Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

15 Ιούλ. 2021

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Ανακοινώσεις

    Ανακοίνωση του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τον θάνατο του Προέδρου του ΚΕΓ, Ι.Ν. Καζάζη

    Το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ι. Καζάζη, Προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

    15 Ιούλ 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Ψήφισμα του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη) του ΑΠΘ για τον θάνατο του Προέδρου του ΚΕΓ, Ι.Ν. Καζάζη

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη τον θάνατο του Iωάννη N. Καζάζη, Ομότιμου Καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και Προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

    Αγαπημένος μαθητής του Δ. Ν. Μαρωνίτη και του Δ. Ι. Γεωργακά, κατά ένα χρόνο μικρότερος συμφοιτητής του μακαρίτη Α.-Φ. Χριστίδη και συμφοιτητής του μακαρίτη Δ. Ι. Ιακώβ και του Γ. Κεχαγιόγλου, συνάδελφος πολλών από εμάς επί σειρά ετών στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., ο εκλιπών ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας με βαθιά γνώση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και γλώσσας. Στην τελευταία εικοσιπενταετία της ζωής του συνέδεσε την επιστημονική και εκπαιδευτική δραστηριότητά του με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, του οποίου διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος. Από τις θέσεις αυτές εργάστηκε ακούραστα ώς την τελευταία στιγμή για την υλοποίηση και διεύρυνση των στόχων του Κέντρου, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, αλλά και στην ενίσχυση πολλών νεαρών ικανών φιλολόγων που έβρισκε πάντα τρόπους να τους κρατά στη φιλόξενη κυψέλη του Κέντρου.

    Τιμώντας τον εκλεκτό και χαλκέντερο επιστήμονα και συνάδελφο, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει:

    (α) να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και στους πολλούς συνεργάτες του στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας,

    (β) να εκπροσωπηθεί στην κηδεία του και να καταθέσει στεφάνι στη σορό του,

    (γ) να κοινοποιήσει ευρύτερα το ψήφισμα αυτό.

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2021

    Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

    Γ. Μ. Παράσογλου, Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ.

    15 Ιούλ 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Ψήφισμα του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας, ΑΠΘ για τον θάνατο του Προέδρου του ΚΕΓ, Ι.Ν. Καζάζη

    Για τον Ι. Ν. Καζάζη

    Το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας (ΣΝΕΓ) εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη του για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, Προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ι.Ν. Καζάζη.

    Η πολύχρονη και πολυσχιδής συμβολή του στη στήριξη και την προβολή της ελληνικής γλώσσας περιλαμβάνει και τη θητεία του στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας του ΣΝΕΓ από 01/09/2000 έως 31/08/2003.

    Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

    15 Ιούλ 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Ψήφισμα του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ για την απώλεια του Προέδρου του ΚΕΓ, Ι.Ν. Καζάζη

    Το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πληροφορήθηκε με μεγάλη οδύνη τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού και αγαπητού συναδέλφου, Ιωάννη Ν. Καζάζη, Ομότιμου Καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας.

    Ο Ι. Ν. Καζάζης υπήρξε πανεπιστημιακός δάσκαλος με εξαίρετο ήθος και σημαντική επιστημονική συμβολή στον τομέα της επιστήμης που θεράπευε.

    Ο εκλιπών τίμησε για πολλά χρόνια το Τμήμα με το επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο του και είχε καθοριστικό ρόλο στη μελέτη και προβολή της ελληνικής γλώσσας ευρύτερα ως Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

    Τιμώντας τη μνήμη του το Τμήμα Φιλολογίας αποφάσισε:

    1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του

    2. Να δημοσιεύσει το σχετικό ψήφισμα στον ημερήσιο τύπο και να το αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

    Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας

    Χρήστος Κ. Τσαγγάλης
    Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας

    15 Ιούλ 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Ψήφισμα της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ για τον θάνατο του Προέδρου του ΚΕΓ, Ι.Ν. Καζάζη

    Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πληροφορήθηκε με οδύνη τον θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή της και επί σειρά ετών Προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

    ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΖΑΖΗ

    κορυφαίου φιλολόγου, πανεπιστημιακού δασκάλου και πνευματικού ανθρώπου με σημαντική προσφορά στις κλασικές σπουδές, τη λεξικογραφία, την ελληνομάθεια και την καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Τιμώντας τη μνήμη του η Φιλοσοφική Σχολή αποφάσισε:

    1.να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά της στους οικείους του

    2.να δημοσιεύσει το ψήφισμα αυτό στον ημερήσιο τύπο και στην ιστοσελίδα της Σχολής.

    15 Ιούλ 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Ψήφισμα της Πρυτανικής Αρχής του Α.Π.Θ. για την απώλεια του Προέδρου του ΚΕΓ, Ι.Ν. Καζάζη

    Με μεγάλη θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής και Προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ,

    Ιωάννη Καζάζη.

    Ο Ιωάννης Καζάζης τίμησε το Πανεπιστήμιο με το εκπαιδευτικό και επιστημονικό του έργο. Υπήρξε πρότυπο πανεπιστημιακού δασκάλου, πρότυπο επιστήμονα αλλά και πνευματικός άνθρωπος με ήθος. Η συμβολή του εκλιπόντος στην ενίσχυση των ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό είναι ανεκτίμητη και η απώλειά του είναι μεγάλη για το ΑΠΘ, τη χώρα, τα ελληνικά γράμματα και την επιστήμη.

    Οι Πρυτανικές Αρχές, εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τιμούν το έργο και την προσφορά του Ιωάννη Καζάζη και

    Ψ η φ ί ζ ο υ ν

    -Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

    -Να δημοσιευθεί το σχετικό ψήφισμα στον ημερήσιο Τύπο.

    Ο Πρύτανης
    Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου

    15 Ιούλ 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    10ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο: Αθλητισμός, Κοινωνία και Πολιτισμός (9-10/10/21)

    Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard (CHS Greece και CHS US) διοργανώνει και φέτος σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία το 10ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο της σειράς «Αθλητισμός, Κοινωνία και Πολιτισμός».
    Το 10ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021, και θα έχει ως τίτλο «Ολυμπία & ο αγώνας για Ελευθερία» προς τιμή των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση.

    15 Ιούν 2021 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >