Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

18 Μάϊ. 2022

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Ανακοινώσεις

    Αναγόρευση του καθηγητή Brian D. Joseph ως Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας, ΑΠΘ

    Ένας από τους επιφανέστερους μελετητές της ελληνικής γλώσσας, Γλωσσολογίας και Φιλολογίας τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως, με διεθνή παρουσία και καταξίωση, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Οχάιο των ΗΠΑ Brian D. Joseph, ο οποίος με το έργο και τη συνολική δράση του συμβάλλει στη γνώση του ελληνισμού στην πατρίδα του, αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

    Η Τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

    Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Ανθούλα Ρεβυθιάδου, ενώ τον έπαινο εκφώνησε ο Ομότιμος Καθηγητής Γεώργιος Γιαννάκης.

    26 Μάϊ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση: Δημιουργική Γραφή & Φιλαναγνωσία. Η λογοτεχνία στην εκπαίδευση (18/5/22)

    Το Παράρτημα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στα πλαίσια της προσπάθειας επικαιροποίησης και εμβάθυνσης των γνώσεων των φοιτητών, αποφοίτων και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα της επιστήμης τους, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα «Δημιουργική Γραφή & Φιλαναγνωσία. Η λογοτεχνία στην εκπαίδευση» που θα υλοποιηθεί την Τετάρτη, 18 Μαϊου 2022 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής (Κτίριο Νέστορος Τσανακλή, Δημοκρίτου και Στουκόπουλου).

    17 Μάϊ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Global CIVIS Days από το Παν/μιο Αθηνών (18-20/5/22)

    Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την 1η Απριλίου 2022 έχει αναλάβει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου του CIVIS!

    Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΚΠΑ διοργανώνει φέτος τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου του CIVIS, τις “Global CIVIS Days”, η οποία θα διεξαχθεί στις 18-20 Μαΐου 2022 και θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλους: ακαδημαϊκούς, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό, ερευνητές, αλλά και διακεκριμένους επιστήμονες, κοινωνικούς εταίρους και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών από όλη την Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια των “Global CIVIS Days”, εκτός από τις συναντήσεις των ομάδων εργασίας, θα διεξαχθούν και ανοικτές συζητήσεις (“Open sessions”) με έμφαση σε ευρύτερες θεματικές σχετικά με την κοινωνία, τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά ("Society, Culture and Heritage"), όπου ήδη έχουν αναπτυχθεί σημαντικές δράσεις.

    16 Μάϊ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση αφιερωμένη στον Κοσμά Πολίτη από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (18/5/22)

    Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει τον κύκλο εκδηλώσεων «Λόγος 10» που επιμελείται ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, κ. Σταύρος Ζουµπουλάκης. Η δεύτερη εκδήλωση έχει τίτλο «Κοσμάς Πολίτης (1888-1974)» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, 19:00 έως 21:00, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό µε σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. 

    Ομιλητές:
    Ελισάβετ Κoτζιά, Κριτικός Λογοτεχνίας 
    Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, πεζογράφος 
    Γιώργος Καλλίνης, Δρ. Φιλολογίας, ΕΔΙΠ στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ 
     

    16 Μάϊ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Κύκλος εβδομαδιαίων διαδικτυακών διαλέξεων από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Φιλοσοφικής Σχολής AΠΘ (Μάιος 2022)

    Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Φιλοσοφικής Σχολής AΠΘ συνεχίζει τον διεπιστημονικό κύκλο εβδομαδιαίων διαδικτυακών διαλέξεων (Τετάρτες, 7-9 μ.μ.) και απευθύνεται σε όλους και όλες. Το πρόγραμμα για τον μήνα Μάιο έχει ως εξής:
    1. Χριστίνα Αδάμου, Αν. Καθηγήτρια, Τμήμα Κινηματογράφου, ΑΠΘ: «Πότε φτάνουμε; Το ταξίδι της σύγχρονης ηρωίδας στις ταινίες του Disney», Τετάρτη 4 Μαϊου
    2. Χριστίνα Αθανασιάδου, Αν. Καθηγήτρια, Τμήμα Ψυχολογίας, AΠΘ: «Το φαινόμενο της έμφυλης συντροφικής βίας», Τετάρτη 11 Μαϊου
    3. Μαρία Ρεπούση, Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΑΠΘ: «Ιστορία του γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα, 19ος και 20ός αι.», Τετάρτη 18 Μαϊου
    4. Tιτίκα Δημητρούλια, Καθηγήτρια, Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΑΠΘ: «Φύλο και λογοτεχνική μετάφραση», Τετάρτη 25 Μαϊου
    5. Kυριακή Κουρούνη, μέλος ΕΕΠ, Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΑΠΘ: «Φύλο και Μετάφραση: προσεγγίσεις, προτάσεις, προτιμήσεις και ερωτήσεις εντός και εκτός θεσμικών οργάνων», Τετάρτη 1 Ιουνίου

    03 Μάϊ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    2o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης (18-21/5/22)

    Το 2o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 18-21 Μαΐου 2022 σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική οργάνωση δράσης πολιτισμού HE.art.

    27 Απρ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Διαδικτυακή διάλεξη από το Δημοκρίτειο Παν/μιο: Α. Μιχαλόπουλος, Έχε γεια!’: αναζητώντας την ανδρική φωνή στις Ηρωίδες του Οβιδίου (18/5/22)

    Στο πλαίσιο του Διαδικτυακού Επιστημονικού Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του κ. Ανδρέα Μιχαλόπουλου με θέμα: ‘Έχε γεια!’: αναζητώντας την ανδρική φωνή στις Ηρωίδες του Οβιδίου. Η διάλεξη θα γίνει την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, ώρα 6.00.

    20 Απρ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Ανακοινώσεις

    Κύκλος Διαλέξεων από το Παν/μιο Αιγαίου: Γλωσσικές ποικιλίες στη Μεσόγειο: Σύγχρονες Προσεγγίσεις (εαρινό εξάμηνο 2021-22)

    Το Εργαστήριο Γλωσσολογίας Ν.Α. Μεσογείου του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει Κύκλο Διαλέξεων με θέμα "Γλωσσικές ποικιλίες στη Μεσόγειο: Σύγχρονες Προσεγγίσεις". Οι διαλέξεις πραγματοποιιούνται τις Τετάρτες και γίνονται διαδικτυακά.

    22 Φεβ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >