Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

SMTWTFS
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Go
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

21 Oct. 2022

3 items total [1 - 3]
Go
<< First < Previous Next > Last >>
ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
 • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις :: Ηλεκτρονικές & Έντυπες Εκδόσεις

  Νέα έκδοση από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών: Γ. Κεχαγιόγλου (επιμ.), Ευμέμεια και Σαπφιάδης

  Η νουβέλα Ευμένεια και Σαπφιάδης («Η κομψή ιστορία Το κατ᾽ Ευμένειαν και Σαπφιάδην, ή και Κατάσκοπος των του κόσμου πραγμάτων την επωνυμίαν είληχεν»), συνθεμένη πιθανότατα ήδη μέσα στον 18ο αιώνα και αντιγραμμένη στον μοναδικό γνωστό χειρόγραφο μάρτυρά της από τον κτήτορά του, Κωνσταντινουπολίτη Κωνσταντίνο Ρωσσέτ(η, -o), μάλλον πριν από το 1803, αποτελεί έναν παράδοξο όσο και ερεθιστικό συνδυασμό αρχαιόθεμης αιτιολογικής μυθογραφικής διήγησης για τις διαφορές και τις σχέσεις των δύο ανθρώπινων φύλων και μιας διευρυμένης, εύχυμης ανάπλασης του πρώτου τμήματος του δημοφιλούς πεζού αναγεννησιακού ιταλικού «Παραμυθιού» («Favola») του Niccolò Machiavelli.

  21 Oct 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

  Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πανεπιστημίων: Ψηφιακή Eπαναφορά: Μετασχηματίζοντας τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια για έναν κόσμο που αλλάζει (19-21/10/22)

  Στην Αθήνα, στις 19-21 Οκτωβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (EADTU) το οποίο φέτος συνδιοργανώνεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Είναι μια σημαντική αναγνώριση για τη διεθνή συνεισφορά του ΕΑΠ στον τομέα της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθώς το ίδιο κατατάσσεται σταθερά ανάμεσα στα κορυφαία Πανεπιστήμια Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης παγκοσμίως.

  Κεντρικό θέμα του φετινού συνεδρίου: «Ψηφιακή επαναφορά: Μετασχηματίζοντας τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια για έναν κόσμο που αλλάζει». Το Συνέδριο επικεντρώνεται επίσης σε θέματα που αφορούν τις νέες τάσεις και γενικότερα τους παράγοντες που επηρεάζουν την παγκόσμια και ευρωπαϊκή Ανώτατη Εκπαίδευση, την ψηφιοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, το θέμα των μικροδιαπιστευτηρίων (microcredentials) των εκπαιδευομένων και την εξ αποστάσεως και δια βίου μάθηση.

  Στην εναρκτήρια συνεδρία θα μιλήσουν η γενική διευθύντρια Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Θέμις Χριστοφίδου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και ο πρόεδρος της EADTU και πρύτανης του Ισπανικού Πανεπιστημίου Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης της Μαδρίτης, καθηγητής Ricardo Mairal, σχετικά με τις πολιτικές για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ευρώπη. Εισαγωγικά, θα καλωσορίσουν τους συνέδρους, ο προεδρεύων του ΕΑΠ, αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, καθηγητής Στάθης Ευσταθόπουλος, ο Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας και ο πρόεδρος της EADTU.

  Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας.

  Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα θέματα συζήτησης στην ολομέλεια και στις ομάδες εργασίας στην ηλεκτρονική σελίδα του Συνεδρίου: https://conference.eadtu.eu/

  13 Oct 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

 • Νέα Ελληνική :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

  Διαδικτυακό Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο από το Δημοκρίτειο Παν/μιο: Επανεκτιμώντας τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022) (21-24/10/22)

  Η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει Διαδικτυακό Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο “Επανεκτιμώντας τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022)”. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 21 - 24 Οκτωβρίου 2022, στην Κομοτηνή.

  Προσεχώς θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του Συνεδρίου και οι τεχνικές λεπτομέρειες για διαδικτυακή συμμετοχή.

  06 Oct 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Previous   [1]   Next >