Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

08 Νοέ. 2023

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Μεσαιωνική Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Περιοδική έκθεση: Ο Γεώργιος Λασσάνης: ο Φιλικός, ο Επαναστάτης, ο Διανοούμενος, στο Μέγαρο της Βουλής

    Περιοδική έκθεση: Ο Γεώργιος Λασσάνης: ο Φιλικός, ο Επαναστάτης, ο Διανοούμενος, φιλοξενείται στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής και είναι επισκέψιμη Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρα 11:00, έως 24 Ιανουαρίου 2024.

    Μέσα από τις πηγές και τα τεκμήρια που παρουσιάζονται στην έκθεση αυτή, πολλά από τα οποία διαθέτει η Βιβλιοθήκη της Βουλής, ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με κείμενα, ιδέες, δράσεις του Κοζανίτη Φιλικού που επεξηγούν παραστατικά τις τρεις διαφορετικές ιδιότητες, που περιγράφονται στον τίτλο: αυτή του Φιλικού, του Επαναστάτη, του Διανοούμενου. Μέσα από πλήθος διαφορετικών τεκμηρίων ο επισκέπτης της μπορεί να παρακολουθήσει συνοπτικά την πορεία ενός ανθρώπου που αμετάκλητα σφράγισε την εποχή του με τη ζωή, το έργο, το πνεύμα του σε διαφορετικά περιβάλλοντα και συνθήκες.

    Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή (τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της επίσκεψης) στο αναφέροντας την ημερομηνία της επίσκεψης, το ονοματεπώνυμό σας, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

    08 Νοέ 2023 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ανακοινώνει τη λειτουργία της Πύλης του Αρχείου Ελληνικού Ιστού (Greek Web Archive Portal)

    Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), στο πλαίσιο των δράσεων για την παρακολούθηση και αρχειοθέτηση του ιστού (Web Archiving), ανακοινώνει τη λειτουργία της Πύλης του Αρχείου Ελληνικού Ιστού (Greek Web Archive Portal).

    Η Πύλη του Αρχείου Ελληνικού Ιστού είναι μία υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πλοηγηθούν στο ιστορικό περιεχόμενο του Ελληνικού Ιστού, δηλαδή σε όλους τους ιστότοπους του τομέα .gr από το 1996 έως σήμερα. Η υπηρεσία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Internet Archive, τον διεθνή οργανισμό που συλλέγει και διατηρεί το περιεχόμενο του παγκόσμιου ιστού.

    Μέσω της Πύλης παρέχεται η δυνατότητα αναζήτησης στη συλλογή είτε με λέξεις κλειδιά είτε με URL. Η αναζήτηση περιλαμβάνει ιστοσελίδες, καθώς και άλλους τύπους αρχείων: εικόνες, αρχεία ήχου, βίντεο, PDF.

    08 Νοέ 2023 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Αρχαία Ελληνική :: Τύπος

    Παρουσίαση του βιβλίου: Ε. Καρακάντζα ''ποιος είμαι; Ταυτότητα και πόλις στον Οιδίποδα Τύραννο'' Πάτρα (8/11/2023)

    Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, παρουσιάζεται στο Πολύεδρο το βιβλίο της Έφης Καρακάντζα (Αναπλ. Καθ. Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Παν/μιο Πατρών) ''ποιος είμαι; Ταυτότητα και πόλις στον Οιδίποδα Τύραννο'', μια νέα ερμηνεία της σοφόκλειας τραγωδίας ,που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καρδαμίτσα.

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

    Αμφιλόχιος Παπαθωμάς, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας– Παπυρολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
    Γιώργος Σαμπατακάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεατρολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Κριτικός Θεάτρου
    Αλέξανδρος Βελαώρας, Υπ.Διδάκτορας, Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

    Σχολιασμός και συντονισμός της συζήτησης από τον Σπύρο Ράγκο, καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

    06 Νοέ 2023 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Bazaar βιβλίου ΜΙΕΤ/ΕΛΙΑ/Ιστορικό Αρχείο ΕΤΕ στην Αθήνα, (8-12/11/2023)

    Bazaar βιβλίου ΜΙΕΤ/ΕΛΙΑ/Ιστορικό Αρχείο ΕΤΕ στην Αθήνα, από την Τετάρτη 8 έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στο Παλαιό Χρηματιστήριο, (Σοφοκλέους 8-10) από τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα.

    Περισσότεροι από 300 τίτλοι από τον χώρο των Aνθρωπιστικών και Kοινωνικών επιστημών, αλλά και της Tέχνης θα διατίθενται με έκπτωση έως και 70%. Παράλληλα οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν επιλεγμένα μικροαντικείμενα από τις συλλογές του ΕΛΙΑ (αφίσες, κάρτες κ.ά.)

    03 Νοέ 2023 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Συνέδρια & Ημερίδες

    IX Εθνικό Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών, Βενετία – Πάδοβα (6-8/11/2023)

    Η Εθνική Ένωση Νεοελληνικών Σπουδών (ANSN) διοργανώνει το IX Εθνικό Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βενετία και την Πάντοβα από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου 2023. Στόχος του Συνεδρίου, που προωθείται από την Εθνική Ένωση Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με το AteneoVeneto και τα Τμήματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Ca’ Foscari της Βενετίας και του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, και με την υποστήριξη του Βενετσιάνικου Κέντρου Γερμανικών Σπουδών, είναι να δώσει την ευκαιρία στα μέλη της Ένωσης να συναντηθούν και να συζητήσουν ένα ευρύτατο θέμα που περιλαμβάνει διάφορες στιγμές και πτυχές των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ του Βένετο και της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της νεότερης και σύγχρονης εποχής.

    Οι εργασίες του συνεδρίου, το οποίο θα ανοίξει στη Βενετία στις 6 Νοεμβρίου με ένα αφιέρωμα στον Mario Vitti (1926-2023). Inmemoriam, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στην Πάδοβα τις δύο επόμενες ημέρες (7-8 Νοεμβρίου).

    02 Νοέ 2023 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >