Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

06 Ιούν. 2022

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νέα Ελληνική :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης στον τομέα της Ελληνομάθειας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα έτη 2022-2027

    Στο πλαίσιο της διαχρονικής στενής συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, η Υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως υπέγραψε στις 6/6/2022 με τον ομόλογό της κ. Πρόδρομο Προδρόμου Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της Ελληνομάθειας. Στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συναντίληψης, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του κ. Θεόδωρο Παπαγγελή, Ακαδημαϊκό.

    Βασικός πυλώνας υλοποίησης του Μνημονίου Συναντίληψης στον τομέα της Ελληνομάθειας θα είναι το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, το οποίο -με την 25-ετή εμπειρία του στις εξετάσεις ελληνομάθειας σε όλον τον κόσμο- θα συνδράμει τις προσπάθειες των δυο μερών (Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας) για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας διεθνώς.

    Σε δήλωσή της, η κ. Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι κοινός στόχος του Μνημονίου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης, η διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομιάς του Ελληνισμού, καθώς και η περαιτέρω διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.

    Ο κ. Πρόδρομος Προδρόμου σημείωσε ότι το παρόν Μνημόνιο, προϊόν πολυετούς επεξεργασίας, στοχεύει στη διμερή συνεργασία για την Πιστοποίηση της Ελληνομάθειας (σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης) για κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της επικράτειάς της καθώς και στην κυπριακή παροικία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Ο κ. Θεόδωρος Παπαγγελής δήλωσε ότι τώρα αρχίζει η πιο σημαντική φάση του Μνημονίου: η υποστήριξη της υλοποίησής του με όλα τα μέσα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, με όλες μας τις δυνάμεις, με όλο το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει ο φορέας για την ελληνομάθεια και με τη συσσωρευμένη εμπειρία ετών (από το 1996, που διενεργήθηκαν οι εξετάσεις ελληνομάθειας για πρώτη φορά).

    09 Ιούν 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Μεσαιωνική Ελληνική :: Αρχαία Ελληνική :: Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Διεθνές Συνέδριο Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Τυφλίδας:Contemporaneity of Antiquity (6-8/6/22)

    Το Ινστιτούτο Κλασικών, Βυζαντινών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου Τυφλίδας Ivane Javakhishvili προσκαλεί προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Διεθνές Συνέδριο Φοιτητών με τίτλο "Contemporaneity of Antiquity". Το Συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά και διά ζώσης στις 6-8 Ιουνίου 2022.

    Γλώσσες του Συνεδρίου: Αγγλικά, Γεωργιανά.

    Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν περίληψη της ομιλίας του έως τις 16 Μαΐου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

    Για ερωτήσεις απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

    29 Απρ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >