Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

12 Ιούλ. 2023

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Ανακοινώσεις

    O Behzad Karim Khani συναντά τον Χρήστο Αρμάντο Γκέζο στο Ινστιτούτο Γκαίτε (12/7/23)

    Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 και ώρα 7.30, ο Behzad Karim Khani συναντά τον Χρήστο Αρμάντο Γκέζο στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

    Ο Behzad Karim Khani θα διαβάσει από το μυθιστόρημά του "Σκύλος, λύκος, τσακάλι" και θα συνομιλήσει με τον Χρήστο Αρμάντο Γκέζο για την καταγωγή, τη μετανάστευση και τη συγγραφή.

    12 Ιούλ 2023 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Ολοκλήρωση 7oυ Διεθνούς Συνεδρίου Επιστήμης και Λογοτεχνίας και 1ου Διεθνούς Εργαστηρίου «Γιάννης Πούντος»

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 7o Διεθνές Συνέδριο Επιστήμης και Λογοτεχνίας και το 1ο Διεθνές Εργαστήριο «Γιάννης Πούντος» με θέμα: Communication of Science and Literature in the multiverse που οργανώθηκε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επικοινωνία της Επιστήμης (ΕΕΠ)» του ΕΑΠ με τη συνεργασία του Δήμου Αίγινας, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του τμήματος Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, της Έδρας Επιστημών, Τεχνολογίας και Σπουδών Φύλου του Πανεπιστημίου Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg και της Commission on Science and Literature DHST/IUHPST.

    Το Συνέδριο φιλοξενήθηκε στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης της Αίγινας, ένα εμβληματικό κτίριο, που υπήρξε οικία του σημαντικού εκπαιδευτικού και λόγιου της Αίγινας Παναγή Ηρειώτη (1854-1930).

    Συμμετείχαν με ενδιαφέρουσες πρωτότυπες ανακοινώσεις ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία και πραγματοποιήθηκε ένας υψηλού επιπέδου διάλογος για τις τρέχουσες εξελίξεις στο πεδίο αυτό.

    12 Ιούλ 2023 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Ηλεκτρονική έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου “…και Θεός ην ο Λόγος”. Η διασταύρωση της θρησκείας με τη λογοτεχνία

    Στο παρακάτω σχετικό αρχείο υπάρχει η ηλεκτρονική έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου με τίτλο «…και Θεός ην ο Λόγος». Η διασταύρωση της θρησκείας με τη λογοτεχνία (εισ.-επιμ. Βασίλης Μακρυδήμας, Τομέας ΜΝΕΦ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννινα 2023). Το συνέδριο υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Religion in literary criticism during the Greek interwar period (1922-1940)» (επιστημονικός υπεύθυνος: Βασίλης Μακρυδήμας, μέλη ερευνητικής ομάδας: Γιάννης Στάμος, Πολυξένη Συμεωνίδου, Δημήτρης Καραθανάσης). Το ερευνητικό έργο υποστηρίχτηκε από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στο πλαίσιο της Δράσης «2η Προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση Μεταδιδακτορικών Ερευνητών/τριών».

    12 Ιούλ 2023 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Ολοκληρώθηκε το 9ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο στις φυλακές νέων Αυλώνα

    Ολοκληρώθηκε το 9ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο στις φυλακές νέων Αυλώνα. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών.

    Το πρόγραμμα οργάνωσε το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την ελληνική αντιπροσωπεία του Διεθνούς Οργανισμού Cámara Internacional de Escritores & Artistas CIESART – Greece [Διεθνές Επιμελητήριο Συγγραφέων και Καλλιτεχνών] που εδρεύει στην Βαρκελώνη, και το Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse Européenne, Paris). Εκτός από τους κρατούμενους, το πρόγραμμα παρακολούθησαν και σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εθελοντές που συνδράμουν στο έργο του σωφρονιστικού καταστήματος. Οργανώθηκαν παράλληλα εργαστήρια για τους κρατούμενους, ενώ προβλέφθηκε διερμηνεία στις γλώσσες Ούρντου, Παστό και Φαρσί/Νταρί, από τους μεταφραστές της μη κυβερνητικής οργάνωσης SolidarityNow.

    Το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» ιδρύθηκε και διευθύνεται από την Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ειδική συνεργάτιδα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Νικολέττα Τσιτσανούδη Μαλλίδη, η οποία και εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνηση και ικανοποίηση από τη διεξαγωγή του προγράμματος

    12 Ιούλ 2023 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >