Νέα Ελληνική :: Τύπος

  43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης (5-21/7/2024)

  Από τις 5 έως τις 21 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί το 43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην παραλία του Λευκού Πύργου, και είναι αφιερωμένο στα Κυπριακά Γράμματα και την Κυπριακή Ποίηση. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 21:00 στην εξέδρα – άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου.

  Το Πανελλήνιο φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης αποτελεί μια ετήσια γιορτή που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, εκδότες και συγγραφείς από όλη την Ελλάδα, προσφέροντας μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών και την προώθηση του πολιτιστικού διαλόγου.

  05 Jul 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Αρχαία Ελληνική :: Ανακοινώσεις

  Εντατικό Πρόγραμμα Μεικτής Κινητικότητας με τίτλο: ''Mythical Thrace'', από το Δ.Π.Θ., Αλεξανδρούπολη (1-5/7/2024)

  Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας διοργανώνει Εντατικό Πρόγραμμα Μεικτής Κινητικότητας (Blended Intensive Programme) στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ131 2021-2027 υπό τον τίτλο: ''Mythical Thrace'' με Ίδρυμα συντονισμού το Δ.Π.Θ., στην Αλεξανδρούπολη
  από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, 1-5 Ιουλίου 2024.

  03 Jul 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Γλωσσολογία :: Ανακοινώσεις

  9ο Διεθνές Συνέδριο ''Ελληνική Γλώσσα και Διαταραχές'', ΕΚΠΑ (23,24/9/2024)

  Το Εργαστήριο Ψυχογλωσσολογίας & Νευρογλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας ΕΚΠΑ, διοργανώνει το 9ο Διεθνές Συνέδριο ''Ελληνική Γλώσσα και Διαταραχές'' (Language Disorders in Greek 9, LDG9) στις 23 - 34 Σεπτεμβρίου 2024 (Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης Φιλοσοφικής Σχολής).

  Όπως και τα προηγούμενα έτη, το συνέδριο καλύπτει διάφορες πτυχές των νευροαναπτυξιακών και επίκτητων διαταραχών με πρωταρχικό στόχο τη διάχυση πρόσφατων πορισμάτων από την ψυχογλωσσολογική, τη νευρογλωσσολογική και την κλινική έρευνα στο ευρύ κοινό (ερευνητές και φοιτητές, οικογένειες παιδιών με γλωσσικές δυσκολίες, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας). Θα φιλοξενηθούν προφορικές ανακοινώσεις, αναρτημένες ανακοινώσεις, και θεματικό συμπόσιο με θέμα "Δι/Πολυγλωσσία και Γλωσσικές Διαταραχές".

  Το συνέδριο απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, γλωσσολόγους, επαγγελματίες υγείας (λογοθεραπευτές, ψυχολόγους), ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.

  02 Jul 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Αρχαία Ελληνική :: Ανακοινώσεις

  Διεθνές Workshop με τίτλο: ''Κατανοώντας την οβιδιακή βία'', Παν/μιο Ιωάννινων (19/9/2024)

  Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στο Διεθνές Workshop με τίτλο: ''Κατανοώντας την οβιδιακή βία'' (International Workshop “Understanding Ovidian Violence”) σε συνεργασία με τον Καθηγητή Marco Formisano από το Πανεπιστήμιο του Ghent (Βέλγιο).

  Το πρώτο μέρος του Workshop θα πραγματοποιηθεί τη 19η Σεπτεμβρίου 2024 στα Ιωάννινα, ενώ θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο μέρος στο Πανεπιστήμιο του Ghent (Βέλγιο). Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει διεθνούς φήμης προσκεκλημένους ομιλητές, με στόχο να διενεργηθεί μια διεπιστημονική συζήτηση και να αναδειχθούν νέες οπτικές σχετικά με το ζήτημα της βίας μέσα από τη μελέτη της οβιδιακής ποίησης, ένα θέμα που συζητείται διαρκώς τόσο στην ερευνητική κοινότητα όσο και από το ευρύτερο κοινό και έχει αποκτήσει μια αμφιλεγόμενη δημοτικότητα.

  02 Jul 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

  Poesea: Η θάλασσα στη λογοτεχνία, νέα πλατφόρμα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

  Η νέα πλατφόρμα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη φέρνει τη λογοτεχνία και την ποίηση πιο κοντά στη βιντεοτέχνη! Μέσα από ένα διαδραστικό χάρτη, 31 νησιά ζωντανεύουν στίχους, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της θάλασσας στην ελληνική σκέψη και έκφραση.

  Πιο συγκεκριμένα, ο διαδικτυακός τόπος poesea.gr παρουσιάζει 31 ποιήματα σχετικά με τη θάλασσα. Ως επίκεντρο έχει σύντομες μονόλεπτες παραγωγές που στόχο έχουν να εμπνεύσουν και να προτάξουν την επιστροφή στις λέξεις, αξιοποιώντας όμως τη δύναμη που ασκούν τα βίντεο στην καθημερινότητά μας.

  26 Jun 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Previous   [1] 2 3 4 5 ...947   Next >