Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

03 Ιαν. 2024

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    3η Διεθνική Συνάντηση του προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 “CROSS-CULTURAL PHYSICAL LITERACY” (CCPL) στη Σανλιούρφα της Τουρικίας

    Διαπολιτισμικός Οδηγός Σωματικού Γραμματισμού (GuidetoCross-CulturalPhysicalLiteracy).
    Αυτός ο Οδηγός δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ ΚΑ2 “Cross-Cultural Physical Literacy” (CCPL), το οποίο στοχεύει:
    -στον φυσικό εγγραμματισμό των παιδιών με και χωρίς προσφυγικό ή/και μεταναστευτικό υπόβαθρο,
    -στην αύξηση της συμμετοχής τους σε δραστηριότητες φυσικής αγωγής και άθλησης και
    στην προώθηση του σεβασμού της πολιτισμικής ετερότητας μέσω της δημιουργίας μιας εργαλειοθήκης δραστηριοτήτων φυσικής αγωγής και άθλησης.

    Η κοινοπραξία αποτελείται από 3 εταίρους (Τουρκία, Ελλάδα και Ιταλία), 3 διαφορετικές χώρες με διαφορετικό υπόβαθρο (εθνικές ΜΚΟ, ευρωπαϊκά δίκτυα και πανεπιστημιακά ιδρύματα).

    Coordinator: Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü.

    Partners: National and Kapodistrian University of Athens και ENDAS Italia.

    Οι εταίροι ένωσαν τις μοναδικές τους εμπειρίες στους τομείς της συνεκπαίδευσης παιδιών με και χωρίς προσφυγικό ή/και μεταναστευτικό υπόβαθρο, για να δημιουργήσουν αυτόν τον εκπαιδευτικό οδηγό για την υποστήριξη κυρίως των παιδιών αλλά και των γονέων.

    Το Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας/Αναπτυξιακών & Κινητικών Διαταραχών, της Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Επιστημονική Υπεύθυνη την Ομότιμη Καθηγήτρια Δήμητρα Κουτσούκη, συμμετείχε ως εταίρος στην 3η Διεθνική Συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 “CCPL”, που πραγματοποιήθηκε στη Σανλιούρφα της Τουρκίας 13-14/11/23.

    Στο πλαίσιο της 3ης Διεθνικής Συνάντησης η Ομ.Καθηγήτρια Δ. Κουτσούκη και τα μέλη του Εργαστηρίου παρουσίασαν τη σχετική εργαλειοθήκη (toolkit), αφού είχε προηγηθεί η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των εκπαιδευτών στη χρήση της στην προηγούμενη διεθνική συνάντηση το Μάϊο στη Ρώμη. Στη συνέχεια, ακολούθησε η εφαρμογή των δραστηριοτήτων της εργαλειοθήκης σε παιδιά 8-10 ετών με και χωρίς προσφυγικό ή/και μεταναστευτικό υπόβαθρο στην Ιταλία και Τουρκία. Τέλος, όλες οι δραστηριότητες της εργαλειοθήκης αξιολογήθηκαν με προσαρμοσμένο ερωτηματολόγιο για παιδιά.

    Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον οδηγό και να συμμετάσχετε σε αυτή τη δράση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://linktr.ee/cross_culturalpl

    03 Ιαν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >