Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

15 Οκτ. 2022

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νέα Ελληνική :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Ανακοινώσεις

    Μαθήματα ελληνικής γλώσσας από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας

    Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας διοργανώνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας στην Τεργέστη και στο Ούντινε. Πιο συγκεκριμένα:
    ● Δια ζώσης στην έδρα του στην Τεργέστη (via del Lavatoio, 5) και στο Ούντινε με τη συνεργασία του κλασικού λυκείου «JacopoStellini»,
    ● Διαδικτυακά όπου συμμετέχουν μαθητές από όλη την Ιταλία και άλλες χώρες,
    ● Ειδικά μαθήματα για τις εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας και εντατικά μαθήματα για επαγγελματικούς ή τουριστικούς σκοπούς.

    Τα μαθήματα, τα οποία διαρκούν από 15 Οκτωβρίου 2022 έως 30 Απριλίου 2023, παρακολουθούν συνολικά 232 μαθητές.

    Σημειώνεται ότι το ΕΙΠ Ιταλίας είναι εντεταλμένο Εξεταστικό Κέντρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για την απόκτηση αναγνωρισμένου Τίτλου Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας, τίτλος που αναγνωρίζεται από το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας.

    09 Νοέ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Εικαστική έκθεση με έργα ζωγραφικής και κατασκευών από σπαράγματα παλαιών βιβλίων και φωτογραφιών στη Δράμα (15/10 - 8/11/22)

    Η GALLERY13 παρουσιάζει την Έκθεση του Εικαστικού Θοδωρή Λάλου, με έργα Ζωγραφικής και Κατασκευών από σπαράγματα παλαιών βιβλίων και φωτογραφιών σε νέα μορφή με τίτλο «Χάρτινες Ιστορίες». Η έκθεση διαρκεί από 15 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2022. Η Gallery 13 βρίσκεται στη Δράμα (Μητροπολίτου Αγαθαγγέλου 13 Πεζόδρομος).

    Λίγα λόγια για την έκθεση:

    «Η χρήση του βιβλίου όπως δεν την περιμένει και δεν την φαντάζεται ένας αναγνώστης. Βιβλία που απαρτίζονται μόνο από τα εξώφυλλα, τις ράχες, τη βιβλιοδεσία, τις σελίδες , βιβλία παλιά και σύγχρονα, με χειρόγραφες σημειώσεις, κιτρινισμένες σελίδες, σημάδια του καιρού και της μνήμης. Όλα τα στοιχεία τους αποδομούνται και ταυτόχρονα συντίθενται για να για να αποτελέσουν τμήμα μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας που αρχίζει από το βιβλίο σαν λειτουργική οντότητα και το μετατρέπει σε όχημα που κουβαλάει μνήμες, αφηγείται απτές και διαδραστικές ιστορίες, γίνεται παιχνίδι και ταυτόχρονα εισβάλλει στην καθημερινότητα οικείο και απόμακρο μαζί.

    Η τεχνική που χρησιμοποιεί ο Θοδωρής Λάλος πρωτότυπη, σύνθετη και ιδιόμορφη, εφάμιλλη με την ξεχωριστή προσωπικότητα του, με τη χρήση των σελίδων ανοιχτών αλλά μη αναγνώσιμων, την εναρμόνιση ζωγραφικής, καλλιγραφίας, κολλάζ ,γλυπτικής και χρήσης ένθετων αντικειμένων στοιχειοθετούν ένα άρτιο και ολοκληρωμένο εικαστικό δρώμενο που ενεργοποιεί ταυτόχρονα όλες τις αισθήσεις και προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση της πραγματικότητας μέσα από τα μάτια ενός ενηλίκου που δε λησμόνησε ποτέ την παιδική του ηλικία.

    Η πυκνότητα των νοημάτων ιδωμένη μέσα από μια φαινομενικά απλοϊκή προσέγγιση είναι αυτή που καθιστά τα έργα του μοναδικά παρουσιάζοντας τον χρόνο να κινείται και ταυτόχρονα να μένει στάσιμος σα να μην υπακούει στους φυσικούς νόμους. Με φαντασία, λογισμό και όνειρο, μια βόλτα στο χωρόχρονο και τη μνήμη, μέσω ενός ,ρομαντικού πλέον, αντικειμένου προορισμένου να μας ταξιδεύει με τα μάτια της ψυχής, σε μια κοινωνία που πρωταγωνιστούν οι γρήγορες εικόνες, οι επιφανειακές σκέψεις και μια αγχωτική ταχύτητα να τα αντιληφθούμε όλα στο τώρα.»

    07 Νοέ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Διήμερο Συνέδριο για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή από το Παν/μιο Πατρών (14-15/10/22)

    Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Πανεπιστήμιο Πατρών οργανώνει διήμερο διεθνές συνέδριο, με τη συμμετοχή κορυφαίων ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα πρόσφατα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας για διάφορες πτυχές και διαστάσεις της Μικρασιατικής Καταστροφής και των όσων προηγήθηκαν και ακολούθησαν αυτό το μείζον ορόσημο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    Το συνέδριο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών με την υποστήριξη της Διεθνούς Εταιρείας Σπουδών για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (International Society for First World War Studies – ISFWWS), του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ομίλου για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα (OIEE).

    14 Οκτ 2022 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >