Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Ιούλιος 2022

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νέα Ελληνική :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας Μαΐου 2022: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων (29/7/22)

    Από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Τμήμα Στήριξης και Προβολής της Ελληνικής Γλώσσας) ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων για τις εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας Μαΐου 2022.

    Κάθε υποψήφιος/-ια που συμμετείχε στις εξετάσεις μπορεί να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της εξέτασής του/της μπαίνοντας στην ιστοσελίδα http://www.greek-language.gr/certification/results/index.html και χρησιμοποιώντας τα εξής στοιχεία: α) κωδικό αριθμό εξεταστικού κέντρου, β) κωδικό αριθμό υποψήφιου και γ) επίθετο υποψήφιου.
    Η αποστολή των έντυπων Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας στα εξεταστικά κέντρα θα πραγματοποιηθεί κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022.

    Για στατιστικά στοιχεία, βλ. συνημμένο

    29 Ιούλ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    8ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου (28-30/7/22)

    Στις 28 έως 30 Ιουλίου 2022 πρόκειται να διεξαχθεί το 8ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου. Το Φεστιβάλ διεξάγεται από το 2010 και μέχρι σήμερα έχει φέρει στο νησί τουλάχιστον 150 συγγραφείς, σημαντικούς δημιουργούς από όλες τις ηπείρους και από πολλές γλώσσες.

    Συμμετέχουν (με τη σειρά που εμφανίζονται) οι: Κώστας Καναβούρης, Αντιγόνη Κατσαδήμα, Αγγελική Κορρέ, Κρίστοφερ Μπάκεν (HΠA), Ναταλίγια Ντόβοπολ (Ουκρανία), Χρύσα Σπυροπούλου, Ίγια Κίβα (Ουκρανία), Φίλιππος Φιλίππου, Αλέκος Φλωράκης, Χουσεΐν Χαμπάς (Κουρδιστάν), Νάντη Χατζηγεωργίου, Λεβέντ Καρατάς (Τουρκία), Πάμπος Κουζάλης (Κύπρος), Παυλίνα Μάρβιν, Ευγενία Μπογιάνου, Βασίλης Ρούβαλης.

    Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού θα δούμε την «Ιστορία του λαβυρίνθου», μία παράσταση για σύγχρονες σκοτεινές κατασκευές βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Τίτου Πατρίκιου με τον μουσικό Κρέοντα Κανακάρη και τις ποιήτριες Παυλίνα Μάρβιν και Νάντη Χατζηγεωργίου. Οι άλλες δύο εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Αγία Τριάδα, στη Γύρλα και στον Αρνάδο.
    Το φεστιβάλ το διοργανώνει η Κοινωνία των (δε)κάτων με την υποστήριξη του Δήμου Τήνου, του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.
    Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο δημοσιογράφος και ποιητής, Ντίνος Σιώτης

    πηγή: bookia.gr (https://www.bookia.gr/index.php?action=Blog&post=2b51432e-be69-4cee-9429-f34abc262a16)

    26 Ιούλ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Μαθητικά Συνέδρια σε πόλεις της Ευρώπης από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

    Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνει Μαθητικά Συνέδρια σε πόλεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO και την αρωγή του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές να εκφράσουν με δημιουργικό τρόπο τα βιώματα, τις σκέψεις, τις ιδέες, τον προβληματισμό και τα μηνύματά τους για ένα θέμα διαχρονικό.

    Επόμενος σταθμός των Ευρωπαϊκών Μαθητικών Συνεδρίων είναι η Βερόνα, από 1 έως 5 Μαΐου 2023, με θέμα: «Κοινές Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες και η συνεισφορά της Ελλάδας και του πολιτισμού της στη διαμόρφωσή τους».

    21 Ιούλ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα Παν/μίου Αθηνών και Παν/μίου Πότσνταμ: In-between Ink, Color and Bits: On the Materiality of Arts (18-23/7/22)

    Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Πότσνταμ πρόκειται να συμμετάσχουν στο Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα "In-between Ink, Color and Bits: On the Materiality of Arts" που θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ στις 18-22 Ιουλίου 2022.

    18 Ιούλ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    17ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Κοινωνικών Επιστημών του οργανισμού Common Ground από το ΕΚΠΑ (21-23/7/22)

    Στις 21-23 Ιουλίου 2022 πρόκειται να διεξαχθεί το 17ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Κοινωνικών Επιστημών του οργανισμού Common Ground στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Το 17ο Διεθνές Συνέδριο αποτελεί δραστηριότητα του Interdisciplinary Social Sciences Research Network, το οποίο ιδρύθηκε το 2006 από τον μη κερδοσκοπικό επιστημονικό οργανισμό Common Ground, με στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς διεπιστημονικού δικτύου που συνδέει τις κοινωνικές επιστήμες μεταξύ τους, αλλά και με τις φυσικές και εφαρμοσμένες επιστήμες, τέμνοντας τα γεωγραφικά, πολιτισμικά και επιστημονικά σύνορα που τις διακρίνουν. Το φετινό συνέδριο, στο οποίο μπορεί κάποιος να συμμετάσχει στον φυσικό χώρο ή μέσω του διαδικτύου (blended conference) προσκαλεί επιστημονικές ανακοινώσεις στα πεδία των κοινωνικών μελετών και των μελετών για την κοινότητα, των πολιτικών και πολιτειακών μελετών, των πολιτισμικών μελετών, των περιβαλλοντικών μελετών, των οργανωτικών μελετών, των παιδαγωγικών μελετών και της επικοινωνίας. Η ιδιαίτερη έμφαση του φετινού συνεδρίου είναι: «Στα σταυροδρόμια των επιστημονικών παραδειγμάτων: Η ετεροδοξία στις κοινωνικές επιστήμες». Πέραν των ανακοινώσεων και των διαλέξεων που απευθύνονται στην ολομέλεια των συμμετεχόντων, θα υπάρξει ειδικό πάνελ με θέμα “Interdisciplinary Exchanges and New Paradigms in the Social Sciences: Focus on Greece”, στο οποίο επιστήμονες από διάφορα πεδία προσεγγίζουν διεπιστημονικά νέα παραδείγματα στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες στην Ελλάδα και διεθνώς.

    18 Ιούλ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη στην Αβινιόν (17/7/22)

    Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνει διάλεξη / ανάγνωση αποσπασμάτων από το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Η αυλή των θαυμάτων". Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Maison Jean Vilar (8 rue de Mons, Αβινιόν).

    15 Ιούλ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Γλωσσολογία :: Ανακοινώσεις

    4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γλωσσολογίας από το Παν/μιο Κρήτης (16-29/7/22)

    Ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει το 4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γλωσσολογίας. Το Θερινό Σχολείο θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο από τις 16 έως τις 29 Ιουλίου 2022.

    15 Ιούλ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Β΄ Διεθνές Συνέδριο για τους πρώτους Μαυροκορδάτους: Αλέξανδρος ο Εξ Απορρήτων (1641-1709) και οι Ηγεμόνες Μολδοβλαχίας Νικόλαος (1680-1730) και Κωνσταντίνος (1711-1769). H αυγή της Νεοτερικότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (15-17/7/22)

    Το Εργαστήριο Έρευνας Νεοελληνικής και Συγκριτικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου
    Πανεπιστημίου Θράκης –σε συνεργασία με το Τμήμα Ρομανικών Γλωσσών και Λογοτεχνιών,
    Κλασικών και Νεοελληνικών Σπουδών (Σχολή Ξένων Γλωσσών και Λογοτεχνιών) του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών και τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Ο Κοραής»– διοργανώνει το «Β΄ Διεθνές Συνέδριο για τους πρώτους Μαυροκορδάτους: Αλέξανδρος ο Εξ Απορρήτων (1641-1709) και οι Ηγεμόνες Μολδοβλαχίας Νικόλαος (1680-1730) και Κωνσταντίνος (1711-1769). H αυγή της Νεοτερικότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην πόλη της Χίου από 15 έως 17 Ιουλίου 2022.

    15 Ιούλ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για θέση Επιστημονικού/-ής Συνεργάτη/-ιδας

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (κωδ.: MA/03-2022)

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, ΝΠΙΔ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της υλοποίησης των ερευνητικών προγραμμάτων του, προβαίνει στην παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ακόλουθη θέση:

    ΕΩΣ ΕΝΑΝ/MIA (1) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ/-H ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ/-ΙΔΑ
    με ειδίκευση στη χρήση των ψηφιακών μέσων στη μελέτη και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας

    Α. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ:

    Ο/Η συνεργάτης/-ιδα θα απασχοληθεί στο πλαίσιο των γενικότερων αναγκών υλοποίησης των ερευνητικών προγραμμάτων του ΚΕΓ.

    Ενδεικτικά καθήκοντα της θέσης:

    Συμμετοχή στην αναδιάρθρωση και αναβάθμιση των ψηφιακών γλωσσικών πόρων του ΚΕΓ και υποστήριξη διδακτικού έργου σε πρόγραμμα που υλοποιεί το ΚΕΓ σχετικά με τη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης / Ξένης Γλώσσας.

    Β. ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

    1. Επίπεδο σπουδών: Πτυχιούχος Τμήματος Φιλολογίας (ελληνικής ή ξένης)

    2. Μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στη Γλωσσολογία.

    3. Διδακτορικό δίπλωμα σπουδών στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία με εστίαση στη χρήση των ψηφιακών μέσων ή στην Υπολογιστική Γλωσσολογία

    4. Αποδεδειγμένη γνώση χειρισμού Η/Υ.

    5. Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας

    6. Για τους άνδρες υποψήφιους: εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή νόμιμη απαλλαγή από αυτές κατά τη διάρκεια της σύμβασης.

    7. Δύο συστατικές επιστολές

    Γ. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ) ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΚΤΙΜΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

    1. Ακαδημαϊκή διδακτική εμπειρία .

    2. Εμπειρία σε ερευνητικά προγράμματα σε σχέση με τη γλώσσα και τα ψηφιακά μέσα.

    3. Οργανωτική και επικοινωνιακή ικανότητα, ανάληψη πρωτοβουλιών και αποτελεσματικότητα.

    4. Ομαδικό πνεύμα εργασίας, ικανότητα οργάνωσης και ευελιξίας.

    5. Προσανατολισμός στο αποτέλεσμα και στην επίτευξη των στόχων του φορέα.

    6. Κάθε άλλο στοιχείο που κρίνουν οι ενδιαφερόμενοι ότι σχετίζεται με τα απαιτούμενα προσόντα και εκτιμούν ότι θα βοηθήσει στην διαμόρφωση ορθής γνώμης για την εμπειρία, τις γνώσεις και την καταλληλότητά τους.

    Τα επικαλούμενα προσόντα και η εμπειρία των ενδιαφερομένων θα αξιολογηθούν με βάση τα δικαιολογητικά που θα υποβληθούν, λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές ίσης μεταχείρισης και της μη διάκρισης από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

    Ο συνεργάτης/-ιδα που θα επιλεγεί θα απασχοληθεί με σύμβαση εργασίας ή έργου. Η περίοδος απασχόλησης ξεκινά από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και διαρκεί για ένα (1) έτος, με δυνατότητα ανανέωσης.
    Η μηνιαία μεικτή αμοιβή θα οριστεί με απόφαση του Δ.Σ. του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και θα είναι ανάλογη των προσόντων και προϋπηρεσίας των υποψηφίων και των αναγκών / δυνατοτήτων του φορέα.

    Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά:
    ● Βιογραφικό σημείωμα.
    ● Φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών.
    ● Φωτοαντίγραφα βεβαιώσεων ή άλλων πιστοποιητικών προϋπηρεσίας.
    ● Για τους άνδρες υποψήφιους: φωτοτυπία απολυτηρίου στρατού ή βεβαίωση νόμιμης απαλλαγής.
    ● Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κρίνεται απαραίτητο.

    Δ. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ:

    Θα αξιολογηθούν μόνο οι προτάσεις υποψηφίων που θα κατατεθούν ιδιοχείρως (ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) ή θα αποσταλούν ταχυδρομικά µε συστημένη επιστολή, η οποία θα παραληφθεί και θα πρωτοκολληθεί το αργότερο μέχρι και τη Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022, ώρα 15:00 στην διεύθυνση που αναγράφεται κατωτέρω.

    (Προσοχή: Στο εξωτερικό μέρος του φακέλου αναγράφεται η ένδειξη που ακολουθεί):
    Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
    Καραμαούνα 1 (Πλατεία Σκρα), 55132 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
    "Για την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος κωδ. MA/03-2022"

    Αιτήσεις που κατατίθενται, παραλαμβάνονται ή πρωτοκολλούνται μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θεωρούνται εκπρόθεσμες, δεν αξιολογούνται, απορρίπτονται ως απαράδεκτες και επιστρέφονται.

    Η συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου στη παρούσα διαδικασία συνεπάγεται την χωρίς επιφύλαξη αποδοχή των όρων της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
    Σημειώνεται ότι το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση προς σύναψη σύμβασης, δεδομένου ότι επαφίεται στην πλήρη διακριτική ευχέρεια η ματαίωση της παρούσας διαδικασίας ή επανάληψη αυτής με τους ίδιους ή με νέους όρους, αποκλειόμενης οιασδήποτε αξιώσεως των ενδιαφερομένων.

    Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

    Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γεώργιο Βλάχο, στα τηλέφωνα 2313-331553 και ηλεκτρονικά στο e-mail: vlahos@komvos.edu.gr , ώρες 12:30-14:30.

    Ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας
    Θεόδωρος Παπαγγελής, Ακαδημαϊκός

    Δείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο συνημμένο

    13 Ιούλ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    3ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Μαριλένας Λασκαρίδη

    Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει τον 3ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Μαριλένας Λασκαρίδη για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και των αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Παιδείας Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας, για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022.

    Στόχος του διαγωνισμού δεν είναι μόνο να ενθαρρύνει την έκφραση, τη συγγραφική ικανότητα και γενικότερα την καλλιτεχνική ευαισθησία των εφήβων, αλλά και να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας με τους μαθητές των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.
    Πιστεύουμε πως αυτή η δημιουργική συμπόρευση συμβάλλει στη διάδοση και καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

    Προθεσμία υποβολής συμμετοχής ορίζεται η 31η Οκτωβρίου 2022.

    12 Ιούλ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1] 2 3   Επόμενο >