Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Ιούλιος 2024

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Εναρκτήρια συνάντηση του Ελληνικού Ερευνητικού Δικτύου Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών

    Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη, εναρκτήρια συνάντηση του Ελληνικού Ερευνητικού Δικτύου Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών, με την ευγενική υποστήριξη της Modern Greek StudiesAssociation (Innovation Grant). Η συνάντηση αποσκοπεί στη γνωριμία των μελών του Δικτύου και την ένταξη νέων μελών στις δράσεις του, καθώς και στην επικαιροποίηση των στόχων και των δράσεων του γύρω από την ανάπτυξη και υποστήριξη της ελληνόφωνης κοινότητας ερευνητριών και ερευνητών, καθώς και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο πεδίο των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών. Επιπλέον, στόχος της πρώτης δια ζώσης συνάντησης είναι η συγκρότηση της νομικής μορφής του Δικτύου (Σωματείο).

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα σεμιναρίων, στο ισόγειο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), 10πμ-5μμ και θα μεταδοθεί και διαδικτυακά για όσες και όσους βρίσκονται εκτός Αθηνών και στο εξωτερικό.

    Για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης, εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής (https://forms.gle/kBG4ECsqoYQ3uEPR9)

    Για περισσότερες πληροφορίες, όπως και για το πρόγραμμα της συνάντησης, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://dhgrnetwork.org/home/2024/05/12/inaugural-meeting/

    11 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Δράση: ''Πρόγραμμα για τον Αθλητισμό και την Εκπαίδευση: από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι σήμερα'', Αρχαία Ολυμπία ( 9-12/7/2024)

    Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών την και το Stark Center for Physical Culture and Sports του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν και με την υποστήριξη της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, ανακοινώνουν τη διοργάνωση της δράσης για το 2024 ''Πρόγραμμα για τον Αθλητισμό και Εκπαίδευση: από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι σήμερα'' (Sport and Education Program: from Ancient Olympia to the Present).

    Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 12 Ιουλίου 2024 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ακαδημίας – ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία (https://greece.chs.harvard.edu/events-conferences/sport-education-program).

    Tο Πρόγραμμα θα φιλοξενήσει καθηγητές από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά καθώς και επαγγελματίες του αθλητισμού και θα δεχτεί έως και 35 συμμετέχοντες/ουσες. Είναι ανοιχτό σε φοιτητές και φοιτήτριες ελληνικών Πανεπιστημίων που είναι στο τρίτο ή σε μεγαλύτερο έτος σπουδών προπτυχιακού επιπέδου, καθώς και σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.

    Θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα παραλάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο τέλος του προγράμματος.

    Η επιλογή των ατόμων που θα συμμετάσχουν θα γίνει μέσα από διαδικασία κατάθεσης κι αξιολόγησης αιτήσεων (https://forms-greece.chs.harvard.edu/sport-educationprogram-application/). Η διαδικασία των αιτήσεων θα ανοίξει την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024, και θα κλείσει την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 11:59μ.μ.

    17 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Ανακοινώσεις

    Θερινό σχολείο για απόδημους Έλληνες με θέμα : ''Greek Culture and Civilization from Ancient Times to Modern Era'' από το ΕΑΠ, Μυστράς (25/7-7/8/2024)

    Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο διοργανώνει Θερινό Σχολείο για απόδημους Έλληνες με θέμα:
    ''Greek Culture and Civilization from Ancient Times to Modern Era” το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 25 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 2024, στον Μυστρά Λακωνίας.

    Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

    04 Απρ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Μεσαιωνική Ελληνική :: Αρχαία Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Συνέδριο παρουσίασης του έργου νέων ερευνητών στις κλασικές και νεοελληνικές σπουδές στο Παν/μιο Masaryk Brno (22-24/11/24)

    Το Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Masaryk, Brno (Τσεχία) καλεί νέους ερευνητές να παρουσιάσουν την έρευνά τους, σε συνέδριο που θα γίνει στις 22-24 Νοεμβρίου 2024 στο Παν/μιο Masaryk (Brno). Συνέδρια τέτοιου είδους διοργανώνονται από το Παν/μιο κάθε δύο χρόνια από το 2005. Οι περισσότερες από τις παρουσιάσεις αυτές δημοσιεύονται στο περιοδικό Graeco Latina Brunensia.

    12 Φεβ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2024: Καβάφης, Θέατρο και Επιτελεστικότητα (1-6/7/24)

    Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη είναι μια ετήσια πρωτοβουλία του Αρχείου Καβάφη και του Ιδρύματος Ωνάση· ένα ακαδημαϊκό θερινό σχολείο που εστιάζει στον Κ. Π. Καβάφη, στο αρχείο και το έργο του και επιδιώκει να διερευνήσει τη διεθνή απήχηση και τη σημασία της καβαφικής ποίησης μέσα από καινούριες πολιτισμικές και ακαδημαϊκές οπτικές.

    Επιστρέφοντας για πέμπτη χρονιά, το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2024, «Καβάφης, Θέατρο και Επιτελεστικότητα» θα προσεγγίσει το λογοτεχνικό έργο, την ευρεία απήχηση του Κ. Π. Καβάφη και το ψηφιακό αρχείο του ποιητή μέσα από ένα φάσμα διαφορετικών τεχνών, γνωστικών αντικειμένων και ερευνητικών πεδίων, μεταξύ αυτών και τα εξής: Νεοελληνικές Σπουδές, Συγκριτική Φιλολογία, Δημιουργική Γραφή, Παγκόσμια Λογοτεχνία, Ιστορία, Μουσικές Σπουδές, Σπουδές Κινηματογράφου, Ιστορία Τέχνης, Εκπαίδευση/Παιδαγωγικά και Θεατρικές Σπουδές/ Σπουδές Παραστατικών Τεχνών.
    Η θεματική του Θερινού Σχολείου 2024 θα είναι «Καβάφης, Θέατρο και Επιτελεστικότητα», εστιάζοντας στη θεατρικότητα, τη σκηνοθετική δυναμική του έργου του Αλεξανδρινού ποιητή καθώς και την έννοια της επιτελεστικότητας. Επιμελήτριες του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Καβάφη 2024 είναι η Gonda Van Steen (King’s College London) και η Μαρία Μπολέτση (Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ / Πανεπιστήμιο του Λέιντεν) και το σχολείο θα λάβει χώρα στο κέντρο της Αθήνας, από την 1η έως τις 6 Ιουλίου 2024.
    Υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί ερευνητές και μελετητές στην αρχή της σταδιοδρομίας τους που ενδιαφέρονται για το έργο του Κ. Π. Καβάφη ενθαρρύνονται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.
    Η γλώσσα εργασίας του σχολείου είναι τα Αγγλικά. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι στις 30 Δεκεμβρίου 2023.

    21 Δεκ 2023 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >